LYCKLIG DAJJAN

Nu är den äntligen avklarad. Debuten i 1,40. Och vilken debut sedan! Orkar inte förklara så mycket runtomkring som jag brukar. Lillbabs var helt grym. Vi hade inte problem på en enda distans förutom i en kombination där jag kom kort in. Det var en räcke-oxer kombination som stod i uppförsbacke och var väldigt lång, så att komma kort in på den var inte så lyckat, haha. Men lillbabs sträckte sig som en katt över och snuddade bakbommen med bakbenen så den trillade. Annars en fläckfri runda som kändes otroligt bra trots att jag blev hoppad ur sadeln jämt och ständigt. Fantastiska, underbara Lillbabs! 4 fel i 1,40 debuten är enormt bra, jag flyger på rosa moln efter denna runda!

 
 
 
Underbar känsla, kan lova att detta gav mersmak!
 
Tusen tack för alla tips om var man kan hitta schabraket i inlägget nedan också, hoppas på att kunna beställa ett i dagarna! Fortsätt kom med tips om ni har några, allt är välkommet. Världens bästa läsare som hjälper till när ni behövs :*

Perlis 1,30

Nu har Perlis gått dagens 1,30. Hon var så fin. Idag hoppade hon som en rund miljon, herregud så hon flög! En liten ryttarmiss ledde till ett stopp och en rivning (överkomprimerade henne lite andra gången) på fjärde hindret, men vad gör det när hästen var så superb? Älskar henne, älskar älskar älskar henne, underbara häst!!!

 
Svar: Valde att svara på bloggen så ni alla ser. Jo, det "fula" blå schabraket med vår klubblogga på är mitt personliga favoritschabrak. Det är urtvättat och jag använder det oftast bara hemma och när jag trimmar, men förra helgen var vi på en förhållandevis liten tävling och då orkar jag inte klä upp dem så mycket, sparar på "de fina" schabraken lite :)
 
Angående benskydden så har jag ju länge väntat på min nya sadel som det är meningen som hon och Lillbabs ska ha, och jag har inga svarta som passar Perlan. Kan ju inte springa och köpa Veredusskydd som jag bara ska ha några månader liksom :) Så därför är det lite blandad kompott just nu men till nästa tävling ska de nog vara matchade och fina. Tycker iallafall att det alltid är finast "alla remmar" inkl. sadel ska vara samma färg på hästen, benskydden är inte liiika viktiga, haha :) Men givetvis ska det matchas! Om jag har råd att köpa nya grejer till damerna...

 
 

KULDAG.se

Jaha. Detta sög ju. Tävlingen skulle egentligen ha börjat klockan 09.00 idag men på grund av skitvädret så flyttades det först fram till 10.00 och nu till 12.00. Får väl se om vi kommer igång överhuvudtaget idag..  Perlan ska iallafall gå 1,30 idag och Lillbabs ska som sagt debutera 1,40. Men börjar det ösreghna efter 1,30:n (det är en 1,50 mellan 1,30 och 1,40) så hoppar inte Lillbabs idag helt enkelt. Det är ju trots allt bara en tävling, känns inte värt att riskera både liv och lem för det.
 
Lillbabs när vi tog vår första seger (i ösregn). Linslusen.
 
Lillebabs är trimmad idag iallafall och hon var gudomligt fin! Lugn och avspänd med en rund galopp runt innerskänkeln men utan att förböja sig vilket hon gärna gör. Det är skillnad mot den Lillbabs jag började rida, som var stel, trippig och stressad. SÅ roligt att det går framåt, och det är ju bara applådera Ulle som alltid kan få fram det allra bästa ur alla ekipage. VÄRLDENS BÄSTA TRÄNARE (tillsammans med min markarbetestränare Sussi)!! Får ni någon gång chansen att rida för Ulle - TA DEN.
 
Ska strax ut och göra iordning Perlisen. Kan komma med glädjebesked om bloggen också - den kommer inom kort att få en makeover - vilket är väldigt välbehövligt! Puss på er!

Schabrakletande

Om någon i hela vida världen lyckas hitta ett sådant här schabrak i den här färgen till mig... Då vet jag inte vad jag gör. Ni får en permanent länk här på bloggen, gästblogga, något av mina nuvarande schabrak+luva, VAD SOM HELST! GAAAAAH BLIR TOKIG!!
 
Kollektionen har ju utgått men jag är dösugen på ett till nya sadeln. Så OM ni vet något ställe någonstans som har dem kvar eller vill sälja ert eget (vilket jag inte tror), snälla rara säg till (kantbanden behöver inte vara exakt så). OM ni har ett eget att sälja så kan jag betala BRA för det (mer än i butik dvs), lovar på hedersord handen på hjärtat. Åh vad jag älskar det.


Tävlingsdag #2 Sunne

Idag har jag haft ännu en stolpe ut dag. Men det har ju ått så fantastiskt bra de senaste tävlingarna så något litet bakslag måste man ju få, eller? :) Tyckte bägge hästar förtjänade bättre resultat än vad de fick, för de kändes otroligt bra och hoppade hur fint som helst.
 
 
Idag var Perlan först ut i dagens 1,30.Trimmade henne för Ulle när jag red fram och hon var väldigt fin, slappnade av på ett helt annat sätt jämfört med igår. På framhoppningen hoppade hon så bra så jag höll på att trilla av flera gånger, knasiga häst! :D Vi hade tre ner inne på banan, alla tre frambommar på oxrar. Hon var dock enormt fin och vi hade otroligt bra flyt genom hela banan vilket kändes grymt. Men hon är verkligen en precisionshäst, framförallt på oxrar när man kommer i lite framåtlägen. Då vill de allra flesta ryttare säga "varsågod" och lätta lite i handen, vilket också fungerar på de allra flesta hästar. Men på Perlan måste man hålla kvar och hellre låta henne gå av stort på en oxer , bara man håller stödet i handen hela vägen fram till hindret, annars hoppar hon endast framåt och tar frambommen med frambenen som ett brev på posten. Men så kan det vara, enormt nöjd ändå! underbar häst att rida och hoppa, måste öva på Dajjans sits bara, den är inte så vacker..

Fortsätter med bilder från förra helgen, även denna tagen av Sandra Granlund.
 
Lillbabs sen, om man räknar med uteslutingsmetoden ;) SATAN så fin hon var när vi trimmade när vi red fram! Ojojoj vilken galopp hon fick, underbara Ulle som alltid lyckas få fram det allra bästa, det är så synd att jag inte kan träna för henne oftare.. Tänk, till och med Lillbabs (som annars inte hoppar speciellt bra med bakbenen utan kniper ganska mycket) tänjde bakbenen så mycket i nersprången så jag fick svårt att sitta kvar! Helt otrolig känsla.
 
Hade stränga förhållningsorder om att rida lugnt idag om jag ville starta 1,40 imorgon. Så det gjorde jag, gasade inte alls utan såg till att vända där det gick istället. Hon var SÅÅÅÅHÄÄÄÄÄÄÄR FIN! Hur bra runda som helst, rätt antal galoppsprång (dvs samma antal som en "normal" häst" på nästan alla linjer, hoppade hur fint som helst, reglerbar och allt. Fick ett riktigt oturpet på oxern ut ur kombination #2. Hon räckte inte riktigt över så hon tog den med framfossingarna på nervägen, men det var inte mycket kan jag lova. Utöver det en suverön, lugn, sansad runda på en lugn och för att vara Lillbabs långalopperad häst!
 
Sandra Granlund som fotat även denna bild. Och ja, som ni ser har jag slappat på sitsen och den är verkligen kass numer. Usch vad jag skäms, HEM OCH JOBBA!!
 
Vi har iallafall bestämt att det BLIR 140 debut för Lillebabs och mig imorgon! Är hur laddad som helst, håll tummar och tår för oss gullungar!

AT LONG LAST

Nu har den kommit!!!!!! Min högt efterlängtade Bruno Delgrange sadel. Emma Maria Thalén tog med sig den från Västerås ner hit eftersom hon ska tävla här nere i Sunne hon också. SOM JAG HAR VÄNTAT PÅ DEN HÄR DAGEN!!! Åh, ni anar inte. Den är så fiiin, och jag vet (även fast jag inte har suttit i den än) att den är som att sitta i en fåtölj. Kärlek till den, ska trimma i den imorgon, hehe. MÅSTE ju provköra den ;)
 
Ursäkta denna otroligt dåliga bild tagen med min otroligt kassa iPhonekamera. Den gör inte denna otroliga skapelse någon rättvisa alls. BÄTTRE BILDER UTLOVAS... När jag kommer hem och får tag på min systemkamera..
 

