MajjaPajja

Har nu ridit de hästar som ska ridas och sitter och skriver uppsatser för fulla muggar! Storhästarna var mycket fina idag också,  men det är förmodligen inte dem ni vill läsa om en dag som denna, när det anlänt en ny liten pålle till stallet!

Nykomligen heter som en av er mycket riktigt gissade Mai Kai. "Maja" är en D-ponny f.04 e: Caribbean Breeze - Wagner. Hon har alltså samma mamma som mina två storhästar. Har bara ridit henne literann idag för att känna lite på henne och hon är en mycket bestämd dam kan man säga. Hon är världens gulligaste att hålla på med, hur go' som helst verkligen, men i ridningen vill hon göra lite som hon själv tycker. Hon tjurade ihop och ville inte gå förbi utgången till exempel, och lite sådana "ponnyfasoner". Men hon skulle väl säkert testa mig lite också ;) För övrigt så finns en hel del att göra i markarbetet, även om hon är 1000 gånger bättre än förut, vad vi förstått. Men jag vet inte, hon är som en väldigt ung unghäst att sitta på, istadig, lite okänslig ibland och jättekänslig ibland, svårt med övergångar och sådant. Så det blir mycket basic ridning på henne när jag kommer hem från Grekland. Bara övergångar och hitta alla knappar, få henne lydig och sansad liksom :) Hon och Maria har iallafall tävlat MsvB tillsammans och hon hoppar minst sagt gudomligt bra! :D

En liten, ganska tanig sak är hon. Gulligaste ponnyn jag varit med om tror jag, pussas och slickas och myser hela tiden :)


Blir nog bra det här tror jag, bara hon får landa lite här hemma och allting :D

Vad jag ägnade mig åt i söndags

Ja, i söndags var jag handler för första gången i mitt liv. Visade två hingstar dessutom, haha. Två lurviga hingstar. relutatat blev ju minst sagt bra - Bästa unghäst, bästa hingt, Best in Show och så fick Dajjan pris för bästa handler. Ja, inte så pjåkigt kan man ju lugnt säga!

Har alltså aldrig i mitt liv gjort något liknande, så jag hade ingen aning om när och var man ksulel ställa upp hästen, när man skulle trava osv osv. Hade lite halvpanik, speciellt första gången. Men det gick ju bra iallafall, haha...

White Horse Boondock Saint - Hingst f.10

Hjortholms Sullivan Hingst f.05

Ja, nu har jag gjort det också - en erfarenhet rikare alltså :D Mycket rolig dag måste jag säga! :D

PANIIIK

Danai insåg precis hur lång tid det gått sedan hon bloggade sist. FUDGE. Är så stressad så ni anar inte, hinner inte med allting nu sista veckan i skolan. Två prov, en muntlig redovisning och SJU (helt seriös) inlämningsuppgifter. SJU STYCKEN. INOM LOPPET AV FEM DAGAR. HERREGUUUUD. Jaja, nu är jag ju här iallafall. Och vet ni vad jag hittade i brevlådan imorse? Jo, mina alldeles egna Veredus Carbon Shield boots som jag köpt av en av er underbara läsare! Gjorde dagen sååå mycket bättre! :D Satt som en smäck på alla tre pållar gjorde de också, helt otrolig passform.

Tusen tack mamma som betalade och tusen tack Felizia som tipsade om att hon hade ett par att sälja! :D

IALLAFALL. Idag ska jag rida tre pållar (har nyss varit ute och sprungit med Tango - JOBBIGGGT). Ja, tre pållar. Idag anländer nämligen en ny ponny som ni får veta mer om sen! Kan berätta att det är ett D-ponnysto efter Caribbean Breeze iallafall, mer får ni inte veta förrän senare, när premiärturen är avklarad ;)

Perlan och Lillbabs går trimpass nu bara, de har varit superfina hela veckan, framförallt igår var båda två helt gudomliga - sådan otroligt underbar känsla att vara pilot när allting bara stämmer så himla bra!Vi höres väl sen då, mina underbara läsare, ni är bäst! Puss

HABEGÄR

GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG GE MIG


Tvåtusentvåhundranittio riksdaler. Ge mig.

Eh, ge mig SNÄLLA MAMMA!??!?! :D

Sådant som stör Danaisan litegrann

Har nu på senaste tiden tänkt lite om saker och ting och det finns ganska mycket ned världen och dagens ungdomssamhälle som stör mig faktiskt. Förra veckan skrev jag ju om egoism, och det är väl efter det jag såg allt annat strunt också, haha. Jag är också del av det här,  till viss del - tro inte att jag på något vis är en gud av något slag som ställer sig över allt detta. Men jag behöver ju inte tycka om det för det, eller? :D

1. Tjejer som tror att världen gått under och att alla killar är hemska, idiotiska varelser för att de hamnat hos helt fel person en gång, eller för att killen gjorde slut på ett sätt som inte är okej, eller vad som helst. Jag förstår att det känns som om han man var med var ett ruttet, äckligt kräk, som om man aldrig någonsin vill vara med någon kille igen och allt det där, jag gör verkligen det. Men nej. Att dra alla över en stor fet kam sådär är inte snällt mot killarna :( Klart det finns en kille som passar just den tjejen där ute! Klart att den killen finns, som kommer göra allt för dig och som kommer stå där bredvid dig när allt rasar, klart att den killen finns som kommer visa dig hur guld värd du är, klart killen finns, som lagar mat åt dig och ger dig fotmassage när du kommer hem efter en lång, jobbig dag. Man måste bara vänta och se vem som är värd besväret.

Och det otroligt ironiska med förhållanden är att de oftast fungerar bättre om man går in med en lite "avståndstagande" syn på det hela - alltså inte direkt tror att "åååh detta kommer hålla tills vi dör". DET om något är ironiskt. Och nej, jag är ingen kärleksexpert då jag endast är 17 år och inne på mitt tredje förhållande någonsin xD Men detta är mina åsikter, okej - ni behöver inte dela dem.

