Nu blev det liv i luckan

Tjo på er!
 
De flesta inom hästvärlden vet nu att Nellie Berntsson blev kränkt och allt vad det nu var av överdomaren på Ridsport Ponny Cup finalen. Jag tänker inte ta ställning till om domaren gjorde rätt eller fel, men jag tänker däremot ta ställning till hur folk reagerar på det. Det är förjävligt rent ut sagt. För det första så måste Nellie tänka sig för när hon skriver ut sådant här på sin blogg, för även om hon inte kan stå för vad som kommenteras så är det ändå på henne det hänger. Det är henne alla kommer skylla på sen. Sjukt stort ansvar för den tjejen.
Men det är ändå bara tragiskt att se hur folk reagerar. I tron på att det är en bra sak skriver de att de ska döda överdomaren som förstörde allt för Nellie oosv osv.. JA MEN HERREGUD?!? Ni hör ju hur det låter? Det är ju helt absurt att en liten tjej kan skapa en sådan våg av hat. Jag har absolut inget otalt med Nellie, jag brukar hälsa på henne på tävlingar osv (även om hon förmodligen tror att jag är någon av hennes fans, haha) och hon är alltid trevlig utåt och så. Absolut inget illa menat mot henne.
 
Men faktum kvarstår. När man sitter bakom en dator och sänder ett meddelande om hur illa en viss person betett sig till sina 10 000 bloggläsare, då måste man tänka sig för. För bakom datorn kan folk säga vad som helst till vem som helst. Det är hemskt. Och för övrigt så tycker jag att alla som inte var där på plats eller har personlig anknytning till domaren eller familjen Berntsson ska hålla sig på ytlig nivå och skriva saker som "åh vad tråkigt, lider med dig", inte "FAN JAG SKA DÖDA KÄRRINGEN SOM GJORDE SÅHÄR MOT DIG NELLIE I LOOOOVE YOOOOOOU!!!!!". Men det kanske bara är jag, who knows. Nu har jag sagt mitt iallafall, tycker det är tråkigt att hästmänniskor kan blåsa upp en storm av en liten vindpust på 2 sekunder. Men så är det! Så som det var skrivet på Nellies blogg tycker jag hela incidenten lät väldigt tråkig, verkligen. Men jag var som sagt inte där. Sjukt trist för Nellie att avsluta karriären med Bellman så iallafall, det är ju ett som är säkert.
 
http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/8/Overdomare-hotad-/#comment-632826756
 

Mmmmmmmyyyys

Åh vad underbart det är att vara med pojkvännen efter 11 dagar utan hjärtat! Kom hem idag efter att ha sovit hos familjen Ågren igår. FÖRSTÅR NI ATT FILIP TOG SM BRONS?! ATT HAN VAR EN RIVNING FRÅN GULD?!?! Så otroligt duktig, sjukt kul för honom verkligen!
 
Red iallafall Tango idag och kingen var lika fin som vanligt, inte riden på länge men hon bara faller tillbaka i det gamla vanliga flowet på en gång, hur mysigt som helst! :D
 
 
Det har kommit lite frågor om inte Karwan skulle kunna skriva ett inlägg här på bloggisch. Vad vill ni att han ska skriva om i så fall? Vill ni att han ska svara på frågor eller hur vill ni? :D
 
Det ligger i era händer kära läsare, för nu ska vi tjocka oss med chips innan jag ska gå första skoldagen imorgon, huhu.. GODNATT!

Goddaaaaaagens

Heeeeej på er :)
 
Här regnar det. Passar mitt humör utmärkt om jag ska vara ärlig. Som några av er säkert redan sett på Equipe så hade jag och Lillbabs två ner i grunden i 1,30 idag. Hon blev lite stark osv osv så vi fick helt enkelt inte till det riktigt idag. Usch vad besviken jag är. Inte arg, bara besviken. Menmen, tar ändå med mig en sjukt bra runda från igår hem, den räcker långt :) Bryt ihop och kom igen som det heter! Lillbabs var iallafall nöjd med att få en massa kakor efteråt och slafsade ner hela mig, knashäst :)
 
