Morning routines

GOOOOOOOD FÖRMIDDAAAAAG PEEPS!

Nu är jag helt klar med stallet -  har släppt ut, mockat, ridit, skrubbat alla vattenhinkar ute i hagarna och duschat, så nu är det bara lite käk kvar! :) Var ute och joggade båda pållar i kanske 15 minuter idag, Tango var ganska stel medan Pepsi var mer som vanligt. Iof är hon ganska så stel när hon är som vanligt, hehe ;) Red bägge med lite bredare händer så att det blev lite lättare för dem att söka sig nedåt, och lät dem trava på och sträcka ut ordentligt. De gör ju inte saken lättare för mig när de tycker att precis ALLT är läskigt heller, haha.. Men de var fina iallafall, som de altid är (mer eller mindre)! :)Senare i eftermiddag åker jag hem till Ulrik och sver där, sedan är det bara hem och packa igen. På tisdag åker Pepsi hem till Nathale Lindström eftersom jag drar till Karlstad på onsdag och kommer inte hem förrän den 15-16e.. Sedan börjar skolan den 19e tror jag.. Haha, herregud, VAR TOG SOMMAREN VÄGEN? Tur att man pluggar på distans så att det inte blir sådan stor skillnad - det är antingen att vara hemma och plugga eller vara hemma och inte plugga, så det spelar inte så stor roll :D Nu ska jag iallafall käka lite frulle! Sedan måste jag ta och leta på mina mattepapper...Här har ni filmen på Pepsi från i torsdags också! Bästa rundan på hela helgen tror jag, visst är hon fin?! :D
[Innan jag drar måste jag också säga att jag ääälskar senaste avsnitte av True Blood (avsnitt 5 alltså) Såg det medan vi var i Bollnäs och ja, för er som följer True Blood så kan jag ju bara säga ÄNTLIGEN om Eric och Sookie, eller vad tycker ni? :D Om Alan Ball (regissören) förstör det kommer jag bli helt sjövild, jag lovar!]Pusssssss på bästaste läsarna :D
Svar: Jag tar oftast den jag red sist, eftersom jag startar sent i startfältet då och inte hinner byta. Men om jag hinner och båda hästarna fortfarande är sadlade osv så tar jag den som blev främst placerad, eftersom den var mest awesome för dagen, närå ;)


Svar: Har ett tredelat kimblewickbett på henne, med kopparrulle i mitten :) Köpte det från mamma, JW alltså. Dock tror jag att de slutat sälja dem, hittar dem inte på deras hemsida iallafall. Märket heter MetaLab iallafall!

Sentimental

Ibland blir jag så sentimental. Speciellt när jag tittar på bilder på mina fantastiska ponnyer. Egentligen är det helt otroligt hur mycket man kan älska dessa stora, buffliga djur. Det går liksom inte att förklara varför. Jag älskar dem för att de kämpar hela vägen, även om jag överger dem inne på banan. Jag älskar dem för att de är sig själva i alla lägen, och för att de accepterar dig så länge du behandlar dem rättvist och tycker om dem. Men det finns så mycket mer än bara det här. Det är hela alltihop. Åh, jag vet inte hur jag ska förklara det i ord. Det är en så speciell känsla.

Det är som att känna sig trygg i sig själv när man är med någon, det är som att man kan bete sig hur galet som helst och de kommer ändå bara titta på dig konstigt och tigga godis - för de är sådana.Ååh, vilka betydelsefulla djur de är! Måste ner och pussa på mina två underbara, tokiga djur som står där ute och tuggar hö nu. Tror inte att de blir arga om jag har lite kakor med mig, eller vad säger ni?Att kvala till medelsvår

Jag har tänkt länge på att skriva det här, men nu så har jag äntligen tagit mig i kragen. Det här med att kvala till en högre klass, hörrni. Det är inte "bara att kvala".

Jag såg en b-ponny ryttare förra året, som jag aldrig kommer glömma tror jag. Hon red felfritt i grunden i LA och ramlade sedan av i omhoppningen. Både hon och ponnyn var osäkra på höjden, vilket syntes. Vad säger då pappan när hon kommer ut från banan? "Det gör inget, nu är du iallafall kvalad till medelsvår så att vi kan kvala till SM, gumman!"
MEN HALLÅÅÅÅÅÅ?! Att kvala handlar inte bara om att få sina felfria rundor och sedan gå upp en höjd. Det handlar om rutin, och när det känns okey att gå upp en höjd, inget annat. Sedan känns det så klart olika från ryttare till ryttare och är olika beroende på häst/ryttares rutin.Jag och Dennie red totalt ca 28 st LA innan vi gav oss upp i MsvB. Från LA till MsvB är ett stort steg, från MsvB till MsvA är det inte lika stort, om man är rutinerad i MsvB. Av dessa 28 LA red vi 24 st på raken felfritt. Varför gick vi inte upp i klasserna tidigare? För det kändes inte som om vi var redo för det, varken honom eller jag. När man går upp en klass ska den klassen man går upp ifrån kännas som att man kommer runt den i sömnen, ungefär, haha :) Man ska inte pressa upp varken ryttare eller häst i klasserna, för det blir bara kaos.Skynda långsamt, kära läsare. Det är det värt i slutändan, vare sig ni har en orutinerad eller rutinerad häst. Vare sig ni själva är orutinerade eller har varit med en del så tror jag verkligen på att man ska låta det at lite tid, man ska nöta in höjderna tills de känns som en söndagspromenad. DET tror jag ger mer, och dessutom ger det en unghäst mycket mer trygghet i sig själv :) Ja, det var allt. Thank you for reading!


HOME SWEET HOME

Nu hörrni, är vi hemma, allt är uppackat och allt är putsat och hänger snyggt och prydligt på sin plats. Haha, får ju panikångest om grejerna hänger på putskroken och dör av uttorkning, så de fick sig en riktig rundsmörjning på en gång när vi kom hem. Jaa, alla har vi våra egenheter..

Iallafall så har ponnysarna varit helt otroligt fina idag också! Synd på lite ryttarmissar bara.. Det var bara 6 st startande i MsvB idag, så det blevc en aning stressigt att rida fram bägge pållarna eftersom vi dessutom felberäknade tiden.. Började iallafall med Tango, och hon var lite mer på hugget idag, men kände ändå att jag inte fick några sådana där riktiga supersprång. Kan ju bero på att hon inte var helt uppvärmd och att varken hon eller jag hade någon respekt överhuvudtaget för hinderhöjden.. MAXAT SKA DET VA' TRALALALA ;) Men vi pallrade oss runt felfritt iallafall!

Dock missade jag att de gav startsignal, så jag startade 17 sekunder för sent eftersom de inte heller sa att tiden startade. Fick tre tidsfel pga det, menmen!

Haha tjött Tango efter LA:n igår - så söööt


Sedan red jag och hoppade fram Pepsodent. Tog så god tid på mig jag kunde, men det blev ändå ganska så stressigt kände jag. Hade ingen hjälp på framhoppningen heller eftersom alla funktionärer drog till skogs och mamma stod och höll Tango. Fick hoppa fram på ett snett räcke som låg runt metern och en supermaxad oxer, haha.. Jaja, hon kändes ganska så trött iallafall :)

Inne på banan tände hon till som satan, dock fick hon mjölksyra ganska fort och sprang i korsgalopp och var helt ur balans. Kom helt fel på en oxer, som hon dock är sjukt snäll och hoppar över ändå och får med sig frambommen ;) Sedan petar hon planket av ungefär samma anledning - obalans, men överlag hoppade hon som en guuud! I trekombinationen blev jag hoppad ur sadeln som tusan, haha. Jättenöjd med henne!

HAHA SÅ SKÖÖÖÖÖÖN HÄST JAG HAR! :D


Slutade med vinst på Tango iallafall, var bara jag som var felfri (ja, plus tre tidsfel då), sedan var det en på 4 fel, och sedan kom jag 3a på Pepsi (första utanför placering alltså) :D ÄNNU ETT GLOBENGEHÄNG TILL TÄÄÄÄÄNGO ALLTSÅ!

Haha, hon är smidigare än vad hon ser ut, dunderklumpen!


Bror kan han också!

Galen ponny, hehe. (Innan någon kommenterar något dumt om att jag drar henne i munnen så ska jag bara be er titta hur jag håller handen, då ser ni att det är hon som kastar upp huvudet för att hon är ivrig och inte jag som rycker i henne ;)
HAHA, var tvungen att photoshoppa lite så ni fick se lite hur jag red i omhoppningen, hehe.. SVÄNGA I LUFTEN ÄR BRAAAA - inte.


Gasaaaaaaaaaa :D


Ärevaaaarv (igår)


Mina fina, FINA damer :')


Avslutar med en bild på min finaste, bästaste bregottponny. Hon må vara lite sjövild ibland, men fy sjutton vad jag älskar henne, skulle inte sälja henne om jag så fick hennes vikt i guld.


Alla bilder är från igår, jag har inte fått några bilder alls från idag, så ni vet. Så jag lägger upp dem varteftersom jag får dem! :)
Nu ska jag ner och pussa på damerna, linimenta Pepsi och fixa lite käk till de mest underbara ponnyerna jag vet :)
//Danai


Svar: Jag använder olika liniment på olika delar av kroppen efter varje ridpass, ja :) Jag har inte märkt något negativt alls med att använda det varje dag, tvärtom! Det enda är om man själv är lite överkänslig mot lite starkare medel så ska man använda handskar :)

Jag använder som jag sa innan olika liniment på olika dlear av kroppen, till exempel värmande på musklerna och kylande på senorna - beroende på hur hårt de jobbat osv :)

Färdiga för dagen!

Ja, nu sitter jag och käkar bakad potatis :D MUMSIIII :D Haha, dagen blev som ni märker betydligt kortare idag, vilket var mycket skönt, eftersom de är så seeeeega här uppe i Bollnäs. Hoppade n LA idag igen, och idag var det separat omhoppning (A1:a), vilket är det roligaste tycker jag! :D

Pållarna har varit exemplariska idag :) Startade först på Pepsi, och kan inte påstå att jag red speciellt bra. Drog i henne lite för mycket, red i allmänt undertempo och hamnade ganska ofta i korsgalopp, men kung som Pepsi är hoppade hon som vanligt som en gud och var felfri :)

Jag vet att ni gillar min min!


Tango var mycket mer laddad idag och jag rde ihop henne mycket mer idag än igår. Hon var lite högt och lågt, men överlag väldigt fin med ganska fina språng runtom hela banan :) Är rätt nöjd med henne, fick tillbaka henne där jag skulle och så :) Var felfri i grunden även med henne :)Sen var jag först ut i omhoppningen på Pepsi. Red för att vinna på henne, med snäva svängar och hela baletten. Måste säga att hon var helt makalöst fin! Lyssnade på super när jag tog tillbaka, svängaran satt som en smäck - ja, hon var superfin helt enkelt! Hade en sjukt bra känsla verkligen, dock hade jag ett pet på ett räcke där jag inte hann räta ut henne ordentligt :) 0+4 fel alltså!

Satt som en kratta gjorde jag också, ja.


Suddig bild, men grym häst!På Tango startade jag sist, samma som i grunden och satan vad jag red för att vinna, hehe. Red iväg henne lite på två räcken, men för övrigt så använde jag bara hennes galopp så som den är och vände snävt istället. Fungerade super, hon lyssnade också super när jag tog tillbaka och svängde som en äkta b-ponny ;) Slutade på 0 fel och vann! :)Skulle ha varit etta och tvåa om inte Pepso hade rivit, men nu blev det vinst och fjärdeplats istället, vilket inte är så tokigt det heller! Vann med 5 sekunder på Tango, och Pepsi var 2 sekunder efter Tango, hehe..Söööööt påny<3


HAHA PEPSISå ja, det går bra den här helgen! :) Hoppas på att vi kan knipa ett globengehäng till Pepsi imorgon bara! ;D Haha ska inte hoppas på för mycket, men det vore bra kul! :D Jag har massamassa fler bilder, men internet är inte så samarbetsvilligt, så dem får ni i en enorm bildbomb när vi kommer hem! Puss på eeeer!

Results

GODKVÄLL.

Nuuu sitter jag äntligen här och latar mig egfter en extremt långdragen och ineffektiv tävlingsdag.. GUD så lång tid allting tog, helt sjukt hur många timmar vi har väntat! Iallafall så började de inte förrän 11 (vilket vi fick reda på kvällen innan så ryttarmeddelandet äntligen kom ut), så jag trimmade Tango på förmiddagen. Trimmade på pelhamet för att få in feelingen på bettet lite. Hon var ganska så stel att böja åt höger, men det löste sig ganska så fort :) Red inte alls länge, men med tanke på hur mycket hon frustade så var det välbehövligt för att släppa på lite spänningar.
Startade inte förrän typ 7 på kvällen, helt sjukt.. Jaja, började med Tango iallafall och hon var fin tyckte jag, dock väldigt loj - vilket oftast leder till att jag inte rider ihop henne utan låter henne lunka runt och vara 3 meter lång. Så även idag. Usch, haha. Hade en bra känsla inne på banan, eftersom hon var lugn och så, men när jag såg filmen blir jag helt galen på mig själv ;) Haha, lät henne bli huuuuur lång som helst - fy på mig! Hade iallafall ett ner på sista hindret - alltid lika surt, men det var rundan värd, om vi säger så :)Pepsi var helt lysande idag. Fy satan så hon hoppade. Jag svär, man känner sig helt oövervinnlig när hon hoppar sådär. Allting stämde, fick fina framåtlägen överallt och hon hoppade och hoppade. Hade en helt sjukt grym känsla runt hela banan. Slutade på 0 fel och andraplats på henne - supernöjd verkligen!

Ja, ni ser ju hur sjukt bra hon hoppar


Min favoritbild för dagen!


Så ja, det var dagens resultat :D Är nöjd med bägge pållar, ska ha betydligt bättre tryck i Tango imorgon bara! :D PUSS!

Ni som har fotat: Danai. Doverholt@live.se :D

"Inboade"

Nu sitter jag i släpet uppe i Bollnäs efter att ha sovit nästintill hela vägen hit :D Trimmade som jag sa att jag skulle bägge fina pållar i värmen idag innan vi åkte. Tango var helt fruktansvärt jobbig, men hon blev så trött av värmen på slutet så då lossnade hon lite, haha ;)

Pepsi var superfin, lite stel sedan igår men väldigt arbetsvillig och bra :D JObbade mest med att bara flytta undan för skänkeln i trav och tempoväxlingar i galopp, var inga problem alls! :)

Efter att de var ridna så putsade och packade jag allting, både mina och deras grejor. Blir väldigt omständigt nu när vi inte bor på tävlingsplatsen, vi får lov att flytta runt grejorna från sadelskåpet till bilen, in i sadelskåpet igen osv.. Menmen, det var betydligt billigare att bo här iallafall!

IALLAFALL, så här ser det ut när jag packar!

På dörren till sadelskåpet har jag satt en liten boxgardin jag vann förut, som bara har plats för borstar och grejer. Så här har jag alla knoppgrejer, borstar, pälsglans, hovkrats osv. Hur praktiskt som helst, slipper släpa med mig en hel ryktlåda också :DI själva sadelskåpet har jag sadlar, träns, martingalar, hjälmar, stövlar, sporrar, boxgardiner, magplattor och västar (om de får plats). Det mesta av de här grejerna hänger vi ut på hängare sen så att man slipper mosa in allt i sadelskåpet hela tiden..Och i överdelen på sadelskåpet har jag benskydd, nummerlappar, min maskot TomTom och annat småplock som broddar, broddverktyg, puts osv :)

[Tog inte kort på hur min fina Ullared påse var packad, det var allmänt kaos i den..]

Sen lassar vi in allt ovanpå allt annat i transporten, haha - bra förklaring! Men vi staplar det mer eller mindre så att det får plats på platsen längst in :) 6 balar hö, en IKEApåse, ett sadelskåp, en Ullaredpåse, en grep, en sopkvast, en skyffel och 6 st hinkar får vi plats med där! :DSom sig bör har jag varit ute och promenerat med mina ladies också, och GISSA vad vi hittade?! Ett minishettisföl!!! Det var så sjukt gulligt så jag tror att jag dog lite inombords, herregud så sött!Donnorna tyckte de var läskiga små hästar, haha..Nuuuu ska jag proppa i mig körbärstomater och ladda inför morgondagen :D PUSS PÅ BÄSTASTE EEEEER!

Mornin'

Gooodmorning fellas!

Jag var uppe tidigt imorse och släppte ut pållarna, men sedan var jag så trött och yr att jag fick lov att lägga mig ett tag, och så vaknade jag för en liten stund sedan... Så går det när man lägger sig alldeles för sent (/tidigt på morgonen), menmen! Har nyss käkat frulle och ska ner och fixa allt i full kareta nu :D Ska fota allt åt er också, ert ord är min lag!Ska trimma bägge pållarna (förhoppningsvis är de något så när fina redan från början idag eftersom de var så mjuka och fina i slutet av passen igår), sedan putsa och packa alla grejor, duscha dem, och sedan packa mina egna saker, vilket inte alls är lika kul ;) Haha, återkommer iallafall antingen från Bollnäs eller innan vi drar! Pusssss på er, ni är bäääst :D


Svar: Det är köpt från Aubiose i Borlänge, men de flesta hästbutiker kan nog ta hem dem om de inte har dem i lager, så fråga om de inte finns i butiken! :)
Svar: Nej, är inte bra nog, haha ;) Har inte två felfria MsvA än, utan har en på 4 fel och en på 8 fel som bäst - men vi testar att kvala till inomhus SM istället!


Good evening

... dear readers! :D Jag kom alldels nyss precis in från stallet efter två fantastiskt lyckade ridturer :D De var så enormt fina båda två, även om bägge damer var väldigt motvilliga och stela i början ;)

Började med TÄÄÄÄNGO, vilket ni nog vet att jag alltid gör ;) Flyttade mycket åt bägge håll och hon var superstel i vänster varv, ända tills jag kom på den briljanta idén att lätta i innerhanden - då blev hon helt fförbytt och fixade allting galant! Hon var överlag väldigt lugn hela passet, trots att jag gjorde en massa jobbiga saker :) Hon satte till och med piruett till vänster idag! De är ju inte världen vackraste, men hon gör dem mer eller mindra bra iallafal!

Tango med sitt #1 fan Linn, som brukar skritta av henne åt mig :D Tur att Linn är glad åt dem båda..Pepsodent var helt hemskt i början, gick inte att flytta för fem öre. Jag trodde att hon skulle vara finare idag eftersom jag gjorde det jobbigaste och red igenom henne ordentligt igår, men hon hade nog träningsvärk, för idag var hon ännu värre, hehe.. Jaja, tvingade henne mer eller mindre att ta in bakbenen innanför spåret i traven i början, haha.

Sedan red jag snett igen om längde henne medan jag red henne in i en ärlig och fin form, tog tillbaka på rakt spår och red nästa kortsida och långsida med bakdelen innanför spåret, innan jag vände snett igenom och längde igen. Det fugerade helt sjukt bra efter några gånger, när hon blev lite mer som en gummisnodd i kroppen. Galoppen var super idag också, gick att korta  väldigt mycket för att sedan länga, behålla formen och ta tillbaka utan att hon blev helt vild och började slängtrava eller något - supernöjd! :DSå nu ska jag hoppa in i duschen och sedan vara lite social med mina kära vänner som jag aldrig hinner träffa.. Tur att internet finns.. Puss, underbara människor.
Badesest update, I knooow

WHAT HAPPENED? Från 6 inlägg på en dag till ETT? Oh my, har dåligt samvete kan jag LOVA. :(

Menmen, tänkte att Ulrik kanske inte tyckte det var suuuperkul att glo på film eller något medan jag bloggade, så för en gångs skull hamnade ni inte i första hand, kära läsare..  MEN IALLAFALL, red bara Pepsodent igår eftersom Ulrik kom, han klarade sig uppe på mitt rum med dator  och gitarr i 10 minuter, sedan sysselsatte han sig med att spela tvspel med Marcus. Blir nog en redig bromance det där skulle jag tro, med tanke på hur många timmar han kommer få stå ut med att jag är i stallet, hehe ;D Jaja, trevligt att de har roligt iaf, grabbseeennn ;D

Tango i Folkärna i helgen
Igår red jag igenom varenda muskel i Pepsis kropp. Hon var heeeeelt slut! Men finfin var hon verkligen, red henne på tränsbett och i början var hon helt stollig! Gjorde flera hundra övergångar säkert, försökte verkligen frå fram den där "gummisnoddskänslan" i henne innan jag gick vidare med att flytta för skänkel osv. Fick igeom henne riktigt, riktigt bra! :D På slutet travade hon av i en ärlig lång och låg form, och henne galopp var helt sjukt bra - så roligt att rida när man känner att det händer något! :D

Hoppad ur sadeln lite + ska svänga efter hindret = KASS SITS.Idag ska båda två trimmas ordentligt, samma för dem imorgon eftersom vi inte åker förrän 5-6 på kvällen :) Återkommer senare med en update om dagens ridpass :D Puss på er, förlåt än en gång för så dååååålig uppdatering! :(Svar: Härligt! :D

Mina stövlar är ett par Parlanti som man måttbeställer hos Top Rider (de säljs inte någon annanstans i Sverige). De kostar från 8000:- och uppåt har jag för mig, beroende på modell och vilka detaljder man välder till (till exempel swarovski kristallerna, om man vill ha sporrskydd, var/om man vill ha Parlantis logga osv) :) Mina hamnade på 885 euro + frakt :D SKÖNASTE JAG HAFT PÅ MIG!

Svar: Tack! :D Hoppar La på fredagen, sedan på lördagen hoppar jag först en MsvB på morgonen och sedan derbyt som går i LA på eftermiddagen, och MsvB på söndag EFTER SM finalerna - KUL ;)
Svar: Bra fråga.. En Sony Handycam DCR SX21.. Ser ut såhär iallafall! :D


whoa..

Vänta VA? Var tog morgonen vägen?! Vaknade för 2 minuter sedan och trodde att klockan var kanske.. 9? HAHA, men icke! Ska rusa ner till stallet nu och rida och greja inna vi ska in till stan och kika på Marcus när han spelar tennis :) Sedan plockar vi med oss Ulrik hem, hehe. Så ja, det kommer nog en bättre update sedan ;)

Älskar bilden.


Svarar på lite frågor i turbo fart nudåå, annars glömmer jag bort dem..!


Svar:ÅÅåh, underbart :D danai.doverholt@live.se


Svar:
Självklart! :D

Allt utom sadlarna putsar jag först med Stübbens glycerintvål:


TÄNK PÅ att inte ta för mycket vatten så att det löddrar, det är inte bra för lädret när det löddrar - då blir det bara torrt. Jag vet att vissa säger att lödder är bra, men så är det inte, så ta bara lite lite vatten på svampen! :) Kostar 110;- tror jag!

Sedan putsar jag med Veredus fett med bivax i. Haha, jag är lite konstig och putsar med både tvål och fett varje dag jag, annars brukar de flesta bara använda tvål, men jag tycker att resultatet blir bättre med balsam också ;)


Detta balsamet är sjukt bra, återfuktar grymt bra och ja... Har provat det mesta, men har verkligen fastnat för detta! ;D Kostar 155;-

Till sadlarna använder jag Prestige lädertvål och balsam. Detta är egentligen för att Arezzon inte tål någon annan puts - då blir den grön/blå! Har putsat den med annat putsmedel EN gång, och det gör jag inte om.. Så eftersom den sadeln får Prestigeputs och det fungerar bra så får de andra också de ;)Använd det dock inte till tränsen, ger inte så stor effekt tycker jag.. Men det aknske bara är jag som tycker så, ni kan ju testa :) Jag använder det dock endast till sadlarna eftersom det är ganska dyrt och inte räcker så länge om jag ska putsa alla träns och allt med det också ;) Haha, jag putsar sadlarna 2-3 fånger i veckan, det får räcka ;D Kostar iallafall 279;- ;)

Sen gjorde detta mig glaaad:HEHEHE BIEBERFEVER säger jag bara! Om ni inte vill blir fast för honom så rekommenderar jag att ni INTE ser Never Say Never, för de flesta blir faktiskt de när de sett hela hans story. Sorry, men så är det!
NU ska jag hetsa vidare, puuuussss!

FILMER

Såg att filmerna från Folkärna äntligen laddat färdigt, så lägger upp dem åt er nu innan jag lägger mig!

Tango: Ja som ni ser rider jag mer eller mindre som en kratta. Menmen... Sista hindret alltså.. STJÄRNA till ponny!
Och Pepsi: Mycket mer välriden och fin runda, hehe.. ;)


Ja, det var väl allt? Haha ni får säga vad ni tycker om rundorna också, hoppas ni inte förlorar förtroendet för mig som ryttare efter att ni ser Tangos runda bara.. LOVAR att inte göra om det! Nattinatti loverz, puss!

En massa, MASSA tid.

Ska börja detta inlägg med att visa en superfin fanbild. Alltså HAHA, känns ju som att höja sig själv till skyarna när man skriver fanbild, men jag kommer inte på något annant namn. Bildsomnågonjättesnällhargjorttillmig? Haha nej de får heta fanbild, så får ni tro vad ni vill sen :DTACK JASMINE!!!!! :D Blir så glad av er! När ni kommenterar, när ni skriver till mig och säger att ni tycker om bloggen, när ni tar er tid att göra bilder - allt! Blir så glad, så glad - lika glad varje gång faktiskt! Tack till er allihop!

För övrigt så har jag spenderat dagen med att försöka fördriva tid. Ulrik kommer hit imorgon, så jag släpade in min stora teve från mitt vardagsrum till sovrummet, grejade med alla 1000 sladdar, insåg att det inte skulle gå att kollla på film i mitt rum eftersom det är för litet och teven för stor, släpade tillbaka teven igen. Sedan har jag duschat två gånger, bytt lakan två gånger bara för att fördriva tiden, tvättat som en tok, städat mitt rum så att det skiner, och nu sitter jag och äter chips och funderar på vad jag ska göra för att få tiden att gå liiite fortare.Vad är det enda jag kommer på? Plugga matte så klart. Har dock tappat bort resten av mina papyrus så vi får väl se hur det går med det. Har ju ingen lust att leta ihjäl mig efter dem kan jag ju säga, hehe ;) Menmen, ska väl ta och lyfta på lite böcker och saker så får vi se om jag hittar dem. Yäy.

Ni får lite bilder från Folkärna igår, tagna av Annika Lundkvist!


Fanns inga på Tango, men Li har säkert, ni får se dem så fort Li lägger ut dem!

Puss på er, alla underbara :)

Questions 'n answers

Såg att jag hade två frågor att svara på, så tänkte att det var lika bra att göra det, så jag inte glömmer bort den¨t, vilket jag garanterat kommer göra om jag inte svarar på dem nu ;)


Svar: Jag har ett pelham som är lite mitt emellen ett vanligt och ett babypelham. Det har ju absolut inte långa skänklar (sidor), men är inte så extremt kort som babypelhamen är. Jag valde att rida på det här i första hand för att det är tredelat med roterande mittdel, som jag visat er förut. Det innebär att när jag atr i höger tygel så rör sig bara höger del av bettet, så bettets sidor fungerar oberoende av varande, så att säga, och det tycker jag är superbra när man har en känslig ponny som Tango. Sen tycker jag att det är ett plus att det inte har sådär superlånga skänklar, tror att det skulle bli för mycket för henne. Det är "köpt" från mamma, kostar runt 700;-

Vi får se, ska förhoppningsvis testrida Tango på Filips Nathe pelham när jag åker ner till honom veckan innan SM. Har ridit på bettet innan men inte på Tango. Kan lova att det faktiskt händer något när man tar i de betten iallafall! ;) Men eftersom de kostar 2000 kr så är de nog lite bra att ha testat rida lite på dem först och se om det funkar.
Svar: Härligt! :D

Det är super för att värma upp stela muskler (mjuka muskler också, iof), och dessutom tycker de att det är väldigt skönt! :D

Just be what you wanna be, no strings attached.

Nu är jag här igen! Mår betydligt bättre nu (/är betydligt piggare), råkade dock sova 3 timmar, inte 1, 5 som jag hade tänkt mig, hehe.. Jaja, skönt var det iallafall! :D Tänkte skriva ett inlägg om alltid lika populär utrustning. Vet inte vad det är med utrustning till pållarna, men jag vet att iallafall jag gillar att läsa om det, gör inte ni det? Haha så sjukt vilken materiell sport ridning är, helt otroligt egentligen..

Men iallafall, idag tänkte jag ta upp den här märkesmanin som har blivit. Jag tror att jag har skrivit om detta förut, så om ni redan läst ett liknande inlägg så behöver ni ju inte läsa detta om ni inte vill!

Iallafall, igår var ju på en liten, regional tävling, och då slog det mig ännu en gång vilken materialsport ridningen håller på att bli. Varenda en hade Scarpati schabrak, Veredus hit och dit, Prestige, Dyon, ja allt ni kan tänka er. Jag säger inte att det är fel, jag bara undrar varför? För hästarna de har alla dyra saker på är ofta vrak som knappt kommer över LB -  är det inte bättre att lägga 5000- 10 000:- på en bättre ponny eller transport då? Många pållar åker ju liksom runt i skokartonger där de knappt får luft för att det är så dåligt ventilerat. Så skulle ju jag tänka iallafall.Självklart får man ha precis vilka saker man vill, men jag tycker att det börjar bli mer ett "måste" än ett eget val att ha dyr, fin utrustning. Och så ska det väl inte vara? Det är nog inte lika mycket så på regional nivå som det är på nationellt, men det märks ju att det är lite som en "press", eftersom även orutinerade ryttare vet man "ska" ha. Så var det inte när jag red B-ponny exempelvis, de har ändrats ganska fort tror jag.

Jag vet hur jag har känt när vi varit på nationella meeting, innan jag började ha lite finare saker jag med. Alltså jag skojjar inte, folk tittar nerför näsan på en och undrar vad man kommer från för håla, ungefär. Helt otroligt vilka snobbar det finns om ridsporten, kan lova att jag ALDRIG ser ner på någon om de har Hööksgrejor när de kommer nationellt - för jag har själv varit där. Jag har stått där på tävling, utan en boxgardin, utan sadelskåp, utan saker för 50 000;- och utan fina vinnartäcken att hänga upp för att visa hur duktig jag är och hur många stora tävlingar jag vunnit. Utan saker som är "självklara idag", helt enkelt.Ja, det jag vill säga är väl egentligen att man inte behöver ha dyra saker bara för att alla andra har det, för vissa har helt enkelt inte råd att köpa sjukt dyra saker till sina pållar - och det ju okey! Det spelar ingen roll, det är inte utrustningen som gör oss till duktiga ryttare!

Finished

Klockan är strax 9 och jag är klar i stallet :D Har släppt ut odjuren, ridit båda, mockat, fixat käk och putsat :D Så nu är jag klar för idag - sköööönt! Började som vanligt med TangoPango och hon fick gå en lugn vända med mycket trav i skogen. Hon var väldigt spänd och stirrig så det var inte det enklaste att få henne att lugna sig och jogga istället för att skena ;) Menmen, jag red med lite låg, breddad hand och försökte trycka på henne med skänkeln "in i handen", vilket gick sådär. Haha hon tyckte det var bra roligt iallafall, öronen sprikrakt framåt hela tiden!

Inga fel på utseendet på våra ridvägar iallafall!