2. Konstiga vänner. Såna där man tror man kommit nära, sådana som man tror man ligger nära om hjärtat. Men så bara försvinner de helt plötsligt, nej då är man inte vatten värd längre för de har hittat "bättre" vänner. De kan hur- och närsomhelst bara resa sig upp mitt i en konversation för att deras andra kompisar smsat och sagt åt dem att "kom och ät med oss" osv. Jaha, hejdå då.

3. "Svaga" människor. Ta mig inte fel nu, jag har stor förståelse för att detta kan ha med dåligt självförtroede och liknande att göra. Men likförbaskat tycker jag att det är jobbigt och irriterande när en person man vet saker om helt plötsligt vänder kappan helt efter vinden när man hamnar i annat sällskap och helt plötligt ääälskar den den sortens musik som jag vet att han/hon hatar, hon är jääätteintresserad dittan och dattan och blablabla. Vissa ändrar dessutom attityden (hej danai) på olika sätt, vissa blir till exemepl uppkäftiga i ett fånigt försök att vara tuffa, vissa tillbakadragna, vissa hyperaktiva osvosv. Hör själv till dessa personer som ändrar sig, som sagt, ajabaja, ogillar detta skarpt.

4. Hästfolk som har 7000000000000000000000 anledningar till varför det inte gick så bra. Hästen har haft lite hosta, det var något "läskigt" bakom hindret, hjälmen åkte ner, man tappade stigbygeln, banbyggaren ställde upp en konstig sväng, tygeln gled ur handen, den andra ryttaren eller en funktionär var i vägen, benskyddet satt snett, scabraket hade glidit bak, nosgrimman var felspänd, nummerlappen skrämde hästen när den lossnade, ja ni förstår grejen. Självklart kan det finnas en sådan anledning till att man missade på något hinder på just den tävlingen, men inte varje tävling, i varje klass, på varenda liten miss som sker. Herregud, det är väl inget hemskt med att göra en ryttarmiss, eller att hästen inte är helt fokuserad och tappar ett ben? Man lär sig ju, alla gör fel och det är inget att skämmas över så mycket att man måste leta anledningar till varför det gick dåligt, tycker jag iallafall.Yes, det var lite saker jag ville ta upp :D Nu nr jag skrivit av mig är jag glad igen :D Tänk nu också på att detta är skrivet av en halvgrekisk 17åring, inte av en fransk professor i socialpsykologiska störningar ;)

Film

Tror ni bara fick se Lillbabs 1,30 från Norrköping förra helgen va? Här har ni iallafall två av damernas 1,20 också, Lillbabs felfria från torsdagen som ledde till en 7eplats och Perlans från fredag som gav en 8eplats :)

Fina rundor på bägge två, förutom att min sits är mindre bra än den borde på grund av ryggen och perlans enorma ryggverkan i sprången, hahah.. :D Tycker om att Perlis sköter sig otroligt bra i räcke-räcke kombinationer och linjer eftersom räcken inte är hennes favorittyp av hinder ;) Lillbabs är ju alltid fin, bara mer eller mindre snabb ;) Nejdå, tycker att det syns på henne att hon börjar ta ut galoppsprången mer nu - det gillar vi :) Har än så länge aldrig haft problem i en kombination på henne, men jag har iof inte hoppat 1,40 än heller så vi får se :)

Lillbabs 1,20


Perlis 1,20


Vill som vanligt mycket gärna ha konstruktiv kritik :D

Puh

Bilden säger allt.


Good day to you dudesons

Själv vaknade jag ju nyss. Hemma från skolan idag, även fast jag har ett vagt minne av att vi skulle få reda på våra nationella prov i matte idag. Får ta det på måndag istället. På måndag. Ja, då inleds min sista skolvecka i tvåan. Ja herregud så fort det går. Vårterminen på vara längre i antal månader men saaaaaatan vad fort den går. VARJE ÅR. Haha, kan nog ärligt säga att jag aldrig längtat efter sommaren så mycket som jag gör nu. Hoho vad roligt jag ska ha. Jag, hästarna, mina närmsta vänner, min familj. Mmmm.

GLASS OCH JORDGUBBAR VARJE DAG HÄR KOMMER DAJJAAAAAAAAN
[Karwan steker vid årets jordgubbar+glasspremiär]


Ja, vad mer händer och sker? Jo, min BD sadel kommer förmodligen nästa vecka! SOM JAG LÄNGTAR!!! Har hittat ett relativt billigt träns som någon av storhästarna ska ha till den också - något jag är mycket lycklig över efetrsom min ekonomi är allt annat än bra för tillfället. Men "endast" 825:- kostar det och jag tycker det är väldigt fint, synd att Equipes produktbilder är så avskräckande fula bara. Såg dock detta live på NHS förra helgen och tyckte det var finfint.


Vet inte om jag hade så mycket mer att komma med. Får ju inte rida för min rygg nu och när jag dessutom är sjuk så finns det inte så mycket att skriva om i hästväg. Menmen, ska väl ta och plugga nu medan Iprenen lurar i mig en falsk känsla av att vara frisk ;) Puss på er godingar :*


Svar: Har redan sålt den :)

Pony for sale

Nu ni, är det såhär att jag har en kär vän som ska sälja sin D-ponny. Har sett Pumba flera gånger och tycker han är hur trevlig och cool som helst, han och hans ägare Andrea har också bott här uppe hos oss under en tävling i våras :D

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=614377Jättetrevlig och orädd ponny som alltid ställer upp :D

Om ni är intresserade så kan ni skriva till Andrea Blixt på fb, eller så kollar ni i annonsen efter mailadress och telefonnummer :D

Sjukt trött. Trött på sjuk. Bläh.

