Special price, only for you

Jag har positiva nyheter för alla er som funderade på att köpa stalltäckena från JW, de med flaggan i bogvecket ni vet? :DDe kommer att kosta 1 499;- ut till kund här i Sverige. Men eftersom ni, mina käraste läsare är allra, allra bäst så får ni 200;- rabatt om ni förbeställer dem hos PonnyPrakt ända fram till den 6e Oktober!

Ni kan isf slänga iväg ett mail till info@PonnyPrakt.se. De finns i storlekarna 125cm till 145 cm, så passa på nu! :)

Trött Danai

Hej kära ni.

Ursäkta min dålig uppdatering, men jag har ett liv, haha :) Nejdå, skämt åsido så är det här inte den bästa perioden jag varit med om i mitt liv, tvärtom är den ganska så jäkla värdelös faktiskt. ;) Menmen, det går väl över, det mesta gör ju det :) Kom hem sent från stan, så det blir ett mörkt ridpass på bästaste Pepsi. Ska kolla igenom dressyrprogrammet nu så att jag har lärt mig rätt, sedan bär det av ner till banan för ett dressyrpass som heter duga inför morgondagen!Så otroligt snygg min!


Nej hörrni, ska kolla igenom det där programmet nu. Kan ärligt säga att jag inte har någon lust överhuvudtaget att tävla imorgon (nej, det har inte att göra med att det är dressyr ist. för hoppning - jag lovar), men vad gör man inte när man blivit utvald till ett lag? Jo då biter man ihop och kör racet ändå, och det tänker jag också göra ;) Ha det gött, bestest - pussss


Finfina damer

Tango njöööt av vår promenad idag kan jag lova :D var ute i en timme med henne och lät henne käka massa gräs, blandat med kakor och extremt mycket kärlek :) Så nu är även hon nöjd och glad, finaste pållen!

Älskar grimman hon har på sig! Den fick vi i present av mammas kompis när vi vann DM. Helt handdgjord är den, varje liten detalj av den. Helt perfekt till min indianpålle :D
Pepsi var också fin idag, väldigt ojämn i sidorna, men på slutet löste det sig ganska bra. red lite mer "dressyrigt" idag, och imorgon blir det programträning till tusen!

HAHA, "gillar" min sits.. Snacka om att jag överdrev när mamma sa åt mig att luta mig bakåt mer.. Sitter inte sådär normalt, jag lovar :D Pepsi är iallafall fin!
Nu ska jag hem till Ulrik och äta ihjäl mig på PANNKAKOOOOR! Puss på er, ha en superskön torsdagskväll!

Numero uno films

Jag fick som ni kanske såg en förfrågan om att lägga ut de första tävlingsfilmerna på Tango och Pepsi igår, och det ska jag också göra! :) På Pepsi blir det dock två "första" filmer, eftersom jag hade henne en vända i Maj 2009 innan vi köpte henne i Augusti 2010 :)

Såå: Pepsi Maj 2009 - LB, LA


Pepsi Augusti 2010 - lokal LBOch så har vi då TangoPango :) 1a tävlingen någonsin, Januari 2010 - regional LB


Nu ska jag ut och gå med Tango, hon har varit jättehängig och sett allmänt deprimerad ut idag enligt mamma. Hon blev tydligen väldigt rädd på kliniken igår, när de skulle spruta henne. De fick ge henne dubbel dos lugnande för att kunna spruta henne i benet, stackarn. Hon var helt knäckt idag, stackars liten! Så vi ska ut på en promenad, och hon ska få käka gräs och få massor med godis och jag ska berätta för henne hur fantastisk hon är, så blir hon nog gladare, min fina donna. Tar nog kanske med mig kameran ut också, så otroligt vackert ute nu.

Puss på er, finafina läsare!

Tangos sjukbesök och dagens ridpass

Som ni kanske vet så var TangoPango och mamma iväg till Borlänge för att kolla upp henne idag. Jag kunde tyvärr inte följa med efetrsom jag hade psykologiprov... Iallafall så var det en kotledsinflammation i vänster fram, och hon hade tydligen överasnträngt vänster framknä genom att inte visa hälta, så hon är sprutad med kortison på bägge ställen. Det var dock inget allvarligt sa veterinären, utan vi kom på det i tid iallafall. Så nus ka hons krittas uppsuttet i tre veckor varje dag och sedan ska vi tillbaka för att kolal henne igen. Därmed är de två resterande Globen- och SMkvalen körda för vår del, men det gör mig faktiskt ingenting. Bara pärlan blir frisk så! :)

Underbara, underbara stjärna<3


Så till dagens pass med Pepsodenten. Trimmade henen lite kort efter helgen och allt, och hon var väldigt fin faktiskt - jämfört me dhur hon brukar vara efter tävling när hon stått lite och så :) Det var bara ökningar och minskningar i galoppen som var lite svårt, men det löser vi helt imorgon :) Ska faktiskt ta och plugag dressyrprogram nu jag, för på lördag ska vi rida Div.II! HAHA, det var två år sedan jag red dressyr sist, och då på Dennie.. Så vi får väl se hur det går, menmen. Ska bli intressant att se hur det går och vad de säger om henne faktiskt! :) Jag vet ju redan var hennes svagheter är någonstans och var vi kommer få treorna någonstans, men för övrigt så hoppas jag att de gillar henne :)
Svar: Åh, tack så hemskt mycket, jag blir galet glad när ni är så snälla! Jag har än så länge inte vunnit någon MsvA, så MsvB (1,20) är det högsta jag vunnit, med Tango då då :) Det högsta jag hoppat är bana på 1,40 och enkelhinder på 1,50 med Tango och bana på 1,30 och enkelhinder på 1,40 med Pepsi :) Många "och" i den meningen!


Svar: Fixar ett separat inlägg med det :) Dock var det ganska "nyligen" vi började filma allting, så har inte så gamla filmer, men har första tävlingen på Tango och Pepsi! :)


Svar: Tango rids och hoppas hemma på ett tredelat tränsbett med D-ringar och en kopparrulle i mitten. Det fungerar precis som ett vanligt tredelat bett, bara att ringarna är fasta och att kopparrullen ökar saliveringen och lusten att tugga på bettet :)


På tävling rids Tango på ett tredelat pelhambett med roterande mittdel. Detta för att hon blir starkare på tävling :) Som ni förmodligen så har pelham hävstångseffekt, så att man få ned huvudet på dem och får dem att sakta ned utan några allt för starka hjälpmedel :) Jag gillar verkligen det här pelhamet, då det har väldigt korta skänklar jämfört med ett vanligt, men ändå är det inget babypelham. Jag tycker det är superbra, och Tango fungerar väldigt bra på det :)Pepsi rids på ett väldigt smalt, tvådelat tränsbett såväl i markarbetet som i hoppningen. Hon blir väldigt lätt framtung, och det här smala, tvådelade bettet gör att jag får upp henne väldigt lätt och det inbjuder inte till att hänga sig i, eftersom det blir lite obehagligt att ta hårt stöd i ett tvådelat bett. Dessutom hjälper smalheten i bettet till med att få henne känsligare, eftersom mindre rörelser känns bättre i hästens mun ju smalare bettet är :)


Nu ska jag ta och duscha och sedan hoppa i sängen, vill göra slut på denna dag nu, hehe :) För imorgon är det torsdag, och vad kommer efter torsdag?! FREDAG<3

ÖnskeinläggFick denna kommentar igår, så tänkte att det var lika bra att skriva det på en gång, eftersom jag garanterat kommer glömma bort det annars. Min familj. Min alldeles egna, dysfunktionella familj :) Den består av mig, min lillebror Marcus och min mamma Catrine. Och alal djur såklart, men de är inte familj på samma sätt, haha :)

Min lillebror Marcus är född 1996 och en helskön människa. Han kan få vem som helst att skratta åt vad som helst, och han är helt klart familjens pajas. Som perosn är han för det mesta glad och positiv, men när han blir arg kommer den där greken i honom fram, precis som hos mamma, haha :) Då blir de ruskigt, ruskigt arga och det är bannemig bäst att passa sig! ;) Min bror är otroligt mogen för sin ålder och han lyckas charma de flesta med sin otroliga coolhet och sina neonrosa chinos. Jag kan prata med honom om allting, och det gör vi också. Han hjälper mig genom mina jobbiga och svåra situationer och jag hjälper honom genom hans. Han är bestest! :)

Marcus och Julia, haha :D Så söt bild!


Min mamma
är en otroligt bra mamma. Hon skjutsar mig land och rike runt med mina hästar och betalar vad meetingen kostar utan att protestera, trots att vi inte är gjorda av pengar. Hon är en intelligent person som stöttar mig genom det allra mesta och står ut med mina humörsvängningar, haha. Hon är en väldigt stark kvinna, vilket man måste vara för att hantera mig, Marcus, en gård och eget företag varje dag. Hon är bara bäst, som ställer upp så mycket som hon gör och alltid är glad och trevlig :)Min pojkvän heter Ulrik Liljedahl. Han är född 1994 och går NV på samma skola som mig. Vet inte vad jag ska säga om honom riktigt, hehe. Skulle kunna skriva en 100sidig uppsats om alla hans bra sidor, men jag tvivlar på att ni skulel vilja läsa det ;) Jag träffade honom iallafall i våras, på ett elevrådsmöte och sen började vi prata - lite udda sådär. Han är extremt intelligent och grym på att läsa av människor och han ger mig extremt mycket glädje :) Hihi, flyger alltid runt på rosa moln efter att ha varit med honom, sådär riktigt, riktigt själaglad ni vet :D LALALALAAAAAALALALALALALALAAAA!!!! :D :D (utbristande i en.... glad truddelutt..)

Ule och hans bästa kompis Kim (Ule till höger ;))At Ulriks home

Godkväll, mina kääära läsare!

Ja, jag vet, min uppdatering idag har varit totalt kass. Det skulle kunna bero på att jag inte har haft tid att blogga, och det skulle kunna bero på att jaginte har haft världen bästa dag idag = ingen blogglust. Ni vet, man har sådana där rikigt melankoliska dagar ibland, när ingenting är rätt och alla frågar vad det är för fel på en. En sådandag har jag haft idag. Har varit riktigt nere hela dagen, men det börjar väl lätta lite nu antar jag. Jag ogillar vekrligen när jag blir sådär, för jag blir helt apatisk och det känsn som om meningen med livet är att sitta och stirra på en vägg, haha. Det låter fånigt, det vet jag, men ibland kan det kännas som om jag inte behöver göra något mer än det.

Menmen, som sagt så börjar det släppa litegrann nu iallafall. Ule lyckas för det mesta med att få mig på bra humör, men idag har han bannemig fått kämpa, haha :)Som ni kanske förstår så vilar Pepsi idag, och Tango gör jag ingenting med förrän hon är kollad imorgon. Jag är inte bara liiiiite nervös kan jag lova, usch. Ja, vad mer ska man säga. Jag borde plugga psykologi för fullt nu, för imorgon bitti har jag prov, minsann! Känslor, behov och försvar är det denna gång, och det är ytterst intressant alltihop vill jag lova. Jag ÄLSKAR psykologi, men psykiatri är ännu mer intressant tycker jag. Psykologi är ju om hur människor i allmänhet beter sig, medan psykiatri inriktar sig på sjukdomar i hjärnan, som mani, depression osv :) SÅDANT tycker jag är riktigt intressant! Framförallt tycker jag att det är fascinerande hur hjärnan kan lura oss att tro saker som inte finns, och som inte är sanna överhuvudtaget.


Nej hörrni, ska sluta filosofera såhär på öppen plats och ta och plugga nu istället. Skriver MÖJLIGTVIS något mer sen, pusssssssss


Svar: Helt ärligt så är vi tillsammans på riktigt, haha :)Home sweet home :)

God afton, kära vänner :)

Idag har jag varit i skolan. Punkt. Haha, kom nyss hem från en fika i stora staden och sedan en liten sväng hem till Ulrik efter skolan. Som jag aknske skrivit hade jag muntligt historiaprov om förhistorisk mat idag, och vet ni? Det gick SUPERBRA! Jag är aldrig rolig att lyssna på när jag pratar, för jag sänker min röstnivå tre oktaver och pratar helt monotont när jag ska redovisa. Dessutom stamar jag lite och hakar upp mig på ord och så vidare. Men jag tog mig igenom utan att dö, vilket känns helt fantastiskt! :D Hade förberett med ett ordentligt manus, minst sagt, så det var bar att babbla på, haha :) Blir allt liiite stolt över mig själv!


Kom som sagt nyss hem, och ska bara svira om till ett par übersköna mjukisbrallor och en tjocktröja så ska jag ut och gå med mina fina donnor. Tango får så klart bara följa med om hon ser ren ut i skritten, annars får hon stå kvar i sin lilla hage :) Vi ska in med henne till en ortoped i Borlänge som verkligen är superbra på onsdag morgon för att kolla igenom henne. Hoppas att det inte är något allvarligt med pärlan! Jag skulle få så enormt mycket skuldkänslor om det är något allvarligt och jag inte märkt något..