Tävlingsdag #1 Sunne

Jaha. Detta var ju inte den bästa av dagar kan man ju säga. Eller den var väl bra på sitt sätt, men ja.
 
Lillbabs var först ut i dagens 1,20 (som förresten var den minsta 1,20:n jag sett) och var ganska dryg redan på framridningen. Hon var väldigt flck och kom inte upp i luften alls utan slickade alla hinder och hoppade fram istället för upp. Hade ett ner på henne och ganska seg runda, fick order av Ulle att sätta tillbaka henne och lägga henne lite nära hindren så hon fick hoppa upp sig mer - annars är det bara glömma 140 på lördag. Det hindret hon rev kunde hon lika gärna ha bjudit på och hoppat bättre själv, för en gångs skulle var det faktiskt inte en ryttarmiss utan en miss av henne. Sådant som händer, men lade en bra grund till imorgon iallafall. Förhoppningsvis tänkte hon till lite efter denna runda, ska dessutom trimma ikväll så imorgon vore det väl fasen om det inte skulle gå bra! :)
 
 Foto: Sandra Granlund (från förra helgen)
 
Perlisen var ganska dragig idag, redan på framridningen. med lite trimning från Ulle så blev hon dock betydligt bättre och hoppade otroligt bra inne på framhoppningen. Inne på banan drog hon dock igen och då blir jag överförsiktig och rider i undertempo. Hade två ner, ett hennes fel och ett mitt. En helt okej runda ändå, även om hon var väldigt pigg. Det var inte vår dag idag helt enkelt :) Ska ut och trimma strax så lugnar sog förhoppningsvis damerna till imorgon.
 
Finaste hästarna iallafall, tycker så mycket om dem båda två. Det gör mig glad att de är glada och vill springa :D Man kan inte vinna jämt :)
 
Foto: Sandra Granlund (från förra helgen)
 
Nu ska jag över till Ulles husbil och prata skit ;) Glöm inte att ni är världens bästa läsare, blir så otroligt glad av era kommentarer! Puss på er, gullegrisar ;)

Morsning korsning!

Haha kommer ihåg när man gick i trean och sa sådär hela tiden. Man var så cool då!
 
God förmiddag på er allihop! Idag var jag faktiskt uppe i tid och släppte ut hästarna och fixade klart allting i stallet, vilket innebär att jag nu är ledig och kan göra vad jag vill hela dagen! Den känslan älskar jag, jag går hellre upp 5 på morgonen och har stallet klart till 10-11 än att spara att till på kvällen för då orkar jag inte, hehe. Det gäller att veta sina begränsningar! ;)
 
Skönaste bilden jag sett på länge, på tal om grodor och så vidare..
 
 
 
Ja, vad gör man då en mulen dag som denan när man har hela världen vid sina fötter och kan göra vad man vill? Hehe, man åker hem till sin pojkvän, snor hans superspeldator och spelar Diablo III. Hela dagen. Japp, så ser min dagsplanering ut idag, har blivit en riktig spelnörd sedan Karwan tvingade mig att spela i början. Så kan det gå, än så länge är jag inte beroende iallafall ;) ha det gött hörrni, hoppas det är bättre väder hos er än här i Avesta. Pössar och kjamar
 

Dagens 1,25 med Lillbabs

Såhär såg dagens runda ut!

 
Väldigt nöjd med hur bra hon sköter sig på tripperbarren ur sväng och hur snabb hon var när jag var sen att ta tillbaka på det vita räcket. Kändes bra överlag också, hon är hur fräsch som helst :D Vad tycker ni?

Midsommardagen

Jag antar att det är midsommardagen idag eftersom det var midsommarafton igår, men ärligt talat har jag ingen aning om det går till så även på midsommar. Så är det på jul och påsk iallafall så vi kör på det gamla vanliga tycker jag :D Såhär såg min midsommar ut: Jag, mamma (som inte ville var med på bild..) och kall jordgubbscider. Och där satt vi på balkongen och pratade om världsliga problem. Urmysigt!
 
 
Idag (PÅ MIDSOMMARDAGEN, alltså) var vi som sagt och tävlade i Borlänge - en 125 för båda två bara för att testhoppa dem på gräs. Lillebabs var först ut och satte en superfin nolla. Det märks verkligen skillnad på henne alltså, hennes galopp har blivit mycket rundare och längre än förut, vilket givetvis är bra. Det var en ganska rolig bana med både galoppsträckor och snäva svängar som Mikael Larsson hade byggt och vi satsade givetvis järnet. Och VANN! :D 4 sekunder före tvåan var vi, världens bästa Lillebabs!
 
