Film från dagens 1,40

Nu var mamma snabb! Här är filmen från dagens 1,40! Omhoppningen är också med, även om det var fel bana, haha.. Ser ju inte så pjåkigt ut om jag får säga det själv! :)
 
 
Nu får ni givetvis säga vad ni tycker, det är alltid kul att höra era åsikter :D För övrigt så var detta första gången någonsin jag kom ut från banan och storgrät av lycka.

FÖR VI HAR KVALAT TILL SSSSSSMMMMMM

HEJ PÅ ER!!!
 
Idag bör alla ögon och strålkastare vara riktade mot Lillbabs. För idag har Lillbabs hoppat felfri 1,40, kvalat till SM, blivit andraplacerad, och ligger i fortsatt ledning inför meetingpriset. Vilken häst. Vilken makalöst fantastiskt underbar häst. Dagens 1,40 var en A:1a, separat omhoppning alltså. Red vår första nolla i 1,40 (i vår andra start) och nollade även omhoppningen på 1,45. Då hade dock jag helt missat ett hinder som var med på banan, så vi blev uteslutna.. Men ja, hoppade klart banan innan han sa något, så ser det som en finfin felfri runda, hehe :)
 
 
 
 Perlis var inte fin idag, väldigt stark eftersom jag inte ridit med så bra grundgalopp som igår tidigare. Så hon tog tag i bettet ganska mycket och hoppade inte så bra som hon borde vilket medförde 3 ner. Inte så nöjd, men blir nog bättre imorgon hoppas jag! :)
PUSS PÅ ER GODINGAR!!!

Akton

Lovade ju att jag skulle komma med rapport om Aktonpadden som jag fick hem i tisdags, men det har jag ännu inte gjort - men nu kommer den!
 
Har ju ridit några pass med den nu och jag har nästan bara positiva saker att säga om den. Den ger inte känslan av att man sitter "ovanpå" hästen utan att ha någon kontakt med den, som fårskinnspaddar kan göra. Tvärtom så känns den inte alls. Sadeln har inte glidit en millimeter med padden på, oavsett om det är med fodralet eller utan, och den ligger precis lika bra med padden under, något som också kan vara ett problem annars. Dessutom är det ju inte gelé i padden utan något annat supermaterial som egentligen inte var tänkt till hästar utan till sjukhussängar till långkonvalescenta och sådant. Det är sjukt mycket mer stötdämpande och materialet (vad det nu heter) glider inte undan om tryck uppstår, vilket "vanlig" gelé ofta gör, utan det ligger kvar på sin plats.
 
Det negativa är att jag tyckte fodralet var för stort för padden, och därmed blev det svårt att lägga den helt rätt. Fick hålla på en bra stund innan det blev bra första gången, haha. Men om man vek in fodralet lite i framkanten så både såg det bättre ut och blev mycket lättare att lägga den rätt, så det var lätt åtgärdat. Sen ser jag det som ett litet minus att den är så tung eftersom den ska ligga plant mot ryggen och inte har någon ledad kanal som fårskinnspaddar har. Det har i och för sig inga gelépaddar, men är man kritisk så är man. Det verkar absolut inte störa hästarna dock, så det är väl kanske bara jag som är kinkig.
 
Totalt sett så kan jag bara säga att den är fantastisk :) Värd varenda krona och jag tycker att det känns jätteskönt att ha en så bra stötdämpande padd när jag hoppar, även med den nya supersadeln. 5 av 5 guldstjärnor! :D
 
Bild från www.internationalshowjumping.se


Strömstad, andra upplagan

HEJJJ PÅ EEEER :D
 
Idag har hästarna varit helt otroligt fina. babs var först ut i dagens 1,25 och idag skulle jag inte gasa utan rida med låååååååååånga steg och vända snävt och fortsätta behålla galoppen i alla svängar. Red på rätt antal språng på alla linjer, alltså la inte in ett mer, och det fungerade hur bra som helst, hade ett mycket bättre flyt idag genom hela banan jämfört med igår. Kändes jättbra förutom på näst sista i omhoppningen där jag missbedömde lite men det räddade babs upp snyggt och prydligt ;) Slutade på en fjärdeplats trots att jag inte skulle satsa och leder nu meetingpriset inför morgondagens 1,40! :D
 