Finaste, bästaste TangoBango<3

Filmer på Pepsodenten

Här får ni lite filmer från helgen! Vi börjar väl med gårdagens LA. Som ni kommer så har hon lite problem med sin egna balans, vilket märks på att hon ofta går i lite korsgalopp osv :) Det beror också på att jag sitter som en kratta ibland, så att hon missupfattar vilket håll hon ska åt, hehe :)

Sen är hon lite framtung i början, som jag skrev igår, men efter trippelbarren när hon går av lite stort så blev det 100 gånger bättre, och hon var int i en bom efter det :) Fin runda överlag tycker jag, eller vad tycker ni? (Ha också i åtanke att det var sista rundan på en lång helg och att hon är orutinerad :))Och så har vi den här rundan, lördagens felfria MsvB. Jag vet, rundan är verkligen inte optimal, men vi kämpade på så bar tillsammans :D Jag är så himla nöjd med hur hon löste alla situationer vi hamnade i, oftast framkallade av hennes orutin i samband med ett litet slarv från min sida. Men hon hoppar helt gudomligt, grym känsla i de där sprången!


Jag är verkligen hur nöjd som helst med de här rundorna :D Men som vanligt så vill jag veta vad ni tycker, så om ni har något ni vill anmärka på så är det bara att kommentera, men det vet ni nog vid det här laget :)


Svar: Ja, hon heter Pepsi Light E egentligen :) Men vi kallar henne för Pepsodent, det har bara fastnat av någon anledning :) Låter så "bra", haha ;)

HEMMAHEMMAHEMMA

ÄNTLIGEN är vi hemma! :D Allting är urpackat ur släpet, pållarna är omhändertagna och mutade med godis, de är matade, jag har duschat och borstat tänderna och nu återstår bara att plugga inför min muntliga redovisning imorgon.. Känner mig inte speciellt taggad till att göra det om jag ska vara ärlig, även fast det är historia.. Jag är helt slut, av någon anledning. Jag sov trots allt två timmar i bilen så jag borde ha lite ork kvar men icke sa Nicke ;)

Jag är iallafall mycket nöjd med helgen, trots att det blev som det blev med Tango, vilket var skit tråkigt rent ut sagt. Men pepsi har verkligen vuxit med sin uppgift den här helgen! Delvis så har hon som ni vet varit superfin i hoppningen, men även i allting runt omkring har hon bettet sig väldigt bra. Hon har varit lugn i boxen och stått och sovit när hon inte behövt jobba, hon har varit snäll att gå med och allmänt sett väldigt "mogen" i hur hon betett sig, vilket varit minst sagt ovanligt hittills ;) Haha, jag är verkligen supernöjd med hennes uppförande!

Sovande Pepsodent :)


Nu ni, måste jag plugga en stund innan jag ska ta och sova, ska upp tidigt imorgon och promenixa två fina damer innan skolan :) Godnatt på er, puss


Svar: Ett par Sarm Hippique :) De säljs dock inte längre, tyvärr :/


Åka åka heeeem

God förmiddag, gott folk!

Nu är Pepsodenten tävlat för sista gången den här helgen, och idag var det LA som gällde. Det var en A:0 (tiden räknas direkt, alltså), men både jag och Filip skulle bara gå in och avsluta bra med Peps och Finn. Filip gjorde en superfin, felfri runda med Finn och hittade verkligen flytet som saknats i helgen :)

Pepsi var lite framtung i början av banan, men efter att jag fick henne att gå av stort och hoppa upp sig ordentligt på trippelbarren hoppade hon betydligt bättre :) För att vara Pepsi (som ju inte är svängbar för 5 öre) tycker jag att mina svängar blev riktigt bra också, och vi slutade på 0 fel och en finfin 14e plats! inte tokigt med tanke på att jag bara red för att hitta flyt, inte för att få placering :D Supernöjd med henne är jag, hon har skött sig utmärkt! :)Nu ska vi packa ihop oss innan vi åker 8 timmar hem, och jag måtse plugga järnet eftersom jag har muntlig redovisning imorgon - KUUUL.. Plugga om förhistorsik mat here i come.. Hörs sen antar jag, när vi kommit hem och packat upp och alltihop. Puss på er!

Go big or go home

Denna dag fick ett riktigt bra slut, kan man säga :D Jag kom nyss in från att ha tävlat Pepsodent och det slutade med vår första felfria MsvB och en femteplats! Denna bedrift i en klass med 58 startande och endast 7 felfria ekipage! DET NI!! ;)

Däremot kan jag inte påstå att jag red den bästa rundan i mitt liv.. Jag böjde henne lite för mycket och red med för lite ytterskänkel i några svängar så hon började slå med huvudet och skjuta ut bogen, men kunglig som hon är så tar hon sig över utan några problem ändå :D Ponnyn har blivit så enormt spänstig jämfört med föut, det går inte att jämföra ens! Blir så glad när jag ser filmerna; även om jag inte gör mitt jobb 100% bäst så gör hon sitt till 110% när jag klantar mig lite, och det blir jag faktiskt stolt över. Duktiga, duktiga ponny!

Däremot är jag nöjd med att jag hittade så mycket framåtlägen som jag gjorde, för inne på framhoppningen satt jag och backade in henne i hindren. Men det löste sig som sagt på banan och vi kom super på allt, förutom sista hindret för det travhoppade vi (en maxad oxer) :D Haha, (vilje)styrka säger jag bara!

Nu ni, ska jag kasta i mig mat och duscha innan Filippo startar MsvA med Skorpan - långa dagar kan jag lova! Imorgon hoppar vi bara LA med Pepsodent så hon får avsluta bra (och vi kommer iväg i tid..).

Dag nummer två

Hallojsan!

Nu ska jag precis äta lunch, så jag tänkte att det var ett alldeles ypperligt tillfälle att blogga lite så ni får lite underhållning, haha ;) Underhållning kanske det inte är, men ett liv att läsa om iallafall :D IALLAFALL, för att hålla oss till ämnet så ska jag inte trimma något idag, utan jag, Filip och Linnea har istället varit ute och gått med pållarna i en halvtimme :) Dock fick bara Pepsi följa med mig på promenixen.

Tango hade imorse svullnat i bägge bakbenen, eftersom hon stått still inne så länge och hon är van vid att vara ute och röra sig runt 12 timmar om dagen. Så vi frågade tävlingsledaren om de hade någon hage som hon kunde få låna och de hade de, så det var fantastiskt snällt av dem att ställa upp med det :) Bara bra för TangoPango att vara ute och röra sig litegrann under en längre stund, så att svullnaden i bakbenen går ner.Nu har Filip dessutom köpt sina SoftUp stigbyglar, och jag är inte bara LIIITE avis... Men jag ska ha ett par svarta/beiga och de hade de inte varken hemma i lager eller med sig, så jag får vackert vänta.. Det återstår dock att se om jag får med mig ett Equipe schabrak hem eller inte, hehe...

Jag vill ha ett av de ljusare som de har, jag har så mycket mörka schabrak, hehe :)Svar: Jo, klart :D (Han kommer döda mig för detta... men den där minen alltså, haha :D)


Tävlat

Nu så är Pepsi tävlad och klar. Vi slutade på 7 fel efter ett stopp som var totalt mitt fel för att jag missbedömde ett avstånd på en relaterad linje och sen tre tidsfel. Det kändes verkligen inte bra, jag hittade inget flyt, tyvärr. Pepsi var dock duktig som hoppade så pass bra som hon gjorde fast jag var ofokuserad efter misstaget på linjen.

Ska hoppa MsvB på henne imorgon igen, hoppas på en bättre runda med finare flyt då :) Tango går ingenting resten av helgen heller, för säkerhets skull.Nu ska vi ta och käka lite mat som familjen Arne Ågren lagat :) Skriver kanske något senare ikväll, om jag inte pluggar (vilket jag verkligen borde). Godnatt så länge, pussisar

Trimning

Hej svejs på er :D

Nu sitter ni antagligen i skolan och jag sitter och gottar mig här nere i nästanSkåne, haha :) Nu är pållarna dessutom trimmade och klara, och vi väntar på att Filip ska starta LA:n på Finn så vi får se honom rida :)

TangoPango kändes inte riktigt fräsch idag, så vi har faktiskt strukit henne från dagens klass, så får vi se imorgon hur det blir. Jag har lindat och linimentat och fixat och donat med hela henne i princip, haha :) Men är hon inte helt 100 ikväll/imorgon heller så stryker vi nog henne resten av helgen, det finns ju faktiskt fler tävlingar, och jag vill inte att något allvarligt händer :) Så hon får vara med som moraliskt stöd till Pepsi, i värsta fall.


Pepsi å andra sidan var GRYMT FIN idag! Hur lätt i handen som allra helst när vi trimmade, jag blev extremt positivt överraskad över hur fin hon var. Hon hade inga problem alls med att flytta undan bakdelen i någt av varven heller, trippad einte ens som hon brukar utan hon travade på så fint så. I galoppen var hon lite svår att korta, men å andra sidan var hon väldigt rund och i en ärlig form hela tiden, där hon annars ofta faller framåt väldigt mycket. Trmmade henne inte så länge alls, max 20 minuter tror jag. Vill ju inte slita ut henne ni innan starten, hehehe ;)Ni får ursäkta att det blir upprepning av bilder, men internet här är så SJUKT segt så jag kommer inte ladda upp några nya om jag inte absolut måste, hehe ;) Nu ska jag faktiskt ta och knalla upp till ridhuset och se om Filip har börja rida fram än! Hörs sen, puss på er :)

Framme, at läääst

God afton på er!

Nu är vi framme och allt är klart. ÄNTLIGEN säger jag bara, exakt på minuten åtta timmar tog det hit. Men nu är pållarna promenixade och allt är upphängt och fint på sin plats :)

Hehe, 8 stycken schabrak och 6 st luvor är med ;)Tango var som vanligt helcool när vi kom fram, och Pepsi sprang som en vilde i boxen, som vanligt. Hon blir så knasig så hon slår huvudet i väggen när hon ska vända, men bara hon får stå i boxen i några minuter så lugnar hon sig och kan faktiskt stå still. Tango är lugnet själv, hon kommer in i boxen, rullar sig och ställer sig och sover och undrar vad tusan Pepsi håller på med.

Bestest Tängo!


Imorgon ska jag upp och trimma pållarna vid 7, vore skönt att ha det klart så tidigt som möjligt så att de hinner vila lite innan de startar imorgon. Det är MsvB för bägge pållarna imorgon, ska bli superkul och jag är taggad till tusen, även fast de var lite galna igår, hehe :D Ska trimma för första gången utan Ulle på väldigt länge, eftersom hon dragit till Turkiet, den dummern :( Menmen, alla ska väl ha semester, synd att Ljungby inte kunde prata ihop sig med Ulle om när hon tar semester bara ;)

HAHA SNYGG MIN :D


Nu ska jag faktiskt ta och borsta tänderna och hoppa i pyjamasen i väntan på att värmlänningarna anländer! Uppdaterar givetvis så mycket jag kan imorgon ;) Godnatt på er bestest, pussisar!


Svar:
das Boyfriend!<333333333333 ;)


Svar: Hehe, jo det kan jag absolut, om ni vill! Fotar allt när jag kommer hem så får ni bilder då i så fall, det är några stycken kan jag lova, hehe ;)

Snart mitt!

Så vackert, så vackert..

Ska bara betala in lite money till den som säljer det så är det mitt sen (förhoppningsvis). 550 kronor för både luvan och schabraket INKLUSIVE frakt - tror ni jag blev ÖVERGLAD när jag såg det eller? :D Hur fint som helst!! Tycker inte ni också det? :D

Idag har varit en bra dag

.. på många sätt. Men när det kom till ridpassen har dagen varit väldigt hemsk. Först ut för dagen var Tango, och hon var helt vild, haha. Antar att hon hade lite träningsvärk eftersom hon blev proffsriden igår, för idag var hon helt omöjlig. Hon var extremt stark i alla gångarter och vägrade ge med sig i någon av sidorna. Hon brukar ha lättast i galoppen, och där fick jag sitta 15 minuter i sträck för att få loss henne något så när. Fick hålla på i runt 50 minuter med ett pass som brukar ta 20, men på slutet var hon riktigt avslappnad och fin iallafall, toktanten! :)Sedan var det så Pepsodentens tur, och hon var like jävlig hon, haha. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta riktigt. Hon kändes väldigt mjuk i musklerna men hon var på riktigt pissigt humör och tjafsade emot om allt jag sa, så när jag väl tagit mig genom disskussionen om huruvida hon skulle vara rak eller inte i galoppen så tänkte jag att det var lika bra att ge mig, så då nöjde jag mig med att bara flytta undan henne lite i traven istället för att ta en massa onödigt jobbiga disskussioner. Får lägga skuld på mig själv som inte ätit ordentligt idag också, hade lite blodsockerfall och det är aldrig bra när man håller på med hästar ;)


Så ja, i hästväg var det ingen bra dag idag :) Hoppas på att damerna skärper sig lite till imorgon, hehe :) Det bär av 50 mil till Ljungby imorgon runt klockan halv 12, måste stanna vid skolan och hämta upp Marcus och mina böcker och SEN är vi på g. Ska lägga mig tidigt ikväll så jag hinner upp imorgon och fixa färdigt resten av alla saker. SKA.LÄGGA.MIG.TIDIGT. Alltså borde jag sova nu. Sååå, ska hoppa i duschen och sen blir det en dejt med kudden för mig. Godnatt på er, puss!

I am alive :D

Hejsvejs!

