Mina bett

FÄtt nÄgra förfrÄgningar om vad jag anvÀnder för bett nu, sÄ tÀnkte skriva lite om det för er.

Som ni förmodligen vet sÄ föredrar jag att rida pÄ vanliga bett hemma och sedan eventuellt sÀtta pÄ ett skarpare bett nÀr jag hoppar.

Pepsi har samma bett bÄde i markarbetet och i hoppningen, och det Àr det bÀsta bettet jag nÄgonsin ridit pÄ. Jag vet inte varför, men det Àr helt fantastiskt, alla hÀstar jag testat det pÄ gÄr hur bra som helst pÄ det. Det Àr ett vÀldigt smalt, böjt, tvÄdelat trÀnsbett. Det finns inte att fÄ tag pÄ nÄgonstans i Sverige vad jag sett, utan jag har bestÀllt det frÄn en av mammas kontakter i England. Helt galet bra bett, vet inte vad det Àr med det men det Àrsom sagt det bÀsta bettet jag nÄgonsin ridit pÄ. Har bestÀllt tvÄ till frÄn england nu till och med, haha :D


Det Àr ett vÀldigt allsidigt bett som gÄr att anvÀnda pÄ de flesta typer av hÀstar. Pepsi (som har lÀtt att bli framtung) fungerar otroligt bra pÄ det och hon Àr lÀtt i handen och vÀldigt lydig pÄ det, samtidigt som Perlan ocksÄ trivs bra pÄ det, och hon Àr Pepsis raka motsats. Hon har haft svÄrt att vÄga gÄ fram till bettet och ta stöd pÄ det, och det gör hon galant pÄ detta bett. Ett allsidigt bett som sagt!

[har tyvÀrr inga bilder pÄ bara betten]Tango gÄr ocksÄ pÄ ett tvÄdelat hemma. Det Àr ocksÄ smalt och liknar Pepi bett lite, dock Àr det inte lika böjt, vilket försÀmrar effekten pÄ det lite tycker jag. Tango Àr dock vÀldigt svÄr med bett och det Àr svÄrt att hitta nÄgot hon trivs med, men det har fungerat bÀttre med ett tvÄdelat Àn tredelat faktiskt!Perlan gÄr som sagt pÄ samma bett som Pepsi, och fungerar superbra pÄ det!

Lill-Babs gÄr pÄ ett tredelat eggbett i mÀssing. Hon Àr inte riktigt som de andra pÄllarna, haha. Har testat bÄde tvÄ- och tredelat pÄ henne och hon trivdes absolut bÀst med det tredelade. Det Àr ett vÀldigt milt bett och jag föredrar att rida pÄ tredelat eftersom det inte Äker upp i gommen som tvÄdelade bett gör. Det Àr ocksÄ ett allsidigt bett som passar de flesta hÀstar, speciellt hÀstar som Àr lite svÄra att fÄ fram till bettet och heta hÀstar fungerar bÀst pÄ tredelade tycker jag :)För tillfÀllet Àr det bara Tango som har ett annat bett Àn vanligt i hoppningen, och henne rider jag dÄ pÄ ett babypelham. Det Àr tredelat med leder som gÄr att rotera 360 grader, vilket inebÀr att ett tygeltag pÄ vÀnster sida inte rör bettet pÄ höger sida, om ni förstÄr vad jag menar. Varje sida pÄ bettet fungerar individuellt och det stör alltsÄ inte hela hÀstens mun om jag till exempel vill stÀlla henne till vÀnster. Jag Àlskar det hÀr bettet, hon blir nÀstan aldrig stark pÄ det men det kÀnns helle rinte överdrivet starkt och hon vÄgar gÄ fram till det. Rekommenderas verkligen till pigga hÀstar!

SÄhÀr Àr det ledat:

 

Har ocksÄ sett att Sissela red Babsan pÄ pessoa i hoppningen, men jag ska testa pÄ vanligt bett först och Àr hon stark sÄ byter jag till ett gummipelham av nÄgot slag tror jag, babypelham blir det iallafall. GÀrne ett Nathe, som Àr supermjukt för hÀstarna men ÀndÄ skarpare Àn ett vanligt :) Dock kostar ju de runt 2000:- sÄ jag fÄr nog samla lite pengar först...