Pepsi var rätt så jobbig idag. Hon var stelar än vad jag trodde att hon skulle vara, så jag lade upp en intervall där hon fick trava med så långa steg och samtidigt så sakta som möjligt (Det gick inte så sakta..).  Sedan när jag skrittade så gjorde jag mycket öppnor och slutor och böjde henne åt båda håll innan jag lät henne trava på igen. På slutet var hon mycket, mycket finare men fortfarande väldigt stum och jobbig i munnen. Jaja, blir nog bättre imorgon får vi hoppas!


Nu ska jag sova en liten stund, är så trött så jag håller på att falla ihop, hehe. Skriver väl något mer intressant senare åt er! Pussss från en trött tjej!

Uppe med tuppen

Japp, som ni ser på tiden för när det här inlägget publicerades är jag uppe med tuppen och ska ner och mata hästar snart :D vaknade nyss av mig själv och det var så fint väder nu när solen håller på att gå upp och allt så tänkte att det var lika bra att gå ner nu :D


Ska bara slänga i mig lite frulle, sedan går jag ner och fixar klart allt i stallet så har jag hela dagen på mig att ta en siesta sen! :D Haha, båda pållar ska joggas idag så att de får ur sig alla slaggprodukter som kan bildas i kroppen när de anstränger sig. Så ut i skogen ska vi idag!Yes, nu kör vi! Är hungrig som en varg så det ska bli mumsigt med frulle nu! Puss på er, återkommer sen om hur det gick med ridpassen och så :D Bjuder dessutom på en fin bild på mig i lugg så här på morgonen. Längesedan jag hade den nere nu så fick lust att testa. Den var LIIIIITE lång! Syns kanske inte så bra på bilden, men den hänger en bra bit nedanför ögonen annars, hehe.Kissez!Vilken flopp

HAHAH vilket totalfailat inlägg jag skrev om stallet, fy satan så dåligt skrivet och trååååkigt för er att läsa... Jaja, strunta i det helt enkelt! Tänkte ta upp något roligare istället. Nämligen så ska vi käka TACOS ikväll! :D ROLIGT FÖR ER VA? :D Haha, nejdå, men det blir nog filmkväll iallafall. För vi ska äta TACOS :D

Haha, vet inte vad vi ska se för film än, men får jag välja blir det någon fånigt romantisk sak, är verkligen på sådant humör nu. Eller en Disneyfilm - de fungerar alltid. Förresten, på tal om romantik.. Vad tror ni om detta? Är det sant den här gången? ;)Haha, iallafall, har ni några tips på filmer? :D Funderar på The Notebook, A Walk To Remember, Step Up 3, pearl Harbour, eller (bara för att bli glaaaaad) NEVER SAY NEVER :D Vad säger ni? Någon av dessa eller har ni något bättre tips? :D

DRÖMSTALL

Jag kom på den briljanta idén att skriva om hur mitt drömstall skulle se ut, hehe. Vaknade nyss efter en 1,5 timmes siesta smo var helt oplanerad, märkte inte ens att jag somnade liksom, jag bara blev medvetslös ;) Sov gott gjorde jag iallafall - skööönt! Men eftersom jag är nyvaken så får ni ha överseende med 187648728 stycken stavfel ;)Iallafall, mitt drömstall är luftigt med ca 10-15 boxar :) Det ska vara ljust även utan lamporna på (många och stora fönster alltså :D) och med en bred stallgång. Det skulle vara tegelväggar i boxarna och guldknoppar på kanterna, hehe :D

Ungeför som bilderna ovanför, men jag vill ha helväggar i tegel mellan hästarna och ett fönster med galler i den väggen, om ni förstår hur jag menar? Även fast den mellanväggen på bild är fin den med, men den går nog inte att ha så i tegel, hehe.. Är en aaaaaaaning svag för tegel! :D Ska såklart vara tegel, inte trä, på fronten också ;)

Stallgången skulle jag vilja ha bred -  runt 2,5 - 3 meter så att hästarna i boxarna inte kan tugga på de som står i gången ;) Ska finnas gott om plas för allting med andra ord, och uppbindningen ska vara bara enkla kedjor, bara för att jag tycker att det är stilrent och fint :D Fodringen skulle också gå att sköta härifrån med krubbor som går att "öppna" från gången. De ska gå att ta loss dock, annars blir de så äckliga om man har blöt mat i dem och inte kan göra rent dem ordentligt efter att höstarna slabbat runt.Sedan ska det såklart finnas spolspilta också. Skulle hemskt gärna ha ett rullband åt dem och ett solarium också, ni ska få se sen hur jag skulle lägga upp det rent platsmässigt, håller på och ritar för fullt! :D


Jaa, sadelkammaren skulle också vara luftig, med plats att sitta och fika, ett kylskåp mm så att man kan fixa lite käk medan man är i stalet, och här skulle det finnas en toa också :) Sadlarna skulle hänga på eleganta trähängare också, inga billiga plastsaker här inte! ;D Haha, alla skulle ha sina egna skåp också, annars blir det kaos.

Hmm, vad mer..? Jo foderkammaren också, skulle inte vara så jätteroligt om allt foder stod på stallgången ;D Den skulle ha "fack" elel rhur man ska säga, där var och en får placera sin hästs fodersäckar :) Härifrån skulle man kunna gå upp på loftet och hämta hö också :D


Hagarna skulle vara grusade vid ingångarna och med trästaket (med eltråd innanför) och varje häst skulle få en egen hage på 30x50 meter :D Sedan ska det såklart finnas större beten också, men de "vanliga" hagarna skulle vara mindre. Ska ju stå fina, dyra storhästar här ju! ;D

Så ungefär såhär skulle det se ut, allt som allt, uppifrån :D

Stallet: (ursäkta mina skills i skalenlighet osv..) Ingångaran är i båda kortsidor förresten, glömde skriva det ;D Glömde rita ytterväggar också, men vad tusan, lite fantasi har ni väl? :DHAHA SÅ FUUULT... Menmen, hoppas ni fattar iaf, jättesvårt att rita när man är så talanglös som jag! ;)


Sååååå, nu har jag gjort bort mig rejält känner jag :( ridbana och ridhus skulel ligag på andra sidan stallet, men tänker banne mig inte göra  bort mig mer än dåhär nu ;D Haha, hoppas att ni förstår något av dte jag skrivit iallafall!

Competition day

Helloooo!

Det blev en väldigt kort tävlingsdag idag, vi var hemma och allt var urpackat och putsat igen klockan 2 ;) Vääääldigt skönt, med tanke på att vi alltid annars kommer hem på kvällen/mitt i natten efter lååånga resor.. Pållarna har skött sig exemplariskt idag kan jag lova, superfina! Red som sagt bara en LA och skulle "bara rida fint". HOST.


Startade allra, allra första på Tango eftersom vi efteranmält :) Pepsodent flyttade de dock ner, snälla som de var så jag slapp stressa ihjäl mig ;) Hon var fin på framridningen, dock starkare på pelham än vad hon brukar vara på tränsbett, hehe. Efter att jag hade flyttat henen för skänkel lite och så blev hon dock väldigt mjuk och avslappnad. Sen på framhoppningen var hon ganska studsig och laddad nog att hoppa en MsvA..

Haha, jaja. Inne på banan red jag inte så fort, men svängde så snävt det gick. Haha, kunde ju inte låta bli att fräsa på mer än vad det var meningen att jag skulle - FY på mig! Tog dock tag i henne innan alla hinder, något jag inte hade gjort för en månad sedan ;) Haha, på sista oxern red jag dock iväg helt galet. HEEEELT GALET verkligen. Haha, alltså det är helt otroligt att hon ens förstod att hon skulle hoppa hindret, för hon gick helt ärligt talat av 2,5 meter innan. Men, KUNGLIGT BRA som hon är tar hon sig över, nuddade den knappt. Jag lovar, bakbenen måste ha slagit i magen för att hon vek in dem så mycket hon bara kunde! Duktiga stjärnan, tur att hon räddar mig när jag är så klantig :')

Tror dock att hon hade väldigt kul när hon fick gasa lite mer än vanligt, haha! :D


Pepsi var helt vild på framridningen. Helt stum i munnen oberoende av hur många övergångar jag gjorde och överkänslig för skänkeln. Haha, helgalen var hon, dock väldigt glad! :D Gick väl inte in med världens bästa känslan på banan, menmen. På henne red jag mycket mer ordentligt och hennes runda var GRYMT FIN. Hon lyssnade klockrent inne på banan och alla distanser blev superbra :) Satte en jättefin nolla på henne!

Slutade med att jag vann på Tango och kom 5a på Pepsi! Gick verkligen plus kan jag säga, fy tusan vilka fina hederspriser! Fick ett riktigt fint fleecetäcke, ett ÄKTA swarovskipannband (svart och guld dessutom, perfekt!!, ett par ridhandskar, en bild sponsrad av Li och rosett och plakett. SJUKT fina saker, mycket bättre priser än på många nationella vi är på ju! Blev så glad så! :D

Sämst bild, men det sitter numer och glittrar på tangos besiktningsträns iallafall!


Väldigt, väldigt bra (och kort!) dag :D Mina ponnysar är bästast, sjukt vad de ställer för mig - speciellt den där fläckiga underbara saken. Nu ska jag ta tag i mitt liv och... plugga matte. YES, vi fick 4 A4 sidor av vår lärare som vi måste plugga på för "annars kommer vi aldrig klara Matte B". GREAT! Tror jag får ta hjälp av Ulrik, han har ju redan gjort allt det där, hehe... Puss på er, hoppas ni har bättre saker för er än att plugga matte!

There is no beauty but the beauty of action

ÅÅÅH VAD ÄCKLIGT VÄDER DET ÄR. Kallt, fast så varmt att man svettas. Och så kvavt att man knappt kan andas, ungefär. Hästarna och jag hade ungefär lika stor lust med arbete idag, menmen!

Började (som vanligt?) med Tango, och hon var superfin! Jobbade med mycket serpentiner, och la dem ganska tätt så att hon fick ställ igenom sig ordentligt i svängen för att sedan räta ut. SEdan jobbade jag mycket med traven utan några "abrovinker" (som att flytta ut bakdelen till exempel), utan bara red från skänkeln till handen och efter en liten stunds motvillighet lossnade hon suuuuuuuuperbra :D Red mycket med att korta och länga den genom att vända snett igenom och länga så mycket hon kunde utan att tappa formen, och sedan ta tillbaka på rakt spår. Åååh, hur fin som helst var hon - hon har LIIIIITE trav att ta av kan man ju säga..Fixade även lite med hennes man idag, blev betydligt bättre, även om det inte är supervackert nu heller :)


Pepsodent fick jobba på i skogen en vända hon :) Det hjälper jättemycket om man vill få hästen rak, vilket jag ville idag :) Föröskte att ha henne rak och i en ärlig form, även när jag gjorde sjänkelvikningar osv över vägen. I början trilskade hon emot väldigt mycket, men efter att jag "tryckt fram henne" till handen släppte hon efter ganska bra :) Jobbade henne bara i skritt och trav, men det räckte kan jag jag lova.. Haha, hon var ganska så trött när vi kom tillbaka, men mjuk och fin i alla muskler var damen iallafall!Har glömt att berätta att vi åker och hoppar pållarna på en pyttetävling några km från oss imorgon! De får gå en LA var (fanns ingen MsvB tyvärr) bara för att få lite feeling eftersom det var så länge sedan de tävlade nu! Dessutom blir det ju faktiskt färre språng på en tävling jämfört med träning, så vi ska göra fina, välridna rundor imorgon!NU SÅ, ska ni få se grejorna jag fick med mig ur butiken!

Tjocka paddar och lindor från JW som pepsodent ska åka i eftersom hon inte längre accepterar transportskydd. Tänkte även använda dem i boxen över natten när de är linimentade osv :)


Suuupertjockt och mysigt JW schabrak. INget amn använder i sommarvärme direkt, men kändes jätteskönt för hästarna, jag är som ni kanske märkt väldigt svag för våfflade insidor på schabrak ;) Ursäkta min oputsade sadel och att det sitter lite snett :)

Ännu ett JW, denna gång det som det står "Whitaker" på fram, där sadeln ligger :) Huuuuur fint som helst verkligen, dock lite litet i storleken, men det gör mig inget. Gillar det verkligen :)

Och sen rotade mamma fram en budget variant på schabrak, haha. Ganska så fint ändå tycker jag, och det duger att rida i hemma om hästarna inte svettas floder! Jag tycker det var helt okey iallafall, eller vad säger ni? :)


För övrigt så verkar det ah blivit något knas med de "nya" JW schabraken jag skrev om förut. Mami hade fått mailet från dem och allt, men det visade sig att schabraken funnits länge?

Vet inte alls vad det har blivit för knas, menmen.. Jag tyckte de var fina iallafall, hade inte sett dem innan! :D Hoppas de kommer tillbaka isf, FÖR JAG VILL HA ETT ;)

Svar: Jajemen, Kungsbro Poetic Free "Frizzan" hade vi! :) Hon är såld till Filippa, vi sålde henne i vintras :) Hon är en VÄLDIGT känslig dam som man måste rida med tanken, hon tål inte att man skänklar osv som på en vanlig pålle. Nu har hon ju lugnat sig väldigt mycket med Filippas super ridning, men innan var hon ganska kaos, haha. Hon har en hoppteknik som enkelt skulle kunna ta henne till toppen om hon bara kunde lugna sig i tanken, för hon är enormt het. I hanteringen är hon världens snällaste och hon älskar att vara i centrum. Hon är inte rädd för något överhuvudtaget, oberoende av om det är en traktor, en långtradare eller en moped :) Sjukt speciell och häftig ponny som jag tyvärr inte riktigt kom överens med :)Svar: Åh, härligt! Ska fortsätta med det då ;)

Med "trimma" menar jag att känner efter så att allt stämmer på pållarna (flytta in/ut bakdelen, gas, broms osv) och att rida genom dem så att muskler är mjuka och fina. Gör det alltid på tävling så att de ska vara väl förberedda, och hemma för att stämma av så att de är genomridna :) Ett trimpass brukar inte ta så lång tid kanske jag ska tillägga, max 30 minuter.


Jaa, det var väl allt för idag. Ska ner och putsa, packa, duscha hästar och pyssla lite i stallet nu så vi kommer iväg imorgon! :) Puss på er bästaste! Vad tyckte ni förresten om de nya grejorna?

Sverigeschabrak

Har ni sett de nya JW schabraken med Sverigeflaggan på? Jag har ju lite förtur att se grejerna eftersom mamma har dem i butiken, hehe.. Jag tycker att de var riktigt snygga jag! Förstår inte varför man skulle vilja ha dem i rött eller grönt bara, menmen - vad vet jag? ;)


Ska nog tjata till mig ett, hehe...

Vad säger ni? Hiss/diss på de nya sverigeschabraken från JW? Solklar hiss (det blå iaf) från min sida iallafall!

Hearts in the air

TJATJAAAAAA :D

Nu är jag hemma från Ulrisch (som Marcus säger) efter en låååång natt och alldeles för lite sömn.. Kan lova att Kung Fu Panda 2 är BÄST iallafall! :D Blev lite kass update igårkväll och imorse på grund av denna lilla utflykt, men nu är jag back in action iallafall :D

Bägge pållar motionerades så klart igår, men Maria red Pepsodent så jag red bara en pålle :o DET var länge sedan, haha. Men iallafall så gick Tango ett ganska enkelt pass. Ställde igenom hennes båda sidor, både inåt och utåt i alla gångarter och hon var faktiskt lite stelare i höger, vilket hon inte brukar vara, så det var väl "bra"! :) Jobbade på med slutorna i galopp också, de sitter klockren i vänster varv nu, men hon har fortfarande svårt med balansen i höger, men vi kämpar på!

HEHE TJOCK JAG SER UT..