Ursäkta gårdagens kassa uppdatering.. Var hos Ulrik och jag hanna inte göra några tidsinställda inlägg som jag brukar innan jag åkte dit, så ja.. Menmen, jag är hemme efter min första hela skoldag sedan förra måndagen! Gud vad kul det var, hehe :D Så skönt att få lite rutiner igen och inte bara sitta hemma och rulla tummarna, tycker jag :)

Haha, fin bild ;)


Sååå, kära vänner, nu ska jag ut och RIDA!! ÄNTLIGEEEEN! Hoppas nu att jag håller mig frisk också, haha ;) Återkommer senare, ska skynda mig ner och trimma, tvätta, putsa och packa. Pusssisar

En stycken mindre sammarbetsvillig häst, hehe..

MORNIIIIING :D

Hej på er, högt värderade läsare!

Nu ni, är jag faktiskt frisk på RIKTIGT tror jag :D ingen smärta i halsen, inga rysningar, ingen köld. Känns ju ganska så skönt kan jag lova. Men rida får jag vänta med till imorgon tyvärr.. Jaja, bättre att vara på den säkra sidan än att bli sjuk igen. Lotta hann inte hit igår för att rida Tango, men idag blir bägge ridna av sin respektive ryttare :) Kommer blir hur bra som helst tror jag! hur snällt som helst av dem att ställa upp - Natte åkte hela vägen från Västerås och Lotta har fullt upp med två små barn att hålla koll på osv osv osv!

Haha, "vacker" bild på Natte och pepsi från igår ;)


Jag vet inte om jag hinner med att röja i sadelkammaren nu på morgonen, kom upp liiiite senare än planerat, hehe.. menmen, hinner tvätta lite schabrak iallafall, nu jäklar är jag i tvättar tagen! Hehe, är ganska pedantisk när det kommer till schabrak, hatar när de är smutsiga och håriga under. Det är inte heeelt ovanligt att jag tvättar samma schabrak 3 gånger på raken för att det inte är tillräckligt rent, hehe..Nej hörrni, ska göra slut på detta boring inlägg genom att slita mig från datorn och därmed min aweome spellista på Spotify.. Haha, ha det gött bestest readers, pussss

Jag blir så glad..

..När jag ser Roffe rida. Vilket stolthet att ha honom inom svensk ridsport. Han är bäst, helt enkelt.


Mamma ge mig...

IHIHIHI vad söta dessa mössor är alltså! :D JAG VILL HA EN! HPI of Sweden heter då märket, och de är ju döösnygga :D Haha, jag blir mobbad för min KL mössa med ENORM tofs i skolan, så en ny mössa vore på sin plats, ska nog bannemig beställa en sådan här. 599;- kostar de och finns att beställa HÄR.

Vill så klart ha en lila egentligen, vilket de också har.. Men det passar ju inte till min jacka, som är typ hallonröd, eller vad nu färgen heter :(

ByeBye mysiga KL mössa till skolan.. :(

En påny motionerad

Nu så, har Natte ridit Pepsodenet, och förutom att Pepsi gjorde livet allmänt drugt för Natte så såg det kanonbra ut :D Som sagt så är Natte en bra bit längre än lilla mig, så hon kommer åt Pepsi mycket enklare :) I början drygade sig pepsi som tusan, men Natte löste det finfint så på slutet var hon lugn som en filbunke och väldigt lösgjord och mjuk.Vet ni vad jag har gjort hela dagen? INGENTING. Jag är så UTTRÅKAD. Men imorgon ska jag tillskolan vare sig jag får eller inte, för jag klarar inte detta, helt seriöst. Blir helt tokig på att aldrig ha något att göra och att inte få rida. Mitt ridförbud håller på tills imorgon, sen på ONSDAG får jag ääääntligen trimma de fina damerna. Tills dess får jag förlita mig på Natte, haha :) Håller förresten på att tvätta schabrak för fulla muggar, och imorgon ska jag som jag sa tidigare städa sadelkammaren, för jag kommer troligen bara gå halva dagen imorgon. Eller ja, städa och städa - RÖJA sadelkammaren kanske beskriver jobbet bättre, hehe..

Hehe, ordning ska det bli :D Jag och mina lådor med namn på.. Det är till för att mamma ska kunna hitta något förresten, för henne funkar det inte att man säger "tredje vita lådan uppifrån" när man vill ha något - nej här ske det STÅ, svart på vitt! Hahahaha ;) Jaja, organiserat och bra.. Nu ska jag skriva en filmrecension till religionen, på den sämsta filmen jag någonsin sett. "Gone Baby Gone" heter den, och det måste helt seriöst vara den sämsta filmen i modern historia. Jag somnade på lektionen vi såg den och nu har jag försökt dela upp den och kolla lite i taget i tre dagar - jag är fortfarande inte klar med den. Visste ärligt talat inte att en film kunde vara så fruktansvärt dålig. Menmen, bara att gilla läget och skriva järnet, hehe ;) Morgan Freeman är ju med i typ 5 minuter iallafall, det är ju bra (försöker se det från den ljusa sidan..)!Oh well, back to writing. Yeey.


Svar:
Tackar!

Jadu, jag har VÄLDIGT MYCKET kläder på mig på vintern. Till att börja med har jag underställ, alltså långkalsonger och såndar långkalsongströja som jag inte vet vad den heter, haha. Är det under -15 så har jag dubbla underställ.. Sen har jag typ en t-shirt eller långärmad bomullströja upptill och ridbyxor på legsen. Utanpå bomullströjan har jag sen 1,2 eller 3 fleecetröjor på mig, beroende på temperaturen :D Och så en dunjacka som går ner över rumpan och dubbla yllestrumpor eller skidstrumpor. Och så rider jag alltid i UGGS hemma, det är överlägset skönast om man inte vill frysa - vilket greken har ganska lätt för att göra, hehe.. Just ja, om det inte är något speciellt tilffälle, som att folk ska fota så har jag givetvis sådana där örongrejer under hjälmen också - mysigt med ack så fult :D

Där har ni mig i full vintermundering, förutom öronpuffarna då :D

Putsatvätta

Eftersom jag nästan pluggat klart allt jag ska så har jag ägnat dagen åt putsning och tvättning av schabrak, eftersom jag låg extremt efter på bägge dessa fronter. När jag kom ner till sadelkammaren möttes jag av detta berg av stackars misshandlade saker som bara väntade på lite uppmärksamhet:


Kan lova att jag fick lite panik där en stund, haha ;) Menmen, 45 minuter senare var allt klart och nu hänger det snyggt och prydligt där det ska :D Dock behöver sadelkammaren en rejäl städning, får ta den imorgon, för inte tusan kan det se ut sådär iallafall..

Ja, som ni ser är det "lite" kaos, men nu är det ju grejerna iii sadelkammaren fina iallafall - ska bara fixa heeela sadelkammaren imorgon, haha ;) Jaja, back to playing wordfeud med Ulrik, haha. Ni hejjar på mig va? :D

I got this sickness.

.. Which means att jag är hemma från skolan idag och har ridförbud. GREAT. Tur att jag har två proffs som kommer och rider igenom pållarna idag och imorgon iallafall!

Nathalie Lindström ska rida igenom Pepsodent, det var ju hos henne Pepsi stod medan jag och Tango var i Karlstad och hon var superfin efter att hon kom tillbaka därifrån. Natte är 19 och betydligt längre än mig så hon får ihop Pepsi mycket lättare än mig, så det blir superbra :D

Natte och Tess, som hon lånade av oss ett tag :)


Till Tango har vi bett en kompis till oss komma och motionera henne lite, fast hon aldrig har suttit på henne, hehe. Men Lotta rider iallafall jättehöga dressyrklasser, högre än MsvB:1 (vad klasserna nu heter), så hon borde ju kunna få igenom Tango hur perfekt som helst :D Dock var det nog ganska många år sedan hon satt på en ponny, hehe... Jaja, det ska nog gå bra! De kommer i eftermiddag iallafall, så innan dess ska ALLA pållarnas saker vara putsades och polerade ;)För övrigt så tror jag att jag gjort två små kap på begagnade grejor på Hästnet, men vi får se.. :D Ska inte säga så mycket, för så skiter det sig väl, haha :) Ska fundera lite på om jag verkligen vill ha sakerna först, om de är värda pengarna.. Hästsporten är ju inte den billigaste direkt, hehe..

Jaja, ska väl ta och göra något produktivt, så som att maila min lärare och höra om jag kan flytta fram min och två kompisars redovisning till nästa vecka eftersom jag är sjuk idag och när vi har nästa historialektion på Torsdag är ju jag på väg till Ljungby, förhoppningsvis ;) Menmen, vi får se om han är snäll nog, annars får väl jag göra min lilla del av redovisningen själv, vilket skulle kännas.. wierd..

Förresten så handlar den om förhistorisk mat. Och min del i redovsiningen var om vad man käkade, hur man lärde sig koka mat och att man var kannibaler, ungefär. INTRESSANT! Haha, jag älskar historia, missförstå mig rätt nu, men just MAT är så extremt tråkigt att läsa om, tro mig..Nej hörrni, jobba nu - inte läsa bloggar på skol-/arbetstid! Haha, pussisar på er.


Svar: Jag putsar dem minst en gång i veckan, när det passar.
Jag använder Prestige puts :) Det är det bästa enligt mig, och det tar inte bort sadlarnas färg. Alltså, såhär är det: ju billigare tvål, ju mer skräp är det i den och ju mer färg tar den bort, så om ni har sadlar som ni är rädda om så skulle jag kosta på mig en lite dyrare puts för att spara på sadlarna :)


Svar: Tack så mycket! :D

Jo, vi har en triangelmärkt pålle, Tornado heter han ;) Man triangelmärker hästar som av någon anledning inte är tävlingsdugliga längre. det kan vara som med vår ponny - att han blir halt på alla fyra så fort man ska börja lägga lite tryck på benen, men han mår HUR bra som helst så länge han får gå utan belastning och "bara vara". Sen kan det vara en skada som aldrig vill läka ut, men som hästen inte har ont av om den bara promenadrids. Man triangelmärker också som en säkerhet, så att man inte säljer en "oduglig" (ta det inte elakt) häst och sedan ska den nya ägaren helt plötsligt ut och tävla. En triangelmärkt pålle får aldrig mer tävla mer än på klubbnivå.

Min triangelmärkta c-ponny Todde :) Fin är han allt iallafall!Svar: Pepsodentens träns är ett Dyon, så de flesta hästbutiker kan ta hem det åt dig. Kolla med dem om de är återförsäljare för Equalityline bara, för de är de som är grossister för Dyon i Sverige, vilket innebär att man måste köpa det genom dem :) Hehe, jag tycker också att det är riktigt fint :D

Pållarna

Det har ju blivit LITE skillnad på 1 - 1,5 år, kan man väl säga? :D

Tango i Maj 2010 - MsvB


Tango på Grevagården Augusti 2011 - MsvB
Pepsi Augusti 2010 - LB


Pepsi i Vetlanda i Juli - MsvB


Sure, 12 fel - men det går ju knappt att känna igen ponnyn! I första filmen är hon istadig och väldigt seg i sprången, men i den andra är hon MYCKET mer kvick i både ben och huvud. ENORM utveckling verkligen :D


"Tangos" Önskelista

1. Ett ridhus, så hon slipper bli så lerig om fötterna och magen. Och blöt, och kall. Usch.2. Dyon Vintertäcke. Jag tycker dessa verkar så otroligt mysiga och funktionella!
3. Ny Nosgrimma från Dyon. En svart, bred - så hon och Pepsi matchar ;)


4. CWD förbygel bara för att hon endast förtjänar det bästa ;)


5. Union Jack stalltäcke :D


6. Ett par svarta/vanlij Soft Up stigbyglar - så klart ;)

7. ETT BERG MED KAKOR BARA FÖR ATT DET ÄR GODAST I VÄRLDEN.
Billig och bra, eller vad säger ni?

Funderar

.. På lite utrustning. Jag skulle vilja ha ett par Veredus Pro Jump till TangoPango, alltså ett par teknikskydd. Men jag har dock haft ett par sådana tidigare, och de var verkligen kassa. Tango fick stora sår under kardborren för att den var så vass så att den bara skar in. Riktigt hemska, kan inte rekommendera dem till någon.Men jag har sett att det finns en variant med Veredus vanliga elastiska knäppning också, och det verkar ju extremt mycket smartare? :D Dessutom kostar de "bara" 1 290:- medan de andra med kardborre kostar 1 500;-. Så jag vet inte riktigt, måste ta och fundera lite, men jag tycker att det verkar väldigt bra. Passformen är ju helt grym, som Veredus alltid är, det vara bara de där äckliga spännen jag inte gillade, fy tusan - stackars TangoPango :(Snygga till tusen är de ju iallafall, hehe :D

HAHAHA

HAHA, alltså detta är ju bättre än ALLA ICAreklamer sammanslagna! HAHAHHAHA, bästa reklamen NÅGONSIN!

Mornin' peeps

Godmorgon, godmorgon!

Ska börja med at säga att det verkar som om jag tog ut friskheten lite i förskott genom at rida och greja, för nu mår jag lika satans dåligt igen. Fast jag har inte feber nu utan bara dödligt ont i halsen. Jaja, sådant är la livet, får se hur dte blir med ridningen idag, eftersom jag knappt orkade lyfta en höbal när jag släppte ut pållarna nyss, haha..