Perlis startade näst sist och med henne ville jag egentligen bara vara felfri. Gjorde samma amatörfel som vanligt (GRRR) och red i undertempo vilket resulterade i en rivning, men annars en jättebra runda. Hon hoppade superbt  bra och bjöd på sig själv även när hon kom i lite stora lägen på oxrar, lägen som hon när jag fick hem henne inte vågade hoppa från. Så jag är dundernöjd med henne, hon var otroligt fin i uppvärmningen idag också, ren njutning att rida den hästen!
 
 
Film på Lillbabs runda kommer, vet inte om hon filmade Perlisen. Lillbabs var URFIN iallafall, den rundan MÅSTE ni se! ;) Nu ska jag kasta mig i duschen. Är så svettig och äcklig så hela huset måste stinka. Höres väl sen kanske. PUSS PÅ ER GODINGAR!

Midsommardagen

Jag antar att det är midsommardagen idag eftersom det var midsommaraftom igår, men ärligt talat har jag ingen aning om det går till så även på midsommar. Så är det på jul och påsk iallafall så vi kör på det gamla vanliga tycker jag :D Såhär såg min midsommar ut: Jag, mamma (som inte ville var med på bild..) och kall jordgubbscider. Och där satt vi och pratade om världsliga problem. Urmysigt!
 
 
Idag (PÅ MIDSOMMARDAGEN, alltså) var vi som sagt och tävlade i Borlänge - en 125 för båda två bara för att testhoppa dem på gräs. Lillebabs var först ut och satte en superfin nolla. Det märks verkligen skillnad på henne alltså, hennes galopp har blivit mycket rundare och längre än förut, vilket givetvis är bra. Det var en ganska rolig bana med både galoppsträckor och snäva svängar som Mikael Larsson hade byggt och vi satsade givetvis järnet. Och VANN! :D 4 sekunder före tvåan var vi, världens bästa Lillebabs!
 
Perlis startade näst sist och med henne ville jag egentligen bara vara felfri. Gjorde samma amatörfel som vnligt och red i undertempo vilket resulterade i en rivning, men annars en jättebra runda. Hon hoppade superbt  bra och bbjöd på sig själv även när hon kom i lite stora lägen på oxrar, lägen som hon när jag fick hem henne inte vågade hoppa från. Så jag är dundernöjd med henne, hon var otroligt fin i uppvärmningen idag också, ren njutning att rida den hästen!
 
 
Film på Lillbabs runda kommer, vet inte om hon filmade Perlisen. Lillbabs var URFIN iallafll, den rundan MÅSTE ni se! ;) Nu ska jag kasta mig i duschen. Är så svettig och äcklig så hela huset måste stinka. Höres väl sen kanske. PUSS PÅ ER GODINGAR!

Midsommar alltså

För tillfället finns det två saker jag inte förstår. 
 
Det första jag inte förstår är nya Blogg.se layouten. Den är konstig och ändå sedan jag såg den första gången för några dagar sedan tappade jag all motivation till att blogga. Menmen, man vänjer sig vid det mesta, så är väl fallet även när det kommer till detta. Eller okej, jag förstår ju att den egentligen är bättre men nu är det så att jag vill vara lite svensk och tycka om "det gamla goda" ;)
 
Sak nummer två jag inte förstår (har aldrig gjort, kommer aldrig göra) är midsommar. Midsommarafton är alltså den kväll när sommaren börjar gå mot höst och nätterna blir längre. Och det firar man. Varför? Jag fattar verkligen inte. Så jag ser det som en ursäkt för den typiska svensken att äta mat vi åt på 1700- och 1800-talet (inlagd sill, surströmming osv) och för den typiska svenska ungdomen att supa sig stupfull. Men midsommarkransarna är ju fina iallafall!
 
Men ialafall. Idag har jag ridit två underbart fina storhästar och trimmat detlsista inför morgondagens 1,25 i Borlänge. Åker egentligen bara dit för att testa dem på gräs inför nästa heögs utmaning i Sunne. Då ska Lillbabs minsann debutera 1,40! :D Hur laddad som helst inför det!
 
