I'm a little insane, yes? - Albert Einstein

HELLO!

Nu sitter jag hemma hos min bÀstavÀÀÀÀÀn Bea och vi flummar runt istÀllet för att plugga.. Men vi gör det lite senare :D

 

Jag har iallafall ridit Tango nu ocksÄ, innan jag Äkte hit :) Red utan snodden idag. Travjobbade henne i runt en halvtimme och stÀllde utÄt och inÄt, flyttade för skÀnkeln osv, och hon var sÄ GALET fin! "Krumelurade" nÀstan hela varven, och sedan pÄ en lÄngsida lÀngde jag henne pÄ en lÄngsida och ville att hon skulle söka sig nerÄt. Tog tag i bettet jÀttefint och lÀngde utan att bli obalanserad och "slÄ skor" :) Hon var helt lugnt och stressade inte en enda gÄng. SÄ jag Àr supernöjd med henne! :))

Nu ska jag och Bea hitta pĂ„ nĂ„gon bĂ€st film och se pĂ„! Vet att det hĂ€r Ă€r ett av mina sĂ€msta inlĂ€gg nĂ„gonsin, men det blev ju uppdaterat iallafall ;) PUSSEN FRÅN DANAISEN

Teachers, teachers.

Gud sÄ irriterande.

Har precis haft "betygssnack" med min SO lÀrare. Vad Àr det första hon sÀger nÀr jag kommer till henne?
"Du nÄr inte fram till MVG". Ja men tack och hej, dÄ kan jag ju slÀnga mig utför ett stup dÄ. UrsÀkta, men Àr det bara jag som tycker att VG Àr helt okej? Visst, jag skulle jÀttegÀrna se att jag "nÄdde fram till MVG" i alla Àmnen, men nu har jag ju tydligen inte MVG kvalitéerna som krÀvs...


Jag vet inte, det kanske bara Àr min uppfattning som Àr sÄdan, men enligt mig sÄ ska lÀrare vara positiva och föröska stötta en upp till ett högre betyg. Om man fÄr hjÀlp frÄn en som Àr kunnig inom Àmnet sÄ  blir man ju mer motiverad Àn om man bara fÄr "the big stiffie" och en massa skit för att man iallafalll försöker, eller hur? Jag förstÄr inte hur hon förvÀntar sig at jag ska nÄ MVG om hon inte kan vara positiv och motivera mig. Jag blev riktigt, riktigt sur pÄ henne och svarade:
"Ja, men jag Àr sÄ förbannat skoltrött just nu sÄ jag tycker att VG Àr bra. Dessutom lÀr jag mig ingenting pÄ dina förelÀsningar utan jag lÀr mig mer av boken. Plus att jag förmodligen kommer börja plugga distans sÄ att jag slipper skolan.."

 

Och hela tiden medan jag satt dÀr med henne försökte hon fÄ det till att jag bara ville hÄlla pÄ med hÀstar och inte orkar plugga. Men sÄ Àr det verkligen inte. Om jag inte ville plugga skulle jag inte ha gÄtt pÄ samhÀll, utan ridledargymnasiet (som förresten Àr riktigt dÄligt hÀr). Eller varför inte hoppa av gymnasiet helt? Nej, det Àr klart att jag vill plugga, jag vill inte jobba pÄ Mc Donalds hela mitt liv, jag vill komma nÄgonvart. Men tiden rÀcker inte till, och det Àr ett faktum. Och eftersom jag som sagt lÀr mig mer av att lÀsa och se Àn att lyssna sÄ kÀnns skolan som om den bara tar en massa tid. Jag kanske Àr jÀttekorkad, men nÀr lÀrarna inte kan vara positivt instÀllda mot mig (och andra för den delen) kÀnns det som om jag inte vill ha dem runt mig. De ingÄr inte i det positiva gÀng jag försöker omringa mig med för att bli sÄ bra och positivt lagd som möjligt, och dÄ kÀnns det bara onödigt att de ska ta en massa energi frÄn mig nÀr jag blir arg och besviken pÄ dem.

PS: SjÀlvklart Àr inte alla lÀrare sÄhÀr.


Over n' out //en lite pissed off Danai (sorry för ett lite förbannat inlÀg..)

And lead us not into temptation, but deliver us from evil.

Hejsvejs!

 

Innan ni börjar fundera pÄ rubriken sÄ kan jag sÀga att det Àr ur en bön ;) Eller ja, frÄn Matteus 6:9-13 rÀttare sagt :D

 

"Our Father in heaven,
hallowed be your name.
Your kingdom come,
your will be done,
on earth as it is in heaven.
Give us this day our daily bread,
and forgive us our debts,
as we also have forgiven our debtors.
And lead us not into temptation,
but deliver us from evil."

 

SÅ GÅR DEN! Och jag mĂ„ste erkĂ€nna att Ă€ven om jag inte tror pĂ„ Gud och allt det dĂ€r sĂ„ Ă€r bönen riktigt fin och har en fin mening, speciellt det sista :)

 

Men nog om Gud och sÄnt dÀr som min blogg inte handlar om! Jag har varit ute och ridit pÄ en tokig ponny! Red ut Peps pÄ hackamore bara för att skritta och trava pÄ lÄnga tyglar och lÄta henne stretcha lite ömmande muskler osv utan att hon faktiskt behöver arbeta :) Men dumma hÀst alltsÄ, hon Àr sÄ fruktansvÀrt jobbig att rida ut pÄ sÄ jag blev riktigt sur faktiskt. För att ens fÄ henne att röra sig framÄt i skritt fick jag ha benen pÄ hela tiden. Inte en mysig, avslappnande ridtur, direkt. Och hon tittar pÄ allting som om det ska Àta upp henne! Usch, blev sÄ arg sÄ jag smÀllde pÄ henne med spöt en gÄng - och sedan var det inga problem! Sen sprang hon sÄ glatt sÄ hon kunde lika gÀrna ha genomgÄtt en personlighetsförÀndring! STON, sÀger jag bara! SÄ efter ungefÀr en halv ridtur av kÀmpande sÄ gick det finfint! BÀttre sent Àn aldrig, eller vad hette det sa du?

Nu ska jag byta om, sĂ€tta upp hĂ„ret i en alltid lika vacker hĂ€stsvans.. Och sedan bĂ€r det av till skolan! Är lite sen, men min kĂ€ra klass överlever nog utan mig nĂ„gra minuter, eller vad tror ni? :))


Pussssssen pÄ er som orkar lÀsa lÄÄÄÄnga beskrivningar om ridpassen ;)