Tangos "snygga" tofsar. Ska ta ur dem idag ;D


Pepsodent och Maria gjorde mycket övergångar för att hon skulle lossna lite; hon hängde väldigt mycket i bettet. Vet inte hur det kändes för Maria, men det såg kanonbra ut i traven sedan iallafall - hur mjuk som helst :D

Maria och Pepsoooo


Innan jag skriver något mer måste jag cokså passa på att tacka alla er som skriver så snälla saker till mig på bloggen, skickar email, på facebook osv. Det betyder verkligen jätte mycket för mig att jag kan inspirera folk och vara en förebild för er. Så TACK för att ni läser, och för att ni tar er tid att skriva till mig, jag blir precis lika glad varje gång!


Kan berätta att jag shoppat loss en del i butiken idag också - tack bästaste mamma! :'D Kommer bild på allt sen, blev några schabrak från JW och lite annat roligt (och nödvändigt, tro det eller ej!) Nu ska jag dra ner till los stablos och rida mina fiiiina ponnysar! Återkommer så klart senare, om inte åskan slår ute elen eller något.. Puss på er, ni är bäst.


Fördelar och nackdelar

Eftersom jag ännu inte varit nere och ridit så tänkte jag skriva ner lite av mina för- och nackdelar som ryttare och hästmänniska. Tycker att det är viktigt  att skriva fördelarna också, det är inte för att skryta på något vis. Jag tycker att man ska veta vad man är bra på, helst ska man säga fler bra saker än dåliga så att nackdelarna vägs upp bra :) Annars fastnar man lätt i hur dålig man är osv, de man är bra på ska man våga stå för! :D

Fördelar:

- Jag rider med känsla, inte efter ett protokoll. Känner efter hur hästen känns innan jag börjar arbetspasset ochs tället krav därefter osv. Det kanske verkar självklart, men det är många som rider bara efter protokoll - alltså efter hur någon säger. Det går såklart det med, men det är svårare :)

- Jag är målmedveten, vill jag något så gör jag det. Envis som en sate också, hehe. Hästarna har ingen chans när jag väl bestämt mig! ;D

- Jag är noggran med allt som har hästarna att göra. Från att benskydden är rena till att linimenta med rätt liniment på rätt kroppsdel och att ge rätt foder. Allt är noggrant, fråga bara mamma hur jobbig jag var bara när vi skulle byta hage till gräshage.. Gick runt hur mycket som helst i hagen innan jag slutligen bestämde mih för att det inte fanns någon risk för fång att dte inte var för mycket ohyra osv.. ;)

- Jag låter hästarna vara hästar. Inga benskydd, boots eller lindor i hagen här inte! Täcke och flughuva när det behövs bara :D Haha, jag ser det som en fördel  iallafall, men det är nog inte alla som gör :)

(Nu börjar det bli svårt)

- Jag gör inte saker svårare än  vad det är. Eller jag försöker att inet göra det iallafall. En skänkelvikning är inte svårare än att hästen ska gå åt sidan, att hoppa 1,30 är inte svårare än att man ska ha hästen i en bärig galopp osv. Så tänker jag iallafall :)

- Jag är positivt inställd till arbetet jag ska göra och tänker nästintill aldrig "Shit, det här går inte".

- Jag har en något så när bra sits, i hoppningen. I markarbetet är den ganska hemsk..

NU KOMMER JAG INTE PÅ NÅGRA FLER!Nackdelar:

- Jag blir ibland för ivrig och vill se resultat lite för fort.

- Min blick i ridningen överlag är ganska kass..

- Min sits kan alltid förbättras!

- Måste lugna mig och vänta på att avstånden kommer till mig, inte rida iväg på första bästa jag ser.

- Vill rida mjukare överlag, Rolf Göran Bengtsson here I come.

- Har lite dålig respekt för hindren eftersom jag inte längre tycker att någåt är högt, svårt.. Måste lära mig att respektera dem och inte rida hur som helst bara för att jag tycker att det är lågt med 1,20 - 1,30 - för det är det inte :)Jaa, det var väl dem tror jag :) Ni får hemskt gärna lägga till saker på både för- och nackdelarna! Vore bara kul att se vad någon som inte är jag tycker! :) Så skriv jättegärna vad ni tycker, annars tolkar jag det som att jag rider perfekt (HEHE)Henry Ford, I love you. Det där är SÅ SANT! Nu ska jag glo på en film och äta lite godis, tar stallet lite senare :) Sen bär det av till Ulrik ikväll, kul! :D Pusss

Morning routines

Godmorgon på er!

Är det bara jag som har fruktansvärda problem med att sova? Kommer visserligen i säng sent, ja. Men sedan kan jag verkligen inte sova, dröjer alltid minst 1 timme.. Lite småjobbigt kan man lugnt säga, men när jag är hos en kompis och ska sova somnar jag på två sekunder av någon anledning.. Haha, jag är lite knäpp helt enkelt! :DIdag ska vi hem till mormor och morfars nya hus i Västerås! Vi ska väl kika lite hur det ser ut osv, sedan blir det väl lunch på en pizzeria eller något, för det finna inga grejer att laga mat med än, haha. Väntar med att rida tills vi kommer ikväll, orkar inte stressa igenom något nu såhär på morgonen. Pepsi ska gå ett intervallpass i skogen och Tango ska trimmas vidare så hon blir sitt vanliga fina jag :DSååå, det är väl dagens planer. Inte mycket, menmen! Kanske tar bussen in till storstaden ikväll och sover hos Ulrik, inte vet jag. Britta är iallafall på lagning, så är fast med att åka buss, vilket INTE känns bra kan jag lova!

Nu ska jag kolla på senaste avsnittet av True Blood (igen). För er som kollar på True Blood vill jag bara säga att jag tycker att Eric är sötast i världen i det avsnittet :D Awww, fattar varför jag hållit på honom hela tiden nu alltså. Ni som inte kollar - bry er inte om vad jag precis skrev ;)

Hehe min dators bakgrund är snygg, eller vad säger ni? :D


Nu ska jag kolla TRUEBLOOOOOD :D Hahaha ursäkta min besatthet, puss på er :*
The winner iiiiiiis

Ja, jag lovade ju att skriva ut vinnaren av min lilla minibloggtävling här innan jag sysselsatte mig med något annat vettigt :D

Och vinnaren blev... AMANDA! :D :D Vet inte vad hon heter i efternamn, stod bara Amanda.. Hennes blogg heter dock http://teamfux.blogg.se/ så gå in och kika på denna smarta människas blogg alllihop ;)

Amanda var den första av er som kom på at det var en IGELKOTT på bilden! :DAlltså:
www.teamfux.blogg.se allihop!

Dagens strapatser in words

Åååh, så duktiga pållarna varit idag! :D Dagens övning innehöll liiite hoppning eftersom jag var så suge så jag höll på att dö, men inga stora hinder, tvingade mig själv att hålla mig på 90cm..Ska rita lite så det syns bättre. Helikopterversionen liksom (sedd ovanifrån alltså).

Började med TangoPango, och red fram henne riktigt ordentligt. Hon var väldigt stark och lite motvillig i galoppslutorna, speciellt i höger varv, men efter x antal varv på volten så löste det sig det med. Hoppade serien med henne och fokuserade på att få ut henne på bågen, försöka behålla formen och framförallt tempot, Red henne på 6 språng på bågen, även fast det egentligen ska vara 5. Efter att jag gjort halt framför hindret (började med räcket) några gångar lugnade hon sig redan på studsarna, och hoppade upp SÅHÄÄÄÄÄR mycket! Hoppade verkligen uppåt, inte framåt alls, vilket hon annars brukar göra. Haha, tror att hon seglade över 1,20 lite lätt på de där plutthindren.. Menmen, FIIIIIIIN var hon iallafall!

NOTERA ATT JAG RED PÅ TRÄNSBETT OCKSÅ, OCH UTAN MARTINGAL! :DPepsi var inte så rolig att rida idag, men väldugt loss och fin i musklerna. Eller ja, i traven iallafall. I Galoppen var hon helt hemsk. Sprang bara och skakade på huvudet så fort man började kiunna jobba och var allmänt jobbig.. USCH, tog tag i henne några gånger och gjorde mycket övergångar mellan halt och galopp för att få henne att inte bara springa iväg, men då bestämde hon sig för att slängtrav så fort man tog minsta lilla var en bra idé istället. Suck. Red mycket galopp bara för att jävlas med henne eftersom jag blev lite sur på henne, och böjde inåt samtidigt som jag flyttade ut henne, något hon tyckte var ganska fruktansvärt, men fick väl igenom henne skapligt iallafall.

P¨å studsarna var hon som vanligt kung, lyckades dock aldrig på in 6 språng till hindret efter utan hon sprang så mycket så fick kämpa för att få in 5 jämna.. Inte det bästa ridpasset alltså, men tror att hon blev genomarbetad något så när iallafall :)

Pepsi och min lilla fanclub i stallet :D


Lilla bebisen "Busie" var också jätteduktig idag :D Tränade bara på att gå med henne, stanna, svänga osv. hon är ju väldigt hispig och far i luften för allting, men det gick väldigt bra efter 10 minuters övning :D Sen är hon så söt, när hon förstått att det är jag är ledaren så ska hon valla bort alla andra från mig, sötnosen!

Jag ska nog ta och skriva något nu jag. Känner för att skriva en novell! :D Puss på er, ska publicera vinnaren i tävlingen i ett inlägg innan jag ger mig hän åt skrivandet :)Svar: Bra fråga. Jag började göra det för att jag sett att andra gjorde det, antar att det är för att skryta med allt man har vunnit, haha. Ganska fånigt hur man håller på i den här sporten, eller hur?Svar: Ska bli! Ska ju iväg nästa helg, till Bollnäs. Ska fota hur allt ser ut då! :D

Packlist

Tänkte berätta för er vad jag brukar ha med mig till ett tredagarsmeeting när jag har två pållar, så ni vet vad som väntar när jag säger att jag ska packa inför tävling, hehe.. Det är mer än ni tror kan jag lova! ;)

Vi börjar väl med vad jag packar i sadelskåpet då:

√Minst två träns var - ledträns och tävlingsträns. Till Tango har jag också hemmatränset med och trimmar i ibland.

√ Ett extra träns ifall att något går sönder.

√ Två martingaler.

√ Två sadlar

√ Två boxgardiner

√ Alla borstar och knoppgrejer

√ Hopp plattorna

√ Nummerlappar

√ 4 par benskydd

√ Broddar och broddverktyg

√ Två par ridstövlar (ett par extra ifall något händer) + sporrar

√ Två hjälmar

√ Två västar

Gammal packning, är mycket bättre på det där nuförtiden ;)


Sen har vi mina Ullaredpåsar, sådana där ENORMA ni vet (kan också bli en Ullaredpåse och en IKEApåse, beror på lite..) ;D I dem proppar jag ner:

√Två ländtäcken, olika beroende på väder

√ Massor med stalltäcken så man alltid har "rätt" oberoende av vad det blir för väder

√ BoT paddarna

√ Alla schabrak + luvor (brukar bli 6 st tävlings schabrak och två att trimma i)

√ Paddar + lindor

√ Min lilla väska med liniment, om jag inte orkar ha den på sidan av

√ Massa vinnartäcken som man hänger upp, brat som man är :D
Hade dock inte hunnit hänga upp dem på bilden under ;)Sen har vi också med oss 6 - 7 höbalar och ca 15 kg kraftfoder + extra betfor, skottkärra, grep, sopkvast, tränshängare och två hängare - en för schabrak + luvor och en för täcken!Åt mig själv packar jag:

√ 4 par vita ridbyxor

√ 1 eller 2 par vanliga ridbyxor att trimma i

√ 3-4 tävlingsblusar

√ KAVAJ, såklart

√ "Civila" kläder - allt från skor till trjöja, jacka osv

√ Massor med extra pikéer och tröjor att ha i stallet och trimma i :D

Bästa Dennie


Sååå, tror jag fick med allt! :D Hästarnas papper är mammas ansvar, därför jag inte skrev det ;) Haha, så nu vet ni vad som väntas när jag packar!


En liten sånhär tävling

Ja, nu är det dags igen.. VAD FÖRESTÄLLER BILDEN?

Den som vinner vinner som vanligt en länkning, och för er som inte har en blogg får ni gästblogga ett inlägg!Kom ihåg att det kan vara VAD som helst! Lycka till! :D

Liten Makeover

Ser ni de små skillnaderna på bloggen? :D Johanna har varit i farten igen, DUKTIGA, BÄSTA JOHANNA!

Om ni klickar på pållarnas profilbilder nu får ni se vad som händer.. VAD TYCKER NI? :D Ååååh, blir så glad, det blir så fint, så fint :D Det ska bli en bild på moi där också, så att nya läsare kan fatta lite mer ;)
Idag ska jag riiiida, såklart :D Maria ska dock rida Pepsi, så det bli bara en kvar åt mig. Perfekt, för så ska jag ta mig tid att jobba med ungpållarna! :D Vi har ju en treåring och en två åring också! Treåring ska dock inte ridas in iår, hans kropp är låångt ifrån redo för det. HAN ÄR SÅ STOOOR! Säkert runt 1, 70 och det stoets avkommor växer dessutom sent, så han har inte växt klart på lääänge.. Sen har vi min lilla favorit - två åringen :D Hon är väldigt nätt i typen och lite hetsig i sinnet, DET GILLAR JAG! :D

Blir som sagt lite träning med två åringen "Busie" för mig så får mamma ta bjässen ("Morris") - ska bli kuuul!

Hade ingen bild på dem, så det får bli en GAMMAL bild på pepsi i vår första LC..


Sååå, klicka på bilderna och säg vad ni tycker! Visst är Johanna duktig? :D


JUST JA! JAG HAR BESTÄLLT EN ONEPIECE NUUUU! :D :D En helrosa blev det - myyyyyyys! HAde dock hellre haft en lila, men rosa är fint det med! :D TACK MAMI!Trollforest

Go'kväll på er, underbara läsare!

Sitter nu och lyssnar på mina vanliga Disneylåtar.. Haha, känner mig som fem år, men de är ju så sööööta. Pepsodent fick sig iallafall en tur ute i skogen, med lite intervallträning, dock inte så länge, och inte så jobbiga intervaller eftersom hon är SMÄLLFET nu ;) Myste lite på småstigarna i skogen också, det är så underbart att rida ett helt kravlöst ridpass och bara njuta av vilken underbar ponny man har ibland!

Sen hittade vi två hinder på en stig som Pepsi tyckte var heeeemskt läskiga att skutta över.. Blev dock ingen bra bild eftersom ponnyn inte riktigt ville stå still ;)Jaa, undebart mysig tur på pigg ponny ialafall! Ska ta och mysa ner mig framför en film snart, Step Up 3 tror jag, eller så tar jag någon smörig romantisk sak, det återstår att se..

Måste iallafall visa er en sak först! En FANBILD! :D :D :D :D VET ni hur glad jag blev eller?! Hur överlycklig som helst!
Den är gjord av Miiikkiiz.devote.se, så nu tycker jag att ni kikar in på hennes blogg och tackar från mig allihop! ;)Såg också att jag hade lite frågor att svara på, underbaaaaart!Svar: Haha, jag klarar alldeles säkert av att skriva det en gpng till ;) Hon är 147,2 om jag minns rätt! :)Svar: Att hästen går i form överhuvudtaget bygger ju upp nacken, men att ställa mycket både inåt och utåt gör underverk! :D Sedan bygger det mer ju högre form hästen orkar gå i. Men börja lågt för att lägga grunden, för om man kräver för hög form på en gång fuskar hästen oftast till sig det ;) Låg form bygger också :)

Frizzeliiiin


Hehe, nu ska jag duscha och sedan blir det som sagt myyys framför någon bra film eftersom jag saknar trevligt sällskap en tisdagskväll som denna! ;) Pussss på er, alla mina fina läsare :*
Let's Tango

Har nu ridit TangoPango och käkat! :D Var dock tvungen att ta en Ipren eftersom jag kände att febern gick upp lite och fick ganska ont i halsen nu när jag ansträngde mig.. Så jag tänkte blogga nu medan den verkar, sen ska Pepsi motioneras! :D

Hon var superfin idag, min fina, fina stjärna! Mamma fotade, dock blev typ inga bilder bra :o Men iallafall, i början var hon ganska horribel att rida. Gick inte att ställa, böja, forma - ingenting!