Men iallafall så var de fina idag! Perlisen var lite smådryg och tjafsig och otroligt stel i vänster bog i början, men efter 20 minuters arbete i stekande värme gav hon sig och blev väldigt loss och arbetsvillig. Lillebabs gick ett rejält trimpass igår så vi var bara ute på skrittur i skogen idag - hur mysigt som helst!
 
 
Nu ska jag "fira midsommar" puss på er mina fina!

Drömma kan man

Detta är min drömutrustning till tävling. Åh så glad jag skulle bli om jag lyckades skrapa fram 25000 på en trisslott så att jag hade råd med allt + en utlandsresa i sommar. Bara skrapa på!

√ Samshield hjälm - givet ;) Svart med silver- och gulddetaljer eftersom jag har silver+svart på mina grejer och hästarna har brunt/svart+guld på sina. Man måste ju vara smart ju! €965 kostar den - 8 520 kronor alltså..√ Animo Quksory kavaj - finns inte att få tag på längre men antar att den kostar runt 4 000..Freejump skor+chaps med blingbling (så klart) ca 3 800:- har jag för mig. Mina stövlar börjar bli för tajta i vaderna så jag hoppas på att det går att sätt in resår eller liknande bredvid dragkedjan istället för att köpa nya. JAG ÄR INTE GJORD AV PENGAR :'(
Animo tävlingsblus 1 049:-


Animo vita ridbyxor MED BLING PÅ RUMPAN :D Endast 2 399:- (lägg märke till ironin, snälla)


Sisådär då, då var de där 25000 jag skulle vinna nästan slut, redan!

Vi har sorg

Igår när vi kom hem från Gagnef skulle jag ut och rida TangoPango eftersom hon inte gått på några dagar och det börjar närma sig tävlingscomeback för henne. Skulle rida ut en liten vända och bara mysa tänkte jag, i det fina vädret och allt. Men icke. Hon är halt nu igen. Trots att jag satt igång henne så sakta och tagit det så himla lugnt med henne. Trots allt vi gjort. Känsn helt hopplöst verkligen, så nu lägger vi ner det. Vi ska in med henne och behandla henne så hon blir frisk, men sedan ska hon inte gå mer. Det blir inget SM. Det blir inga Globenkval. Ingenting. Känns så sjukt tråkigt att vi tävlat vår sista tävling tillsammans nu. Att det inte blir något mer med denna fantastiska ponny.Vi kommer absolut inte att sälja henne eller låna ut henne utan hon blir kvar hemma hos oss. Sedan får vi se om vi betäcker henne nu med en gång eller nästa år. Skulle så klart vara roligt men det är knappast gratis att betäcka pållar, så vi får se om vi har råd. Det allra bästa vore så klart att göra det med en gång, så att hon liksom inte bara står ett helt år och inte gör någonting alls. Stackars Tango. Världens mesta underbara häst.Tänk så mycket hon har gett mig. Helt otroligt. Innan jag fick denna ponny vågade jag inte hoppa högre än 1,10. Innan jag fick henne hade jag aldrig hoppat MsvA. Gud alltså, vi har verkligen gjort allt tillsammans. Är så otroligt, otroligt glad över att jag ens fått chansen att rida en så underbar ponny, och så otroligt ledsen att vi inte hann med det allra roligaste. Men så är det väl, man kan inte både ha kakan och äta den. Hon finns ju kvar iallafall, och hon kommer stå hos oss tills vi väljer att ta bort henne. Aldrig aldrig aldrig att jag gör mig av med henne. Världens finaste bästaste ponny. Älskar henne något otroligt mycket.

Film på Perlans 1,30 igår

Goddag! Här är film från perlisens 1,30 igår! Visserligen hade vi två ner, men herregud så fin hon var. Hon hoppar som en gud den där hästen, helt makalös känsla att sitta på henne. Sanna mina ord - hon kommer gå hur långt som helst om hon bara matchas rätt, för hon kan hoppa hus utan att ens ta i. Gudomlig häst att sitta på, denna runda var ren njutning. Men ja, ni ser ju hur hon hoppar, helt otroligt vad hon skjuter mig ur sadeln, haha ;)


Lillbabs hade 3 ner, men ändå fin med tanke på att hon verkligen hatar vatten och banan var mer sjö än sand. Bra rundor båda två faktiskt, bra flyt med båda! Lillbabs är också en ball häst alltså, finns inget som hon ballar ur på - ALLA hinder är till för att hoppas hur höga de än är. Snacka om förtroendeingivande häst :D