Japp, nu är Dajjan sjuk igen. Helt plötsligt när jag var hos Karwan igår fick jag sjukt feber och blev så varm så man hade kunnat steka ägg på min mage (no joke) samtidigt som jag frös hur mycket som helst. NOg för att jag varit suk mycket, men sådär plötsligt och sådär mycket har det nog aldrig varit. Fick order av mamma att sova över där så det var nära till akuten om det skulle behövas, vilket jag faktiskt trodde några gånger under kvällen. Som tur är hade familjen Rasouli superAlvedon att bjuda på, och det var det enda som fick febern att gå ner. Sen låg jag och svettades HELA natten och HELA morgonen. Slutade med att jag tog en iskall dusch. Alltså iskall, som att bada isvak ungefär. SKÖNASTE DUSCHEN I VÄRLDSHISTORIEN! :DKarre började skolan halv 12 och eftersom jag käne mig lite piggare skjutsade jag honom till skolan innan jag åkte hem. Och här ligger jag nu i sängen, men min högt älskade Onepiece, en filt och ett duntäcke :D

Hade ju förresten matte nationella igår! DET GICK HUUUUUR BRA SOM HELST, med tanke på hur otroligt lite jag pluggat och hur otroligt svårt alla andra tyckte att det var. Svarade på alla utom 1, men jag har väl säkert fel på det mesta ändå. Känns bra för tillfället iallafall, såhär innan man får tillbaka provet, haha..

Ja, vad mer? Tänker sova nu. Borde skriva 3 uppsatser jag har kvar men orken finns bara inte. Sova först. Sen skriva. Puss på er bästaste ni!


Svar: Tack så mycket :D Har växt ur den tyvärr :(
Pluggapluggaplugga mig till döööööds

Hej på er godingar.

Jo, jag vet att bloggen hamnat rejält på efterkälken på sistone och som vanligt så får jag be om ursäkt för detta. Det är bara det att jag har så sjukligt mycket i skolan nu så allt bara går i ettm trots att jag vilar från ridningen denna vecka (hästaran får longeras/tömköras istället men det gör inte jag utan Yvonne eller mamma). Känns som om jag inte gör något annat än plugga matte med Karwan inför nationella provet imorgon. Tur att grabben är smart och kan allt det där iallafall, vet inte hur jag skulle överleva annars. För övrigt så tänkte jag bara tala om att jag avskyr matematik. AVSKYR det, hatar det, vill slå ner det. I framtiden kommer jag hålla mig borta från matten som om den vore pestsmittad, UÄÄÄH. Menmen, BARA DETTA PROV KVAR SEN SLIPPER JAG!!!

Ja, vad mer? Jag har börjat motionera. Trodde aldrig att jag skulle komma igång ordentligt som i somras men nu är jag ute och springer med Tango i koppel varje dag. Kan ju inte påstå at jag orkar springa vare sig fort, långt eller länge, men jag rör ju på fläsket iallafall, samtidigt som Tango får sättas igång lite försiktigt :D Nu skiter ju det sig också, iochförsig, eftersom jag dragit på mig den sörsta förkylningen världen skådat. Men jaja, så fort jag blir frisk så är det på't igen bara! :D Om elva dagar åker jag till Grekland en kortis också, är alltså borta hela sista veckan i skolan. Så detta är min näst sista vecka, FÖRSTÅR NI HUR SKÖNT!??! :D

Älskade underbara Greeeeeekland

Jaja, har icke tid att ägna mig åt sådana här nöjen. Måste.Plugga.Mer. Blä. Jaja, snart är det som sagt över! Pussss på er gullefjun.


Svar: "Lillbabs" (Bahia Cabana) är ett sto f.02 e:Cortez-Wagner. GRYYYYM häst, men lite speciell kan man ju lugnt säga :D

Svar: Den är GRYYYYYYMT skön, aldrig haft en så skön väst förut! Anlendingen är precis som du sa att jag har problem med ryggen. Eftersom den västen är ganska "kort" har jag valt att använda den andra eftersom den täcker hela ryggen. Ytterligare en smäll på min onda rygg skulle nog förärva den helt, haha.. Dessutom föredrar jag att inte sticka ut på storhästarna och då är den svarta västen mer subtil :)

Svar: Har stl. 56 på alla sorters hjälmar (minihuvud..) och ja, den har töjt sig en del mest beroende på att den används väldigt flitigt ;) Jag köpte min i helt perfekt storlek och tycker att den fortfarande passar bra även om den töjt sig :D Sjukt skön hjälm :D

 


Gårdagens tävling

Hej på er, kära medmänniskor!

Tänker bara skriva om gårdagens 1,30 i Norrköping, eftersom det var de rundorna då jag ridit bäst på storhästarna. I särklass bäst, någonsin.

Perlis kvalade alltså till 1,30 i klassen innan och vi efteranmälde henne då till 1,30. Hon har inte gått många 1,30 alls och bara någon enstaka felfri eftersom hon inte varit förstahäst hos Sissela. Stackars Per som var där (hennes ägare) var jättenervös fick jag höra i efterhand :D Jag fick iallafall förmånen att gå banan med Hanna Klensmeden som är hur duktig som helst och fyllde mig med förtroende eftersom jag inte ridit så många 1,30 (2 st) och banan var en ANING högre och svårare än i Falun förra helgen ;)Iallfall så startade jag först på Perlisen och hon var såååå fin. Lätt i handen, väntade hur bra som helst och hoppade framåt lika mycket som uppåt. Fick två ner - ett var en stor ryttarmiss på första hindret och ett bvar en väldigt liten miss på en räcke-räcke linje där hon kom lite trångt på räcke nummer 2. Annars var rundan så perfekt. Kunde inte ha fått en bättre debut, SOM HON HOPPADE ALLTSÅ! Hennes frambensteknik har utvecklats något helt otroligt mycket och är nu nästan i klass med Tangos stundom!