Så antingen så är det att jag överansträngde mig lite, eller också är det all supergod mat jag åt hos familjen Liljedahl igår. Herregud, de bara proppade i mig porterstek, supermumsig tårta osv osv osv. Men GOTT var det! Och det är tur att jag fått i mig en massa mat igår, för jag lär få leva på flytande föda ett tag nu igen..

gud, jag måste låta som världens hypokondriker, men jag kan lova att så inte är fallet. Jag letar absolut inte efter något som gör ont hela tiden, och jag fakear aldrig att jag inte mår bra osv, jag blir bara sjuk hela tiden, hehe ;)


Kul förresten att ni hade så mycket olika åsikter om hjälmarna, det var verkligen blandat! :D Dock var det nästan ingen som gillade min hjälm.. :(

Fast jag tror ju att det varierar från person till person, jag tycker inte att mitt huvud ser superstort ut i den och jag skulle ju aldrig ta på mig den om den såg ut som en potta, jag lovar ;) Jag tycker den är snygg och jag gillar att den är ovanlig :D Dessutom tävlar ju John i den, såg dock att han inte hade den nu på EM..


För övrigt så vet jag inte vad mer jag ska säga. Ska kurera mig till tusen nu så att jag kan rida, börjar kännas som lite kris inför Ljungby nu.. Speciellt TangoPango måste ju vara i toppform med globenkval och allt!

Haha, sötnos :)


Skriver något mer intressant senare, puss på er gullegrisar ;D

Svar: Givetvis! :D http://www.johnwhitakerintltd.com/product_detail.cfm?id=W1RHLD&iId=2


Svar: Bra fråga.. Jag och mamma var på en grossistmässa i Stockholm (som representanter för PP, såklart) och då ställde JW ut sina saker. Då var den hjälmen splitterny så jag provade den för att mamma skulle få se om det var något för oss att ta hem. VIPS så var det en fotograf där, och så hade jag helt plötsligt tävlingsblus, kavaj OCH hjälm från JW på mig, och så sprang vi ut och hon ställde mig på en kaj mitt i NackaStrand och fotade, haha! Så det var inte alls meningen, det bara blev som det blev, hehe ;)


Svar: De finns inte på så många ställen i Sverige, men vi kan ta hem om ni specialbeställer :) De ingår inte i vårt vanliga sortiment, så därför kanske det tar lite längre tid, men om ni är intresserade så kan ni skicka iväg ett mail till info@ponnyprakt.se så ordnar vi det säkert :D
Svar: Jag ska flytta till Argentina, om jag får som jag vill! :D Det är ett galet vackert land, inte bara tråkig skog som i Sverige..
Helmet

Hej på er snyggingar :D

Tänkte bara ta upp det här med hjälmar. Ute på tävlingsbanorna är det några modeller som "alla" har, som är väldigt, väldigt inne för tillfället osv.

Charles Owen Ayr8

Denna tycker jag är riktigt snygg och stilren. Den finns i massor med utföranden och material, vissa helt galna (som kofläckig och rosa..) Men överlag tycker jag att den är riktigt fin, även om jag själv verkligen inte passar i den ;)
Pris: 2599;-

GPA Speed Air

Även de här finns i MASSOR av olika färger och designer, men jag gillar dem inte. Jag vet inte varför, för de är absolut den skönaste hjälmen jag någonsin provat, men jag tycker inte om formen och allt på den.. Dessutom är den väldigt utjatad. Tråkigt, men sant ;) Måste jag välja tycker jag om den svarta Tone in Tone, en brun sådan på bild ;)
Pris: 5 499;-

JW sammetshjälm/Charles Owen Wellington Classic


Detta måste väl ändå vara klssikernas klassiker? Många har tröttnat på dem, men jag gillar hur stilrena de är. Har två stycken, en som jag rider i hemma och en som jag tränar i ibland. Jag tycker att de är hur sköna som helst, även om de blir varma ibland. Riktigt stilig tycker jag, även fast så många har den :D
Pris: ca 2 499;-

Samshield


Med de här brukar det vara så att man antingen hatar dem eller älskar dem, så som det ar med Tretorns stövlar från början. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid dessa och jag tyckte verkligen inte om dem i början, men nu tycker att de är snygga! :D Man kan få dem PRECIS som man vill, designa själv osv. Hiss för min del iallafall!
Pris: mellan 5 000 - 9 000;- beroende på utförande...

Antarés


Har lite svårt för dessa, och tycker bara de är snygga med vissa designer. Man designer helt efter eget huvud, och de kostar givetvis därefter ;) Men till exempel den övre hjälmen med flaggan på tycker jag är riktigt snygg, medan jag tycker de är riktigt fula när de är enfärgade.
Pris: 5 000 - 9 000;- beroende på utförande och modell.


Vad säger ni? Vilken tycker ni är finast? Jag tycker de två nedersta är så SVINIGT dyra! Måste faktiskt påstå att jag gillar min Whitaker1 hjälm, den är inte vanlig alls och jag tycker att den är riktigt snygg, dessutom ;) Men vad säger ni? :D

Haha, såg när jag skulle sno en bild från JW's hemsida att de har mig som reklambild för den hjälmen, ballt :D


Finished and on my way to kalas

HELLOO!

Humöret är BETYDLIGT bättre idag än igår - TACK KÄRA UNDERBARA SOL för det! Jag var uppe någon gång innan 8 imorse (sovmorgon, ja) och släppte ut pållarna, och när jag ändå var där nere så tänkte att det var lika bra att irda och göra klart allting så att jag kan dra mig iväg till Samuels kalas så fort som möjligt ;)

Samuels storebror.. Ulrik.. ;)


Idag började jag iallafall med TangoPango. Trimmade idag eftersom jag knappt ridit på hela veckan ;) Hon var väldigt stel och trippig i traven i början så jag gjorde väldigt mycket tempoväxlingar och försökte göra dem på så rakt spår som möjligt, så att hon var tvungen att jobba jämt med båda sidor. Det tog ett litet tag att få bort alla små stelheter som sätter sig, men mot slutete var hon lika elastisk som vanligt :D Måste be mamma filma henne i markarbetet snart - hon är så fiiin! :DSedan var det i vanlig ordning Pepsodentens yur och hon var ett reeeeent helvete idag. Haha det är i sådana här lägen det märks att hon inte riktigt är i gundden lika lösgjord som tango, för det krävs bara några dagar så r hon sitt vanlig stela jag igen ;) Menmen, det kommer, i sinom tid, haha :) Fokuserade mest på att hon skulle gå i rätt gångart, för det var mer eller mindre omöjligt idag.. När vi väl gjort 3000000000 övergångar och hon slutligen lyssnade föyttade jag undan henne lite för skänkeln, men gjorde inget jobbigt för henne eftersom hon var så extremt överladdad, tjurig och stel, haha ;) Ston är så underbart roliga ibland!


Jaja, ibland får man sänka kraven, eller lägga dem åt sidan helt. För det går inte att tvinga pållar, speciellt inte dessa fantastiska ston.. Nu ska jag duscha och pallra mig iväg till kalaset! Haha, får se hur det blir med uppdateringen idag - inte den bästa antagligen, men något mer ska jag nog skriva till er eftersom ni är bäst i hela världen :D

Puss på er, Cheerioz

Nejmen? :DNummer fyra på Bubblar listan - inte illa! :D Såg dessutom att jag låg som nummer 58 i hela Hästsverige - makalöst! Tack för allt, kära, underbara läsare! :D Det betyder faktsikt mycket för mig att ni tycker att bloggen är intressant och följer den! :) Nu ska Danaisan ta och sova - kalas imorgon för då fyller Ulriks lillebror Sanuel år! På tal om preseneter så har jag den perfekta till honom, hehe :D

Godnatt bästaste readers, sov gott, dröm sött, sleep tight osv osv. Puss!

I'mma give you everything, lalalala :D

Jag älskar att ge bort presenter. Jag ÄLSKAR det verkligen, det är så kul att göra folk glada tycker jag! Även om jag inte är rik på något vis så struntar jag oftast i hur mycket en present kostar, för om jag vet att personen blir glad är det värt hur mycket som helst :D Jag ger gärna bort presenter även vid andra tillfällen än födelsedagar och julafton, bara för att det är kul :D

Funderar på lite sånt här till Ulrik nu snart faktiskt, bara för att han skulle passa så bra i det :D
Ibland önskar jag att jag var kille så att jag kunde få ha så jäkla mycket snygga saker på mig. Jaja, får ge bort dem istället, skulle kunna ge bort Carlings och Diesels hela sortiment.. Jaja, ska sluta tråka ut med sådan här nu, tänkte bara berätta för er att jag älskar att ge bort pakeeeet :D

Puss/Danaisan


Ju mera de spottar på mig, desto snabbare kommer jag att blomma.

Söta människor är. Varje dag får jag sådant här. Varje dag tar jag bort det.

Ja, så om jag är lite omotiverad ibland så vet ni varför ;) Tycker ändå att det är intressant att detta säkert är människor som jag träffar i verkligheten ibland, och när jag då pratar med dem så är de säkerligen hur trevliga som helst. Vågat, sötnosar! :*

Menade inte på att på något vis kräva medlidande, ville bara visa för er vad folk kastar ur sig på internet, och få er att fatta varför era komplimanger är så extremt betydelsefulla! :D

"Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar" -
Bästaste Kapten Röd.

Ulltäcke

Idag skulle jag bara vilja ge en stor hiss till Newmarkets ulltäcken, eller deras ullprodukter överhuvudtaget. Och nu snackar jag den riktiga grejen, inte fake fleece- eller sommartäcken från Horseware, Rambo, Bucas, Hööks osv osv osv osv, för de är urkassa (ärligt talat, passform, material och allt). De riktiga ulltäckena från Newmarket är de allra, allra bästa täckena jag haft. De är grymt tjocka och på vintern räcker det med bara det ulltäcket ända ner till runt -15 grader, för de är så otroligt varma. Dessutom har de grym passform och eftersom det är ull så töjer de sig inte heller. Ull andas dessutom underbart bra, så de fungerar perfekt efter ett svettigt ridpass eller efter dusch på vintern.

Jag har för tillfället bara ett sådant här underbart täcke, men jag lan lova att ett till ska inköpas till vintern. Jag tycker absolut att de är värda sitt ganska höga pris (runt 1600:- om jag minns rätt) eftersom de håller i alla evighet och ja - för att de är så superba helt enkelt! De rekommenderas verkligen!


Visste ni att:

• Jag "inte tycker om" att prata med folk i person? Inte för att jag på något vis är falsk, utan för att jag tycker att det är svårt att säga rätt saker när man inte får tid på sig, som när man skriver. Sen är det såklart olika beroende på hur bra jag känner personen osv.

•Jag har varit med i två reklamfilmer som visades på TV i Grekland? I en av dem gjorde jag reklam för ost - trots att ost var något jag hatade..

•Jag varit med i modetidningen Vogue, för måååååånga år sedan?

•Jag var livrädd för hinder som var högre än 1m när jag fick Tango?

• Jag funderade allvarligt på att sluta helt med hästar förra hösten, av många anledningar. Jag tyckte inte att något som hade med hästar att göra var kul, såg inte ens fram emot träningar och tävlingar.


• Jag ångrar bittert att jag valde Samhällsprogrammet, eftersom det inte kommer leda till något speciellt bra jobb oavsett inrikting? Kunde jag skulle jag hoppa över till Natur, men det blir alldeles för jobbigt att ta ikapp allting och jag vill inte hoppa ner en klass för då krånglar det med det gamla och nya betygssystemet. Däremot trivs jag med alla ämnen jag har osv, men det kommer inte leda till något så stort som jag trodde från början.

• Jag aldrig skulle vilja jobba med hästar?

• Jag låtsas ofta vara glad när jag inte är det, för andra människors skull.


Jagar för tillfället en spyfluga i mitt rum.

Usch, äckliga, dumma varelser. Hoppas de äter spindlar iallafall, för annars är de inte bra till NÅGONTING ;)

Iallafall, är hemma nu. Skolan gick väl bra förutom att jag missat massor och sedermera inte kommer förstå någonting nästa vecka, och då ska jag dessutom bort - så runt höstlovet komemr jag väl vara i fas med allt igen, haha ;) Ska iallafall ner och motionera två överglada ponnyer nu, jag har saknat de små liven! Inte gosat med dem på 4 dagar.. Men idag ska det allt bli ändring på det! Får väl se hur mycket jag orkar rida ihop dem idag, kroppen kännsju inte i toppform direkt.. Menmen, lite jobbat ska det väl bli iallafall!Nu ska jag ta och röra på fläsket, sedan blir det nog lite plugg (eller något lite roligare) innan jag återkommer till er. Tjolahoppsansaaaaa

(Julia Järnroos - skicka din adress till Danai.Doverholt@live.se så att jag kan skicka stigbyglarna till dig :D)Svar: OOOOM jag nu bara fick välja ett stället efetr en hoppträning skulle det bli frambenen. På baksidan från knät ner till kotan sitter senorna det slits mest på, så där skulle jag linimenta :)Pållarna står med fleecefodrade regntäcken både inne och ute, vi orkar inte hålla på och byta ;) Och eftersom de inte lider av det på något vis eftersom det är kallt i stallet på nätterna så blir det enklast. I treveckorsintervaller har Tango Back On Track täcket på sig inne istället :)


Svar: Tack så mycket :D Jo, det stämmer att min bästa kompis heter Beata, men hon håller inte på med hästar och jag är själv i stallet 99% av tiden, framförallt eftersom jag tycker om att vara där tidigt på morgonen ;) Jag har haft en bästa kompis som ridit, för längesedan, men vi red inte så mycket tillsammans eftersom vi bor en bit från varandra.