 
Perlis skulle jag bara hålla bättre galopp på - INGA mer tidsfel vill vi ha! Hon var också helt otroligt fin idag, herrejäklar vad bra det kändes. Helgrymt verkligen! Fick fina distanser och lägen genom precis hela banan och kunde sitta tillbaka henne istället för att dra i henne, vilkat skapade ett otroligt fint flyt. Hade ett ner i omhoppningen som hon får ta på sig för en gångs skull ;) Kom lite stort på ett räcke och skulle vända efter, så tog lite i högertygeln på väg ner och då sträcker hon inte ut bakbenen utan låter dem bara vara. Så ett bakbensriv på räcke, vilket är väldigt bra eftersom det vanligtvis är frambensiv på oxer vi får, hahaha ;)
 
 
 
Hur nöjd som helst med pållarna med andra ord. Nu ska jag ut i solen och steka lite och ta det lugnt innan det är kvällspromenix som gäller! Puss på er go'bitar! :D

Strömstad

Halloj!
 
Internet är URUSELT här nere mitt ute i skogen på västkusten. Detta gör det väldigt svårt att blogga, framförallt om man vill vara rolig och lägga in lite bilder..
 
IALLAFALL. Igår red jag kval 1 i räkanhoppet på storhästarna :) Perlisen var först ut och gjorde en fin dubbelnolla, riktigt bra runda faktiskt. Väldigt nöjd med allting :) Efter att jag ridit klart och kommit ut från banan fick jag dock reda på att jag hade ett tidsfel i grunden. Så otroligt typiskt. Men ser det som en dubbelnolla iallafall, hon var jättefin! Tidsfelen kommer eftersom hon skjuter ut bog och bakdel i alla svängar, och när det är en så pytteliten bana som det är här så blir det ganska många svängar och när man då flyter ut en extra meter i varje sväng så är det inte så konstigt :) Men som sagt -  jättebra runda och på sätt och vis bra att jag fick rida klart hela banan, även om det var klantigt av dem :)
 
 
 
Lillbabs runda var väl inget att skryta om kanske. Haha hann inte rida fram ordentligt, vilket hon verkligen behöver första klassen på ett meeting. Detta medförde att hon blev spänd och kort och stark, vilket i sig medför att jag håller i henen lite för mycket och då blir det en massa extra språng både här och där. Omhoppningen var dock väldigt bra, då fick jag fina framåtlägen överallt och mycket flyt. Ledde tilll vinst med 4 hundradelar. Ibland ska man ha tur! Skittråkigt för den som kom tvåa, vet själv hur surt det är.. Men idag ska jag iallafall bara rida lugnt och få henne att hoppa upp ordentligt, annars får jag nämligen inte hoppa 1,40 imorgon :)
 
 
 
Hörs väl senare peeps. Puuuuuusss

Fullt ös medvetslös

Hallåhallåja!
 
Idag går det undan minsann! Har haft möte med min mentor i skolan och fått reda på att det blir en hel del extraplugg för mig nästa år vilket innebär att jag måste vara i skolan nästan jämt. Suck. Ville egentligen byta till NV men vill inte gå ner två (!) klasser utan pluggar upp de viktigaste ämnena och tar sedan ett basår på universitetet och studerar resten. Om det nu är möjligt. Så kan det gå om man inte vet vad man vill göra för något och man låter familjens vilja spela in alltför mycket ;) Det är svårt att välja sådant när man bara är 15 (14 i mitt fall). Det är ju trots allt saker som kommer påverkla resten av ens liv. Usch vad hemskt det låter. Resten av mitt liv.. Uuh, läskigt. Och så ska man hinna med dessa fyrbenta varelser också.
 
Efter detta puttrade jag och Britta hemåt och satte fart i stallet. Mockade tre boxar, fixade lite käk osv och red tre underbart fina hästar! Tango travade lite ute i skogen idag. Shit vilken trav den donnan har, mer schvung än någon storhäst jag suttit på - inte illa! Nöjd och glad blev hon också, världens finaste häst!
 