 
Jaja, ska väl gå och gratulera Filip som vann snart iallafall! Tänk att Dajjan ALDRIG kan vara bättre än honom, haha ;) Puss på er godingar, ni är bäst
 
 
Svar: Så förutom att jag gör fel på varje hinder så rider jag grymt? Haha :D Ser det ut som om OS-hästarna skenar runt banan? Grejen är att man ska ha tryck i galoppen, rider man på fart har hästen inte en chans att komma upp i luften utan hoppar bara framåt och dessutom blir tekniken mycket sämre eftersom den liksom inte hinner med sig själv eller vad man ska säga. Det alla har sagt till mig här på plats är att jag red i ett bra tempo, för går det fortare hinner hon inte med. När det är såhär högt måste hästarna hoppa uppåt och välva sig över hindren, det går inte på något annat sätt :) vattengrav är egentligen inget speciellt, hästarna kan komma på omtramp och ändå klara det, hon tittade på det bara :) Dessutom är jag ovan vattenridare så det var lite båda två som gjorde det knasigt där :D
 
Men som sagt, det är allt annat än fart som gäller. Bra glopp med tryck i svängen och sedan hålla ihop mot hindren en aning så att bakbenen kommer in under hästen och den kan hoppa upp ordenligt :) Att jag backar in i hindren håller jag faktiskt inte med om, förutom på tredje hindret när hon hade korsgalopp i svängen och allt ;) Men härligt med lite åsikter iallafall, även om dessa var lite felplacerade enligt mig :)) Kanske ser konstigt ut på filmen eller något, vem vet.
 

FILM FRÅN GÅRDAGEN

Här har ni gårdagens 1,40 SM kval 2! :D Som ni ser var hon väldogt nära trots att hon hoppade liiiite för mycket upp än fram ;) För övrigt en ganska klockren runda enligt mitt förmenande :) Måste även tillägga att hon var suverän i trekombinationen!
 
 
Vad tycks? :D
 
 
 

Mitt livs ritt

Tjohejsan hörrni!
 
Idag har jag och Lillbabs gjort vår garanterat bästa runda någonsin i 1,40 SM kval 2. Det var ingen lätt bana idag, många stora, breda oxrar, kluriga vägar, vattengrav och överlag väldigt tekniskt. Garanterat det absolut svåraste jag gjort. Men vad vore väl SM om det var enkelt?
 
Iallafall så har jag aldrig hoppat vatten på Lillbabs, och jag själv är inte heller så rutinerad på att rida vatten. Eller jag är inte rutinerad alls. Satsade på att ta mig runt banan. Räknade med att jag skulle ha runt 16 fel, och det skulle jag ha varit nöjd med. Men icke. Den lilla pållen går in och kämpar sig runt banan felfritt på hinder men ett tramp i graven efter att hon hoppade så högt såhon inte nådde över den. Ooh, känslan alltså. Det kändes så simpelt. istället för att dra i svängarna så använde jag hennes galopp och fick sjukt fina lägen på varje hinder. Allting stämde. SÅ NÖJD. SÅ OTROLIGT GLAD!
 
 
 
Slutade på 17 fel efter ett tidsfel idag också och mina 12 fel igår, och är kvalad till A-finalen! :D Dock har vi valt att inte rida finalen. Jag gjorde verkligen mitt livs runda idag, och Lillbabs fick kämpa runt den här banan för den var inte lätt vill jag lova. Så vi väljer att avsluta såhär otroligt bra och rida consolationklassen (130 om jag minns rätt) imorgon och en vanlig 1,30 på söndag. Så hon får leka lite och ha lite roligt också. Det ska inte bara vara svårt. Och hur det än går resten av helgen så åker vi härifrån med en bra känsla i ryggen och massor av självförtroende, både jag och pållen. Känns som ett otroligt bra beslut och jag är mer än nöjd med att ha kvalat till A-final i mitt första SM någonsin! :D Lillbabs är otrolig, hon slutar aldrig förvåna mig med sitt mod. Är så tacksam över att få rida en sådan häst så det är löjligt! :)))
 
 
 

Kom på en grej.,

Jag glömde ju berätta för er att jag köpt nytt schabrak + luva!  Som ni förmodligen vet är jag den okrönte kungen av begagnade saker, och även detta set är köpt begagnat. 900 riksdaler fick jag ge för detta fina. Lillbabs var så tjusig när vi invigde det idag! Mer än nöjd med det :D
 
 
 
 
Vad tycker ni kära läsare? Hiss/diss?