Har tyvärr ingen film från denna runda än, men det kommer!

Sedan var det alltså Lillbabs. Tiden att slå var drygt 57 sekunder och jag gick in för att verkligen göra mitt bästa, även om jag verkligen inte trodde att jag skulle klara det eftersom de flesta andra red på ca 60 sekunder. Men jag red så fort jag bara kunde och Lillbabs var suuuuperfin och med på noterna till tusen! Såg dock klockan precis när jag vände upp på sista linjen - 45 sekunder visade den och då var jag säker på att det var kört. Men jag fortsatte som jag tänkte och gick i mål felfritt. Troode jag skulle lägga mig på en tredjeplats eller något, men så hörde jaga tt de spelade Euphoria (vilket de spelade när man gick upp i ledning). FYYYYYYYYYYFAN vad glad jag blev, helt underbar känsla, speciellt när jag var säker på att inte klara det. 56,92 sekunder hamnade jag på!

Senare kom det en jäääättestor häst som tog ett steg när Lillbabs tog 4 och slog oss med ynkliga 12 hundradelar, men en endraplats blev det iallafall!
Sisådär då!

Nu sitter jag och väntar på att maten ska blin klar uppe i vår sommarstuga. Är här med Karwan, Marcus och en av hans kompisar - Lina. Underbart mysigt. VI HÖRS!!

Egoism och sådant

Egoism/Egocentrism och självinsikt är två saker som ofta blandas ihop, har jag märkt. Låt mig förklara. Självinsikt är att på ett realistiskt sätt veta var man har sig själv. Hur BRA man faktiskt är på vissa saker, och hur dålig man är på andra. (For the record så har svenskar oftast en oansenligt stor DÅLIG sida när de ser på sig själva). Det handlar helt enkelt om att man vet var man står någonstans, opåverkat av någon annan - bara du vet var du står i allting.

Egoism och egocentrism är när någon tycker att världen roterar endast för att den personen ska finnas. Ingen är så ouppnåeligt bra som den personen (okej, EN ANING ÖVERDRIVET, men ni förstår) och man anser liksom att ens egna intressen är de viktigaste och de ska alltid komma i första hand.

Varför tar jag nu upp detta? Ja, det kan man undra. Jag har god tro i människor. Jag tror inte att någon föds till någon mördarpsykopat utan att alla föds snälla och rara. Så. MEN, när det verkliegn kommer till kritan, när det verkligen sätts en press på folk - då är varenda en av oss egoistiska. Jag är det, du är det, alla är det. När vi kommer till ett stadie där vi i dagens samhälle väger vårt anseende eller rykte mot.. säg familj/vänner.. då vinner anseendet. Det är en annan lustig sak. Att anseende är så otroligt viktigt för oss. Alltså sättet som andra ser oss på. Sättet ANDRA ser oss på. Har vi inte dag ut och dag in fått lära oss att skita i vad andra tycker, eller? Att blod är tjockare än vatten no matter what? Eller? Är jag helt ute och cyklar? Blir så otroligt irriterad och frustrerad på att vi ska sätta vårt rykte före vår familj och våra vänner. Eller jag blir arg. RIKTIGT arg. Det är verkligen inte okej någonstans. Herregud, var är världen på väg.

Ryggrage

Idag har mer eller mindre hela dagen ägnats åt att kolla min rygg. Vaknade imorse och hade så galet ont. Åkte in till en privat vårdcentral i Avesta som ordinerade ut smärtstillande och total häst-vila i en vecka och blablabla. ORKAR INTE, VILL INTE. AAAAAAH, VARFÖR? Så sjukt besviken. Jag vill rida. Jag vill träna, tävla, allt. Herregud, varför kund einte vårdcentralen ha sagt något FÖRSTA gången vi var där istället för att jag ska dras med samma problem (som dessutom förvärrats) i flera månader efteråt. De sköter sig lika dåligt som vanligt. Åh, fyfan alltså. Blä.

Fina Perlisen.

Home is where your heart is

Heeeeeeej mina kära medmänniskor.

Tänkte bara tala om att jag jag lever och mår bra. Idag har jag bara pluggat hela dagen och nästan hunnit färdigt med en uppsats, pluggat till prov och sådant tråkigt. Det blev ingen promenix med Tango heller eftersom jag höll på att blåsa bort när jag gick ut... Stackars TangoPango fick en massa mariekex som kompensation för den uteblivna vandringen.

Åkte sedan in till skolan en sväng och hade "möte" med specialidrotten och blablabla, fick en fin tjocktröja iallafall, med vår logga :D SUUUPERMYSIG, fodrad så den står emot vind och allt, perfekt perfekt :D Grå är en så mycig färg på tröjor tycker jag :D Fint plåster på hakan också, hehe..För tillfället är jag hemmea hos Karwan och vi ska plugga lite matte, kolla på film och sådant. har ju inte sett pöjken sedan i tisdags för bövelen. Jaja, vi hörs imorfon kära läsare, puss på eeeeer från en glad chey och Karwan! :D

Lillbabs kan visst hoppa långtSå det så :)

Gårdagens 1,30 med kommentarer mm.

http://svtplay.se/v/2800997/hastsport/dalahoppet__del_1_av_6

Från 24:36 är det Babs på banan! HAHA hon studsade till i början där, därför jag sitter som en jäkla säck potatis.. i något galoppsprång xD

Gick inte att bädda in klippet tyvärr. Men iallafall, här är gårdagens 1,30 på Lillbabs. Är hur nöjd som helst med rundan verkligen! Mest nöjd är jag med att jag la henne stort på ALLA oxrara och hon nådde över utan anträngning, och att man ser på galoppsträckorna att hon inte galopperar så kort och spänt utan att hon tar ut stegen istället. Och dessutom är jag OTROLIGT nöjd med trekombinationen. Hon kan annars ha lite svårt, speciellt när det är oxer i mitten eftersom hon måste orka över och sen fram igen till nästa hinder, men som ni ser fanns inga som helst problem med något av detta.