 
Efter detta var det Perlans tur. Valde att rida henne på graman idag eftersom jag var lite stressad. Uppnår samma resultat på 15 minuter med graman som på 30 utan den, så fuskade lite just idag. Trimmade mycket och lösgjorde mest bogar eftersom det är där hennes största problem sitter. Rakriktade också och såg till att hon tog stöd på yttertygeln istället för att hänga sig i inner. Hon blev otroligt fin måste jag säga, underbar häst att sitta på verkligen.
 
Fin knopp i pannan har hon också.
 
 
Sist ut blev alltså Lillbabs och det blev ett trimpass för henen också eftersom vi åker ner till Strömstad imorgon. Flyttade undan bak- och framdel och red raka linjer emellanåt så att hon jobbade rakt och inte bara med en sida i taget. Var som vanligt noga med att ha henne på yttertygeln eftersom hon väldigt gärna vill hänga 250 kg häst i innerhanden annars, haha ;) Myyyyycket fin var hon iallafall, det tar sig även på hetsmongot! :D
 
Sedan dess har jag putsat och polerat alla grejor, packat tusen och en saker och nu tar jag en paus innan hästarna ska duschas och knoppas och jag ska slänga ner mina egna grejor i en väska innan vi drar klockan 10 imorgonbitti. TAGGATAGGA!
 
Min gelpad från Akton kom idag också! Ser hur fin ut som helst, ska prova den imorgon när vi kommit fram och återkommer med rapport om den efter att jag trimmat i den :) PUSSÅKRAM

Goodmorning

Ja. eh. Nu var det ett tag sedan igen. Fan. Uhm. Ja, igår var det 1 år sedan morden på Utöya (vet inte hur man gör ett sådant där konstigt Ö). Usch. Var även ett år sedan något annat personligt hände, men det försöker vi nog glömma. Uhuhuhu ja det vill jag verkligen glömma.
 
Igår var jag även och tävlade med de två stora hästarna. Hoppade 120 (ackumulator) och 130 (A:0/A:0) med båda finisar. I 120 var Perlis först ut och hon var hur fin som helst! Kunde hur enkelt som helst ta alla svängar som jag tog med Lillbabs och hon hoppade gudomligt. Valde att hoppa jokern med henne istället för det enkla hindret som sista, och då uppfattade hon inte att hon skulle hoppa - jokern var en vit 1,5m bred planka på 1,30 med en blomkruka under och inget mer - så hon vinglade till innan den och rev den tyvärr. Men som sagt - hur fin som helst förövrigt!
 
April 1,30 Sunne.
 
 
Satsade inte så mycket på Lillbabs eftersom hon skulle gå 1,30 imorgon. Svängde iallafall lite och hoppade jokern (som hon klarade galant) och red in oss på en andraplats iallafall! :D Inte så nöjde med mig själv denna runda, hade lite för mycket handbroms i och ett språng för mycket på många ställen, men Lillbabs var superfin!
 
Lillbabs 120 i Sunne. Ful ryttare, jag vet..
 
Sedan 130 alltså. Denna gång var Lillbabs först ut och hon var SÅHÄÄÄÄÄÄR FIN!!!! Red verkligen för att vinna, men hade tyvärr ett nedslag på första hindret i omhoppningen, så otroligt surt eftersom hade 7 SEKUNDER bättre tid än vinnaren. Slutade på en fjärdeplats med henne iallafall!
 
Perlis hade ett ner på andra hindret. Standardfel när hon kommer lite när på oxrar. Har inte riktigt fått in tekniken på henne än, men den kommer. Måste få ta lite tid ;) Andra saker som inte funkade förut fungerar ju nu iallafall! Ta trekombinationen i 130 till exempel. Det var oxer - räcke - räcke med ett språng mellan varje och trångt. Tidigare skulle hon väl tagit åtminstone C med knäna, men nu klarade hon den galant! Sådant gör att det känns bra :D Är jättenöjd med henne verkligen!
 