HEJ LOVERZ!!!

Idag har jag ridit mitt första SM kval någonsin på denna otroliga anläggning. 135 var det idag, men jag lovar att det kändes som 140 ;) Gjorde en riktigt bra runda på en sjukt lång och ganska teknisk bana med 3 kombinationer och massor av långa galoppsträckor - inte Lillbabs favorit precis ;) hade iochförsig tre ner, men det var väldigt små missar av fräsmt mig. På ett av dem blev hon lite stark och istället för att "gunga" ihop henne i rytmen så "hängde" jag i tyglarna, med andra ord stretade hon emot och hoppade inte lika bra, på ett annat skulle jag sträckt upp lite på en oxer vi kom lite stort på och på sista hindret var hon lite trött. Men det gör inget! Är hur nöjd som helst!
 
Vet inte vad Kicki och Per tycker, de är ju vana vid att Lillbabs presterar på topp jämt, men jag är otroligt nöjd med rundan som garanterat är det svåraste jag och Babsan gjort tillsammans iallafall :D
 
Bild från 1,40 Sunne Grand Prix
 
 
Sitter nu i husbilen och laddar om inför imorgon. Känns ändå väldigt skönt att kunna gå in i 140 imorgon och bara göra vårt bästa utan någon press. Imorgon kommer det vara lite högre, förmodligen mycket svårare. Men också roligare ;) Heja Lillbabs!
 
Svar: Jajjemen jag ska dit, men på spelning nummer 2 :) Har dessutom väldigt dålig plats men jag kommer vara på plats så vi kan säkerligen ses utanför innan eller efter om du vill! :D
 
Svar: Nej det kommer nog inte bli något hästrelaterat då jag vill göra något som är meriterande inför universitetet. Förmodligen drar jag ihop någon form av heldagsseminarium med debatter, föreläsningar och grejer om politik eller något liknande. Jag vet inte än men något sådant tänker jag mig iallafall :)
 
Svar: Jag klarar mig inte, haha.. Vi pratar konstant hela dagarna via sms och ringer på kvällarna, antingen via telefon eller Skype :) Framförallt jag är helt hopplös, saknar honom så jag dööööööör :(
 
 
Förrsten, vad duktiga ni är på att kommentera! Blir så himlans glad, tusen tack för att ni tar er tid fast jag knapt bloggar längre (har skuldkänslor varje dag jag inte gör det jag lovar). PUSS PÅ ER GODISGRISAR :D
 
 

Hallåhallåja

Godafton. Ikväll tänkte jag leverera ett aningens längre inlägg än gårdagens rekordkorta! Anledningen till att det blev så kort var att jag uppdaterade från mobilen, och det enda som syntes var första bokstaven i varje ord jag skrev, vilket medförde att jag fick skriva såhär: bokstav, mellanslag, backa, bokstav, mellanslag.. osv - ni förstår hur snabbt det var ;)
 
Idag har jag och Filip varit på tävling. Eller ja, Filip har tävlat och jag har slavat åt hans underbara lånehäst "Strängan". Det gick bra som vamligt när jag var är med (snälla förstå ironin i detta) och hann vann bägge klasser ganska överlägset :D
 
Sedan var vi iväg till KRK och tränade för Ulle lite. Lillbabs var otrolig idag, även om jag verkligen inte var på topp enligt mig själv. Enligt alla andra såg det bra ut, men ja.. Petig är väl det minsta man kan kalla mig. Dessutom blir det alltid så fel när jag jämför mig med Filip (det var bara vi två som tränade) eftersom han delvis är en mycket bättre ryttare än mig och delvis har tränat för Ulle sedan tideräkningen började efter Jesu födelse. Menmen, för Lillbabs del var träningen otroligt bra och vi fick henne att hoppa otroligt mycket uppåt istället förr kasta sig framåt. Tränade också mycket på att jag inte skulle måtta för mycket och vara "övernoga" utan våga låta avståndet komma senare än 70 meter innan hindret, vilket jag känner mig väldigt obekväm med, kontrollfreak som man är ni vet.. När jag väl fick till det fick hästen vingar och flög över 1,50 iallafall, så det var ju ett ganska bra kvitto på att det fungerade :)
 