Är hur nöjd som helst med damerna. Detta var helt enkelt inte vår helg, och så är det ibland. Men de har varit väldigt fina och gjort bra rundor bägge två hela helgen :)

Vad sägs om rundan förresten? :)


My umbrella's tired of the weather

Goddagens goddagens. Herregiud så det har regnat idag. Har varit så blöt och kall så jag har inte vetat var jag ska ta vägen. Innan jag tar dagens duktiga resultat tänker jag bara ge en stor fet eloge till min fantastiska pojkvän som pallrade sig hit i regnet för att kolla på mig. Duktig duktig, han vet vad som gäller ;) Nejdå, sjukt stolt över honom och överlycklig för att han kom. Och minst sagt förvånad :D

Tur var det väl att det gick bra när Karwan var här också! Vi ändrade klass från 1,30 till 1,20 eftersom underlaget är dyngsurt och hästarna inte precis älskar vatten (rena motsatsen, faktiskt).Lillebabs startade i början och gjorde en superb nollrunda med supersnabb tid och gick upp i ledningen. Hon var superfin och lydig och även om banan inte passade henne så bra så gjorde vi helt enkelt det bästa av saken och svängde så fort vi kunde överallt. Slutade alltså felfritt och hamnade på en andraplats -  slagen med 7 hundradelar! :D :D

Perlis var huuuuur fin som helst. Hon var lätt i handen idag och väntade på hindren och vek in benen och gjorde allt precis som hon skulle. Jag kunde hur enkelt som helst rida innanför på alla ställen där jag red med Lillbabs, även om Perlis inte gjorde det i turbo-raketfart. Slutade med en felfri ritt och en finfin 10eplacering :D

"MINA" HÄSTAR ÄR SÅ FINA OCH DUKTIGA VÄRLDENS BÄSTA :D :D

[bild från igår]

Nu ska jag och Karwan fortsätta äta oss tjocka. Pusshej leverpastej

Godmorgon GODMOOOORGOOOOON

Hallåhallåja!

Någon blogg igår kväll blev det ju inte. MEN JAG HAR EN ANLEDNING :D Somnade framför teven och vaknade inte förrän klockan halv ett på natten, och då kändes det bättre att bädda ner sängen än att blogga ärligt talat ;)

Trimmade Pelrisen igår iallafall, och herregud så fin hon var. I början var hon lite stel och hade svårt att korta ihop kroppen med bakbenen under sig medan hon hade ett jämnt stöd på bettet. Jobbade loss henne med mycket omväxlande trav- och galoppjobb och flyttningar för skänkeln av alla dess olika slag. När hon väl släppte blev hon sådär gudomligt fin som bara hon kan vara. Åh så fin hon blev, helt otroligt vad mjuk och lätt hon är då. Satt och red 10 minuter extra och bara njöt av att kunna göra precis vad jag ville - galoppslutor, skänkelvikningar, byten i vart fjärde på rak linje osv. Underbart ridpass!Gick också en 40 minuters promenix med Lillebabs. Anledningen till att jag inte trimmade henne var att hon var så fin på framridningen idag, och jag hade gott om tid på mig då, så hon trimmades i samband med det :) Hon var så nöjd med att gå ut och gå i det fina vädret. Blev också mycket nöjd med att se att hon nu i skritten slappnat av och lossnat så mycket att hon hade mer än 2 dm övertramp mellan där hon sääter ner fram- och bakhoven. Inte illa! Visserligen ska det väl bli 1-2 dm till men herregud, i början hade hon inte ens något övertramp ;) Dessutom är jag mäkta stolt över att det numera är relativt enkelt att ta på henne luva :D Tar inte mer än 30 sekunder, med milda protester ;)Nu har jag nyss käkat en riktig bamsefrulle och ska ut och gå med odjuren innan det är dags för 1,30! :D Puss på er, hörs sen :)


Svar: För att jag är lat, haha :D Nejdå, min nya sadel kommer förhoppningsvis nu i veckan (den har blivit försenad två gånger..) och det är meningen att jag ska ha JIN stigbyglarna på den eftersom den har guldfärgad logga och då passar ju JIN stigbyglarna helt klart bäst ;) Jag är för lat för att byta fram och tillbaka helt enkelt!