 
Med dagens andra- och fjärdeplats vamm jag även meetingpriset på Lillbabs! Fick njågon konmstig supergrill värd 2 500:- som mamma blev eld och lågor över, haha :D En riktigt bra dag alltså, tusen tack till universums bästa hästskötare Carin som slavade åt mig hela dagen också. GRYMMAST var hon! :D
 
 

HELLO LOVERZ

GODAFTON!
 
Tänkte meddela er om att jag fick tilllbaka min livlösa motivation lagom till det började åska när jag var nere i stallet. Fick panik (som vanligt) och ville springa och gömma mig under täcket med min nalle, men gjorde icke det. Nej, jag stod kvar och mötte min panikartade rädsla som en riktig man! Hahahaha åh vad rolig jag är ibland. Nejdå, pållarna var fina idag. La upp en övning jag hittade på Hippson med upphöjda travbommar och liknande, men när jag kom ner till banan hade jag ingen lust med det alls eftersom hästarna var så fina utan bommar idag. Speciellt Lillbabs var helt makalöst fin idag, helt lugn och avslappnad hela passet och svettades inte alls (stress-svett alltså) som hon tidigare gjort. Otroligt bra pass - DET fick mig motiverad jag kan lova!
 
Lillbabs i Sunne GP Foto: Erika Halvardsson
 
Nu är jag hemma hos en sjuk Karwan och tycker synd om honom. Stackarn har varit på Avesta Lasarett igår och Falu Lasarett idag och förlorat massa blod och är allmänt trött. Så vi ska väl bara mysa, äta massa godis och tycka synd om stackarren, hahaha. Pössen på er sötisar

HELLO LOVERZ

GODAFTON!
 
Tänkte meddela er om att jag fick tilllbaka min livlösa motivation lagom till det började åska när jag var nere i stallet. Fick panik (som vanligt) och ville springa och gömma mig under täcket med min nalle, men gjorde icke det. Nej, jag stod kvar och mötte min panikartade rädsla som en riktig man! Hahahaha åh vad rolig jag är ibland. Nejdå, pållarna var fina idag. La upp en övning jag hittade på Hippson med upphöjda travbommar och liknande, men när jag kom ner till banan hade jag ingen lust med det alls eftersom hästarna var så fina utan bommar idag. Speciellt Lillbabs var helt makalöst fin idag, helt lugn och avslappnad hela passet och svettades inte alls (stress-svett alltså) som hon tidigare gjort. Otroligt bra pass - DET fick mig motiverad jag kan lova!
 
Lillbabs i Sunne GP Foto: Erika Halvardsson
 
Nu är jag hemma hos en sjuk Karwan och tycker synd om honom. Stackarn har varit på Avesta Lasarett igår och Falu Lasarett idag och förlorat massa blod och är allmänt trött. Så vi ska väl bara mysa, äta massa godis och tycka synd om stackarren, hahaha. Pössen på er sötisar

Motivation

Goddag mina fina!
 
Här hemma är det grått idag igen och min motivation är verkligen på noll. Sådana här dagar brukar jag rida ut, bara för att det är så härligt, avslappnat och kravlöst. Men för tillfället är inte ens det lockande. Bluäääh. Får väl se vad jag hittar på, motivationen brukar komma när jag håller på och gör iordning, men vi får se.. Snor väl någon bom-/cavalettiövning direkt från Hippson så jag slipper tänka själv, haha. Bomövningar tycker jag om, speciellt sådana här dagar, bara man rider något så när koncentrerat och bra så sköter bomarna lösgörningen av hästarna, haha. Okej inte riktigt men lite så är det ju, annars skulle man ju inte använda dem ;)
 
Tänk om alla hästar kunde trava sådär över bommar! ;)
 
 
Vad brukar ni göra när motivationen är på noll? Vet att vissa kollar på världscuphoppningar, filmer från sina bästa rundor och dylikt men det biter inte på mig.. Jag är verkligen ingen bitter och negativ människa men så är det.. Haha men har ni några tips så hojta till, det är väbehövligt för tillfället!

JAG HAR SAKNAT DETTA

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN!
 