Morr'n morr'n

Godförmiddag, högt vÀrderade lÀsare!

IgÄrkvÀll var jag och bowlade med Södras elit- och Div.I lag! :D BÄde bowlingen och pizzan sponsrades, sÄ det kostade gratis, alltid lika skönt för plÄnböcker som Àr lika tomma som mina ;) Haha, kan ocksÄ berÀtta att jag var den sÀmsta av ALLA pÄ bowlingen, hahaha.. Jag Àr verkligen sÀmst, sÄ man kan ju sÀga att det verkligen Àr tur att jag hÄller pÄ med hÀstar och inget annat..Sedan sov Emilia och Nikolina över hÀr, det var mysigt! :D Vi var uppe och slÀppte ut hÀstarna imorse ocksÄ, och nu har de hunnit med att rida mina ponnysar ocksÄ, sÄ nu ÄterstÄr mockning och putsning i mÀngder för mig, haha.. Det gick bra för dem iallafall, de Àr sÄ duktiga, tjejerna!

Hade bara bild pÄ Nikkis och Pepsodent frÄn SödertÀlje i höstas


Nu ska tjejjorna strax Äka och jag ska ta och greja i stallet. Kommer ett inlÀgg om mina bett sen, har fÄtt lite frÄgor om dem :) Ha det gött, pusssssSvar: Tackaaaar! Mamma som fotade litegrann, hehe :)))Svar: Den Àr lite mindre i storleken, sÄ jag har en cm större i den Àn de andra,  "vanliga" JW hjÀlmarna :)


Svar: Skriver ett separat inlÀgg om det :D


Svar: Det jag menade var att Babsan hela tiden Àr onormalt spÀnd i sin överlinje. I hoppningen Àr nog Ninja La Silla ocksÄ lite spÀnd i överlinjen, och de "ska" de ju vara pÄ tÀvling. Men nÀr man skrittar pÄ lÄng tygel sÄ tycker jag att hÀstarna ska slappna av. Babsan Àr liksom spÀnd hela tiden, Àven nÀr man stÄr pÄ marken bredvid henne. SÄ hon mÄste lÀra sig slappna av, speciellt hemma nÀr man bara rider markarbete.

"Morning" sunshine

HallÄÄÄÄÄ, nu Àr jag vaken.

Har aldrig sovit sÄ lÀnge i hela mitt liv tror jag. Menmen, sÄ snatrÀngde jag mig ju litegrann igÄr ocksÄ..

IgÄr efter skolan, klockan 10 i 3 begav jag och 8 andra vÀnner oss ivÀg till BorlÀnge dÀr vi skulle ha överraskning för Ida, som ocksÄ sÄ klart var med. Hon fyllde 18 för nÄgra veckor sedan, sÄ det var ju passande att göra nÄgot lite extra för henne!

Vi Äkte som sagt till BorlÀnge och kÀkade supergod mat pÄ en finfin restaurang först, vilket var mycket trevligt med det galna gÀnget vi var :D Herregud vad kul det Àr med en massa tokiga tjejer, och EN kill med.. Stackars Anton fick höra och prata om en massa saker som inte Àr sÄ typiskt "killiga".. Men sÄ iallafall, efter maten begav vi oss ivÀg till den egentliga överraskningen -  LAZERDOME!! :D för er som inte vet hur det gÄr till sÄ Àr det sÄ att man har lysande vÀstar pÄ sig i tvÄ lag, sÄ spinger man runt i ett mörkt rum med en massa skydd, trappor, gömda rum osv och skjuter pÄ varandra med laser. HELT SJUKT ROLIGT! Men trött blev man, jag sprang runt som en stucken gris och sköt pÄ allt, hahaha...

Efter det sÄ sprang vi dessutom 3 km in till centrum för att hinna med bussen hem, sÄ jag fick lite kondistrÀning kan man sÀga! Otroligt kul kvÀll iallafall, det mÄste göras om! (ska ocksÄ lÀgga till att mitt lag vann alla 4 omgÄngar)Kom inte hem till Avesta förrÀn klockan var över 11, sÄ jag sov hos UlleBulle. Helt slut var jag, har sovit som en klubbad oxe, vilket jag ocksÄ gjorde hela bussresan hem. Har dessutom inte bara LITE trÀningsvÀrk idag, uschusch..