 
 
Nu ska jag duscha efter en minst sagt svettig dag och sedan ska jag somna framför någon film. Låter som en bra kvällsplanering. Puss på er lovers.

tjeeeena

Lång dag idag. Trimmade ett hemskt pass på Lillabs imorse.. Men, blir nog bättre imorgon :) Nu kollar vi på film och mår ganska bra :D
 
 

Sporrar - hur gör ni?

Det här med sporrar är ju vida diskuterat, eller vad säger ni? Alla har olika uppfattningar om vad som ska användas när och på vilken häst, och det finns tusentals olika modeller att välja mellan. Vet att Roffe har olika sporrar beroende på vilken häst han sitter på und so weiter und so weiter (jag har aldrig haft en tyskalektion i hela mitt liv så klaga inte :D). Något jag dock tror att många hoppryttare gör är att rida med inga elelr små sporrar hemma och ta på "riktiga" på tävling, alltså lite längre, eller ja - ni förstår.
 
 
Jag gör faktiskt precis tvärtom. Hemma rider jag alla hästar med 2,5 sm kulsporrar - alltså ganska snälla sporrar även om de är lite längre. På täling rider jag med sporrar som är 1-1,5 cm. Jag tycker det är bra eftersom hästarna ofta kan vara lite tröga i markarbetet hemma medan de alltid är pigga och framåt på tävling. Jag har valt att använda mig av sporrarnas "basmodell" eftersom jag inte kan så mycket om effekten av till exempel rullsporrar :) Sen kan man ju argumentera att hästarna är stirriga och behöver reagera mer exakt på tävling och sådant, men jag tycker detta är en bra metod, även om hästarna säkerligen inte märker så jättestor skillnad egentligen ;)
 
Hur tänker ni med era sporrar?

Bildz

Eftersom jag skrev ett überlångt inlägg igår som försvann i cyberspace så nöjer jag mig med en massa bilder idag istället. Ifall att liksom. Och vem gillar inte att bara titta på bilder och slippa läsa mina 700 mil långa texter? Vinn-vinn situation alltså, wuppie.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 För övrigt så hatar jag min dator som tog ca 20 minuter på sig atta ladda upp EN bild (därför Lillebabs bara fick en bild - SÅHÄÄÄÄR trött på dumburken)  Var tacksamma ändå please and thank you :*

TYPISKT

Det är så typiskt. Igår skrev jag ett SÅHÄÄÄÄÄÄR långt inlägg till er, massor av bilder och grejer, och så bara försvann det när jag tryckte på publicera. Jag som varit så duktig..
 
Menmen, ni får se bilder idag istället när jag sitter vid min egna dator igen. För tillfället är jag hos Karwan och har nyss ätit frukost, hehe.. Sovmorgon är skönt jaja :D
 Idag ska jag mestadels packa och rida faktiskt, imorgon åker nämligen jag och Lillbabs ner till Filip Ågren i Karlstad och har lite intensivträningsläger innan vi åker ner till Skåne till Junior-SM på tisdag! SÅHÄÄÄÄÄR TAGGAD!! Lillbabs är så fin nu (även fast hon är lite tjock) och det ska verkligen bli hur kul som helst.
 
Finisen 1,40 Strömstad
 
Grymmis
 
Sisådär då! Nu ska jag och Karrebarre ut till sjön och sitta där och käka jordgubbar en stund innan jag ska hem och trimma Dennie för min markarbetstränare och sponsor Sussi :) Inlägg med mycket bilder utlovas ikväll! :D

Förlåt ännu en gång

Shit vad dålig jag är på att blogga. Ursäkta mig.
 