Tyclte det hade gått lite väl länge sedan jag kollade på True Blood. Visade sig nu att serien redan gått i FEM VECKOR och jag har helt missat det.. KATASTROF!! Det postiva i denna situation är att jag får titta på 5 avsnitt på en kväll, vilket är mer än underbart :D Som jag saknat denna serie, den bästa jag sett utan tvekan! Heja Eric! Alexander Skarsgård kan förövrigt vara den snyggaste människa jag sett. Omnomnom.
 
 
 

Önskeinlägg

Hej på er!
 
Det var någon av er läsare som ville att jag skulle lägga ut träns jag tycker är fina för under 700kr, och eftersom det spöregnar ute och jag gör vad som helst för att skjuta upp ridningen för tillfället så passade ju det utmärkt!
 
Börjar med ett träns från Hööks :) Riktigt snyggt, ser ut som Glengordons träns (modell Baryard har jag för mig). 649:- på www.hooks.se

 
Svart träns med mässingspännen (finns även i brunt men har då silverspännen). Jag är ju lite svag för mönstersömmar också, hehe.. 499:- på www.charlies.nu

 
Svart träns med silverspännen och ballt pannband från Hansbo. 656:- på www.horsemeup.se
 
 
Ganska enkelt, fint träns med silverspännen och mönstersöm, från Hansbo. 396:- på www.horsemeup.se
 
 
 
 
För er som gillar färg måste jag bara tipsa om detta från från Hansbo. Modellen heter Parade Flirty och jag tycker det är hur coolt som helst :D Inte på storhäst kanske, men ändå. Fint att de har gjort nosgrimman och pannbandet matchande sådär, skulle ha köpt ett i varje färg om jag hade B - C-ponny! Finns i Grönt, ljusblått, rosa och lila, dock bara svart läder tyvärr.. 429:- även detta från www.horsemeup.se
 
 
Det var de jag kunde komma på nu, letade en del också men 700 kr är bannemig inte mycket för träns, helt sjukt vad dyrt det är...  Men här har ni några ynka tips iallafall :)
 
 

Nu blev det sådär sent igen..

GODAFTON!
 
Nu bloggar jag igen, känner mig duktig som tar mig tid med det faktiskt, känn er hedrade mina underbaringar! Skulle också vilja börja detta inlägg med att tacka er så otroligt mycket för alla fina kommentarer och meddelanden jag får från er. Ni anar inte hur glad jag blir, att ni ens tar er tid att sätta er och skriva fina saker till någon ni knappt känner! Åååh, goa, goa ni! Tusen, tusen tack!
 
Idag blev bara storhästarna ridna.. Kom hem sent från Karwan så ja.. Hoppade Lillbabs litegrann, bara gymnastik och inga höga hinder alltså. Var dessutom så lat att jag bara använde hindren som stod kvar sedan hoppträningen förra veckan. Iallafall så började jag med travhoppning, något hon är mycket bra på eftersom hon är så snabb  i fötterna :) Hade också en galoppbom efter vilket hon tyckte var lite jobbigt eftersom hon måste landa och sedan upp på bakdelen fort igen. Men det löste hon galant :) Hoppade sedan en studsserie med två studsar-ett galoppsprång-två studsar. I höger varv gick det som smort men i hennes jobbiga vänstervarv gick det så fort igenom så man knappt han blinka. Snacka om raketfart! Upprepade det 100 gånger tills hon hoppade på styrka istället för fart :)
 
Hade också en serie med galoppbom till ett litet rättuppstående, därefter 4 galoppbommar och sedan en oxer. i denna övning hade jag det första räcket väldigt lågt, och likaså oxern (max 1m), men oxern var istället ca 1,40-1,50 bred för att få henne att hoppa upp och sedan töja ut sig istället för att hoppa kort och spänt. Suverän övning för hästar som är korta i sprången eftersom hon först måste länga sig över galoppbommarna, sedan hoppa upp ordentligt för att komma framåt över oxern - hoppar hon lågt och flakt så tar hon bakbommen med frambenen. Men så lättlurad var hon inte utan hon susade minsann över! Grymt ridpass på fin häst med andra ord! :D