Jag tycker aldrig att det bli ensamt i stallet, jag tycker att det är skönt att vara själv, speciellt i själv ridningen vill jag absolut vara ensam för att kunna fokusera helt och hållet. I allt runt omkring, som att göra i ordning, mocka, fixa vatten, släppa ut hästarna osv är det dock trevligt med sällskap, men jag lider verkligen av att vara själv heller, d¨å vet jag att allt blir gjort på rätt (/mitt) sätt :DGetting there

Jag har en sådan bloggtorka nu så det är inte sant, ni får ursäkta alla tråkiga inlägg jag skriver, haha ;)

Iallafall så är jag nästan frisk idag! Ska till skolan iallafall, men jag börjar inte förrän halv elva så fram tills dess blir det till att slappa lite och städa bilen tänkte jag :) Hade lite av ett film maraton igår kväll också, myysigt mysigt! Såg No Strings Attached, A Cinderella Story (eftersom jag är så efterbliven att jag inte sett den än), 8 mile och avslutade med Fight Club. GRYMMA filmer allihop måste jag säga, dock måste jag säga att jag faller lite för lätt för romantiska komedier - alltså tyckte jag att No Strings Attached var bäst, hehe ;)Sen kan jag bara säga att det inte bara är liiiiiite som jag ser fram emot denna film :D The Vow heter den, och CHANNING TATUM spelar huvudrollen, åååh den verkar sådär cheezy söt som jag gillar och som jag säkerligen kommer gråta till i slutet, haha ;)Ska för övrigt rida idag, finns inte en chans att vi kan åka till Ljungby utan hästar som är som levande atombomber att rida.. Jag tänkte trimma båda två litegrann idag, speciellt försiktigt med TangoPango eftersom hennes galla väldigt lätt svullnar upp om hon bara står och sen får gå världens superpass :) Så pepsi ska väl gå mer eller mindre normalt och Tango ska skritta och trava idag bara :)Sådär då, man kanske skulle ta och klä på sig? Känner för MJUKISBYXOOOR, men eftersom jag ser socialt invalid ut i dem när alla andra går runt i übertighta jeans så får det väl bli jeans då. Har ju ändå bara två lektioner så jag får väl stå ut. Men sen, efter skolan.....

Haha, puss på er snyggingar - ta hänsyn till min sjukdom och trötthet när ni läser detta hysteriskt osammanhängande inlägg är ni snälla.


Väldigt ointressant fakta:

Jag och Nellie Berntsson har likadana sängar.(yeah, i'm ALL FOR inspiration on das väggar :D)


Det är ju uppenbart att Sveriges största hästbloggare sett min säng och viljat ha en likadan som mig, eller hur?


...

Age

Det här med ålder alltså. Jag vet inte vad jag ska tro. Ibland (oftast) vill jag vara 18 så jag får göra vad tusan jag vill, när jag vill, hur jag vill. Men det innebär så klart en massa andra jobbiga, tråkiga saker också - laga mat själv, betala räkningar själv, tjäna pengar själv och så vidare och så vidare, och det vill jag ju inte. Jag vill bo i en egen lägenhet (innan jag flyttar ut på värsting gården jag ska bygga...;)), ja, men jag vill ju inte BETALA den SJÄLV? Jag vill inte GÖRA ALLT själv?! Det blir ett liiitet dilemma av detta som ni ser, haha ;)

Dessutom så har man så otroligt många år på sig att klara sig själv på där ute, så varför skynda sig - egentligen? Det finns ingen anledning till det, man har ju ändå 60-70 år sen som man ska klara sig alldeles ensam på. Ändå har man så bråttom. Jag vet inte, bort vill jag iallafall. Men ändå inte.

Min familj är ju bäst. Det är dem jag har, dem jag alltid haft och de som alltid kommer att finnas där. Jag älskar min familj som den är, även fast personerna har brister - för de är de som alltid kommer att vara där för mig. Vem vet, nästa vecka kanske jag står utan min pojkvän (hemska tanke) av en eller annan anledning, och då kommer familjen att vara där och vänta. MEN ÄNDÅ vill jag bort, mitt huvud är ett enda stort kaos - ingenting går ihop med något annat :(


Och sen ibland önskar jag att jag var mindre, inte många år mindre, men ett år yngre iallafall. Så att jag inte behövde fundera så mycket på sådant här. Så att jag kunde tävla internationellt nästa år, osv osv. I det långa loppet kommer det inte spela någon roll, om jag är född 1993 eller 1996, men just nu gör det det, för att man har så bråttom med allt.

Gosh, det är bannemig inte lätt att vara tonåring. Och det vore väldigt trevligt om föräldrar faktiskt kunde MINNAS denna period i sina liv istället för att alla ska verka ha en enda stor minneslucka/ skötte sig exeptionellt perfekt hela tiden. För det är omöjligt med detta kaos i huvudet. Fast å andra sidan så kanske det bara är kaos i mitt huvud, det vet jag ingenting om.

och om man nu måste till skolan när man är sjuk..

Så går man givetvis dit i lila mjukisbyxor och babyrosa, urmysig tröja - klockrent! Orkar ärligt talat inte bry mig, är för sjuk för att tänka på vad andra människor ska tycka. Mysigt iallafall :D

Haha vilken liten knubbis jag är :D


Nuuu lär jag åka om jag inte ska komma försent! Puss på er, mobba mig inte för min fina utstyrsel.. Glasögon till detta så är töntbilden av mig fullbordad, inte sant? :D

Hellooo

Hej alla glada människor!

Tänkte meddela er om att jag inte mår bättre idag heller, haha ;) Och om att jag inte kunnat sova inatt. Och dessutom måste jag in till skolan för tre lektioner som jag inte kan missa, för då kommer jag hamna EFTEEEEER.. Menmen, sådant är livet, gott folk! :D

Jag har iallafall kollat med mamma vad stalltäckena från JW kommer kosta, och det var inte helt säkert än då hon inte kom ihåg vad inköpspriset var. Men vi har i princip alla grejer därifrån billigare än hos andra affärer, så mitt tips är att hålla utkik ;)För övrogt så borde jag abolut rida idag, men vi får se hur kroppen mår efter strapatserna i skolan. Sist jag försökte rida när jag var sjuk slutade det med att jag nästan svimmade bar av att borsta och sadla - inte okej. Så jag ska se till att bli helt frisk först, en kompis till mig blev mycket värre för att han red när han var sjuk och fick avstå i fyra MÅNADER istället - så frisk ska jag bannemig bli! Har numera en massa vitaminer att äta också ("yäy"), så de ska väl också hjälpa tillfrisknandet, förhoppningsvis.

Fram tills dess att jag blir frisk får jag väl hitta på något att plugga på, har histriaredovisning på måndag - muntligt. SUCK. Det är det absolut värsta som finns enligt mig - att stå framför klassen och redovisa muntligt. Nu är vi ju en väldigt liten klass, och jag känner alla, men ändå tycker jag att det är hemskt. För första gången detta läsår gör jag det dock inet själv, utan med hela två (!!) andra tjejer från min klass, vilket känns underbart skönt. Dock kommer jag vara säääämst, vilket inte känns lika bra, haha ;) Menmen, jag gör väl mitt bästa iallafall, det är bara så svårt att inte prata rapakalja när man blir så nervös!Jaja, får ta och förbereda mig mentalt innan, haha (; Hörs sen efter skolan, om jag inte dör av utmattning, puss på er!

And das winner är..

SÅDÄR DÅ! Nu ni, hade jag tänkte presentera vinnaren av bloggtävlingen om stigbyglarna! Så här kommer den!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- (Bara för att vara dryg så att ni MÅSTE bläddra ner :D)Julias blogg hittar ni här!

Julias motivering var följande:
"Jag behöver verkligen ett par nya stigbyglar. Efter en tuff period av sjukdomar för mig och skador för hästen, så ska vi sätta igång igen på riktigt! Dessutom är dessa riktigt tuffa, skulle aldrig ha råd att köpa dem själv. Gillar att sticka ut och våga vara sig själv!"

Både jag och mami var överens om denna motivering, dels för att den var bra och dels för att Julia verkar vara en otroligt trevlig tjej! Ja, jag har varit inne och kollat ALLA er bloggar, fb sidor, dayviews osv i princip varannan dag för att kolla runt lite :D Hihi, nu menar jag inte att alla andra är dumma, missförstå mig rätt här - det var huuuuuur svårt som helst att välja!

Så Julia, du kan skriva antingen i en kommentar eller maila till Danai.Doverholt@live.se med vilka stigbyglar du vill ha och vad du har för adress :) Grattis igen!

DM rundan

Hello again!

Kom på att ni inte fått se min DM runda på Tango än! Mamma bäddade in Carins runda i filmen också eftersom vi är från samma klubb och eftersom hennes runda var GRYM :D Kan ärligt säga att jag aldrig trodde att jag skulle slå den! Men iallafall så vet jag att jag red i lite undertempo och att vi hade en jädra tur i kombinationen i omhoppningen, och att det är korsgalopp lite här och var(den är dock mer sällsynt nu!) hehe.. Menmen, DM vinst blev det iallafall, och det är ju det som räknas, hehe..


Sen skulle jag bli väldigt glad om ni vill säga ÄRLIGT vad ni tycker! Spelar ingen roll om ni vill vara anonyma, ni får väldigt gärna kommentera svängar, eftergift, spänst blahblahblah blahblahblah osv osv etc etc ;) Det är kul att höra vad folk tycker, tycker jag (rolig mening det blev), så OM ni tycker något - tell me :D

PUSS PÅ ER OSTBÅGAR<3

Union Jack stalltäcke

Nu får vi snart hem JW's nya stalltäcken som följer deras flaggserie. De kommer inte komma med några andra flaggor än Storbritanniens, om jag förstått det hela rätt. Men jag tror minsann att det blir varsitt sådant till mina damer så de kan matcha fint på tävling ;) Gillar att det är hög "krage" på täcket eftersom de sitter så himla mycket bättre då, och dessutom är det inte så långt, vissa stalltäcken går ju för tusan ner till knäna på pållarna.. Sen gillar jag snabbspännen fram på täcken för att det är så smidigt. Och JW's signatur på kragen kan man ju inte klaga på, den är fin everywhere!

Jag gillar både designen och utseendet på detta jättemycket! :DVad säger ni? Hiss eller diss på dessa täcken? FET HISS för mig iallafall!

Sant blod

Ska alldeles strax kika på 12e och sista avsnittet av True Blood. SORGLIGT. Hoppas verkligen på att det kommer en fjärde säsong, någon som vet?

HAHA, ballt att man kan köpa flaskor med TrueBlood? Det ska jag bannemig önska mig i julklapp!


När jag är sjuk önskar jag att jag låg efter i en massa ämnen så att jag hade något att göra, de få timmar jag är vaken. För det är verkligen hur tråkigt som helst att bara ligga och slöa. Jaja, får väl träna på att kolla på film och hålla mig vaken, då jag är väldigt bra på att somna efter ca 15 minuter.. Det beror oftast inte på att filmen är dålig, utan att jag blir så lugn av att kolla på film bara, haha! En annan grej jag brukar göra när jag faktiskt vill sova men inte kan är att gå in på www.rainymood.com och låta den stå på hela natten - jag lovar att jag somnar inom 2 minuter efter att jag slagit på regnljud! Så extremt myyysigt :DSka kanske ta och skriva en bokrecension sen, vi får väl se hur jag mår. Måste dessutom pallra mig ner och visa PonnyPrakten vem jag tycker ska vinna bloggtävlingen så att vi kan komma överens :) Näe, true Blood nu då, ska se och njuta lite extra mycket av detta sista avsnitt..

Morning, fellas

HELLO DUDESONS! :D

Sitter för tillfället hemma hos Ulrik medan han är i skolan, stackarn.. Jag mår inte ett dugg bättre idag, förutom att jag inte har 40 graders feber som igår utan bara 38 :D Haha, jag får alltid skyhög feber när jag är sjuk.. Meeenmen iallafall så kommer bloggtävlingsvinnaren ut IKVÄLL, då jag ska överlägga med sposnorn vem av er som ska vinna, själv har jag dock redan valt vad jag tycker, spännande va?Tror inte att jag komemr rida idag faktiskt, mår inte tillräckligt prima för att göra det.. Damerna kommer väl ställa till med ett helsicke imorgon bara för det, men det får man väl ta, så att jag kan bli frisk någon gång! Hädanefter ska jag ta alla mina vitminer och mineraler och grejer som jag slarvat med länge nu.. Och så ska jag vara tre gånger så effektiv om dagarna så att jag faktiskt kan sova hela nätterna, det låter väl som en bra plan? Som vanligt så kommer väl vitaminplanen hålla i ungefär en vecka innan den spricker, menmen.. Värt ett förösk iallafall! :D


Jaa, vad mer? Inte mycket, faktiskt. Tänkte bara tacka alla igen för alla fina saker ni skriver til mig, ni är helt otroliga. Ett speciellt stort tack till Julia Lundgren också, helt sjukt fina ord från henne. Nu ska jag kila in till staden och köpa piller inann jag åker hem och kurerar mig till tusen :) Puss på er, finaste ni :)

Felicia om Pinsamt, men sant.:
Hejsan!! Ett tips du börjar bli lite för lång för dina ponnier så det kanske är dax att köpa stor häst
Svar: Det är nog bara vinklarna som är lite konstiga i så fall, för jag är bara 1,64 och rider två D-ponnyer som bär upp mycket ryttare :)

Linda om Jantelagen:
men hallå är inte jantelagen typ tvärtom!!!!!
han man ska tycka att man är bra och duger och så...
det är iaf vad jag har "lärt" mig-.-

Svar: http://www.is.kiruna.se/~pma/jante.html  http://sv.wikipedia.org/wiki/Jantelagen :)

anonym om Answers:
tack för svar! :)
men använder du inte den ''vanliga'' västen? :P
Svar: Nej, oftaste inte eftersom luftvästen är så otroligt extremt mycket skönare :)

PS.
Förresten så har självaste JOHANNA GRANT kommenterat min lilla blogg!! :D NI SKA BARA VETA hur stolt och glad jag blev, TACK JOHANNA :D

Johanna Grant om Jaa, vad ska man säga.:
Du rider otroligt bra och harmoniskt! Och dina ponnyer är ju inte lita snygga & denna bilden var helt fantastiskt fin!
Kram Johanna

//HAPPYFACE :D

Sick

Tidsinställt inlägg detta, yeah.

