Vad svÄrt det ska vara

Och sÄ var det igÄng igen.
 
Denna gĂ„ng Ă€r det Aftonbladets reporter Mathias Tjernström som försökt göra sig ett namn genom att göra reportaget "Kanon och Kalkon" i TV4 sporten. Huruvida han Ă€r dum i huvudet eller inte tĂ€nker jag inte ta upp, men vad jag dĂ€remot reagerar pĂ„ Ă€r hur han beskriver insamlingen till Sara Algotson Ostholts hĂ€st Mrs. Medicott. Vi -  svenska folket - lyckades med vĂ„ra bidrag samla ihop 870 000;- för att hon skulle kunna köpa sin hĂ€st. ÄndĂ„ framstĂ€lls det som om vi tvingat vĂ„ra barn inom sporten att avstĂ„ sin veckopeng och lĂ€mna över alla sin sparpengar till detta Ă€ndamĂ„l.
    Det Àr fruktansvÀrt hur reportrar kan hÄna ridsporten och komma undan med det. Jag menar, om nu fotbollsklubben XXX medlemmar gÄr ihop och samlar ihop 500 000;- för att de ska köpa fotbollspelaren Y, dÄ Àr det sÄ stort. Det Àr storslaget, det Àr fantastiskt hur dessa fotbollsmedlemmar gÄtt ihop och samlat ihop alla dessa pengar för att ha rÄd med Y!! Y som kan gÄ och bryta benet imorgon (precis som Mrs.Medicott) och sedan inte vara vÀrd nÄgonting för klubben. Men nÀr vi gör det - vi som redan har kostnader som överstiger bÄde fotbollen och hockeyns med hÀstlÀngder - dÄ Àr det elakt mot barnen, dÄ Àr det ingenting som bör hyllas.
 
Det Àr sÄ himla trÄkigt att hÄlla pÄ med en sport som folk underskattar sÄ kopiöst. Jag har ingenting emot varken fotboll eller hockey, det Àr instÀllning till min sport jag inte tycker om. En vanlig fotbollsspelare pÄ elitnivÄ trÀnar i genomsnitt 1,5 timme om dagen 5 gÄnger i veckan. Det gör vi ryttare ocksÄ, och mer dÀrtill. En genomsnittlig kostnad för en elitfotbollsspelares alla saker inklusive medlemasvgift till klubben och alla matcher Àr ungefÀr 7000;-. 7000;- tÀcker inte ens 5 tÀvlingar för mig, Ànnu mindre om vi ska rÀkna brÀnslekostnaden. Vi jobbar lika hÄrt som dem, och sliter Ànnu hÄrdare Àn dem för att fÄ allt att gÄ ihop. Men ÀndÄ fÄr vi bara skit frÄn media. Det Àr en sÄ otacksam sport. FrÄn det att det Àr sÄ dyrt att tÀvla numer att det Àr svÄrt att fÄ med alla tÀvlingar man vill, till att man inte vinner ens en brÄkdel av de pengar man spenderar, till att hÀstfolk Àr de mest jobbiga att ha att göra med nÄgonsin.
 
Men jag Àlskar den hÀr sporten. Jag tycker den Àr bÀst. Jag hatar att se folk trampa pÄ mig och min sport, hur fÄnig folk Àn tycker att den Àr.
Nathalie:

Eller nÀr supportar samlar in pengar för att betala en spelares böter som man tycker Àr orÀttvis..

Victoria:

Vi rÀknas inte, sÄ Àr det bara..

Lina :):

Bra skrivet! Kan inte mer Àn hÄlla med.. Vi Àr en riktigt underskattad sport, vilket Àr sÄ himla trÄkigt dÄ ridsportenÀr en av vÀrldens största sporter, vi har fina framgÄngar av Sverige inom sporten och vi kÀmpar. Men tydligen ska det vara en boll eller nÄgot liknande för att det ska bli uppmÀrksammat.

Madde:

Skitbra skrivet!

Gabriella Ramstedt:

Jag fick kommentaren "men det Àr vÀl bara att sÀlja nÄgon annan hÀst i stallet? sÄ dyr Àr vÀl inte en hÀstjÀvel :P" i skolan idag. Funderade ett tag pÄ om jag gick pÄ sÀrskola eller nÄgot, efterblivna idioter ska inte yttra sig!

Frida:

Bra skrivet, hÄller verkligen med dig!

Ellen:

JĂ€tte bra skrivet! HĂ„ller verkligen med dig!

Ellen:

JĂ€tte bra skrivet! HĂ„ller verkligen med dig!

E:

Riktigt jÀvla bra skrivet! HÄller med till 100%!

Ellinore:

http://www.chevalridsport.se/sv/varumarken/equiline/forbestall-dina-equiline-byxor-fran-varens-flsshkollektion.html

Blingbling-ridbyxor Ät Danai ungefÀr! haha :D

bra skrivet förresten, alla inom ridsporten kÀnner nog likadant och hÄller med dig till 110 procent!

j:

bra skrivet!

j:

bra skrivet!

Kommentera inlÀgget hÀr: