Film frÄn dagens 1,40

Nu var mamma snabb! HÀr Àr filmen frÄn dagens 1,40! Omhoppningen Àr ocksÄ med, Àven om det var fel bana, haha.. Ser ju inte sÄ pjÄkigt ut om jag fÄr sÀga det sjÀlv! :)
 
 
Nu fÄr ni givetvis sÀga vad ni tycker, det Àr alltid kul att höra era Äsikter :D För övrigt sÄ var detta första gÄngen nÄgonsin jag kom ut frÄn banan och storgrÀt av lycka.

FÖR VI HAR KVALAT TILL SSSSSSMMMMMM

HEJ PÅ ER!!!
 
Idag bör alla ögon och strÄlkastare vara riktade mot Lillbabs. För idag har Lillbabs hoppat felfri 1,40, kvalat till SM, blivit andraplacerad, och ligger i fortsatt ledning inför meetingpriset. Vilken hÀst. Vilken makalöst fantastiskt underbar hÀst. Dagens 1,40 var en A:1a, separat omhoppning alltsÄ. Red vÄr första nolla i 1,40 (i vÄr andra start) och nollade Àven omhoppningen pÄ 1,45. DÄ hade dock jag helt missat ett hinder som var med pÄ banan, sÄ vi blev uteslutna.. Men ja, hoppade klart banan innan han sa nÄgot, sÄ ser det som en finfin felfri runda, hehe :)
 
 
 
 Perlis var inte fin idag, vÀldigt stark eftersom jag inte ridit med sÄ bra grundgalopp som igÄr tidigare. SÄ hon tog tag i bettet ganska mycket och hoppade inte sÄ bra som hon borde vilket medförde 3 ner. Inte sÄ nöjd, men blir nog bÀttre imorgon hoppas jag! :)
PUSS PÅ ER GODINGAR!!!

Akton

Lovade ju att jag skulle komma med rapport om Aktonpadden som jag fick hem i tisdags, men det har jag Ànnu inte gjort - men nu kommer den!
 
Har ju ridit nÄgra pass med den nu och jag har nÀstan bara positiva saker att sÀga om den. Den ger inte kÀnslan av att man sitter "ovanpÄ" hÀsten utan att ha nÄgon kontakt med den, som fÄrskinnspaddar kan göra. TvÀrtom sÄ kÀnns den inte alls. Sadeln har inte glidit en millimeter med padden pÄ, oavsett om det Àr med fodralet eller utan, och den ligger precis lika bra med padden under, nÄgot som ocksÄ kan vara ett problem annars. Dessutom Àr det ju inte gelé i padden utan nÄgot annat supermaterial som egentligen inte var tÀnkt till hÀstar utan till sjukhussÀngar till lÄngkonvalescenta och sÄdant. Det Àr sjukt mycket mer stötdÀmpande och materialet (vad det nu heter) glider inte undan om tryck uppstÄr, vilket "vanlig" gelé ofta gör, utan det ligger kvar pÄ sin plats.
 
Det negativa Àr att jag tyckte fodralet var för stort för padden, och dÀrmed blev det svÄrt att lÀgga den helt rÀtt. Fick hÄlla pÄ en bra stund innan det blev bra första gÄngen, haha. Men om man vek in fodralet lite i framkanten sÄ bÄde sÄg det bÀttre ut och blev mycket lÀttare att lÀgga den rÀtt, sÄ det var lÀtt ÄtgÀrdat. Sen ser jag det som ett litet minus att den Àr sÄ tung eftersom den ska ligga plant mot ryggen och inte har nÄgon ledad kanal som fÄrskinnspaddar har. Det har i och för sig inga gelépaddar, men Àr man kritisk sÄ Àr man. Det verkar absolut inte störa hÀstarna dock, sÄ det Àr vÀl kanske bara jag som Àr kinkig.
 
Totalt sett sÄ kan jag bara sÀga att den Àr fantastisk :) VÀrd varenda krona och jag tycker att det kÀnns jÀtteskönt att ha en sÄ bra stötdÀmpande padd nÀr jag hoppar, Àven med den nya supersadeln. 5 av 5 guldstjÀrnor! :D
 
Bild frÄn www.internationalshowjumping.se