Ursäkta att jag inte bloggat något igår, men jag mådde verkligen inte bra, är dunderförkyld nu igen med MASSA ont i halsen, öronen, feber osv. Men jag ska till skolan iallafall, vill inte missa något..

Eftersom Ulrik går NV och vet allt så frågade jag honom varför han tror att jag blir sjuk så ofta, och han sa att det antagligen beror på att jag är stressad och sover alldeles för lite, vilket låter som en vettig förklaring. Men jag måste ju hinna med allt, så det är väl bara bita i den sura karamellen antar jag :)


Pållarna och jag var ute på en powerwalk igår morse iallafall, något de verkade tycka var ganska så onödigt eftersom det spöregnade och var så klibbigt äckligt ute att man blev svettig bara man öppnade ytterdörren.. Menmen, det var nödvändigt, efter tävling måste de ju få ur sig alla "slaggprodukter" ur kroppen, lite mjölksyra och sånt där som kan sitta kvar annars, och det vill vi ju inte! :)


Jaja, nu ska jag och Ule ta och pallra oss iväg till skolan, vet inte varför jag gjorde inlägget tidsinställt för att vara ärlig men jag kände för det bara ;) Så när detta kommer upp har jag engelska, så alla vet! ;)

TACK förresten för alla kommentarer, ni anar inte hur glad jag blir när jag loggar in och ser hur mycket ni kommenterat! OCh dessutom är ni så otroligt snälla och duktiga på att ge komplimanger, de uppskattas - varenda en!

Bloggtävlingen är förresten AVSLUTAD nu, och vinnaren kommer upp ikväll om jag orkar sitta framför datorn något :) Nu ska vi kila, puss på er alla mina bästaste läsare! :D

Bästest

Dom är bra fina, de där fyrbenta monstren.

Bilderna är "som vanligt" tagna av bästa Julia, tack!

Jantelagen

I Sverige finns det något som heter Jantelagen, som nog de flesta vet. I den står följande:

1. Du skall inte tro att du är något.
2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
5. Du skall inte tro att du evt mer än vi.
6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
7. Du skall inte tro att du duger till något.
8. Du skall inte skratta åt oss.
9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Ååh, herregud. Detta bevisar ju bara hur korkade svenskar är. Ursäkta mig, men VEMFAN skriver ner detta och gör det till något som man tycker att ett folk faktiskt ska följa? Jag lyssnade lite på radio i stallet häromdagen och då var det en programledare som tog upp just jantelagen, och faktiskt höll med om allt som stod i den.

Jag förstår inte, jag gör verkligen inte det. Kanske är det för att jag kommer från Grekland, där man har en helt annan syn på saker och ting, jag vet inte. Men enligt mig är det här bara ett skriftligt bevis på vilket hemskt mellanmjölksland Sverige är.  Är det inte det tränarna står och säger till oss? Att vi ska TRO på vår förmåga och TRO på att vi kan vinna? Är det inte därför vi ens tränar? För att tränaren VET att den har något att lära ut och för att vi VET att de kan sin sak? Och att man inte ska tro att man duger till något är ju bara löjligt. Man ska tro att man är BÄST!


Där jag kommer ifrån ska man gå med huvudet högt, VETA vad man är bra på (men också vad man inte är bra på), gratulera alla som är bättre, men inte ge bort sin egen ära. Man talar om för folk om man har varit duktig på något, man bjuder på tårta och champagne när man själv har varit duktig, man väntar inte på att folk gratulerar, man svarar inte blygt "tack" och tittar ner i marken och man väntar defintivt inte på att någon annan ska fixa en fest när något är på g/har hänt. Jag vet inte om detta är totalt fel, men min syn på saken är att man ska våga ta så stor plats man möjligtvis kan, utan att verka som en idiot ;)

Dock är det ganska svårt att ta plats i detta samhälle utan att de flesta tycker att man beter sig som en uppnosig liten unge, tro mig för jag vet det ;) Folk tittar snett, de drar sig undan, snackar inte med mig osv, och för mig kan jag bara säga att jag inte orkar bry mig längre. När folk i Sverige vet att man har kommit en aning längre än dem, och är liite bättre än dem, så snackar de skit och hugger en i ryggen, på ett eller annat vis. När folk i Grekland vet att man har kommit en aning längre än dem och är liite bättre än dem så är de glada, på riktigt, och stöttande.

(Sen att greker är vilda och inte lyder lagar omd e inte känner för det är en helt annan sak, just i detta avseende är de helt underbara och fantastiska människor. Det är de för de mesta, faktiskt)Gud, vilken skillnad det är på greker och svenskar. Ibland känner jag mig så otroligt osvensk i hur jag beter mig, men det är väl som det är - jag beter mig så som jag anser passande så får ni säga vad ni vill sen. Och Jantelagen kan vi bara slänga ut genom fönstret och elda upp 75 gånger om jag får bestämma.

(Ja, jag blir väldigt förvånad om någon orkar läsa denna vägg av text.)

Pinsamt, men sant.

HAHA helt underbar runda, älskar hur jag lyckas hålla galoppen i svängarna - något jag aldrig tidigare lyckats med :D

Sen är det ju bara fantastiskt hur många människor som skriker åt mig vilket hinder jag ska hoppa och jag missar det ändå :D HAHA, som ni ser sen så rättar jag upp mig för snabbt så hon drar in bakbenen andra gången, jag blev lite stressad och ofokuserad där :) Menmen, GRYMT bra runda annars, otrolig känsla!
Answers


Svar: Jag har en annan, "vanlig" också, en svart :)
Svar: Räknas läsabokmaraton? Haha nej har aldrig hållit på med något annat än ridningen, mer än att spela piano några år, hehe..


Svar: Nix, gag är från och med iår godkänt på ponny! :) På bilden är jag i Norge, och vi kollade först med stewarden/tävlingsledaren och överdomaren om det var godkänt, vilket inte var några problem! :)

Prinstscreenat från TR:


Så för er som funderar så är det fritt fram med gag på ponny från och med iår, tidigare har det dock varit förbjudet :)

Jaa, vad ska man säga.

Idag har jag förstört två SUPERFINA rundor genom att glömma banan. HAHA. Pepsi var suuuperfin i MsvB, verkligen hur fin som helst! Men som sagt så missade jag ett räcke på kortsidan, och sen fick jag ett fulstopp på ett björkhinder som hon var lite lat på så vi blev uteslutna :D Hahahahhaha, så EXTREEMT klantigt av mig, men Pepsi var superfin!Sen Tango då.. Herregud. När jag hade hoppat fram var jag i princip redo att bara hoppa första hindret och sedan utgå, av någon anledning. Jag hade inte fått några dåliga språng alls på framhoppnigen eller något, jag hade bara en kass magkänsla. Men jag gick in ändå och FY SATAN vilken tur att jag inte utgick! Det var den FINASTE MsvA jag någonsin ridit, allt var så KLOCKRENT! :D Sen så missade jag SAMMA räcke som jag missade på Pepsi, la en volt och kom lite ur fokus på det igen och fick ett bakbensriv för att jag rätade upp mig lite fort i språnget. Resten var felfritt och med marginal!


Jag svär på att hon hade varit flefri om jag hoppat räcket första gången, haha. Blev hur arg som helst på mig själv, men samtidigt är det ganska hysteriskt kul att jag missar SAMMA hinder och rider fel TVÅ gånger på EN dag? HAHAHA, pinsamt men kul ;) För övrigt så var Tango kalasfin verkligen :D Är också väldigt nöjd med att jag lyckades vända en dålig magkänsla till en fantastisk runda, det visar att min mentala träning hjälpt, eller vad säger ni? :)


Den GRYMMA bilden är tagen av Estelle Holmberg! Säg till om du inte vill att jag lägger upp den så tar jag såklart bort den! :)


Jaja, fick en kommentar om att jag var snobbig och skrytig nyss också, ska ta och svara på denf rågan i ett alldels privat inlägg faktiskt :D Gulligt med anonymt också!


Eller nej, jag tänker inte ens svara, jag säger bara såhär: Jag är mer eller mindre grek i mitt sätt att vara, så jag skriver och säger precis vad jag vill i ALLA situationer :D

Nuu ni väntar en LÅNG dusch för min del, ha en skööön kväll hörrni! Puss på er :*


Tagga om

Nu är jag vaken och ska alldeles snart klä på mig och gå ut och gå med damerna en liten sväng. Det är mörkt och grått somtusan ute, vilket inte är sådär jääättekul direkt. Men fy tusan vad DM segern satt bra igår, svävar fortfarande på lite rosa moln, haha :) Min underbara TangoPango kan hon![klicka här för att komma till den grymma fotografen julias blogg :)]

Ska bli spännande att rida bägge två idag tycker jag, och MsvA är ju ALDRIG fel! :D JAG VILL SÄTTA EN NOLLA NU, haha ;) De ligger så näääära, men ack, så långt bort.. önska mig lycka till! Puss på er, hörs sen/imorgon - vi får se ;)

Best.

Dessa helt otroliga bilder är tagna av Julia Lundgren, TACK! :D<3

Underbara, underbara ponny.

Prima Ballerina

HELLO!!

Åh, vilken underbar dag! :D Har precis nu börjat varva ner efter dagens händelser, och snart ska vi äta :) Jag är UTSVULTEN!!!

Iallafall så började dagen med en promenad med båda hästar (såklart) Gick in runt 20 minuter med dem vilket kändes ganska så viktigt för Tango speciellt eftersom hon varit lite stel. Sedan åkte vi till tävlingsplatsen och där var det Pepsi som startade först i LA. Trimmade för Ulle när jag red fram och hon var superfin! Lyssnade på minsta vink verkligen :D

Inne på banan flöt allt på hur bra somhelst! Satte en väldigt fin och (om jag nu får säga det själv) och välriden nolla med en inte superbra tid, men det kändes helt otroligt bra :D Hon hoppade bara ur rytmen hela tiden, och jag satt inte och backade och gjorde saken svårare än nödvändigt, vilket annars är lätt hänt ;)
Sedan var det Tangos tur och jag kan lova att jag var lite nervös för om hon verkligen var fräsch eller inte.. Trimmade även henne för Ulle och gjorde mycket ökningar/minskningar i galopp, vilket fungerade hur bra som helst. Hon var suuuuperfin på framhoppningen också, studsade bara lite en enda gång :)

Precis innan jag skulle in så gick Carin in och satte en suuupersnabb nolla så jag trodde att det var ganska så kört när det gällde DM, men jag gick in och vi gjorde vårat bästa, jag och TangoPango :) Med lite tur i kombinationen så blev det 0 fel och två sekunder bättre tid än förra ledaren, så vi vann både den öppna klassen OCH DM, vilket innebär att en av pållarna tävlar gratis i Dalarna hela nästa år! :D Helt otroligt kul, kändes så otroligt bra!

Fin hon är i Sverigeluvan, elller vad säger ni?
Foto: Marcus Doverholt
Pepsi kom även 7a, vilket jag är VÄLDIGT nöjd med med tanke på at det var 55 startande! :D

Sedan var det som ni kanske vet dags för första globenkvalet, som går i MsvB+5 (1,25 alltså). TangoPango hann inte vila så mycket mellan klasserna, men hon kändes ändå väldigt bra på bådea framridningen och framhoppningen :) Inne på banan gav hon verkligen allt, som vanligt, men jag är lite missnöjd med piloten i denna runda. Jag blev färdig för sent många gånger vilket ledde till lite konstiga avsprångspunkter och att jag fick "grejsa" lite för nära inpå hindren, Men hon löste det väldigt bra och vi kom runt på 4 fel. Tycker själv inte att det var några större fel på rundan, jag måste bli lite snabbare helt enkelt :)

Foto: Marcus Doverholt (galet bra teknik, ELLER?)
SÅHÄR hoppar ponnyn när jag är klar i tid och inte mixtrar med kontrollspakarna precis intill hindren! :D
(Foto: Bodil Blomberg)


NU NI, ska jag faktiskt sova tror jag, om en pytteliten stund iallafall, så jag orkar rida MsvA imorgon! :) Tango går MsvA och pepsi MsvB, så håll tummarna! Godnatt bästa ni, puss på er!

(Filip och Skorpan kom förresten trea i Globenkvalet, grymma som de är)

UPDATE

HELLOOO!