 
Perlisen gjorde ett ordentligt markarbetesjobb på banan där jag jobbade igenom henne ordentligt i framförallt traven och sedan jobbade med att ha henne rak, vilket är lättare sagt än gjort eftersom hon är en mästare på att fuska genom att sätta in eller ut bakdelen. Man måste liksom verkligen rama in henne mellan hand och ben för att få henne rak, och då går hon hellre uppåt den knasbollen ;) Menmen, med gediget arbete och kämpaglöd så gick det också, haha :) Hon blev riktigt fin efter att hon slutat tramsa omkring iallafall, hon hade säkert lite träningsvärk sedan igår också :)

 
Ja, det var nog allt för denna afton hörrni. Har inte så mycket mer att komma med än detta, så värdelöst liv har jag :D GODNATT PUSS PÅ ER LOVERZZZZ

Godkvälleeeeer

Hej på er mina gullegrisar (hej Per, du är också en gullegris)!
 
Tänkte bara meddela att jag har världens bästa hästar. De var så underbart fina idag, både storhästarna och lilla TangoPango. Hoppade Pelisen lite och jag kan inte påstå annat än att det blev repris från förra veckans otroliga hoppträning. Vilken fantastisk häst! Fick en grym känsla verkligen, underbara häst!
 
Lillbabs gick ett trimpass på banan idag. Stämde av allting och såg till att hon var lugn bara, blir nog lite hoppning för henne imorgon tror jag :) Idag var hon något hetsig eftersom hon vilade igår, men ändå ingenting mot när hon först kom. Hade lite svårt att få hennes galopp rund istället för "stelbent" som hon gärna gör för att lasta av, men med mycket volter runt innerskänkeln släppte det ganska så fort faktiskt - superfin pålle på slutet!
 


Nu ska jag sooova, är som vanligt med Karrebarre. Känns som om vi är gifta och bor tillsammans redan, hahaha.. helt oskiljaktiga :D GODNATT PUSS PÅ ER

AKTON

Mitt nästa inköp på hästfronten kommer bli en Akton gelpad. Tycker de är helt otroligt härliga att ta på och jag föredrar att ha något stötdämpande under sadeln även om sadeln ligger som en smäck på båda hästar. 1295:- kostar den och jag tycker banne mig den är värd varenda krona. Snyggt och stilrent med det vita fodralet man får med också, gillagilla!
 
 
Bilder från Google.
 
Vad tycker ni som har dem om Akton padarna? Är de värda pengarna?

SHABBA

Hej på er mina högt värderade och mycket trogna läsare! Jag är ledsen att det inte blev mycket till blogg igår, det blir lätt så.. Men som sagt så vilade ju alla tre hästarna så det fanns inte mycket att skriva om eftersom jag var med Karwan hela dagejn och vi gjorde absolut inget annat än lata oss. Idag däremot så ska alla tre fina röra på fläsket.
 
Det har kommit in mycket frågot om hur det är med Tango nu också, både hon och jag uppskattar omtanken! :) Kom på att jag glömde berätta atta vi var och kollade henne och behandlade henne uppe i Rättvik igen och nu håller vi på att rida igång henne ännu en gång. Hältan denna gång var absolut inte lika mycket som förra, så vi satsar på att hon ska vara fräsch och i toppform till Globenkvalen och eventuellt inomhus-SM i höst/vinter! Känns hur kul som helst faktiskt! :D Hoppas hoppas att hon håller sig frisk och kry nu, grymma ponny!
 
 
Alltså ska Tango bara skritta idag, men imorgon ska vi faktiskt till och med trava litegrann! :) De andra två stora damerna ska rakriktas idag så att deras sidor blir jämna och fina - nästa helg är det långresa till Strömstad för att tävla och då startar jag förhoppningsvis 1,40 på Lillebabs igen! Så nu gäller det att trimma trimma trimma så de blir mjuka och fina tills dess! Tycker det är bäst att inte lägg så mycket hårt arbete innan sådan här stora tävlingar, bättre att finslipa på det som redan finns liksom :)Så vi höres väl senare bästaste ni, ska väl vara social med min kära pojkvän nu en stund ;) PUSSSSS

FRÅGA:
Hur höga är dina hästar i manken? Har fått för mig att de är ganska små, funderar själv på att köpa en häst på 160 i manken, men är orolig för om hon skulle räcka till på distanser och i kombinationer. Hur upplever du avstånden med dina hästar?
Svar: Det har ingenting med hur stora de är att göra :) Bägge mina är ca 163 i manken, Perlan får normalt/kort på alla distanser/kombinationer och Lillbabs är det alltid lite framåt på eller ta ett extra språng beroende på hur distansen ser ut. Det har alltså inget med storleken på hästen att göra utan hur stora galoppsprång den tar. Men en häst på lite drygt 160 har generellt sett inga problem med distanser kan man väl säga :D

Klockan är 3 på natten (morgonen?)