Blev en dag försenad hem på grund av det tidigare omnämda LANet i Stockholm med grabbsen. Att gå och lägga sig klockan 8 på morgonen var ingen höjdare för mitt humör det kommande dygnet.. Helt sjukt alltså, man har absolut INGEN tidsuppfattning när man sitter i ett rum utan fönster och spelar dataspel och dricker energidryck. Kul var det iallafall, när jag lägger ner hästarna kommer denna blogg handla om dataspel, bara så ni vet :D
 
 
Idag kom jag iallafall hem, och vem stod då inte i stallet och väntade på mig? Min lilla guldponny Dennie såklart! Som jag har saknat den lille skrutten! MEN SHIT VAD LITEN HAN ÄR!!
 
Red iallafall tre av de fyra pållarna idag, pelisen har tappat än sko så hon får vackert vänta tills imorgon ;) Började iallafall med Dennie och han kändes.. liten.. Det var inte igår jag satt på honom vill jag lova! Han var väldigt fin så länge man gjorde enkla saker men eftersom jag är lite större än Linnea som rider honom nu så kan jag kräva lite mer av honom och då tyckte han det var jobbigt, även om han kom ihåg alla övningar vi gjort tillsammans tusen gånger ;) Hoppade honom även lite eftersom han blivit lite problematisk med Linnea, kände mest att han hoppade i stress och bara sprang istället för att "ta sig an" hindret, så det ska vi jobba med med lite serier och annat :)
 
Yes, stor tjej på liten ponny. Jag är mycket väl medveten, bara så alla vet det ;)
 
 
Jag gör en så otroligt ful min på denna bild så därav bortklippningen, hahha...
 
 
Efter detta nostalgi-pass var det Tangos tur, och hon var på sitt värsta kärring.humör idag. Gudarna ska veta att ibland både ser hon ut som och beter sig som en kossa.. Menmen, det löste sig mer eller mindre efter lite travarbete. Och sen.. SEN GALOPPERADE VI FÖR FÖRSTA GÅNGEN SEDAN I APRIL!! tror ni vi var lyckliga båda två eller!??! Hur underbart som helst!!
 
 
 
Här tillexempel syns det bra, lång, "avlång" form och hänger i bettet. Alltid lika kul med 250 kg häst i händerna :')
 
 
 
WIIIIIIIE!!!!!
 
Efter detta var det Lillebabs tur och hon var drömmen idag. Lätt i handen, liksidig, lugn, tog ut stegen (efter lite arbete) och så vidare. Fanns ingenting att klaga på, det lilla riduppehållet hade tydligen bara gjort henne gott. Som tur är har hon blivit tömkörd och longerad medan jag är borta, annars hade hon väl exploderat idag. Men som sagt, riktigt fin. Mamma fotade tyvärr inte henne idag så ni får hålla tillgodo med några äldre, ovisade trimbilder från Strömstad :)
 
 
 
 
Sisådär då! Nu ska jag kolla på senaste avsnittet av True Blood innan jag kryper till kojs. Har tandläkartid tidigt imorgon bitti, fy.. Godnatt på er, puss!
 
 

HALLÅÅÅ

Hello!
 
Tänkte bara berätta att jag överlevde flygturerna till och från Grekland och hade en grym minisemester med världens finaste pojkvän. För tillfället gör jag något så oerhört okaraktäristiskt som att sitta på ett enormt LAN i Stockholm med Karwan och några av hans kompisar. Yes, här sitter vi och spelar datorspel. Och det är fan kul alltså. Haha.. Imorgon är det tillbaka till allvaret igen. HJästarna. Bloggningen. Livet. Men gudarna ska veta att denna semester varit bra. Praise the lord.
 
Och här sitter jag och 200 andra killar och spelar. Seriöst. Inte en enda tjej så långt ögat når. HUR BÄST!??!?!?
 
 

And so I'm back, from outer space

HEEEEEJ!! JAG LEVEEEEEER!
 