Överlag en väldigt väldigt bra runda som jag är supernöjd med!Ser ni hur hon hoppar? Jag har armarna så långt utsträckte det bara går och ändå så är tygeln helt sträckt, haha. Knasboll! Jag tycker dock det är bättre att ge henne den plats hon behöver, även om det ser ut lite som.. ja, mindre bra helt enkelt. Men låter man henne ta plats så hoppar hon bättre med ryggen också samtidigt som hon lättare länger ut sig :)

Såhär såg förresten schabraket och luvan som jag köpte i förrgår ut:FINT VA?? :D :D :D :D

Nu ska Danaisan plugga och sedan ska hon ut och skritta glad Tangohäst i blåsvädret. PUSS PÅ ER

Taggataggatagga!

Sitter just nu och äter frukost. Är laddad somtusan inför dagens 1,30, har en bra feeling redan nu. det är soligt och fint här i Falun så får ha det nya Blingblingsetet från Equiline som jag köpte igår (mitt första Equilineschabrak faktiskt, ska bli kul att se hur kvaliten är på det). Hon kommer bli så fiiin så!

Håll tummarna så hörs vi senare ikväll. Eftera tt jag riit ska jag nämligen SUSA iväg till Borlänge för att bli upphämtad av en av "mina Div.I familjer" och sedan åka vidare till Leksand för att vara lagledare där :D GOGO SÖDRA!! :))
Puss på er godingar!

Min och Babs debut i 1,30

Såhär såg dagens debut ut! Ni får ursäkta sitsen på några av oxrarna, vet att jag kastar mig mycket framåt men det är för att jag kommer lite nära på dem och det är superviktigt att hon får "plats" att länga ut sig ordentligt över dem eftersom hon annars lätt blir väldigt kort och landar på bakbommen.

Jag måste säga att jag är supernöjd, verkligen. Mitt fel in i kombinationen för att jag tryckte till henne i avsprånget istället för att vara lugn. Men annars superbra runda, bra rytm och fint flyt :D
Förövrigt så HATAR Lillbabs vatten, och med tanke på att banan var mer sjö än ridbana så är ju resultatet lite EXTRA bra tycker jag ;)

Dyrgrip nummer två inhandlad

Herregud. Tänk att jag är tvungen att ha sådant ha-begär när jag ser något som jag verkligen älskar. Idag var det ett Equiline schabrak + luva som föll offer för mig. 1250 kronor (fick rabatt av den underbart trevliga kvinnan som har affären) kostade det mig och nu har jag ångest samtidigt som jag är evinnerligt glad att jag köpte det eftersom det bara kom i en kollektion och sedan aldrig mer kommer finnas. Jaja, ett sådant här tjusigt med blingbling är det iallafall och jag fullkomligt älskar det.
Mitt är dock marinblått och har mycket finare passpoaler och kantband (vita) än det på bilden. Ska fota vid tillfälle så ni får se, mycket nöjd iallafall, puss på blingbling!

Perlisens 1,20 igår

Här är film på Perlans superfantastiskt fina 1,20 igår. Är kanonnöjd med rundan även om det blev ett skitfel för tiden som jag överskred med 6 hundradelar! Men nog är hon vacker allt, världens bästa Perlan! :DFin, visst är hon? :D

Film på vinstrundan

Mamma var supersnabb så här är filmen från Babsans vinstrunda idag :D Fint, fint!


Taggar till 1,30 imorgon genom att sova tidigt i ett försök att vakna pigg och bli kvitt det hemska humör som drabbat mig.

Hoppas ni tycker rundan var finfin för det tycker jag :D

Klar!!

Sicken dag alltså! Vaknade klockan 7 och fodrade bästa pållarna innan jag var ute och gick banan med Ulle. Sedan gjorde jag iordning LilleBabs och upptäckte när jag tagit ut henen och suttit upp att det endast var ca 15 stycken kvar till mig.. Jaja, lite snabb framridning alltså men det kändes super ändå :D

Inne på banan fick jag otroligt bra flyt och allting kändes superbra. Red som en b-ponnytok i omhoppningen, vilket Lillbabs trivs väldigt bra med, och gick upp i ledningen :D Kändes skitbra verkligen, men jag hade startnummer 18 och det var 97 stycken i klassen så jag trodde inte alls det skulle räcka så långt.


Jaja, jag gjorde iallafall iording Perlisen på en gång trots att hon inte startade förrän 64, och så trimmade jag henne för Ulle en stund och vi försökte hitta ett framhoppnigssät som passade henne, vilket vi också gjorde genom att låta henne få mycket skrittpauser. Väl inne på banan var hon SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄR FIN!!!! Åh, det var en njutning att sitta på henne idag, hon hoppade superfint, lugn och lätt i handen och allt bara stämde. Red runt överallt för att sätta en noll, vilket vi också gjorde. Men ETT tidsfel i omhoppningen fick vi, överskred maxtiden med ungefär FEM HUNDRADELAR. Haahahaha, jaja, Perlis var gudomligt fin iallafall, helt fantastisk!


Efter detta låg jag fortfarande i ledning med Lillebabs, och det höll faktiskt i sig ända tills sista ryttaren gått i mål, så vi VANN dagens 1,20 med 97 startande! SÅHÄR NÖJD OCH GLAD och känns superbra inför morgondagens debut i 1,30! :DDet roliga med Lillbabs är att hon faktiskt trivs bättre ju mer ponnyridning man kör på henne. Hon trivs med att gå i övertempo, vända snävt som attan osv, det är liksom hennes grej och hon hoppar bättre då. En tvättäkta speedhäst är hon, knasfian!