Godkväll. Eller godnatt. Eller godmorgon eller vad man nu säger när klockan är 3 på natten och man ska hälsa på någon. Idag kom mamma hem från sin minisemester som hon varit på. Ni kan ju gissa hur glad hon blev när hon kom hem och upptäckte att hela huset var storstädat och skinande rent?! :D Det var nämligen vad jag och Karwan sysselsatte oss med igår när hon var borta - städa heeeeela huset tills det bokstavligt talat blänkte. Så himla roligt att hon blev glad, fick tusen kramar vilket alltid är uppskattat! :D
 
Ja mina kära vänner, vad mer ska man säga? Detta väder tar kål på mig. Jag hatar regn, det är det absolut värsta vädret som finns efter snöstorm. Bluuääääh. Menmen, har varit ute och ridit mina två vackra storhästar och de har skött sig examplariskt. Varit ute i skogen och galopperat och låtit dem slappa lite nu när de tränat och tävlat så mycket. Imorgon vilar de och sedan börjar allvaret igen.
 
Bild från Sunne GP på finaste Perlisen :D
 
Sen kan man ju undra vad Dajjan gör vaken klockan tre på natten? Ja hörrni, det är patetiskt och tragiskt, men jag och Karwan har suttit uppe och lanat. You obly live once och jag slösar mitt liv på att spela datorspel. Rädd blir jag också, har spaghettiben på varje monster vi möter nästan.. Men jaja, kul är det ju iallafall, som den där skräckblandade förtjusningen som uppstår när man kollar på skräckfilm (jag känner dock bara skräck). Ojojoj vad jag yrar nu, en aning övertrött alltså.. GODNATT MINA KÄRA LÄSARE NI ÄR BÄST.
 
Förresten: Ja jag vet att det inte går att kommentera. Får se vad jag gör åt saken.. Gör väl i värsta fall en ny blogg om ni LOOVAR dyrt och heligt att fortsätta läsa ;) Annars får jag äl ladda ner någon standardstilmall eller något så den bli "hel" igen :)  Ni som kan sådant här är jättevälkomna att maila till Danai.Doverholt@live.se om ni kan hjälpa till!  NU GÅR DET ATT KOMMENTERA SOM VANLIGT!

HELLO LOVERZ

"Godmorgon". Inte för att denna morgon är speciellt god. Och egentlgen är det inte ens morgon så det gick ju åt skogen det med.. Tråkigdag på er allihop! :D Tråkig är dagen, för det är grått ute. IGEN. Blir så trött på vädret så jag vte inte var vi ska ta vägen vi stackars svennar som inte har råd att åka utomlands. Inte kommer det finnas några billiga sistaminuten resor heller om vädret fortsätter vara såhär hemskt. BLÄÄÄÄÄÄÄÄ.

Jaja, till roligare saker! I torsdags och igår hade vi tvådagarsträningar för världens bästa Ulle hemma hos oss. eftersom jag passade på att vara sjuk en snabbis just precis då var det bara Perlan som fick gå. Hon var superfin bägge dagar, men igår alltså.. Hon var så klockren, mina kära läsare. Hon satte in en fot fel, och inte jag heller faktiskt. Bara seglade över allt. Hoppade hinder upp emot 1,45 (och slog därmed vårt höjdrekord ;)) lekandes lätt. Vilken känsla alltså, vilken makalöst undertbart fantastisk känsla det är att sitta på den hästen. Det finns ingenting som är svårt för henne, framförallt inte nu när hon musklat sig och är lösgjord i bogarna så att hon kan dra in frambenen istället för att hoppa 70 cm högre hela tiden :) UNDERBARA HÄST! Lätt den bästa träningen i mitt liv!