JAG VET ATT NI GILLAR MINA SUPERSNYGGA FÄRGMATCHNING FÖR DAGEN! Haha, har nog inte misslyckats så kapitalt på väldigt länge...

Såhär såg hon ut då... Var som en pinne att rida, ganska exakt som en pinne kändes det.


Men iallafall så jobbade jag väldigt mycket sidvärtes, både bakbenen innanför och utanför spåret, och hon blev HUR FIN SOM HELST! Hon låg på ganska mycket i handen, men det gjorde mig inte så mycket :) Lossnade hur bra som helst när jag började göra övningen jag visade er igår. Satt bara och nötte den tills hon släppte efter, vilket tog ett tag.. Hehe, men fin som tusan blev hon iallafall!

Såhär gör Tango när hon tycker något är jobbigt - FEM METER LÅNGA STEEEEEG


Slutorna sitter super nu iallafall! :D


HAHAHA MINEN! <3333333 HAHAHAHAHAH tur att man har en fin ponny!
Skapligt loss ponny när vi galopperade lång och låg :)
Jag upptäckte också att TangoPango tappat väldigt mycket nacke på den här korta tiden, den har likosm försvunnit, är hur tunn som helst nu! Men det ska vi rätta till illa kvickt :D Har gjort om hennes fina tofsar nu också, så istället för 14 stycken blev det 27, hehe :D Blev mycket finare nu, syns knappt att de är där!

Nu ska jag ner och rida Pepsodent och fortsätta tvätta massa schabrak som var i stort behov av omsorg ;) Puss på er, kanske kan få mami att fota Pepsi också, med lite tur :)

Todays plans

Hej allihopa! Tänkte dra dagens planer för er lite snabbt, innan jag somnar om igen, haha.. Innan dess kan jag också ta och berätta att jag mår en aning bättre idag! Inte lika mycket feber alls! Har fortfarande ont i halsen, men nu kan jag nog äta iallafall - har inte ätit något annat än yoghurt (som jag inte tycker är så där väldigt gott) på runt 2,5 dagar..

IALLAFALL - dagens planer!


Japp,  så klart ska båda två få röra på fläsket idag. För enkelhetens (och min dåliga fantasis) skull så ska jag ta och göra den övningen som jag visade för er igår. Kommer nog bli jobbigt för dem, speciellt Tango som alltid är lite ovillig när man inte har ridit på ett tag.. Menmen, gör nog inget superjobbigt av det, utan sätter en lite lägre nivå på allt idag eftersom jag inte heller är på topp. Ska bli sjukt kul att rida idag iallafall, efter att ha sett Filip rida helgen! Är inte bara lite sugen på att hoppa, men det tar vi nästa vecka eller i helgen!

bästaHaha, ja, texten säger väl sitt. Ska proppa i mig lite starka grejer, typ grekisk penicillin, hehe. Sedan ska vi ta och ringa till en privatläkare i Stockholm och få en riktig utredning gjord på lilla mig, detta är trots allt nionde gången jag blir sjuk iår. Så NÅGOT måste ju vara fel?


Mina sporrar blev kvar nere i Karlstad, och de går inte att hitta, tydligen! :( MINA ÄLSKADE SPORRAR MED PARLANT SPORREMMARNA..! Jaja, de kommer väl fram, men jag har lite panik eftersom jag nästan alltid rider med sporrar hemma också, och det är tävling sista helgen i Juli. Jag har kollat Filippas och Hööks (ja, till och med HÖÖKS ;)), men ingen av dem hade gummiöverdragna sporrar som var 15 mm? :o ÅNGEEEST, har ju så klart inga reserver heller, och tänker verkligen inte rida utan gummi på dem, det är ju bara dåligt för skor/stövlar.. Aja, jag får väl leta vidare helt enkelt, och säga åt Filip att gör detsamma. I värsta fall får jag väl be mamsen ta hem ett par ;)

Kanske ska satsa på ett par JIN, förresten? Snyggaste sporrarna i hela världen, om ni frågar mig. Men vilken färg isåfall? Vill så klart ha ett par lila, men det är ju liiiiite svårt att matcha, så funderar på ett par guldiga, svarta, silver eller vita - sådant som man kan ha till allt alltså :) VAD TYCKER NI?

Jaa, usch, det ser för hemskt ut nu. Ska ta och slänga alla schabrak jag inte vill ha kvar också, så mamma fattar att det är dags att införskaffa lite nytt! ;D Ska också ta och tvätta en massa schabrak som har behövt tvättas lite för länge nu.. Haha, ska de tvättas får jag göra det själv, mamma lägger sig aldrig i, vilket är både bra och dåligt ;) Får väl se hur mycket jag orkar idag, men det ska påbörjas iallfall!


Ja, den säger väl sig själv? Har galet ont i magen för att den vill ha maaaaat. Tyvärr har min hals satt ganska rejäla käppar i hjulen för magens planer, som jag sa innan. Men IDAG. ÅH, VAD JAG SKA ÄTA! Haha, aldrig mer leva på yoghurt! ;) Det är bara gott i små mängder, inte heeela tiden.Nu sätter jag fart, börjar med FRUKOST! Har aldrig sett fram emot frullen såhär mycket, haha.. Puss på er, ha en underbart fin dag, bästaste läsare! (Glöm inte att säga vad ni tycker om JIN sporrarna ;))[Just ja, glömde säga att jag såg tredje avsnittet av True Blood säsong 4 igår. Lite efter, jag vet... Men ÅÅÅH vad bra det är, följer serien slaviskt alltså ;) Haha, nu börjar ju den braiga delen också! :D GO ERICCCCC!!!!]


Hemmagrejs

Sitter och funderar på lite hemma/träningsscharbrak. Är så trött på de kassa schabraken jag har nu, hehe. Har en massa från typ Börjes och Hööks som jag har vunnit någon gång i tiden, använder kanske 4 av 15 schabrak, och hinner inte riktigt med att tvätta dem, hehe.. JW är ju ganska så superbra eftersom mami kan ta hem åt mig så, HÖHÖ :D

Funderar starkt på ett sådant här, jag tycker de ser så sköna ut. Dessutom är de snygga, och helt okey att ha på träning också. De har en sådandär superbra våfflad insida också, det är det allra bästa tycker jag!


Glengordon? Alltså det är ju fina färger, men passformen ser ju lite.. hmm.. mindre bra (?) ut.. Snyggt annars dock! :)


Detta är ju huuuuuur fint som helst!?!:DHaha, fattar inte grejen med att det står Whitaker DÄR?! Där ska ju sadeln ligga juuuu.


DETTA GILLAR JAG!


HMMM.. jobbiiiigt.. Men vad tycker ni? Vilket skulle ni ha köpt? Eller vet ni några andra snygga? :)

Puss/DMy umbrella's tired of the weatherDet regnade lite när jag och mamma stannade på ICA nyss, hehe.. Ångrade mig vad det gäller ridning idag faktiskt, inget vidare trevligt väder, tror inte att min hals heller tycker att det är så optimalt.. Men eftersom jag inte vill göra er besvikna så uppdaterar jag denna kära blogg ändå, och tänkte att jag skulle dela med mig  av min favoritövning idag! :D

Såhär ser den ut:


HAHHA SÅ OTROLIGT FULT RITAD.

Men, iallafall, den här är ritad så att man börjar på galoppbommarna i höger varv, och som ni kanske listat ut så är detta en evighetsövning, alltså att man bara kan rulla på i den tills den fungerar bra! Man börjar då med galoppbommarna, gärna ha lite långt mellan dem (ca 3 m eller 3,10). Här brukar jag ha lite upphöjda bommar, dock bara 10-15 cm så att det blir liiite jobbigare för dem. Jag brukar lägga fokus på att galoppen ska vara bärig, hästen rak, och också fokusera på mina sits och blick, vilket är jag tycker ät super att göra på sådana här små enkla saker, där "hästen sköter sig själv" när man väl styrt in i  "serien" :)

Sen ska man helst bryta av på rakt spår, vilket jag dock inte ritade, hehe.. Försök känna bjudningen i avbrottet genom att rida med benen in i travan och inte bara dra ner hästen i rätt gångart ;) Bibehåll alltså helst formen i övergången och väns snett igenom . Där börjar du med att se till att hästen är helt rak, om dne har svårt med det så kan du bara fokusera på det, och inte ta nästa grej jag brukar göra ;)

När man sett till att pållen är helt rak så brukar jag flytta undan bakdelen åt ett håll några steg, sedan rakrikta igen på mitten, och sedan flytta undan bakdelen åt andra hållet, innan man rakriktar igen och rider rakt när man avslutar linjen :)

SEN vänder man in och rider slalom mellan konerna, eller bockarna eller vad man nu har ställt ut. På vår ridbana blir det så tomt med bara tre stycken, så det får bli en extra krumelur på slutet med fyra, annars är tre bäst :) Där ska man fokusera på att ställa igenom hästen ordentligt, och när de kan de så kan man flytta ut bakdelen, så som det är ritat börjar man med att flytta ut till vänster, för vänster skänkel alltså. Man ska bara fortsätta flyta mellan flyttningarna här, inte rakrikta alls utan bara rulla på från vänster till höger till vänster osv :)

Sedan vänder man iallafall snett igenom igen, och då kan man antingen göra samma sak som på den andra linjen, eller så gör man något helt annat, övergångar eller något :) Jag brukar öka traven, göra halt på mitten och sedan fatta galopp från halt och komma på bommarna igen, men det bestämmer man helt själv!
I slutet av ett sådant här pass bör pållarna vara eftergivna som tusan, hehe! Tycker att det är en superövning, man får verkligen igenom dem superbra, eftersom man kommer åt dem både på rakt spår och på böjt :) Där jag har galoppbommar kan man ju ha vad man vill, travbommar, koner (som på andra kortsidan), eller så kan man göra öppnor/slutor där... Ja, bara fantasin som sätter gränserna, jag skriver bara om grundövningen! :) Haha, men om ni har problem med att få igenom era pållar så rekommenderar jag den verkligen, helt suverän övning som man kan variera väldigt mycket! :DHaha, förlåt om det blev mycket text nu, men om ni orkade läsa allt så har ni en superbra övning till något ridpass framöver iallafall! :DI like trains

Nu, kära vänner, siiter jag på tåget på g hem. Det är inte alltid så skönt att åka tåg, och jag tackar min kära dator och min mobil för all underhållning denna jobbiga resa. Har bytt tåg två gånger nu, och har hamnat brevid skrikande, jobbiga ungar båda gånger. BYEBYE sömn! Men, som tur är har jag iallafall haft datorn och mobilen ;) Nu är det bara 1,5 timme kvar tills jag är hemma igen! Mår som ni vet inte bra alls (min hals är mycket sämre idag, dock har jag inte feber), men jag SKA rida mina finaste, bästaste TangoPango när jag kommer hem, mamma får säga vad hon vill! ;)

SNYGG enörad flughuva hon fixat åt sig själv va? ;)Nej, ska nog försöka sova nu, trots paret som sitter bredvid mig och... har det lite mysigt.. Ugh. Ew.

Godnatt, pusss.

BESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBEST

Orkar inte säga något annat än att FILIP OCH SKORPAN VANN MSVA OCKSÅ!

Som rubriken lyder: BESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBESTBEST.

Ska dra och packa allt efter en GRYYYYYM helg! PussssEDIT: Resultatsammanfattning:

FREDAG:

Cardina: 1,20 - 0+4

Skorpan: MsvB - 0 fel 1a

Finn: MsvB - 8 fel

LÖRDAG

Cardina: 1,20 - 0+4 4a

Skorpan: MsvA - 4 fel 1a (delad)

Finn: MsvA - 4 fel 1a (delad)


SÖNDAG

Cardina: 1,20 - 0+0

Skorpan: MsvA 4+0 (A1:a) 1a

Finn: MsvB - 0 fel 1a

Det var allt för den här helgen! Liiite utöver det vanliga, eller vad säger ni? ;)
Var ska detta sluta?!

:'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D :'D


Herregud, ska aldrig sluta vara Filips hästskötare :D Han var ensam nolla i MsvB på Finn nyss och vann (så klart). Härligt att man är hästskötare till den bästa ryttaren på hela meetinget, vore ju pinsamt om det gick dåligt liksom ;) Haha, nejdå, men sjukt fin runda (som vanligt), helt klockren och säker!

Ifall att någon tror att det är Filip som sitter och skriver så mycket bra saker om sig själv på bloggen här så ska jag bara informera alla om att så är inte fallet - jag är bara FULL av komplimanger! :D Men är man så grym som Filippo så har man förtjänat dem ;)

Han har ridit Cardina i 1,20 idag också, och satte en klockren dubbelnolla och var första utanför placering, vilket så klart är lite drygt, men rundan var hur bra som helst, och Cardy hoppade som vanligt höghus ;) Satan vad den hästen hoppar högt alltså, 1,20 ser ju ut som Lätt Ö nergrävt för henne!Nu ni, ska vi ut och gå banan till MsvA, och förhoppningsvis fortsätta detta segertåg. Han är ju OSLAGBAR! :D

Pussss på er, goingar :*

Grymma, grymma unge

Alltså herrejisses vilken ryttare han är, denna Filip Ågren. Han tog dubbelseger i MsvA idag med Finn och Skorpan, som enda ryttare på 4 fel i grunden på bägge två. SÅ. GALET. BRA! Haha, hela jag skakade som bara den av allt adrenalin när han gick i mål på Finn, som startade sist, hehe. Man måste ha en sån kyla i sig för att klara något sådant, helt otroligt hur bra han är.

[har sett att det är många som snott mina bilder, så nu blir det © på hästbilderna iallafall - irriterande med sant..]
BÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄSTA DEM! :D Skorpan fick också vara med in på prisutdelningen, men inte springa ärevarv, vilket ledde till att han for omkring som en tok när Finn fick springa ;)Imorgon är sista dagen här nere, och Filip startar första klassen - 1,20 -  med Cardina.. Sen går Finn MsvB och Skorpan MsvA, så vi hoppas på att det går bra imorgon med! Måste säga att jag blir otroligt sugen på att tävla nu, hehe. Blir också väääldigt sugen på att börja tävla lite storhäst, de ser så härliga ut :D

Alle Sandbring


Nuuuu niiii, ska jag blogga lite åt Filip också, hehe.... Pusssss på alla som kommenterar, de är det som är roligt med att blogga ju - KOMMENTARERNA! ;) Och besöks statistiken så klart..Svar: Haha, var ju meningen att jag skulle ha små bloggtävlingar ganska ofta, men jag har liksom glömt bort.. Ska bli bättre, jag lovar!