Hejhej hemskt mycket hej

Hm. Blogga. Vad var det nu igen? Har vaga minnen om att jag en gång i tiden var bra på sådant här, men det är som sagt vaga minnen. Mycket mycket vaga.

Iallafall så sitter jag för tillfället i vårt härliga släp uppe i Gagnef efter att ha hoppat båda storhästarna i 1,20. Stolpe ut kan man ju säga at det blev, framförallt med Lillebabs. Hon var så himla fin, så himla himla fin! red som en tok i omhoppningen eftersom jag visste att en före mig ridit riktigt fort, och jag slog honom ledigt och lätt - med dryga 3 sekunder faktiskt. Men sista bommen rullade. ÅÅÅÅÅÅÅH. Visserligen red jag som en hästtjuv så det var förståeligt, men ändå. Känns som om meetingpris och allt rök nu :( Jaja, EGENTLIGEN var Babs snabbast och bäst iallafall! ;)Perlisen var också hur fin som helst! Loss från handen och lugn och vek in benen utomordentligt bra jämfört med förut och ja - allmänt fin bara! Hade två ner i omhoppningen men hon var TRÖTT stackarn, banan här lutar upp och ner hej vilt så det är förståeligt :) Överlag bra rundor på båda två, men lite stolpe ut som sagt. Bättre lycka i 1,30 imorgon får vi hoppas!

Grymma häst


Ja, nu sitter jag och slappar och gör absolut ingenting. Ska trimma pållarna senare ikväll, annars har jag absolut ingenting att göra nu när det är sommarlov och man inte har 100 000 läxor att göra för jämnan ;) jag SKA skriva ett till inlägg ikväll jag lovar! PUSS PÅ ER!!

Puh

Hej. Idag har Dajjan var en duktig Dajja faktiskt. Hon gick upp i tid, åkte hem från sin kära pojkvän, släppte ut hästarna, mockade, gjorde mat (INNAN HON ÅT FRUKOST), körde hela vägen till Orsa, var en halvbra lagledare åt världens bäst tjejer, körde hela vägen hem (totalt 36 mil!), red, släppte in hästarna och nu är hon trött och ska snart lägga sig och sova.

Haha skämt åsido så gick verkligen heeeeela dagen åt lagtävlingen i Orsa. Det tar ju 5 timmar bara att köra och tillbaka.. Menmen, det var ju fint väder och jag hade väldigt trevligt även om det inte gik som vi tänkt oss idag, haha :D Mina tjejer har iallafall varit superduktiga och skött sig exemplariskt, är hur nöjd som helst med dem.Nu ska jag nog sova. Är helt slut efter att ha suttit och kört så mycket bil, är inte van vid hastigheter som överstiger 56 km/h. GODNATT PUSS

Jag ber återigen om ursäkt för min dåliga uppdatering.

Förlåt mig. Har så mycket annat i huvudet så bloggningen blir bara inte av. Kanske borde ta en bloggpaus..?

Iallafall så flög jag hem från Grekland själv i torsdags natt. Hamnade bredvid två mycket underhållande greker som absolut ville bjuda mig på drinkar -  det slutade med att de fick köpa två Sprite åt mig :D Kom hem 3 på natten/morgonen och hittade en Karwan väntandes här hemma. GULLEGULL.

Igår ägnades dage åt att se på alla som gick ut nian (däribland min lillebror!) och ta igen förlorad tid med min pojke ;) Åkte hem någon gång på eftermiddagen, red Maja en sväng och sen åkte jag inte på grillfest och streetdisco i staden igen. Hur härlig dag som helst! Maja var duktig också, gör som jag sa tidigare bara väldigt enkla grejer med henne, mycket övergångar och sådana saker för att få henne liksidig, alert, mjuk och lydig. Gick över förväntan faktiskt! Hon går emot bettet väldigt mycket framförallt i skritten - tar upp huvudet och skakar på det när hon inte vill och så, men efter 100 övergångar försvann det till viss del och hon slappnade av. Fina lilla MajBritt, som Per så vackert kallar henne!

Maria Tansbo och Maja :)


Idag väntar lagtävling i Orsa för mig och min chaufför (mamma), och sedan ridning. Div.I tjejerna har skött sig fantastiskt hittills och vi ligger faktiskt tvåa inför finalen idag! :D Önska oss lycka till! Puss på er

Hej jag lever och har hemlängtan.