Pictures from today

Massor av fina bilder från idag tagna av Bodil Blomberg! TUSENTACK!!

[Babs har ett fint litet bandage på bakbenet för hon har ett litet sår som vi inte vill at det ska komma in sand i. Tjusigt och framförallt oerhört diskret med neonblått..]Helt okej bakben, heeeelt okej ;)


öööh, ursäkta sitsen..Dyrgrip inhandlad

Nu har årets hittills dyraste grunka inhandlats (förutom sadeln)! Ett stycken träns till en av pållarna, vet dock inte vem som ska få det än, haha.. Men spg det och tänkte att "SHIT VAD BRA DET KOMMER PASSA TILL SADELN" så var jag tvungen att köpa det, höhöhö.. Jaja, ett brunt Dyon Snake Style blev det iallafall!
Übersnyggt, likadant som det Tango har och tävlar i fast brunt med "guld"-detaljer istället för "silver". Sjukt fint till sadeln som kommer vara brun med guldfärgad logga på! :D 2 699:- gick iallafall tränset loss på!

SÅ SMÅNINGOM ska även swarovskipannband, tyglar och förbygel inköpas för att matcah det hela, men eftersom det blir jag som får bekosta allting (OCH JAG SKA UTOMLANDS I SOMMAR FÖR MINA PENGAR) så får vi ta det lite pö om pö helt enkelt :D

Snakestyle förbygeln är ju helt klart att föredra. Man måste dock köpa martingaldelen separat om jag förstod rätt, och då tänka jag faktiskt ta en med "anti-bitplatta". Tycker hästarna blir mycket stadigare med sådan martingal :)

Tyglar då? Är väldigt sugen på att prova ett par från Dyon med stoppar, det sägs att de ska vara superbra eftersom stopparna är så nära varandra, men jag vet inte.. Trivs VÄLDIGT  bra med deras gummityglar. Eller jag fullkomligt älskar dem, otroligt sköna och lagom tjocka (gar den smalare av de två modellerna eftersom jag har så små händer, hehe...Ja, mer kommer förmodligen handlas denna helg - FRUKTANSVÄRT mycket snygag saker i den affären, ojojoj.. Dessutom kände ägaren till affären igen mig! "Är det du som är Danai Doverholt?" frågade hon. SHIT vad känd jag kände mig då, hela vägen upp i Norrbotten där de kommer ifrån, saaatan ;) AKTA DIG NELLIE BERNTSSON HÄR KOMMER DAJJAN, hahaha

Vad säger ni om ormskinnsdetaljer på hästgrejer förresten? Hiss/Diss? FET HISS från mig iallafall, sjukt häftigt! :D

Färdigtävlad

Dåså, är vi färdigtävlade för dagen! Lite blandade känslor faktiskt!

Lillebabsen var först ut och hon var mycket fin! Pigg men väldigt fin eftersom jag trimmade henne imorse. Inne på banan fick jag väldigt bra flyt och rundan kändes bra, om än vääldigt låg, haha. Ska bli roligt att debutera 1,30 på lördag, känsn som om det är lite mer hennes nivå, hehe :D Felfri och 12eplacerad av 88 stycken ialllafall! :D

Perlan var väääääääääldigt pigg och tokig idag, hahha. knasboll hon är, den pållen alltså! Hon hoppade väldigt bra tycker jag, dock var hon som sagt pigg och stark och då drar hon sig in i botten på hindren istället för att vänta, vilket leder till att hon river med fram eftersom hon inte är så snabb än. 8 fel fick vi iallafall, men jag tror det går bättre imorgon, speciellt om jag och Ulle trimmar henne lite ikväll så hon är lite mer kontaktbar imorgon :D Finfina pålle, hon är så rolig :)

"vacker" bild mamma tog när vi promenixade imorse...


Nu ska jag sticka iväg och köpa lite grejs, hehe.. Vad det blev får ni se sen! :D Puss och heeeeej leverpastej

Trimmat osv

Goddagens, alla mina kära läsare!

Min sovmorgon till ära gick jag upp klockan 7 och fodrade två hungriga hästar och var sedan ute och trimmade LilleBabsan innan min egna frulle serverades. Hon var mer vild än tam kan jag lova, och jag vet inte hur hon har sovit men hon var så stel i sin högra bog så att det var synd om henne, stackaren.. Men bara jag fick rida en stund så blev det mycket bättre och sansade sig väldigt fort. Framförallt galoppen blev underbart fin och hon var helt lugn i den. Mycket nöjd med damen!

Efter detta åt jag som sagt frukost i all hast innan jag vi gick ner och besiktigade två heltokiga märrar som tyckte det var mycket roligare med "konster ovan mark" än att bara springa fram och tillbaka, hahaha :D Sedan knoppade jag (båda hästarna blev faktiskt ganska fint knoppade jämfört med annars :D) och var ute och gick en stund med en helt GALEN Perlan som BAAAAARA skulle springa runt i cirklar och hoppa fram och tillbaka och så vidare.. Vackrast på hela tävlingsplatsen ör hon iallafall, den saken är helt klar. Fick komplimanger för henne av massor av människor - VAR STOLT, PER!! :DNu ska jag proppa i mig mat och tagga inför dagens 1,20. HÖÖÖÖRS

Framme och taggade

Halloj :D

Tänkte bara tala om för er sköningar att vi är framme och "installerade" på Lugnet i Falun nu. Pållarna verkar stortrivas i sitt mörka stall som saknar belysning helt, haha... Tur att det är ljust så länge nu, annars vetetusan hur vi hade gjort :D menmen, imorgon startar båda två 1,20 och det är en stor klass innan så vi får faktiskt lite sovmorgon! Men den komemr inet att spenderas med att sova, nejnej det ska knoppas och trimmas och gås med hästar, ingen sömn här inte! ;)

Hörs vidare imorgon, pussar på er godingar från en trött och glad tjej.


