NyÄrsafton

Otroligt fydig rubrik, jag vet. Förmodligen pryder den 90% av Sveriges aktiva bloggar idag, och sÄ Àven min. 
 
Har varit höjden av effektivitet idag kÀnner jag! SlÀppte ut pÄllarna imorse (försov mig dock 45 minuter..), mockade och gjorde iordning mat till min fina fina pÄlle och red en svÀng. Underlaget var betydligt bÀttre idag men kÀndes ÀndÄ lite hÄrt sÄ vÄgade inte rida fullt ut. Dessutom var hon pyttelite svullen i ena bakbenet innan jag red, vilket hon inte var igÄr efter att jag ridit sÄ jag vet inte riktigt vad det kan bero pÄ... Tog det med andra ord lite lugnt för att se om svullnaden ökade/minskade nÀr hon rörde pÄ sig. Tyckte den hade ökat en aning efter passet sÄ linimentade och lindade för sÀkerhets skull. Hon var dock inte öm och int halt sÄ tror inte det Àr nÄgon fara. 
 
 
 
SjÀlva ridpasset gick riktigt bra ocksÄ! :) Hon var superlugn och fin, lÄng och avslappnad i överlinjen vilket var vÀldigt skönt. Jobbade med att stÀlla henen utÄt/inÄt i lÀgre och lite djupare form för att strÀcka ut överlinjen eftersom jag tyckt att den kÀnts spÀnd. Flyttade Àven ut/in bakdelen pÄ böjda och raka spÄr mest för att kolla av lydnaden. Hon skötte sig galant, var mycket rakare och finare Àn igÄr och hade vÀldigt lÀtt för sig med allting idag. SÄ himla skönt med pass dÀr allting bara fungerar! :)
 
 
Stallet Ă€r alltsĂ„ helt klart och nu ska jag bara göra iordning alla tusen saker som ska med hem till Pont innan vi ska ivĂ€g pĂ„ fest ikvĂ€ll. Är verklgen otaggad pĂ„ att vara ute bland folk ikvĂ€ll men det blir nog bra sĂ„ smĂ„ningom. Hoppas ni fĂ„r en GRYM kvĂ€ll allihop :D
 

Slut-pÄ-Äret-lista

ÅÄh sÄdana hÀr Àr sÄ roliga ibland. Iallafall att fylla i, vet inte vad ni tycker lÀsmÀssigt men det Àr roligt att fylla i! Ni fÄr vÀl blÀddra ner om ni tycker det Àr katastrofalt trÄkigt helt enkelt ;) Snodde iallafall denna frÄn min goda vÀn och inspiration Johanna Grant :)))
 

Gjorde du nÄgot i Är som du aldrig gjort förut?
Tog studenten, det var nĂ„get nytt för min del. Tog körkort ocksĂ„, det har heller inte hĂ€nt förut. Köpte en pĂ„lle för egna pengar. GICK PÅ KROGEN WOOPWOOP ;)

Hur har ditt 2013 varit?
Ett sjukt bra Är faktiskt :D I princip bara gjort saker som gjort mig glad och minns hela Äret med glÀdje Àven om det inte blev sÄ mycket trÀningar/tÀvlinga so jag hade velat.

Blev du kÀr i Är?
Oja, bigtime.

Vilket datum frÄn 2013 kommer du aldrig glömma?
12 Mars dÄ vÀrldens finaste ponny tog farvÀl av jordelivet och blev himlens största mest glittrande stjÀrna.

Förmodligen den 7e september ocksĂ„, dĂ„ Pont förklarade sin eviga kĂ€rlek till mig pĂ„ fyllan. Överdriver inte alls eller sĂ„. 

 

Vad Àr din största framgÄng 2013?
Beror pÄ hur man definerar framgÄng. Tog inte SM-brons och DM-guld iÄr men gjorde vÀl personliga framsteg. Kastade bort en massa skrÀpmÀnniskor som inte tillför nÄgot bra i mitt liv. Kom in pÄ KTH, yeah!

BÀsta köpet?
PĂ„llen min och Volvon som jag av nĂ„gon anledning bytte mot en trasig Golfj*vel. SAKNAR MIN PÅLITLIGA VOLVO :(

Vad spenderade du mest pengar pÄ?
HÄÄÄÄÄÄÄÄST

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad?
Pont. Behöver inte sĂ€ga sĂ„ mycket mer. Är inte sĂ„ mycket för sĂ„dant hĂ€r gulligullprat nĂ€r man varit tillsammans 5 Ă„r eller mindre men jag vill spendera varje minut jag har med denna mĂ€nniska. Aldrig nĂ„gonsin har jag mĂ„tt sĂ„ bra och varit sĂ„ glad som med honom.

Vilka sÄnger kommer pÄminna dig om 2013?
Uhm.. Alla lÄtar man hört pÄ nattklubbarna? Eller "I Do Not Love You - Ron Pope". Den Àr fin. 

Vem har du umgÄtts med mest?
Min underbara familj, min underbara hÀst, min vÀldigt mycket mindre underbara (ganska hemska faktiskt) expojkvÀn, min vÀldigt underbara Pont och min bÀstabÀsta kompis Amanda :)

Har du haft ett förhÄllande under 2013?
Haha 2 om man nu ska vara kinkig. 3 om man rÀknar med min eviga kÀrlek till Justin Bieber ;) 

Vart reste du under 2013?
Bara till Rhodos faktiskt :(

Saknar min brÀnna och min mage hahaha. PanikÄngest Àr en underfrift nu efter all julmat.

Är det nĂ„got du saknar Ă„r 2013 och vill ha 2014?
Mer hÀst. Mer sommarjobb. Mer resor. En tatuering kanske.

Vad gjorde du pÄ din födelsedag?
Iprincip ingenting. Det var nog en av de blekaste 18Ärsdagarna i vÀrldshistorien faktiskt. Tur man har en fin family iallafall!

Finns det nÄgot som skulle gjort ditt Är bÀttre?
Om Tango hade funnits kvar och om möjligheten till att ha Flisan i Sthlm fanns. Om pojken var stockholmare hade livet varit bra mycket enklare ocksÄ men jaja man kan inte fÄ allt.

Vem saknade du?
Tango, varje dag.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade?
Är lite av en social enstöring, sĂ„ mitt svar blir helt enkelt: Pont, Pont, Pont, Pont & Pont. :))))))))))))

Vad vill du sÀga till dig sjÀlv inför 2014?
GO HARD OR GO HOME. YOU ARE GREEK AND YOU CAN DO WHATEVER THE FUDGE YOU LIKE. Och snĂ€lla rara Danai försök vara sparsam med din studentbudget. Det Ă€r inte ett MÅSTE att ha 32 öre kvar pĂ„ kontot varje mĂ„nad. 

KvÀllspass 2.0

Idag var Flisan pÄ topp! Blev sÄklart inte som jag tÀnkt mig med ridhus för jag fik inte tag pÄ nÄgot slÀp vi kunde lÄna och mamma ville inte ge sig ut med det stora ÄbÀket nu nÀr det Àr sÄ halt osv. Tog iallafall ett kvÀllspass pÄ banan och jobbade igenom henne i skritten ordentligt. Gick inte att göra sÄ mycket iom att det var fruset i backen, men jobbade pÄ ordentligt i skritt och joggade henne lÄng och lÄg i slutet.
 
 
Jobbade henne först rak och red pÄ en fyrkant. Gjorde bakdelsvÀndningar i varje hörn för att fÄ loss bogarna som hon varit vÀldigt stel i. StÀllde dÀrefter utÄt/inÄt pÄ en Ättvolt och tog loss henne i nacken dÀr hon var sÄ stel sÄ hon var öm innan jag red idag. Hon var dock mycket mjukare och mer loss i de musklerna efter att jag ridit vilket var jÀtteskönt att se dÄ jag var lite orolig innan. Joggade henne som sagt lite nÀr jag tyckte hon var loss och fin i musklerna i skritten och joggen var verkligen underbar. Stadig och taktfast och vÀldigt lugn med nÀsan lÄngt framÄt nedÄt, vilket var precis vad hon behövde idag. Riktigt riktigt bra pass, underbart!
 
 
Fina Flisis. Imorgon blir det ett lite mer aktivt pass med mer galopp tror jag. Beror pÄ vÀder och vind lite ocksÄ, men om jag kan vara pÄ banan blir det nÄgot i den stilen. Kan inte beskriva hur skönt det Àr att rida ordentligt och kontinuerligt igen!