Glad nationaldag! Grattis på nationaldagen! Vad säger man egentligen? Låter ju knäppt vad man än säger. Här nere i Grekland ska jag, mormor och morfar iallafall fira Sveriges nationaldag genom att gå på svenska ambassadörens cocktailparty. DET NI! Fint ska det va'! Haha jag är totalt livrädd - vad har en 17åring på cocktailparty och göra? Finklädd ska man vara också, endast min klänning från när jag gick ut nian dög, klackskor och grejer ska man visst ha också, mina stackars, stackars fötter :( Ska dock bli spännande också - inte alla som får gå på party hos ambassadören inte! :D

Nians avslutning - jag, mormor och morfar. Hoppas på att jag blivit lite brunare än sådär iallafall..


Jaja, jag har hemlängtan iallafall. Framförallt ska det bli så oerhört roligt att sätta igång med Maja. Otroligt go ponny iallafall, mamma och de andra i stallet är helt kära i henne! Så roligt med ett projekt att hålla på med, det är så roligt när man verkligen har något att jobba mot liksom. Men det är klart, det är mycket jobb också, men jag tycker bara det är roligt eftersom man vet vad det kommer ge i slutänden :) Först ska jag bara överleva flygresan hem själv...

Nu ska jag ner till poolen en stund iallafall. Blåser massor idag så det blir nog skönt att ligga en stund där nere. Måste akta min eksem bara, fick massor av utslag på överkroppen andra dagen så vi får väl se om det håller idag ;) PUSSÅKRAM PÅ ER

Griechenlandz

Hej på er allihop!

Nu ni, har teknikern fått tag på internet så kan jag återigen blogga, litegrann iallafall. DYRT är det - €5 i timmen! Så jag år blogga snabbt helt enkelt!

Idag har jag faktiskt ägnat hela dagen åt att slappa. Bara legat vid poolen och blivit brun och mått allmänt bra. Samma sak igår när vi kom. Helt otroligt skönt - tänk att inte ha några måsten alls :D Har dock surat en hel del för att jag missar Pitbulls konsert i Stockholm ikväll. Åh vad jag hade velat gå på den, helt sjukt avis på alla som är där.

På eftermiddagen visade sig dock min "älskade" soleksem över hela överkroppen så jag fick stanna inne hela eftermiddagen och kvällen :( SÅ TYPISKT att ha soleksem när man har lite grekiska gener och lätt blir brun -  så kan man inte gå ut. Usch å fy. Nu på kvällen var vi ute på en mysig taverna vid havet och åt färsk grekisk fisk - finns inte mycket som slår det!

Men vad jag saknar mamma och hästarna. Jag är minsann en mammagris till tusen jag. Och hästgris. Haha, ska bli så himla roligt att "komma igång" ordentligt sen när jag kommer hem, nu när jag inte har ont i ryggen längre, och en projektponny att hålla på med! :DNu ska jag sova, och fortsätta sura över hela Pitbullgrejen - det lkomemr jag nog göra hela veckan, haha. Sådant får man inte missa, så gör jag det ändå! inte okej, inte okej... GODNATT på er kära läsare!

Tjött Danaiz

Hej på er, min älskade och högt värderade godingar!
Nu ni, är det ännu en gång dags för mig att stå inför min största rädsla. Flyga flygplan. Jag kan för mitt liv inte förstå hur man inte kan tycka att det är dödsläskigt att vara i en metallburk 10 000 meter över marken utan minsta möjliga chans att överleva när burken störtar om bara en endaste liten skruv sitter löst på den där satans människobehållaren.

Men jaja. Det ska nog gå bra.

Ser mycket fram emot denna ledighet iallafall, den är minst sagt välbehövlig. Allt är färdigt i skolan, en enda grej kvar och den skickar jag in om ca 5 minuter - vilket känns underbart. Då kan jag verkligen bara njuta i Grekland, inte stressa över någonting.Har ingen aning om hur det är när det kommer till internet där nere, kanske inte blir uppdaterat alls - kanske blir updaterat massor - vi får se helt enkelt. Men datorn är med iallafall!

Hann inte rida idag tyvärr. Pussade hejdå på pållarna bara, men de verkade rätt nöjda med att få kakor och bli kliade på också :) Nu ska jag skicka in min samhällsuppsatsgrejsimojs och sen ska jag sova. SKA UPP KLOCKAN KVART I TVÅ PÅ NATTEN WOOHOOO! Godnatt på er, önska att jag vilar i frid. Pusssss

RSS 2.0