Tillåt mig att presentera

Kom på att jag ännu inte presenterat vårt nyaste tillskott i stallet! Denna lilla krabat föddes natten till söndag, den 7 maj. Fux är han som ni ser, e: Baltimore - Everest. Supergo liten kille!HAMMERHEAD ska han heta, om ni kollar på hans bläs så ser ni att det ser ut precis som en hammare :D Hampus kallas han för, den lilla spelevinken. Han har även strumpor upp till knäna på alla fyra fötter, så fin, så fin. Han har dock inte fått vara ute än, för han har inte mått så bra den lille stackaren, men bättre bilder kommer så klart när han fått sträcka på benen litegrann utomhus! :))

Vill ha

Veredus Carbon Shield bootsSoftUp Freejump Skor+chaps MED BLINGBLINGSamshield hjälm svart + silverdetaljer


Och min drömkavaj, som aldrig någonsin kommer gå att få tag på :((( ANIMO QUKSORY


Skulle ge alla mina pengar och min vänstra tumme för denna kavaj, så otroligt underbart fin.

I will survive

HEJ PÅ ER.

JAG LEVER.

JAG MÅR UTOMRDENTLIGT BRA.

MEN JAG HAR VÄLDIGT MYCKET ATT GÖRA.

Nu sitter jag iallafall här. Ja, idag vaknade jag hemma hos Karwan, och efter att jag skjutsade iväg honom till någon fotbollsgrej så åkte jag hem och var faktiskt ute och sprang! Första ordentliga gången sedan i somras, då lusten försvann helt (HMMM, undrar vad det berodde på). Det var riktigt skönt faktiskt, även om jag blev arg på hur fruktansvärt dålig kondition jag har, uschusch. Menmen, invigde då även mina nya löptights (ELLER VAD DET NU HETER) och efter att jag svettat ner dem till oigenkännlighet slängde jag mig på studsmattan och stekte i 20 minuter. DET VAR SKÖNT, även om det tar 300 år för mig att bli märkbart brunare och denna lilla stund knappast gjorde något åt saken. Förresten älskar jag mina springskor. Känns som att springa på roda fluffiga moln. På riktigt.Efter detta pallrade jag mig ner till stallet och red två pigga storhästar som vilade igår. Hej och hå vad fort det går när hästarna har bra kondis och får vila en dag, ojojoj. Fina var de iallafall, trimmade bara inför Dalahoppet i helgen!

MEN NU SKA NI FÅR HÖRA!!! Igår var vi till Rättvik med Tango till vår veterinär Björn Gammelgård. Hon behandlades i hovled och får börja skrittas uppsuttet IDAG!!!!!!! Så hon ska skritta så i två veckor, sedan skritt + trav i två veckor och sen är det bara tuta och köra. FÖRSTÅR NI HUR GLAD JAG BLEV ELLER?!?!??!?!?! :DDD Hur skönt som helst, bra att vi upptäckte det så snabbt så det slapp bli någon utdragen historia. Med andra ord kommer vi kunna starta SM och allt också!!Så det är vad jag ska göra nu - ut och skritta världens finaste ponny. PUSS PÅ ER

Hopplatta

Funderar på att köpa ny magplatta till brudarna då min JW inte passar i färg till nya sadeln (som förresten kommer om två veckor - wiiiiie!). Dessa är de jag pendlar mellan (om jag har råd, det vill säga ;))

Bruno Delgrange, stilren och garanterat samma färg som sadeln ;) - ca 2 500:-


CWD, väldigt likvärdig BD har jag hört, dock inte liak snygg enligt mig.. - ca 2800:-


Sedan har vi såklart min favorit - Prestige Pro Tech. Dyr, men ack så snygg och ack så praktisk - 3 160:-


Antarés, snygg, enkel men samtidigt rätt häftig faktiskt. I like it! 2 900:-Funderade även på HV Polo, men den är tyvärr för mörk. Och Butets är ganska så fula tycker jag, alldeles för simpla för att en fattoglapp som jag ska lägga ut 5000 på den ;) Så fort sadeln kommit och mamma tycker att vi har råd ska vi iallafall beställa träns och förbygel till en av damerna. En av dem får ha det tränset som Babs har nu och en får ett nytt, får se vad det blir.... Tips på snygga, bruna träns?! :D

Nytt världsrekord

Godmorgon!

Ja, idag har jag och Karwan slagit världsrekord i att ta oss upp tidigt. Klockan 9 var vi uppe, hästarna var ute, vi hade käkat frukost och vi var fullt påklädda och med tandebissarna borstade. Som jämförelse kan nämnas att vi vanligtvis brukar slå upp våra små ögon klockan 2 på eftermiddagen. Så ja, HELT KLART nytt världerekord, grattis till oss :D

Idag har jag hela stallet eftersom mamma är bortrest, så innan hästisarna får lite lunch så ska jag rida två stycken, kyla Tangos ben, mocka 7 boxar, fixa mat osv osv. Efter detta ska jag iväg och titta på fotbollsmatch, haha.. Jag som är sååååååååå införstådd och så otroooooooligt intresserad av fotboll :D Men vad gör man inte när Karre har match här i Avesta? Ska vara bästa hejaklacken - stå och skrika på honom som en galen hulligan.. HEHEHE. Ikväll blir det nog till att umgås med lite trevligt folk inne i Avesta, äta lite middag med goda vänner och sådant innan jag ska hem och fölpassa på vårt sto som skulle fölat den 30e April!Ja, så inte är man sysslolös inte! Jag tycker det är roligt att sköta alltihop själv faktiskt, känner mig så duktig då :D Haha, ha en go' lördag folket, det ska jag se till att ha :) Återkommer om jag kan senare, puss på er

Pleeease be mine?

Om jag någon gång får min JW hjälm såld ska jag köpa dessa tävlingsset (schabraken + luvorna alltså). DE ÄR SÅ SATANS SNYGGA!