Litet hinder på 1,40 som hon skuttar över som om det vore ingenting ;)
 
Idag firar jag tre månader med gullegull genom sovmorgon och dataspel. Herregud vad patetiskt egentligen. Men å andra sidan är väl tre månader inget att fira egentligen. Vi tar det när vi firar ett år eller två istället :D Puss på er gullegrisar, ni är gudomliga. Ha en grym dag med filmmys och ridturer i regn! ;)
 

Utrustning osv

Halloj på er kära läsare! Denna dag har sett ut som alla andra, mer eller mindre. Lite mer sol idag än de flesta andra dock, det var inte mig emot! Idag var dessutom Tangos förra ägare Johanna och hennes pappa Kenneth och hälsade på! Vilka underbara människor alltså, skulle kunna prata en hel dag med dem om allt i hela världen. Fantastiska människor verkligen, vi är så glada att vi fortfarande har kontakt med dem!
 
Idag kom även mitt beställa Equiline set från AB NIAN Hästsport!!!!! DET ÄR SÅ FINT HÖRRNI!!! Tog ner Perlisen på banan innan jag red och fotade finaste damen med hela tävlingssetet på. Åh så vacker hon blev!

 
 
 
Tycker Dyons Snake style träns är dösnyggt!
 
 
 
En liten söt bild framifrån med flygplansöron också, gulliga häst<3
 
 
Satte ihop ett annat träns som Lillbabs ska ha är det tänkt. Bägge ska alltså ha brunt nu, vilket mamma är måttligt nöjd med.. Hon anser att svart är finast oavsett vad, vilket jag inte håller med om ;) Denna kreation är en blanding av Glengordon, HG och JW.. Ganska fint om jag får säga det själv, med tanke på vilket ihop-plock det är. Fick repnosgrimman av mamma igår, tycker det är hur snyggt som helst! Dock är detta träns mörkare än sadeln, men det är ju brunt iallafall :D

 
 
 
 
SÅÅÅ HIMLA FINT!! (Ja, jag ska köpa ny hopplatta när jag har råd..)

FILM PÅ LILLBABS 1,40!!!!

Här är den. Lillbabs 1,40. Se och njut, hahaha ;)Shit vilken känsla detta var, snacka om at jag vill göra om det! Massor, massor, massor av gånger!
 
Vad tycker ni kära läsare?

TRALALALA

Hej på er, högt värderade och omtyckta bloggreaders!
 
Idag har jag varit högst slapp och inte gjort någonting speciellt alls. Haft några otroligt trevliga timmar med några superhärliga bloggläsare som kom och hälsade på hemma hos oss, kikade i butiken och så vidare :) Utöver det har det inte hänt speciellt mycket faktiskt.

ELLER JO FÖRRESTEN. JAG HAR BESTÄLLT HEM MITT BEIGA EQUILINE BOAVISTA SCHABRAK!!!!!!! YESYESYESYESYES!!! Tusen miljarder tack till alla er bloggläsare som kom med tips på var de finns någonstans, valet föll till slut på ett från AB Nian Hästsport som jag handlat hos förut, enormt trevlig personal och fina saker! Så ecxtra stort tack till Anna Staaf som kom med tipset på just den affären! Kan knappt bärga mig tills det kommer, herregud vad fint det kommer bli!

 
Just för tillfället sitter jag hemma hos min kära pojkvän och ska ha en mysig måndagskväll. Spela Diablo, kolla på film, käka mig fet - ja det där vanliga som man gör när man har myskvällar. Ha en go kväll hörrni, puss på er!

Bilder på sadeln

 
 
 
Och här är mina vackra påsar som jag trär över stigblyglarna så att de inte ska repa eller smutsa ned älsklingen. Även dem från Bruno Delgrange såklart ;) De var usrprungligen till för stiglädren och pustemdlen jag fick med, men det var ypperliga till detta ändamål!

 
Den är ett mästerverk. Ursäkta den dammiga ponnyn också, hehe..

RSS 2.0