Svar: Jag skulle ta på ett skarpare bett, som pelham, när jag red ut. Då kommer man mycket lättare åt hästen samtidigt som det är snällt mot munnen, plus att det har lite hävstångeffekt som gör att man får ner skallen på dem lite ;)Cardina

Nu har Filip precis startat Cardina, efter en ganska hetsig morgon där halva familjen försov sig, så Cardina var ute 15 minuter för sent.. Haha, jaja, det gick galant iallafall! De fcick ett oturspet i omhoppningen, men tiden var ju oslagbar, så de blev fyra!! Synd på petet dock, annars hade han vunnit! :)Åhhh, GRYMMA HÄST!
Ska ut och fota prisutdelning nu, bästa, BÄSTA Filip! :DSvar: HAHA, den handlar om mig (Danai) ;) Just nu skriver jag dock mycket om Filip eftersom jag är med honom på tävling ;) Annars så skriver jag bara om mig och mina pållar :D

Duktig Filip gjorde sig förtjänt av mat idag igen

HAHAHA, jag tycker att det är roligt att folk har väldigt svårt att släppa att jag och Filip faktiskt inte är tillsammans.. Folk påstår sig ha sett oss hålla varann i handen och ha bildbevis på det :D Hihi, dom bilderna vill jag se :D Väldigt roligt att folk tydligen tycker att vi skulle passa så bra ihop iallafall, hehe. Personligen har jag ingenting emot det, tycker bara att det är roligt, och det är jag säker på att Filip också tycker!
Iallafall så var han superduktig och tog hem segern med Skorpan idag, trots att hans tartade som nummer 4, av 21 startande (har jag för mig). Skorpan var så fiin så, men det är han ju alltid ;) Sedan startade han sist på Finn, och de är ju inte så lätt att rida bra när man redan vet att man har vunnit, så de slutade på 8 fel, men en helt okey runda ändå. Finn gjorde inte direkt något fel, utan det var Filips ridning som var lite kaos ;) Haha nejdå, han rider alltid kalasbra, kära läsare, men det vet ni nog redan!

Maja Frisk och Top Gun, om jag minns rätt. GALET snygg ponny!


Skoorp
Och så Fiiiinn


Prisutdelning :)Sååå, nu blir det inga fler bilder idag! Jag har sovit en stund nyss, vilket gjorde under för min hälsa :D Sen ringde Filips mobil och så var det slut sovet för mig! Haha, menmen, sov väl i 5 minuter iallafall :D Höhö, ska kaaanske knoppa Skorpan ikväll också, för tillfället har han 32 tofsar som jag gjorde, haha.. Så fiiin så, bättre än innan iallafall!Vi ska strax käka nu vi, puss på er!

Cardyyyyyy

Nu har Filip startat storhästen -  Cardina - i 1,20. Hon var huuuuuuur fin som helst, rundan var helt sjukt bra! Hon var väldigt spänd och stirrig runt omkring, men inne på banan var hon verkligen jättefin! :) Fick ett riktigt skitpet på sista hindret, så de hamnade första utanför placering - lite småsurt sådär ;)

GRYM HÄST! :D Är helt kär i henne, liiite avis på Filip för henne.. Men jag har ju Tango.. :D :D

Så vi har käkat nu och ska nog ta det lite lugnt innan vi gör iordning ponnysarna för MsvB :) Jag mår bättre idag (för att jag kontinuerligt äter Ipren), så jag kan vara lite till hjälp med NÅGOT iallafall! ;) Haha, ska nog försöka KNOPPA skorpan ikväll, eftersom hans man ser ut som 300 svåra år och ett bombnedslag +  travare.. YES, det ÄR så illa, jag lovar! USCHUSCHUSCHUSCH, får ju panik.

Coolingarna på landslagsträningen på Strömsholm i April
Såå, nu ska vi ta och gå upp till stallet och greja lite med allting :) Hörs ikväll efter att ponnyerna har gått, pusss!Måste bara ge cred till Sara från www.teammittsvenska.blogg.se för den här kommentaren - så KLOCKREN! :D
Svar: Jajemen, gå in på hemsidan och släng iväg ett mail så kan vi ta hem åt dig! :D Galet fint!


Västervik

Helluuuuu :D

Nu sitter vi nere i filips lastbil och ska strax sova :D Jag är trött som tusan, har ont i halsen och huvudet, mår lite allmänt illa och har feber -  TUMMEN UPP FÖR DET. Haha, kommer vara hög på Ipren hela helgen kan jag lova ;)

Vi har iallafall  trimmat pållarna sen vi kom hit, och putsat lite och polerat :) Jag fick rida fram Skorpan åt Filip, och det gick käpprätt åt skogen kan jag säga.. Herregud vad jag red dåligt och vad skorpan gick fult! Sen sätter sig Filip upp och så går han som en klocka, så klart. Haha, kände mig ganska kass då kan jag lova.. Nöjde mig med att gå med Finn sen, och smsa med roligt folk :D Haha, det blir min arbetsuppgift i helgen tror jag - lunka runt med en häst i koppel ;)
För övrigt så ska vi nog sova nu, och jag ska göra slut på detta oerhört tråkiga ch korta blogginlägg ;) Förhoppningsvis slutar det regna till imorgon också, så det blir fina kort på pållarna och Filip! :) Meteorologerna säger att det ska blir finfint, men sedan när har de någonsin haft rätt?

Haha, nattinatti på er, puss :*

On our way

NUU sitter vi i lastbilen och är på g till Vstervik :D Jag är så smart så jag fyllde på refillgrejs på vår dongel, så nuuu kan jag surfa så mycket jag vill både på dit- och hemvägen. ALLT för att jag ska kunna blogga åt er, kära läsare!

Vi putsade och la fram grejor hela kvällen igår iallafall. Så klart fick ju jag putsa eftersom jag är den enda som tycker det är kul ;) sex träns, två sadlar och två hopp plattor var det som blev lite renare än innan :DImorse blev vi väckte runt 8 och käkade lite frullelito :D Jag åt pasta med köttfärssås jaaag, inget slår riktig mat på morgonen! :D :D  Haha, sedan packade vi in alla tusen saker i lastbilen, lastade hästarna och oss själva och åkte :D Så nu har vi åkt i två timmar ungefär, och det är väl runt fyra kvar tror jag, men det gör inget! Jag och Filippo kan prata 10, 5 timme i sträck upptäckte vi när vi åkte till Norge :D

Tangohest i Norge


Så jaa, det har inte hänt så värst mycket idag, hehe. Blir väl desto mer gjort när vi kommer fram och allt ska ordnas upp. Haha, nu har de dessutom ordningsfreaket MOI där, så nu j*klar om det inte är fint! ;) Kommer få slava en hel del i helgen känner jag på mig.. Har kameran med iallafall, så om allt går som planerat så får jag fota min idol lite också! :D

favoritbild i repris ;)Svar: Ehrr.. Tycker personligen verkligen inte att min sits är bra... Men TACK iaf! :D

Hoppar mycket enkla hinder hemma, där man inte behöver tänka så mycket på själva ridningen utan kan koncentrera sig på sitsen, eftersom man annars ofta bara koncentrerar sig på ridningen fram till, och efter hindret :) 5½ är en jättebra övning för det, om man har ett lågt insprång så att man bara kan "åka med" igenom. Haha, såklart är det inte bara åka, men man kan fokusera på sitsen. En annan sak som förbättrar sitsen väldigt mycket är blicken! Om man lyckas höja blicken över hindren rätar man automatiskt upp sig väldigt mycket :DNu ska jag tvinga Filip att blogga och tugga tuggummi :D Återkommer så klart ikväll ;) pusssssar


Värmeland

Goooo'kväll :D

Nu sitter jag nere i Kappstad i Filips soffa och ska försöka blogga om något vettigt.. Uhm.. Ja, vad har jag gjort idag? Åkt tåg i fyra timmar ner hit hela dagen känns det som. Och ätit. Och ridit en mycket grinig Pepsi. Red massor med lösgörande arbete på henne idag, och avslutade med att hoppa en linje med ett litet hinder och en oxer, bara för att s eom hon var lite på alerten, vilket hon inte var.. Hoppade inte alls som vanligt, utan "hivade" sig liksom över. Men jag tror att det beror på att det var väldigt varmt och att hon går ute nu, så hon får inte lika mycket vila och kraftfoder :)

Red iallafall mycket öppnor och slutor på henne för att få henne att lyssna och bli mjuk i musklerna, vilket hon var väldigt motvillig att göra. Under hela passet var hon stel i munnen och allmänt jobbig att rida, men som sagt, hon var nog lite trött och stel sedan gårdagens konditionspass ;)

HAHA FAIL


Jaa, hon är ju inte den smäckraste jag sett..

NU SKA VI SOVA, NATTINATTI!!!

Stressie


Good day to you, dear readers! :D

Jag är nu hemma efter ännu en natt hos Ule, vilket inte riktigt var planerat eftersom vi trodde bion gick 24 timmar tidiagre än den gjorde, men jaja. Som sagt så var vi och såg midnattspremiären av Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2. Helt okey, inte helt spektakulär, men absolut inte dålig heller. De följer inte händelserna som i boken, vilket är lite synd, menmen.. Hade det varit en fristående film och inte den sista i hela Harry Potter serien så hade jga inte gillat den, men eftersom det är Harry Potter och allt så kan man inte annat än tycka om den, hehe. Helt klart sevärd iallafall, inte alls så dålig som alla kära kritiker säger!

Dessutom är filmen värd att se bara för Rons korkade humor. HAHA, skrattade hur länge som helst åt honom, han är ju så blåst, och så rolig på samma gång!Har fullt upp med att packa samtidigt som jag skriver nu, klockan 3 drara jag ju till KARLSTAD! SKa soma jag tror jag sagt förut med Filip på tävlingar i Västervik och vara hästskötare eftersom jag själv inte fick tävla där ;) Ska hinna packa, rida och åka in med Britta på service innan dess - hejaheja! Haha, ska rida Pepsi iallafall, hon behöver det mer än TangoPango! Verkar förresten som om de flesta håller med mig vad det gäller regler och hästar, härligt! :DJaja, packapackapackapacka, återkommer väl ikväll, från Filips place! Filip har förresten frågestund på sin blogg, så passa på att fråga honom allt mellan himmel och jord, som varför han dumpade mig efter endast en dag tillsammans?! ;) www.filipagren.blogg.se, yes! :D

Puss på er, ni är BÄST på att kommentera för tillfället hörrni! Keep it up! :D

Harry Pottaahh

Pållarna var superduktiga idag, hinner inte berätta så mycket då jag alldeles strax ska iväg och träffa Bea och käka lite pizza :D

Men iallfall så fick Pepsi ut och springa i skogen idag igen, och det gick finfint! Eftersom jag inte ritkigt visste vad jag skulle göra med TangoPango så tömkörde jag henne! Hon var väldigt fin idag, mycket lugnare än annars :D Koncentrerade mig mest på att hon skulle vara rak och jobba jämt, vilket gick jättebra! Fixade dessutom färdigt hennes snygga tofsar i manen idag så att den lägger sig rätt..Blev väldigt förvånad över hur bra donnan passade i brunt faktiskt! Men hon är ju mer brunskäck än svartskäck nu så..


Haha, tycker att det är ganska fjantigt att ha luva på hemma, men hon var så sjukt irriterad på alla knott så okey dåååå. Och då ska det ju SJÄLVKLART matcha! :D Haha!

På tal om utrustning så vet jag inte om jag har berättat om Sverige schabraket jag har beställt? Ett blågult Anna Scarpati är det, jag och FILIIIP ska ha likadana, och så får vi Sverigeluvor från JW sponsrade av PonnyPrakt! Lyckades dock inte redigera in det, utan fick rita lite fint istället ;)

Ganska precis de färgerna ska det bli, om Innrider inte har ljugit för mig ;)


Behöver jag ens nämna att jag blir irriterad på detta...?

Skräpkopia från Hööks:


Originalet från Dyon:


NÄR SKA DE SLUTA? Nu är det ju liiite FÖR likta kan ag tycka. USCH, blir riktigt sur ju ;) Haha, nu måste jag dra om jag ska hinna, puss!

Rules

Jag veeeeeeet, jag SKA ner till stallet, men först bara måååste jag skriva en grej som jag retar mig på nästan dagligen. Haha, jag brukar inte reta upp mig på hur andra beter sig mot sina hästar, eftersom ALLA har olika syner på olika saker. Men en grej jag stör mig på är hur många människor som låter hästarna fulltsändigt ta kontrollen.

Alltså jag blir helt galen när mina hästar gör saker de verkligen inte får, som att skrapa med hovarna på gången, gå framför mig när jag leder dem eller stanna och käka när man går med dem. Alltså jag börjar ju inte slå på dem eller något, men jag säger alltid till dem på skarpen först, och behövs de smäller jag till dem. Låter elakt ja, men de måste ha gränser. Herregud, det är 300 - 800 kg muskelpaket vi håller på med, det är farligt att låte dem ta överhanden.Haha, hatar verkligen när en häst bara går rakt över en människa, så säger personen "nej, sluta nu" och drara lite halvt hjälpöst i tyglarna/grimskaftet medan hästen bara fortsätter gå dit den ska. Kan lova att jag hade ryckt tag i den om den hade grimma, annars hade jag nog gett den en rätt rejäl smäll på näsan, för de SKA ha respekt för oss. En smäll på mulen för en häst är ingenting, titta bara på hur hästar leker. Nej, fy på er som inte sätter respekt i era hästar! ;)

Sen är det så klart väldigt annorlunda från häst till häst också. Pepsi MÅSTE man vara väldigt tuff mot, eftersom hon är så tuff själv, medan man med Tango bara behöver knuffa på henne lite försiktigt för att hon ska förstå. Det är så klart individuellt beroende på hästens psyke och "hur mycket" fel den gör. Men i stort sett så måste väldigt många bli lite tuffare mot pållarna, tycker jag.


Självklart ska man bara bestraffa om de gör fel, och berömma tio gånger mer när de gör rätt. Det är ju bara tänka sig själv, hur kul skulle det vara att träna för någon om man BARA fick skäll hela tiden? Nej, var noggranna med att säga till om hästen gör fel, men var ÄNNU noggrannare med att berömma när de gör rätt, vad det än gäller! :) Då kommer de lära sig blixtsnabbt, för de vill göra rätt, det vill de. Men om de inte vet vad som är bra och dåligt så gör de helt enkelt som de vill, som oss ungefär ;)Såå, det var allt jag hade att säga, men jag vill hemskt gärna veta vad ni tycker (som vanligt)! Vad säger ni, är jag HELT ute och cyklar, eller ligger det något i det? :) Tell meeeeee!
BESÖKSREKORD!

HERREGUD! ÄR NI BÄSTEST ELLER? :O :O

FEMHUNDRANIO besökare igår, och NIOHUNDRAEN klick?! DOG lite när jag kollade det, NI ÄR FÖR UNDERBARA HÖRRNI! :D :D :D :D :D


Mistejk

GOOOOOOOOD eftermiddag :D

Nu är jag hemma igen och har precis gett hästisarna lunch i regnet. Haha, inne i Avesta var det solö och 27 grader varmt, här i Hede regnar det, åskar lite och är KAAAAAAALLT! Haha, det skiljer 2 mil, men ett helt universum i klimat alltså ;)Haha jag och Ulrik upptäckte igår att en av mina kära läsare hade väldigt, väldigt rätt ;) Haha!

Det stämmer väldigt, väldigt bra att premiären är IKVÄLL, inte igår. Vi gick till bion runt 20 i 12, och det var helt tomt, mörkt, och låst.. HAHA, lite fail där alltså. Jaja, ska väl dit ikväll igen då, så får vi se om går bättre då :D Gaaaalet söt kissemisse har de köpt också, en ragdoll vid namn Sally!