Haha nu sitter jag här igen med mitt dåliga samvete. Jag borde ha slutat känna av det, så ofta som jag har det..  Men icke då, er kommer jag alltid ha dåligt samvete för, kära läsare. Vad gör ni om kvällarna när ni sitter hemma och jag inte har bloggat liksom. Tragiskt, tragiskt att jag inte tar hand om er kvällsunderhållning bättre.
Meen nu är jag här iallafall!
 
Som ni förmodligen läst på FB (antar att ni läser de flesta resultaten där innan jag skriver ut dem på bloggen, men ändå..) så¨vann jag och Babs kval 2 i RS Mustang Cup och kom tvåa i finalen. Inte mycket att säga om, alla rundor denna helgen har varit väldigt jämna och jag kan inte påstå att någon varit extraordinärt mycket bättre än någon annan - väldigt jämna som sagt. Ser det som en väldigt bra sak, samt att trimpassen varit OTROLIGT bra för både mig och Lillbabs - hon blir finare och finare för varje gång jag rider för Ulle.
 
Fotograf: Sofie Barba (hoppas det var okej att jag la upp bilderna, säg till annars)
 
 
illfället sitter jag hemma hos Karwam, packad och klar inför vår efterlängtade Greklandresa som dock blir ganska kort pga junior SM med Lillbabs och allt... Tisdag till söndag blir vi iallafall borta, och vi ska ha det så otroligt hästfritt och mysigt som det bara går! Sen när jag kommer hem är det nämligenj hästar för fulla muggar, min förra ponny Kungsbro Dental kommer nämligen upp till oss en månad på lite tillridning och så, och så är det ju SM och Globenkval och skola och allt vad det nu heter. Så lite lugn innan stormen är nog verkligen på sin plats. Till Kreta ska vi, och vi ska bli PEPPARKAKOR!! Herregud som vi har sparat till denna resa, NU DRAR VI!! Ha det gött, PUSSHEEEEJ!
 
Hit ska vi! :)
 
(Kommer mobilblogga om det går där nerifrån, annars vet ni varför jag inte skriver något..)

Idag är en bra dag. Typ.

Helloooo.
 
Skulle bara meddela er om att jag var kass idag. Överkompenserade en väldigt pigg häst och fick i och med det ett tidsfel i grunden. Lillbabs hoppade gudomligt, hur fin som helst verklige, trots att ingenting stämde med min avståndsbedömning idag. Bläh. Har inte ens kolalt på filmen, vill inte se sådana dåliga ritter..
 
Imorgon är det dock min och Lillbabs favorit - A:0a! :D Får jag tidsfel då borde jag nästan få pris för det, haha :) Imorgon kör vi järnet så jag kommer till finalen på söndag ;D

 
Nu ska jag ut och kolla på Filip som rider SM kval 1. PUSSSS från en besviken och argpåsigsjälv Danai :)))

HEJ SVEJS

NU VAR DET JU SÅDÄR LÄNGE SEDAN JAG BLOGGADE IGEN :( Ursäkta mig.
 
MEEEEEN nu är jag ju här iallafall, och det är ju att leva i nuet som räknas, eller hur? Ja, precis. Alltså ska ni vara glada, eller rent ut sagt överlyckliga över att jag sitter här i detta nu och skriver ett inlägg på min lilla blogg :)
 
Idag har vi inlett lång tävlingshelg nummer två med att hoppa en uppvärmningsklass som gick i 120. Endast Lillbabs är med denna helg och vi inledde med en felfri, väldigt bra runda som räckte till vinst. Den kändes väldigt lagom, jag gasade inte alls utan vände ganska snävt istället - något som är Lillebabs specialité. Hon var väldigt stark i början vilket är ganska normalt när man kommer ut på en stor gräsbana, haha :) Men varteftersom hon hoppade lugnade hon sig och blev riktigt fin :) Kändes som sagt väldigt bra, att dessutom vinna är ju aldrig fel ;) Otroligt nöjd med hennes galopp idag också, hon hade mycket längre steg än vanligt vilket är precis vad vi försöker uppnå med henne.
 
 
Ja, det var allt från idag tror jag :) Imorgon kör vi första kvalet i RS Mustang Cup, taggatagga!!! :D :D
 
 

RSS 2.0