HAR NI SAKNAT MIG?! Hoppas det, för jag har definitvt saknat bloggen iallafall! NU ör jag tillbaka iallafall, och jag ska uppdatera som aldrig förr under tävlingen vi är på nu :D

Vi är (som jag antagligen glömt berätta) hemma hos familjen Leander för tillfället :) Vi och pållarna bor här under tävlingarna u Gagnef eftersom vi sparar gaaaaaaaanska mycket pengar på det och dessutom så tar det bara 30 minuter härifrån till Gagnef, så det är ju perfekt! :D

Igår klippte jag faktiskt bägge pållarna, de var inte långhåriga direkt, men lurvet började växa ganska mycket på halsarna och så, så jag tyckte att det var lika bra :) Båda två var jääätteduktiga! Det är roligt tycker jag, att det märks så väl hur mycket mer de litar på mig nu än förra vintern, när båda två var helt vilda när jag skulle klippa.. Nu fick jag raka dem i ansiktet och hela alltihop  - nemas problemas! :DIallafall så har bägge pållarna trimmats idag (så klart), och tro det eller ej men det var SOLIGT när jag red, red i piké, antagligen för sista gången iår :( MEEEEN tillbaka till ämnet så började jag med världens bästa Tango och idag galopperade vi för första gången sedan i lördags! Hon var suuuuperfin! Det kändes ingenting någonstans, hon satt inte fast mer än vanligt osv, tvärtom var hon faktiskt finare i höger varv än vänster idag, vilket är första gången i världshistorien, i princip :) Jobbade med mycket volter med varierande storlek och flyttade in och ut henne på dem, var inga problem alls någonstans :D

Haha sött med pannbandet helt snett och allt!


Dagens stora sensation var ju ändå Pepsi, måste jag säga! Hon var helt SJUKT fin! Superbra på bakbenen hela tiden och det räckte med att jag spände magen och "plockade" lite i tygeln så kortade hon sig HUR MYCKET SOM HELST i galoppen :D Hon satte även sina första piruetter någonsin idag, riktiga, fina piruetter! :D Var helt överlycklig efter det ridpasset, hon börjar bli RIKTIGT fin nu! :D

HAHA, läskiga färger på denna bild!


Efter det att pållarna var ridan så packade vi så fort det gick och åkte upp hit till lila fina Leksand. Vi kom dock iväg två timmar försent, hehe.. Menmen, SUPERGOD mat har vi fårr och nu ska jag faktiskt ta och sova :) Har sovmorgon till halv 7 imorgon! Är det illa när man tycker att halv 7 - 7 är sovmorgon förresten?

Iallafall så ska vi åka härifrån 9, och Tango ska ut på promenad innan ganska så länge har jag tänkt, så att hon inte är stel någonstans! Godnatt på er bästaste ni, puss!


Svar:Det är en "RXR Air" väst, som är vadderad med luft istället för "plattor", som de vanliga västarna. Det är inte en sådan som blåser upp sig när man ramlar, så jag har ingen annan väst under utan det där är den "enda" jag har på mig :) Den är uppbyggd med olika luftkanaler inuti som gör att trycket fördelas mycket jämnare vid en avramling :) Jag använde den först för att mamma säljer dem och för att jag skulle vara reklam för dem, men idag kan jag knappt ha min andra väst för att den här är så otorligt skön och inte alls otymplig som alla andra västar! :D
Svar: Jaa, hon är fin :') Vi hittade henne i skogen i Värmland, hos en helt otroligt underbar familj i Kil! :)


Svar: Ååh, tack så mycket! :)) Ni ska veta att jag bli glad för alla era komplimanger!

Förlåt att jag missade din fråga, jag är virrigare än de flesta, hehe.. Men ja, Pepsi ska säljas. Hon är inte till salu för tillfället och jag vet inte riktigt när det blir av att sälja henne heller. Jag trodde ett litet tag att jag skulle bli tvungen att sälja henne redan i höst men så blir det nog inte utan det blir i så fall nästa höst, tror jag. Tango däremot kommer bli kvar hos oss i evigheternas evighet!(Ursäkta alla mina 10 miljarder stavfel, är helt sjukt trött!)

Träning

Hello.

Ska sova nu, men tänkte bara säga att det var både ris och ros på träningen för Linda. Mest dålig kritik från min sida sett, tyvärr. Pepsi skötte sig dock utmärkt, och Linda som person tycker jag verkar supertrevlig, men träningen var inte riktigt min grej.. Ska sova på saken och se vad jag kommer fram till. Taggar för att gå upp 4 imorgon!

Godnatt loverz, ni är bäst :*

PERFECT practise makes perfect, nothing else will do.

Hello!

Danisan har precis stoppat i sig en massa mat, så nu ska det bära av ner till stallet för att motionera Tango innan vis ka iväg på träning med Pepsi. Tango ska ridas igenom ordentligt idag, men bara i skritt så att hon inte överantränger sig någonstans. Pepsi ska som sagt på träning, så det blir lite hoppning för henne idag :)Imorgon ska jag rida på morgonen, bägge pållar, sedan slutar jag runt halv 3 och då ska jag hem och PLUGGA JÄRNET innan det bli film mys hemma hos Ulrik med honom, hans mamma och hans syskon :D VI SKA ÄTA PANNKAKOR OCH VARMA MACKOR!!!! Vi får aldrig äta pannkakor hemma för mamma anser att "det inte är mat", tyvärr. Det är dock det bästa jag vet, så imorgon kväll blir det FEST för mig! Ska se till att vara rejält hungrig! Vi ska dessutom se Poppers Pingvin med Jim Carrey, som är en av mina favoritskådisar :D Låter som om det blir en ganska perfekt kväll, ellr vad säger ni? :DNuu ska jag dra mig ut till stallet och rida en Tango som kommer vara NÅGOT övertaggad, haha.. Återkommer antingen ikväll eller imorgon bitti om träningsresultat and so on and so forth :) PUSS PÅ ER CHEERIOS! :D


Svar:
Jag använder ett väldigt smalt och "böjt", tvådelat tränsbett :) Tycker att det fungerar super för att få upp henne mer på bakdelen så att hon inte blir framtung :) Hon "dyker" aldrig på det bettet, det är väldigt mycket lätt att hålle henne "uppe" på det :)

Stuff. I LOOOOVE STUFF

Såhär ser det nyaste tillskottet i Danais tävlingsgarderob ut! Färgerna är helt knasiga, iPhone ni vet.. Min sadel är DEFINITIVT INTE orange, haha! Menmen, schabraket är marinblått med en "royalblå" och en gul kant iallfall!


Passpoalerna (KASSASTE FÄRGERNA EVER):Är tänkt att det ska matcha till den populära Sverigeluvan :) Såhär såg Pepsodent ut i den, väldigt taggad ponny och allt..


Jag och Filip har alltså likadana schabrak nu eftersom vi beställde båda våra tillsammans :D Och Ponnyprakt sponsrade oss med luvorna - TACK!

(Glöm nu inte bort bloggtävlingen!)I'm not a big fat panda. I'm THE big fat panda - Po (KungFu Panda)

Kväller!

Innan jag lägger ut inlägget om schabraket som kommit så tänkte jag bara berätta för er att Pepsi var helt awesome idag! :D Jobbade enormt mycket med tempoväxlingar i trav och galopp, och det fungerade helt superbt! Hon lyssnade tillbaka väldigt bra och reagerade dessutom mycket fortare än vad som tidigare varit normalt - jag garanterar att det är alla tusentals övergångar jag gjort som gör att hon är så lydig nu! :D Det är en sån underbar känsla när något man kämpat med äntligen fungerar så klockrent, blir faktiskt riktigt stolt! :DNU TAGGAR VI TRÄNING IMORGON! :D

Music is what feelings sound like

Hello!

Har precis kommit hem efter skoldag och lite social umgänge med min stackars bortglömda pojkvän.. Haha, inte lätt att vara tillsammand med hästflickor inte! Jaja, ska man i leken vara med så får man leken tåla, eller vad säger ni? :D

Iallafall så har jag en tråkig nyhet.. Igår efter skoning så upptäckte Yvonne att Tango var halt på vänster fram.. Så de tog på henne Back on Track lindorna till jag kom hem för att se. När jag kom hem gick jag och sprang med henne och hon såg mer stel ut än halt. Vad gör man då, kära vänner? Jo, man linimentar med värmande liniment på alla muskelgrupper, speciellt i bogarna var jag väldigt noga, och sedan tog jag på henne Back on track täcket, ett ylletäcke och ett regntäcke utanpå eftersom det regnade somtusan.. Detta är alltså för att verkligen få de stela musklerna varma och mjuka. Sedan gick jag ut och gick med henne i 40 minuter, och jag tycker att hon blev bättre ju längre jag gick, och hade det suttit i en sena eller liknande så hade det ju knappast blivit bättre av att gå 40 minuter på hårt underlag, right? ;)

Haha, såhär glad var stackars Tango över att bli inpackad i paket..


Var ute och gick med henne imorse innan skolan också, då var hon stelare och haltare än igår kväll efter att ha stått still hela natten.. Men mamma var ute med henne en kortis vid lunch idag och då var hon mycket bättre, tydligen :) Ska gå med henne idag också, så fort jag har ridit Pepsodent, som ska trimmas inför träningen imorgon, som blir för Linda Leijon! Har inte ridit för henne förut, men jag har insett attd et inte funkar med tiden för Lotta träningarna eftersom jag missar lektioner som jag måste vara med på i skolan då.. Så antingen måste vi ha en senare tid än klockan 3 eller byta tränare, tyvärr..Jaa, som det verkar nu så kommer Tango iallafall kunna vara med i Gagnef, men vi får se :) Bara hon blir bra, hjärtegullet!

Just ja, bättre bild på håååret nu också! :D Den är ju inte BRA, men bättre än den förra iallafall! :D Eftersom jag är fåfäng grek ska jag även tillägga att min näsa inte är sådär stor egentligen :( Har iallafall fått mycket komplimanger för kalufsen, så jag antar att det inte ser alltför hemskt ut iallafall? :D


Jaa, nu är ni uppdaterade för vad som hänt under dagen och så vidare :D Mitt och Filips "Sverigefärgade" Scarpatischabrak kom idag också, ÄNTLIGEN! :D De blev superfina tycker jag, ni får bilder sen, så klart!

Nu ska jag ut och rida, lite sent men så kan det gå! Puss!


Svar: Tack så mycket! Det var inte jag som gjorde, tyvärr... Har en kompis som hjälper mig eftersom jag är totalt värdelös på alla dessa koder ;)


Svar: Ulrik är min pojkvän sedan 1,5 månad tillbaka! :DSvar: Tack så mycket! :D Haha, ja visst är den? :D :D
Jag fick den med henne så jag vet inte var den är köpt, men det är en Henri DeRivel iallafall :) Googlade runt lite och såg att de fanns på lite olika ställen och kostade runt 500 lappen :) Grymt snygg, visst? :))


To the face, to the FACE

Ert ord är min lag, så här kommer en "snygg" bild på nya frillan! :D Är dock mycket feg och pixlar fejset för jag ser lite överdrivet muppig ut på den nya bilden, hehe..

FÖRE (Inte så snygg min de där heller, HEHE):


EFTER:


Haha, på bilderna ser det mycket bättre ut på övre bilden, menmen.. Hehe, får ta och fixa lite finare bilder så ni får se, men nu har ni en sneekpeek iallafall! :D

FILM

Här har ni ÄNTLIGEN filmen på Pepsi från träningarna här hemma! Visst är hon väl fiiin? :D Bara jag som måste öva sitsen MASSOOOOOR, men sen kommer det bli bra!


Och sen får ni självklart se Tangos runda i MsvB från igår :) Tycker den ser rätt så klockren ut, om jag ska vara ärlig.. :D Som sagt så måste jag öva min sits väldigt mycket, men annars är den la bra, eller vad säger ni? :D
BLOGGTIIIIIME!

OH MY. Det har gått över två dygn sedan jag senast bloggade, det här är inte okey alltså! :(

Menmen, nu är jag här iallafall! Kan börja med tävlingsresultaten eftersom det var där jag senast lämnade er :) Jag hade bästa tiden i LA på pepsi men ett oturligt pet på ett räcke i nerförsbacke så det blev ingen placering tyvärr.. Hon var dock fin trots att jag red på tränsbett och lyssnade väldigt bra! :D

ALLA BILDER ÄR TAGNA AV BÄSTA SOFIA WRETSTAM! :D TACK!!!

Jag tror jag vet en ponny som lärt sig galoppera i uppförbacke? :D


HEHE KASS SITS...


GRYM PONNY! Hon hoppade mig ur sadeln somtusan på det där hindret, haha..


Sen var det dags för MsvB och alla kategorier var ihopslagna för att det var så få startande :( Tråkigt måste jag säga, menmen! Startade först på Tango och satte en väldigt fin nolla måste jag säga! Försökte bara hoppa ur rytmen hela tiden, inte ändra något och framförallt inte "skydda henne" på räckena eller in i trekombinationen genom att ta tillbaka utan låta henne jobba med det själv. Hon "klonkade" ganska mycket i den, men som sagt så var vi felfria :D

GRYMMA PONNY :D

Sen var det bara tre emellan så var det Pepsis tur, men ajg tog lite tid på mig så de fick vänta, haha ;) Hon var superfin även i den här klassen! Jag plockade lite för mycket med henne, tyvärr. Men jag hade ett pet på ett räcke och sedan la jag en volt framför trippelbarren för att jag backade henne ur sväng, och det blir aldrig bra, haha. Men jag tog om den och då kom hon så fint i framåtläge så :D Mycket fina språng runt hela banan dock, kändes super!