[bilder från www.internationalshowjumping.se]
'Från Cristina Sports är de, och de kostar lika mycket som de är snygga, haha.. Framförallt älskar jag detaljerna på luvorna, helt otroligt fina! 799:- för  schabrak och 539:- för luva på www.tophorse.se - CHECKA IN ALLA DERAS GREJER! Ååååhåhåhåå hoppas jag får in lite pengar snart. Har iof ganska mycket sparat men dem ska jag ju åka utomlands för.. Eller? Decisions, decisions..

Åh vilken härlig daaaaag. NOT

För det första så är det snö ute. Då blev jag lite sur. Men när jag sen gått upp klockan 8 (när jag kunde sovit till minst 10) och åkt hela vägen hem till Hede (för att vi skulle ha åkt med Tango till klinik klockan 9) i onödan så får jag ju ryck på riktigt. När jag nästan var hemma ringer nämligen min kära mor och förklarar att hon bokat om Tangos klinikbesök pga det dåiga vädret.NOBODY TAKES MY BEAUTYSLEEP. Gaaah, så otroligt dumt. MAN KAN JU TITTA PÅ VÄDERPROGNOSER ELLER?!?!?!? :D Menmen, kan ju alltid protestera med att lägga mig och sova bort hela dagen istället. Eller vägra prata, eller något sådant som man gjorde när man var 3 år :D

Nejdå, har så mycket plugg kvar innan sommarlovet så kommer väl vara inlåst på mitt rum och studera mest hela dagen. Wunderbart wunderbart, typ. Blev väldigt nöjd med min historiauppsats som jag skrev klart igår iallafall, 8 eller 9 sidor blev den till slut! :D Ska fortsätta i samma anda idag tänkte jag, och skriva en religionsuppsats, ett samhällsarbete och plugga lite matte tänkte jag. Hästarna får vänta tills det har slutat regna/snöa/vaddetnugör innan de ska motionera.Sämst start på dagen alltså, och den ser inte ut att fortsätta så mycket bättre. Men vi får se, kanske blir en spontan bio med någon trevlig filur ikväll, det vore ju inte så tokigt :D Puss på er, hoppas er fredag är tusen miljarder gånger bättre än min.

Just nu..

kan du inte nå det önskade numret, var vänlig försök igen om en liten stund..... Just nu kan du inte nå det..  JUST NU sitter Danaisan och pluggar historia som en tok och skriver klart uppsatsen som ska vara klar idag (MÅÅÅSTE vara klar idag) som en skrivande raket! TATATATATATATAATATATATATA låter det om mitt tangentbord. BAM BAM SHAZAAAM så är jag klar! Bara slutsats och källförteckning kvar nu, hejaheja. Har suttit sedan halv 12 med den och nu tyckte jag att jag var värd en liten paus för att informera er om vilken historisk dag jag haft (hehe, rolig jag är va).

This is my work och än är det som sagt inte klart..


Iallafall så vilar hästarna idag eftersom de tränade igår. Imorgon får vi se vad som hinns för då ska Tango nämligen upp till Rättvik på hälteutredning. Hoppas på någon liten fjuttig sak som går över snabbt som tusan, men det är väl för mycket att hoppas på, förmodligen.. Jaja, vi får se! Nervös är jag iallafall! Ikväll drar jag mig iväg till världens bästa KarreBarre och sover där. Inte så illa för en vanlig torsdag! :D

Ha det gött så hörs vi imorgon, och håll för tusan en tumme för Tango!


Träning

Hej på er!

Jag har nu tränat två vilda storhästar för världens bästa Ulle som kom hit idag! Idag var det åter igen lydnad som gällde, och vi övade mycket på att vända riktigt fort efter hinder och sen att vara noggranna och rida rakt efter och ta ut vägarna ordentligt både innan och efter så att man hoppar ur rätt vinkel hela tiden.

Lillebabs var mer vild än tam, men hon gjorde övningarna väldigt bra faktiskt! Även fast hon studsade och hade sig så var sprången bra och hon var inte så stark som hon kan bli ibland. Ändå inte helt nöjd, hade inte någon sådär fantastisk känsla men pållen var absolut finfin om än väääääldigt hoppsugen och stollig!Perlan var mer i luften än på marken idag, hahaha! For omkring som en riktig stolle och hoppade, bockade och hade sig. Knasboll! Hoppade mycket bra gjorde hon också, även om hon ofta springer iväg lite de två sista sprången, vilket gör att hon drar sig in i botten på hindren  och får lite konstiga språng, men bara hon fick känna på hur kjobbigt det vara tt hoppa igenom hindren när hon sprang på en gång så blev det betyyyyydligt bättre! Haha, ganska nöjd med henne också, men inte 100% idag :)Nu ska jag skriva en låååååång, JOOOOBBIG historiauppsats. Hua, men det måste göras det också.. PUSS PÅ ER GODINGAR!!

Karma is only a bitch if you are

Hallååååja!

Kan kort säga att jag hade en bra Valborg utan alkohol men med världens finaste bästa pojkvän som slutade med att vi somnade uta att ens orka ta av oss tjocktröjor och allt vad vi hade på oss för att inte frysa denna kalla, sista aprilnatt. Vaknade lika sent som vanligt och lade oss ute i solen och stekte och åt glass och jordgubbar och mådde allmänt bra. Ja, det är vad jag gjort idag. Väldigt aktiv minsann!Nu är det så svalt så nu ska jag ut och rida två fina storhästar inför träningen imorgon :D Lite styrketräning får det nog blir ändå, så lätt kommer de inte undan! Lillbabs ska ha luva på sig också, har bestämt att alltid ta på henne luva innan varje ridpass nu så att det inte är något som känns konstigt för henne på tävling sedan.Återkommer förmodligen senare, PUSS PÅ ER

RSS 2.0