Mysmonstret, HUR FIN SOM HELST, visst? :D


Iallafall, ska ut och rida nu, ser uta tt lysa upp nu :D pepsodent ska ut i skogen och bli av med mage, och Tango ska nog få trava lite bommar tror jag! :D Såg, tack vare en underbar läsare om uppmärksammade detta, att jag ligger på 21 plats i Sveriga! HUR COOLT? :D Haha, stolt jag blev nu, kul att få lite utdelning för allt slit man lägger ner, eller vad säger ni?Sen har vi sen där Ulrik som ni undrar om.. Haha :D


Svar: Nej, du är verkligen inte efter ;) Haha, har inte skrivit något alls om honom förutom att jag har varit hos honom några gånger. Han är iallafall en -94a och går i min skola, fast han går naturvetenskapsprogrammet. Ganska så spelnörd är han, men galet snäll och rolig :D Haha, som de flesta av er nog vet vid det här laget så föredrar jag killkompisar framför tjejkompisar anyday, bara Bea som är ett undtantag ;)

En passande bild hade väl varit på Ulrik, men eftersom alla mina bilder är borta så får ni en "snygg" cambild på moi, inte vanligt! :DBAHAHHAHA, så otroligt ful. Jaja, nu ska jag ner till stallet, SOLEN SKINER! :D Pusssss på er, fantastiska, bästa läsare :*

Ready.. steeeaaaady.. GO

Nu är stallet avklarat för idag och pånisarna har sköt sig exemplariskt! :D Började med världens bästa Pepsodent, och hon var bäääääst idag :D

Haha, red som sagt på tränsbett, och gjorde massa övergångar för att få fram liyte elasticitet eftersom hon antagligen var lite stel från igår. Hon lyssnade kanon redan från början, så sen red jag ett lite vanligt trimpass med att flytta bakdelen osv (ni vet nog hur de går till nu, annars får ni fråga! :)) Hon var HUUUR fin som helst, även galoppen var supermjuk om än liiiite svår att korta. Haha, hon blev helt fyrtaktig då.. Men när jag stod i lätt sits och lät henne galoppera i arbetsgalopp mjuknade hon kanonfint och gick i en ÄRLIG form, inte "hejmarkjagvillätauppdig" form :D

SÅ ful är hon väl inte va? :)


Ska också nämna att det sprang en dryg liten hingt bredvis staketet på ridbanan heeela passet jag red, och Pepsi var sjukt irriterad på honom, likaså jag. USCH, han får stå inne nu, orkar inte höra på hans gnäll längre..

TangoPango fick ett pass i skogen eftersom hingsten var helt rabiat. Hon tyckte det var myyyyyyys med ett lite lugnare pass, men imorgon kör vi på igen! :DSååå, nu ska jag ta och duscha och greja innan jag sticker in till staden igen, ska se MIDNATTSPREMIÄREN AV SISTA HARRY POTTER FILMEN!!! WUPPEEEEEE, tänk att AVESTA kan lyckas med något sådant, helt makalöst! Skulle dessutom fika med Ulriks kompis och hans tjej ute vid Dalälven någonstans i skogen, så ska ta och skynda mig rätt rejält nu.. Haha, pusssss

Graaaawr I'm a dinosaurHELLUUUU :D

Efter drygt 40 timmar utan sömn igår natt sov jag VÄLDIGT gott kan jag lova. Så väcker Ulrik mig klockan 7 (efter ca 6.5 timmes sömn alltså) och förstör alltihop. MORR. Fick dock sova vidare till runt 10, vilket var väldigt uppskattat ;) SÅÅÅÅ, nu är batterierna laddade och jag ska alldeles strax ner och motionera mina fina! :)

Tango ska som jag sa igår trimmas vidare på och Pepsodent ska få sig en ordentlig uppmjukning efter hårkörningen igår ;) Haha, får väl se hur stel hon är nu, stackarn. Ska testa rida på tränsbett tror jag, men jag vet inte riktigt än.. Haha, hon blir som en betongvägg att sitta och dra i när man rider markarbete och hon tycker att det är jobbigt. Kanske kan lyckas få mamma att fota också? Kanske, kanske, kanske? Haha har ju inga bilder på computern nu så lite påfyllning vore ju inte så tokigt! ;) Speciellt på Pepsi, har inga vardagsbilder alls på henne! :/

Me likey this picture :D


NU DRAR JAG TILL STALLET, PUSSSS
Svar: Haha, alltihop var bara på skoj, från bådas sida sett. Folk har retat både honom och mig hur länge som helst om hur bar vi skulle passa ihop, så nu "blev vi tillsammans" för en dag, och gjorde världen lycklig, typ. ;) HAHA nejdå, men ingen av oss är kär i den andra, vi är och förblir bestest friends, jag lovar :D (fast så sa jag om Kevin också, och det sket sig ju..) ;)

Filippo och Skorpiiie i Norge


Teknikens under


[jag vet att ni inte gillar bilden.. men han var så snygg så jag kunde inte motstå :D]

Hello
. Om ni inte vill läsa ett lite argt inlägg så är det lika bra att ni slutar läsa redan nu, för fy, vad sur och grinig jag är. ;) Min dumma, dumma Mac dator har raderat ALLA mina bilder. Finns icke en endast bild kvar någonstans. KUUUL. UUUUUSCH vad arg jag är, puckade dator! :( Eller ja, min Biebermapp fanns av någon anledning kvar, så har typ bara 1000 bilder på honom på datorn nu, HEHE. Ser ut som att jag är en galen belieber nu (lite för nära sanningen kanske?).

Meeeen iallafall, klockan är drygt elva och jag är klar med stallet redan, så stolt så! Har släppt ut dem, gett dem mat och aqua, ridit mina två fina, fina, och putsat grejorna såklaaaaart :) Tango trimmades som sagt idag igen, red med graman även idag och det var stor skillnad! :) Fortfarande inte tillbaka till sitt vanliga jag men det är förståeligt, med den gräsmagen! :) Red i kanske 20-25 minuter och det var sjukt mycket äckliga insekter redan då, usch! :(

MINA BEN SKAKADE INTE IDAG! :DPepsodent däremot fick sig ett lite drygare pass i skogen, intervallträning! :D La upp en inte allt för svår intervall med "1 minut trav - 30 sekunder skritt" tre gånger, och sedan fick hon cantra 1 minut - skritta 1 minut och sedan började jag om :) Vi var väl ute i en timme nästan tror jag, och hon tyckte det var JOBBIGT, men skönt att få springa av sig! Haha, jobbigast var nog alla insekter dock, fy så mycket broms det var ute i skogen idag! Ställde inga krav på Peps iallafall, bara att hon skulle gå i den gångart jag ville ;)

Kan berätta att Peps var sjukt stel också, haha hennes galopp var som på en 25åring - stel, lite fyrtaktig och korta steg, haha. Imorgon ska hon få sig ett riktigt lösgörningspass! Sedan ska hon få gå intervaller varannan dag tror jag, för hennes kondis behöver verkligen byggas upp! :) Dock blir alla passen inte alls lika hårda som det här, utan tar det lite lugnare nu när det är tävlingssäsong.För övrigt så kunde jag inte sova inatt, överhuvudtaget, så klockan 3 - halv 4 imorse bestämde jag mig för att det inte var någon idé, haha. Satte mig då och kollade på de första två avsnitten av True Blood säsong 4! SOM JAG LÄNGTAT! :D Åååh, gudomligt bra var de, ser verkligen VERKLIGEN fram emot att se det tredje avsnittet nu när Sookie dumpat äckelBill och allt. Haha, gillade verkligen inte honom, JAG HÅLLER PÅ ERIC! Har ju läst böckerna nu också, så jag hoppas att de håller sig till den storyn.. :D Jag har med andra ord inte sovit på mer än ett dygn, vilket kommer leda till att jag deckar i soffan hos Ule tidigt ikväll... Jaja, är man inte trött så är man inte, och de där två avsnitten var helt klart värda att offra lite sömn för ;)Nähe, ska ta och duscha och greje innan jag drar mig in till staden. Ska köpa en mycket efterlängtad fläkt till mitt sovrum om jag hittar någon billig sak är det tänkt ;) Puss på eeeeeer!

Worlds best Tango

Tjalalalaaaaaa :D

Nu har en glad Danai trimmat världens bästa TangoPango, ååååh så fin hon var! :D Haha, inte bara lite stel efter nästan inget arbete alls på tio dagar, men fick igenom speciellt vänstersidan super idag! Tror till och med att jag kan gå så långt att jag kan säga att vänstersidan var finare idag än höger, DÅ är det helt makalöst! Jobbade bara med det vanliga i trimpassen - bakbenen innanför/utanför spåret i alla gångarter, lite tempoväxlingar och.. BYTEN! VET NI?! HON SATTE DEM ALLIHOP! ALLLIHOOOOOP! Förstår ni hur fantastiskt makalöst otroligt det är?! De är inte så vackre, hehe.. Men med tanke på at jag inte har fått henne att byta fram tills nu så är det helt fantastiskt, är så glad så! :D

För övrigt så hängde hon lite i bettet idag, men red på graman så skyller lite på det ;) Plus att hon som sagt gjort nästintill ingenting på tio dagar, och att gå från det rakt in i ett liite för jobbigt trimpass är inte dåligt gjort av henne ändå! Hon var inte sitt vanliga, fina, mjuka jag, men det var inte jag heller så det gör inget :) Haha, var skakis i benen efter ett ynka 20 minuters pass - UH-OH. Haha, var helt chockad kan säga, mina ben skakar ALDRIG efter ett ridpass. Eller ja, nästan aldrig, tydligen.

Haha, lång och låg pålle när vi skrittade av idag ;) Hon gick med nosen i marken.


Upptäckte en hemsk sak också.. HENNES MAN HAR DELAT SIG. åååh, får panik på sådant. Så imorgon blir det FLÄTOR som gäller för damen! För övrigt så har jag pysslat med ponnysar en hel timme, jag som normalt inte är så "pysslig" med pållarna annars, hehe. Har saknat dem massor! Har dessutom (så klart) gett alla mina träns den uppmärksamhet de förtjänar genom att putsa dem noggrant ;) Haha, så nu är stallet avklarat för idag! Jag ska nu ta en dusch, byta lakan i min sääääng, och sen städa fort som tusan eftersom det verkar som om Ulrik ska hit imorgon... PANIK, eftersom mitt rum som vanligt ser ut som ett bombnedslag! ;)Ska ta och röra på fläsket nu, kanske skulle ta och käka middag också.. Haha, puss på er, bästa läsare :*Svar: Det står ju så på fb, så då är det väl sant? :D :D :D


HEEEEEEMMMMMAAAAAAAAAAAAAAA

ÄNTLIGEN HEMMA! GUD VAD JAG HAR LÄNGTAT! Flygresan och bilresan hem kunde lika gärna ha tagot tre veckor, fyyyy vad jag längtade hem! Har varit nere och pussat på mina donnor och  gett dem flygande kramattacker kan jag lova, mina fina, fina damer! :D Haha, de var inte RIKTIGT så entusiastiska som jag, men jag är glad så det räcker åt oss allihop! :D

[random bild]


Ska nog ta och trimma Tango en liten sväng senare tror jag, inget seriöst arbete nu när hon har gått och käkat gräs i tio dagar, men jag är så suuuuuugen! Haha, blir nog ett liiiiiitet trimpass åtminstone, det får hon överleva ;) Ska så klart på TRÄNSBETT, nu när jag lovat mig själv det, måste dock köpa ett med fasta ringar för hon får skav i mungiporna av de som snurrar :( Menmen, har ett som är en aaaaning för litet så länge, men det ska inhandlas snarast!Vad mer? Jo, på måndag natt ska jag se midnattpremiär av senaste Harry Potter filmen! YESYESYES! :D Sen på onsdag drar jag ner till Karlstad och åker med Filippo till Västervik som hästskötare, underbaaaart! Haha, fullt upp nu ett tag, men det är kul det också (i lagom stora mängder såhär på sommaren)! Nu ska jag ta och njuta lite av att vara hemma genom att läsa min bok som blev kvarglömd här i Sverige.. Har dock köpt två nya tegelstenar till böcker på drygt 1000 sidor var, HEHE.PUSS PÅ ER LOVERS, ska bli skönt att kunna blogga som vanligt igen och få upp besökarantalet som sjunkit sakta med säkert! ;)Svar: Antar att du menar RXR västen? :) De finns i S-XL om jag minns rätt och jag har S. Jag är 164, så jag kan tänka mig att du behöver en storlek större. Såhär ser deras måttabell ut iallafall, hoppas det hjälper! :)

Svar: Det beror på hur långt det är mellan tävlingarna. Vi tävlar oftast max varannan helg, eftersom vi är på så pass stora meeting och så långt bort. Men iallfall, om det är mer än en vecka mellan tävlingarna rider jag " som vanligt", dock rider jag alltid lugnare pass under högsäsong. Så konditionspassen är jag ofta försiktig med, men det är klart att de ska vara jobbigt för dem! Annars rider jag inte lika "utmärkta" pass, inte stenhårt koordination, styrka osv, utan jag trimmar mest, speciellt på Tango. Ser liksom till att alla knappar sitter de ska och fungerar :)Sen blev jag lite kär i den här kommentaren, så måste bara visa er den, om ni inte redan sett!JAG BLIR SÅ GLAAAAAAAD AV SÅNT HÄR! :D :D :D  Lilla Danaisan i skogen i Dalarna liksom, hehe. TACK!

Night time bloggisch

UUUUUSSSCHHHHHHHH vilken dålig bloggerska jag är! HAHA, mer än ett dygn utan uppdatering,hur står ni ut? ;) Närå, det har varit full rulle hela dagen idag kan jag lova! Vi checkade ut från hotellet runt 12 och väntade sedan på båten på ett café i runt 2 timmar innan den äntligen kom. Sen åkta vi båt från Poros till Pireus runt 1,5 timme, kom fram runt 4, tog tunnelbanan till Aten och var framme i lägenheten runt 5 :D DÅ åt vi "lunch" på någon fin restaurang och MUMS vad det var gott! :D "Hungern är den bästa kryddan" eller vad säger man? ;)

(vet att skärpan är helt off och allt, men det såg lite coolt ut ändå?)

Efter den delikata.. "lunchen"... mötte vi upp en av mammas gamla kompisar på en bar och satt där och snackade tills klockan var runt halv 9, sen kom vi upp till lägenheten, Marcus tog datorn fram tills nu och nu sitter jag här och bloggar :D Haha, som sagt, har hänt en del idag, så har tyvärr inte hunnit skriva något förrän nu! :)


Menmen, ni kanske vill ha lite intressant läsning också? :D Vad vill folk som läser hästbloggar oftast läsa om? UTRUSTNING. Haha, såå, utrustning får det bli! :D

Ska börja med att ge en stor fet HISSSSSS till Back On Track :D Ååh, underbara grejer alltså! Tango är ett riktigt Back On Track paket på nätterna, hon har ett nättäcke och stallbandage på alla fyra. Nättäcket har hon eftersom hon är stel i ryggmuskulaturen och dessutom har några små knölar som inte märks av lika mycket om hon får ha täcket på sig. Inga allvarliga saker alltså, men på hennes nivå måste allt ara på topp, så klart :D

Stallbandagen fram har hon för att hon är gallig, och gallorna sjunker ner väldigt mycket om hon sover med nadagen på, helt superbra :) De försvinner så klart inte helt, men det mesta iallafall. Bak har hon dem mest som förebyggande, alltid bra med ökat blodcirkulation :D Om Pepsi har tävlat får hon ha dem fram istället, så att hon också får något! ;)

OBS: Glöm inte att "fasa" in hästarna med BoT grejerna! Har själv en ryggplatta (eller vad det nu heter) från dem, och använder man grejerna för mycket i början får man ont som tusan, eftersom kroppen inte är van vid effekten. Ha på grejerna två timmar i taget i runt 4 dagar, sedan 4-6 timmar nästa vecka och sedan kan man använda det som vanligt. Dock fungerar de bäst om man har dem i två veckors perioder och sedan vilar en vecka frn produkten, så att kroppen inte vänjer sig helt vid effekten. Att vänja in sig behöver man så klart bara göra första gången man använder saken :)

En Tangohäst på promenix med sina BoT skydd på! :)Jaa, har man en hiss så ska man väl ha en diss också. Denna gång tar GlenGordon hem en STOR diss från min sida. Inte deras schabrak och grejer, men hela deras lädersortiment. Helt värdelöst. Haha, som ni förmodligen vet är jag väldigt noggran med alla mina lädergrejor, putsar med både tvål och fett efter varje ridpass osv, och ALLA mina träns är hur mjuka och fina som helst, oberoende av om det är Hööks eller Dyon. Förutom mitt GlenGordon träns. Det är inget viktigt träns, bara Pepsis ledträns, men ändå. Haha, det är torrt och stelt och helt hemskt att hålla på med. Putsar det varje dag för att det ska bli mjukt och fint, men nej, det går bara inte. Fruktansvärt dålig kvalité, och det är ändå inget billigt träns! Mitt kostade runt 800 nytt, men fick det med Pepsi som tur var, annars hade jag krävt pengarna tilbaka, haha ;) Har en förbygel och en hopp platta från dem också, och de är precis lika hemska. USCH, köp inget i läder från dem!