Är också välfigt nöjd med hur väl hon hoppade och löste trekombinationen med tanke på att det bara var andra gången hon ens ser en trekombination! :D Hon fixade den galant, jag fick rida på lite eftersom hon backade av lite för mycket bara :)

Man ser att hon hoppar upp sig väldigt fint iallafall! :D
Exeptionell teknik - svar ja.


Första hindret i trekombinationen. Gillar hur hon vrider frambenen för att vara på säkra sidan, haha! :D


Hinder numero dos i trekomben :) Ser ni hur bra hon hoppar upp sig? Det leder till att hon inte kommer så mycket framåt i språnget som en normal pålle, så man får rida på som tusan kan jag lova! ;)


Och så sista, haha jag sitter som en kråka jaaaaaaa...


Sista hindret! :D


Det slutade iallafall med att det var jag på Tango och Ida Linder på sin c-ponny till omhoppning (det var en A1:a, glömde jag säga kom jag på nu). Ida startade först och satte en suuuuperfin nolla, hur fin som helst verkligen :D Sen gick jag in på TangoPango och red jääärnet, haha. Var väl kanske inte den mest exeptionella ridningen jag sett men jag bättrade på tiden med ett antal sekunder och var dessutom felfri så det blev vinst för tangoPango och mig! :D

Haha, Marcus, Marcus.. :D <3 Pepsis min är dock den mest klockrena, HAHA!


Efter tävlingen åkte vi och hämtade Ule och efter en hastig urpackning, urbroddning osv så åkte vi vidare upp till Gävle för då var det som jag tidigare dags för Ulrik att träffa morföräldrarna! :D Han var gaaaaaaanska nervös men det gick så bra så, haha stackarn :) Så på söndagen så hände absolut ingenting, fick sovmorgon till TIO och sedan var det bara chill hela dagen! :D Åkte och köpte en Boxergrejs till min tv så nu kan jag se precis VAD jag vill, NÄR jag vill - YES!!! :D

Och så idag då. Jag var och klippte mig idag klockan tio. Klippte lugg igen och färgade det lite brunrött :) ÄR SUPERNÖJD, även fast jag knappt känner igen mig själv nu... jaja, huvudsaken är väl att jag tycker är fint, sen får omvärlden tycka vad den vill :D Nu ska jag ner och motionera två små söta ponnysar! Hoppas ni känenr eer uppdaterade nu, puss på er tomater :*

*Bloggtävlingen håller på till NÄSTA måndag, så ni har gott om tid på er. Kul att så många vill vara med!*

Åsebo here we come!

Nu är allting klart inför tävlingen, ska bara brodda Tango och klä på mig - jag springer för tillfället runt i pyjamaströja, mjukisbyxor och tjocktröja eftersom vi var tvugna att springa ut och jaga hästar som smitit klockan 6 imorse...

Jaja, har iallafall mockat, putsat på pållarna och lite av deras grejor, broddat Pepsi och nu ska Tango som sagt också få lite vassa fötter, haha :) Tycker att det är himla svårt det där med att brodda, vet aldrig hur långa brodd jag ska ta, men banan ska vara torr och kortklippt, så nu har Pepsi vanliga vinterbrodd fram och små gräsbrodd bak iallafall. Vill inte heller att det ska bli tungt för henne eftersom hon är ganska tung i sig själv, haha ;)Nuu ska jag byta om och fixa det sista, pussssss!

BLOGGTÄVLING

NU NI ÄR DET DAGS! :D

Har ju länge tjatat om att det ska bli en bloggtävling och HÄR ÄR DEN - äntligen! :D

Denna gång blir det ett par stigbyglar till ett värde av 890:- som ni ska få tävla om! Vinnaren får välja någon av färgerna som finns med på bilden. :) Reglerna för att få vara med är följande:

√Ni ska länka bilden nedan någonstans - på er blogg, på fb, på bdb osv. Länka i en kommentar så att jag kan kolla att ni verkligen har gjort det, hehe ;)

√Skriv en motivering till varför just ni ska ha stigbyglarna i en kommentar! Om ni inte vill skriva offentligt så kan ni skicka ett mail till Danai.Doverholt@live.se

LYCKA TILL ALLIHOP!SÅDÄRJA! Snart ska jag dejta kudden, ska bara panikstäda mitt rum först eftersom Ulrik kommer imorgon och det ser ut som ett BOMBNEDSLAG... PUSSPUSS

Gimme gimme everything you got

HELLO!

Nu är stallet klart! Pållarna är duschade och fina, grejerna putsade och det enda som är kvar är att packa in allt i bilen imorgon bitti och brodda. Jag är så lat att jag broddar innan vi åker, de åker givetvis med transportskydd (för Tango) och väl inpackade i boots (Pepsodent) så att de inte gör illa sig :)

Pepsi var helt otroligt fin idag iallafall! Mycket mycket bättre i vänster sida idag, i slutet av dagens pass var hon nästan lika fin i vänster som i höger - underbart! I traven flyttade jag mest för skänkeln, både inåt och utåt och hon var loet stel i vänster i början, men det släppte nästan helt efter att jag galopperat. I galoppen jobbade jag med att kunna öka och korta utan att dra armarna ur led, och det gick väldigt, väldigt bra :D Hon var knappt tung i handen alls, inte ens när jag tog tillbaka henne :D Och den korta galoppen satt som en smäck idag, i båda varv!Knoppade henne också, bara för at en läsare påminde mig om att jag inet knopat på 100 år, hehe. Vet faktsikt inte varför, tycker att det är jättefint med knoppar men har bara inte "orkat" gör dem.. Hehe, Tango går utan knoppar nu för hon stör sig på dem, men Pepsi ska nog knoppas framöver! :DSådär ser morgondagens knoppar ut, vad sägs? :D

FUUULLLT ÖÖÖS!

Nu ko  jag precis hem från att ha umgåtts lite emd UleBule :) Slutar från och med idag halv 12 på fredagar, vilket är ganska superskönt :D Har bara matte i 55 minuter sen är jag klaaaaaar!

Iallafall så red jag Tango innan skolan imorse. Försov mig en timme (kom inte upp förran kvart över 5..) så hann inte med Pepsodent. Men Tango var så OTROLIGT fin! Alltså hur fin som helst, hon kortade sig helt super i galoppen och bibehöll trycket och var i uppförsbacke, hon var stadig och rak hela tiden och jaa... Alltså jag kunde ha suttit och ridit hur länge som helst! Allting bara satt så perfekt! :D Det är en skön känsla det där, när allt slit man lägger ner faktiskt leder till att man kan sitta och bara njuta av ett sånt här underbart trimpass!Har nu beställt klippning och förgning av mitt numera långa, gula hår också. Ska klippa lugg igen har jag bestämt, och så ska det färgas lite rödbrunt, typ. Haha, det ska bli mellanbrunt, men lite kopparfärgat, liksom. Haha så svårt att förklara! Men hoppas på attd et bli fint iallafall, är jättenervös.. På måndag klockan tio gäller det! ;)

Nu ska jag ner och rida Pepsodent och putsa på pållarna och grejerna lite extra :) Av någon anledning gick dte inte att publivera bloggtävlingen igår kväll; ibland bara älskar man blogg.se. Inlägget blev dessutom inte sparat så jag åtekommer med det efetr att pållarna är tvättade och allt är klart i stallet!

CIAO SNYGGINGAR!

Tralalalaa

GO'KVÄLL!

Nu är pållarna ridna! :D Pepsi var rent ut sagt hemsk, haha. Satt helt fast i vänster och i galoppen gick det knappt att lägga volter från början.. Menmen, jag satt där nere och nötte ett tag och till slut så lossnade hon hyfsat iallafall. Jobbade inte med något speciellt utan mest med att hon bara skulle släppa i vänster varv.

Tango var riktigt fin, å andra sidan. Förutom att hon var stel efter at inte ha gått ordentligt på några dagar så var hon väldigt lugn och sansad (för att vara Tango). Mycket nöjd med detta! :DNu ni ska det pluggas! Höres imorgon bitti, ska rida båda innan skolan imorgon, börjar liiiite senare än vanligt (9.15 istället för 8.40) så jag ska hinna med båda innan skolan har jag tänkt! Ska dessutom beställa klippning och färgning hos frissan imorgon, första gången jag färgar håret... Det ska iallafall bli rödbrunt med lite slingor i, har jag tänkt.. Men vi får väl se om jag fegar ur eller inte! Haha, men jag ska ägna mig åt nyttigare saker än att roa er nu (no offence..). Puss!


Svar: Haha, låt oss säga att mina dagar ser ut såhär: Häst, skola/social, pojkvän, plugg, häst, häst, plugga, plugga, plugga ;) Med andra ord: Jag har inget liv. ;) Men jag trivs med att ha fullt upp, tro inget annat! Dock blir sömnen en aning lidande..


Svar: Jaaaajemensan, det har jag! :D Danai.Doverholt@live.se heter den :D

Personalities

Personligheter. Har ni tänkt på hur många olika sådana vi har egentligen?

Eller ja, egentligen är de väl inte olika personligheter, man är ju alltid sig själv - mer eller mindre. Ta mig som exempel. I skolan är jag något av en pluggis/nörd, vet för det mesta svaret på frågorna, ligger lite före, klär mig definitivt inte moderiktigt osv. Jag är ganska så pratig på lektionerna, inte på ett störande vis utan på ett vis som irriterar folk eftersom jag ständigt frågar lärarna om saker de går igenom, hur de tänker kring ett ämne och så vidare. Jag är lite ensamvarg och när alla andra gör grupparbeten frågar jag oftast om jag kan få göra själv istället, vilket jag oftast får. Jag är lite utanför, men inte riktigt. Haha, jag är inte med i något "gäng" i klassen utan ör litegrann med allihop och umgås mest med antingen Bea eller Ulrik på rasterna, eftersom de går NV bägge två.


I stallet däremot är jag en helt annan person. Jag är framåt, "tar plats" och vet precis vilka grejer man ska ha för att "passa in", eller hur man ska säga. Jag vet precis vad jag gör och beter mig mer som en "boss" här eftersom jag känner mig mycket mer hemma i stallet än runt folk (hehe, asocial person). Jag tar mycket lättare initiativ här och tycker bara att det är kul om man är flera personer i stallet. Jag umgås med mycket fler människor och känner mig mer hemma överhuvudtaget runt folk som håller på med hästar.

Det är ganska konstigt egentligen. Hur det där tjejen med glasögon (no offence mot glasögon, jag gillar dem på alla utom mig själv!) och som är lite nördig i skolan kan vara så framåt och elitryttare på fritiden. Haha, jag måste låta helt wierd just nu, men det känns lite konstigt ibland när jag tänker på det, nästan som ett dubbelliv, haha... Folk som ser mig i skolan har ju ingen aning om vem jag är och hur bra jag är på det jag gör (jag är grek, så jag kan uttrycka mig på ett sånt här vis, som annars skulle tas som "skryt"). Samma sak gäller för alla andra idrottare i skolan, eller de som spelar dataspel - ingen vet om de är bäst i världen på det, de ser bara vem de är på skoltid, och dömer efter det de ser där.

Jag och min älsklingstomteluva, hehe. Dock syns mest tomteluvan på denna bild.. Den är iallafall LILA.


Jaa hörrni, inte vet jag varför jag skrev det här, men det är sånt här jag tänker på ibland. Jag kanske ska bli filosof, inte vet jag. Funderar ni också på sådant här ibland?

Övergiven blogg.se

Hello!

Jag är bra kass på att blogga ibland, jag vet.. Men jag vill inte sno Ulriks dator och tråka ut honom genom att blogga i en halvtimme (ja, så lång tid tar det ungefär...).. Så ibland får ni lida lite, kära läsare. Men jag har goda nyheter! Vi har nu bestämt vad ni ska vinna i bloggtävlingen, så senare ikväll (förhoppningsvis) kommer tävlingen att dyka upp här!


Igår tömkörde jag iallafall Tango, så det blev mer psykisk än fysisk träning för damen, hehe. Skrittade och ställde mycket inåt och utåt, vilket hon tycker är jättesvårt, men hon stressade inte upp sig alls igår och jag tyckte hon gjorde sitt bästa, trots att hon inte riktigt förstår och tycker att det är lite läskigt :)Idag ska båda två trimmas, imorgon också :) På lördag är det tävling i Åsebo så då blir det lite hoppning för dem: MsvB för Tango och La, MsvB med Pepsi. På lördag kväll åker jag och Ulrik upp till mormor och morfar nu innan de flyttar från Gävle till Västerås.. :(

För övrigt så går skolan bra! :) Jag ligger nästan ett kapitel före i historian, ett avsnitt före i matten, håller på att tenta av engelska b, tycker att psykologi är så roligt att jag läst kapitlet vi håller på med så många gånger att jag kan allting osv.. Så jaa, det rullar på nu! Känns väldigt bra att ligga lite före i det mesta tycker jag, då har man lite "att spela på" sen när jag ska bort på tävlingar och annat :)Jaa, nu är ni väl lite uppdaterade tycker jag? Jag ska iallafall ner och motionera två hästar nu jag, så vi hörs väl senare ikväll då, kära readers! :) pusss

RSS 2.0