HAHA, oerhört smickrande bild på Pepsi i sitt GlenGordon träns.DET får avsluta dagens ganska långa och tråkiga inlägg, nu ska jag packa alla mina saker inför HEMRESA imorgon! :D Nattifnatti, puss på er alla mina fina, bästa läsare!Bloggtime

Nu så, är det väl dags för ett sådant här inlägg igen dårå. Haha, har världens idétorka, så har ingen aning om vad jag ska skriva om. Nyvaken är jag också, vilket inte hjälper så speciellt mycket..

Men jag tänkte höra med er vad ni tycker om de små grejerna som Johanna har fixat till? :D Pepsodenten till vänster här till exempel, och bilden i kommentar rutan? :D Personligen tycker jag att det är huuuuuur fint som helst, men det är ju inte jag som ska läsa bloggen, det är ju niiiiiii, kära läsare ;) Dessutom är tid och datum ändrade så att de sitter under rubriken - bra eller dåligt enligt ert förmenande? ;) Personligen så måste jag ju säga att jag tycker Johanna är hur duktig som helst och att bloggen blir finare och finare, men dte är ju vad jag tycker ;) Om ni har några synpunkter på något så är det bara att säga till, det vet ni nog nu ;)

Meeen, iallafall. Idag ska vi ner till havet sista gången, buhu :( Men jag längtar faktiskt hem, är så rastlös här när det inte finns något att göra.. Har läst ut alla tre öcker jag hade med mig, så inget att läsa ens.. Menmen, till stranden ska vi iallafall, och pressa fram den sista brännan ;) Imorgon åker vi tillaka till Aten, och sedan går flyget hem på lördag förmiddag! :D

Jaja, poängen med detta inlägg var väl mest att se vad ni tycker om bloggen, antar jag. Så om ni tycker något - SKRIV DET! ;) Kan vara ett typsnitt som ni inte gillar/vill ändra på, en kategori som ska läggas till/tas bort, själva designen, jaa vad som helst helt enkelt!

 Puss/Danai


Aftermath

ja hörrni, jag har som vanligt här nere inget speciellt vettigt att skriva om, så jag tänkte skriv om en sak som många undrat över en ganska lång period nu, nämligen vad som blev "effekten" på mig efter allt som hände med Silver (läs inlägget här).


Ja, till att börja med så blev jag mörkrädd. Det sitter fortfarande kvar, men nu är jag grek nog att trotsa rädslan, oftast iallafall :) Men direkt efter händelsen så vågade jag aldrig vara ensam där det var mörkt. Jag vågade inte gå ner till stallet själv, vågade inte gå och ta in någon häst från hagen om det var mörkt. Och om jag nu ändå befann mig i stallet ensam så var jag livrädd för att öppna dörrar, ifall att någon stod bakom dem.


Jag fick problem med sömnen, något jag fortfarande har ibland. Ungefär som insomnia, alltså att man antingen helt enkelt är för "orolig" för att kunna sova, eller att man sover väldigt lätt och oroligt - man vaknar för minsta lilla. Ganska så jobigt när man var 13-14 och behövde all sömn man kunde få...

Efter att vi var med på tv på Insider så började jag få en massa sms av folk, vanligtvis som ville stötta och vara snälla. Men en av dem som smsade mig var en känd våldtäktsman som dessutom satt inne för att ha våldtagit en minderårig. Mamma anmälde honom och fick hans mobil borttagen, men fy satan så rädd jag blev.


Sen har det visat sig i andra saker också, som inte är så självklara. Till exempel blev jag livrädd för att flyga, trots att jag flugit minst 4 gånger om året i princip sedan jag föddes. Men efter allt det här fick jag panik och vägrade. Jag skulle till Grekland på semester ett år, men hela natten innan vi skulle åka lkåg jag och grät och hade total panik, så morfar (som jag skulle ha åkt med) fick åka till flygplatsen själv, och mamma kom och hämtade mig i Stockholm.Det här är de mest tydliga sakerna som hänt, men det finns andra små saker också, som att jag alltid kollar igenom hela byggnaden jag är i innan jag gör det "jag ska" som att göra läxor eller mata hästarna, beroende på var jag är någonstans. Jag fick dessutom gå hos psykolog några månader för att de ville att jag skulle "få ur nig sorgen och öpnna den där lådan" eller vad de sa. Haha, lycka till säger jag bara, de misslyckades kapitalt.

//Danai


Thalasaaaa

Ja, hav alltså. Fast in greek. Måste säga att språket kommer lätttare och lättare nu, skönt skönt! Vi har spenderat hela dagen vid havet idag, så jag börjar faktiskt likan en pepperakaka lite nu! :DHAHAHAMeeeen, eftersom bloggen faktiskt handlar om HÄSTAR så tänkte jag ta upp en grej jag tänker på ganska ofta. Tror ni på att man kan "prata" med hästar? Eller ja, djur överhuvudtaget?

Jag tror på det, måste jag säga. Delvis är jag enormt vidskeplig av mig, men sedan har det hänt saker som inte går att förklara riktigt. Som Eva, ett medium vi känner. När hon var hemma hos oss första gpngen var det för att vi ville se vad som var felet med min gamla b-ponny Tommy efter att han helt oväntat fått en panikattack.

Så hon kom ner på gårdsplan och så säger hon "Nejmen, titta där är ju Tommy!" Och sedan fortsatte hon med att räkna upp alla hästar som fanns här hemma. Och ni ska veta, att medium inte läser tidningar (oftast inte), och hon hade dessutom ingen aning om vilka vi var. Sedan "pratade" hon med honom i hans box, och när hon gick därifrån för att hämta oss så lämnade hon boxdörren öppen och bara gick, och Tompa var den snabbaste att smita, jag lovar er. Men när vi kom tillbaka stod han snällt i i boxen och väntade. "Jag sa åt honom att stå kvar" sa hon bara. Ja, som om jag inte hade försökt det.Sedan har vi Yvonne, som jobar hos oss.
När Tango kom visste hon nästan ingenting om henne, vi hade bara berättat att vi köpt en D-ponny. Vad är det första hon säger? "Har hon åkt båt till Sverige?" Hehe, JA det har hon, eftersom hon är importerad från England... Så läskigt alltså.

Haha, jaani, jag vet inte vad ni tror, men jag tror bannemig på sånt här. Jag tycker att det är lite läskigt, men jaa.. vad tror ni?


Ledighet

Åh, jag kan inte få nog av sol :D Det är så wunderbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart! :D Har haft hela poolen för mig själv hela dagen, och bara legat och grillat mig själv, hehe.. Men en grej jag kom att tänka på när jag låg där ute och har det ledigt och skönt är pållarna (så klart). Hur mycket färtjänar inte de den här ledigheten?

Jag är iallafall av den åsikten att de ska få ledigt, åtminstone två veckor på sommaren och sedan ytterligare några veckor på vintern. De ska få gå och ta det lugnt, och smälta allting som hänt under säsongen fram tills dess. Och de ska få "vara hästar" och käka gräs och sova ute :D "Ledigt" betyder inte att de bara ska få gå och bli feta, enligt mig. Ledigt såhär mitt i säsongen är när de får ta det lugnt och skrittas i skogen, eller ridas helt utan krav och bara lunka runt lite. Nu när vi är borta longeras och tömkörs mina damer litegrann, men det blir kanske totalt5 gånger på de 11 dagar vi är borta, sen när vi kommer tillbaka kommer de få jobba ytterst lite några dagar innan det drar igång sen igen.


Jag vet att de flesta tävlingsryttarna på min nivå inte ger hästarna ledigt på sommaren, utan rider dem hela sommaren och tävlar osv. Men det finns nämligen en till anledning till att jag låter hästarna vila. Muskulatur, senor och leder. När de tränas och tävlas så sliter det konstant på muskler och leder, hur försiktiga vi än är, och det är bara vila som kan få allt att "läka". Vi har gjort på det här sättet många år nu, och ända sedan vi började med bdet har vi inte haft en enda halt häst (TA I TRÄ). Självklart beror det på andra saker också, och alla hältor är inte förslitningsskador, men jag tror ändå att den här viloperioden är viktig för dem :)Jag vet ju själv hur mycket jag njuter av min ledighet just nu, så varför ska inte hästarna få göra detsamma? Såhär tycker jag iallafall, men jag är väldigt nyfiken över hur andra tänker. Så, vad tycker ni? //Danai

Chillax

Som vanligt dessa dagar så har jag absolut ingenting att skriva om. Vi har i och för sig varit vid havet idag, på en jätteliten, mysig strand i en jätteliten, mysig bukt :D Där låg vi och degade fram tills lunch, då vi stack till en liten taverna och käkade lite mumsig lunch. Sen kom vi tillbaka till hotellet, och la oss och degade i solen här istället, haha.

Liten söt kompis Marcus hittade (och fotade) på stranden


Alltså ni anar inte hur skönt det är att inte ha några måsten överhuvudtaget, man kan bara ligga och ta det lugnt och göra vad som faller oss in, när det faller oss in. Annars är det hela tiden något man måste göra: man måste mata hästarna, man måste serva bilen, man måste släppa ut hundarna, man måste in till banken, och så vidare och så vidare... så SKÖNT att bara slappna av och "leva i nuet", haha!

vit tjej igår ;)


Poros - HUR FINT?


Nu ska vi ta och snacka ihop oss om middagen, vet att detta var ett extremt tråkigt inlägg, därdör fick ni lite bilder att glo på istället för en massa tråkig text. Har bestämt att en av er ska få gästblogga här också! Den som mailar sitt gästinlägg till mig (helst med bilder) först får sitt inlägg publicerat! :D Maila till: Danai.Doverholt@live.se om ni har lust ;)

Pusssssssen från en glad brunis!

This is the life

God afton på er! :D

Nu har vi varit och käkat MASSA god mat, MUMSIGT! Herregud vad jag komemr gå upp i vikt under denna resa.. Allt är så gudomligt gott så.... Haha, svensk mat kommer aldrig mer duga tror jag! ;) Jag är så mätt så jag nästan rullar fram, och lite smågroggy nästan.. HEHE, ätit en aning för mycket. Skriver nog om pållarna imorgon, om jag orkar, sorry..

Har lät att det är fler än jag som varit på lilla ön Poros! Härligt,kan verkligen rekommendera det till er allihop! Som avslutning på ett väldigt tråkigt blogginlägg får ni en fin bild att skratat er till sömns med..

Frågan är bara..


vem liknar jag?

Haha, godnatt på er, massa pussar :*

Ingen båt, men ett myspyshotell iallafall!

Hallojsan!

Nu har jag legat och stekt vid vattnet ett tag och läst i min nya bok, underbart! Badat har jag så klart också hunnit med, knappt så att vattnet är svalkande, så varmt är det! :D Hotellet vi bor på är absolut inget all inclusive 5stjärnigt hotell, tvärtom. Det är pyttelitet och enkelt, med en miniliten pool och det ligger på bland bergen på ön Poros. Men gud, vilket mysigt ställe! Inte mycket människor alls, och fri tillgång till WiFi, vilket är ett måste för min bloggning! ;) Dessutom fick vi det största rummet de har till priset av ett vanligt, för att de hade missat lite på platsen så min extrasäng fick inte plats :( Menmen, underbara som greker är så fick vi som sagt byta upp oss "en aning" :D

Vid färjan idag. Mitt hår är kaos, jag vet :DSå vi lever livets glada dagar här nere vi! En vecka exakt har vi på oss att steka och bli bruna och fina, hehe. Imorgon har vi tänkt chilla vid havet hela dagen, käka grekisk fisk på taverna på stranden osv, MUMISGT! :D Jag återkommer till er senare, älskade läsare och skriver ett inlägg om hur Tangos och Pepsodent kom att hamna i vår ägo, typ ;) Haha, ni kanske har läst det förut, men dessa ponnisar förtjänar att läsas om igen :D

Haha nu ska jag chilla järnet med en kall dricka, glass och VATTENMELON! PUSS på er, ni är gudomligt bäst som läser trots att jag är på semester! :D

Anonym om SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN:
Bryr du dig inte? Alltså vill du inte träffa honom (pappa) då du inte gjort det på 8 år? :)
Svar:
Nej, på grund av saker som hänt så vill jag inte det :) Trivs bäst med min mami och bror!

Nope, not tonight!

No partying for me tonight! ;) Haha, vi har precis varit nere och ätit den torraste, medt smaklösa kyckling jag någonsin ätit.. Soelade liksom ingen roll hur mycket tsatsiki och grejer man hade på, det smakade iallfall bara torrt. Var som att tugga tuggummi ungefär, och sedan svälja varje tuggummi man tog. Haha, mamma och Marcus är för tillfället nere på baren som vi or granne med och tar varsin drink, men jag mådde så illa så jag kom upp hit igen istället :)Kan säga att jag saknar sverige litegrann. Lite, lite. Haha, efetrsom jag inte hittar något i denna stad så är jag liksom så bunden till antingen lägenheten eller mami.. Och inte har jag några hästisar att hålla på med heller, så jag är ganska sysslolös.. Tur att jag har köpt mig en bok nu iallafall så att jag har något annat än iPhonen att pyssla med!


Vet inte riktigt vad jag ska skriva, känns ju lite boring att skriva om att jag gör ingenting jämt. Någon som skulle vilja gästlogga ett inlägg kanskekanske? :D Eller har ni några andra förslag på vad ni skulle vilja läsa om? Familjen vet ni kanske inte så mycket om till exempel? Jág vet att det aldrig någonsin är någon som svarar på inlägg som detta, men nu har jag ju ställt frågan iallafall! :DJaja, ni får svara om ni antingen vill gästblogga ett inlägg eller om ni vill att jag skriver om något speciellt, annars fortsätter jag att skriva om våra lata semesterdagar :D JAg ska nog ta och lägga mig nu, mår ganska fruktansvärt ;) Nattinatti!


emma om SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN:
är du och markus helsyskon?
Svar:
Japp, det är vi! Inga halvmesyrer här inte! ;) Hehe.


Emmy
om SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN:
Din pappa bor alltså inte i sverige? Bra blogg btw :)
Svar:
Nix, han bor kvar i Grekland någonstans. Vet dock inte var eftersom jag inte träffat honom på ganska exakt 8 år :)


SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN SUN

Ååååååååh, I love Greklaaaaaand. Underbara väder! :D Har dock hört rykten om att det än så länge är fint hemöver också! Skönt för er, svennebananer! Men nu ska ni får höra och häpna, jag är den i familjen som handlat MINST idag! Jag har endast handlat en finfin tröja och två böcker eftersom jag glömde mina hemma..


HEHE, visst är väl tröjan fiiiin? Matchar min fina, lila brillor också! :D


Danai, fast på grekiska :)


Jag har också lite bra och dåliga nyheter! Den dåliga nyheten är att vi inte kommer åka ut på någon båt och kryssa bland öarna.. Kaptenen på båten har ramlat och rutit hela käken så han ska opereras imorgon o så ska de sätta fast hans käke på nåpgot vis och försöka rädda hans tänder och så.. Så han hade en helt okej anledning att inte svara när vi ringde iallafall!

Den braiga nyheten är att mamma har en massa kompisar som har resebyråer och fina lägenheter vid havet här nere, och vi ska träffa en hel del av dem på en bar ikväll, så förhoppningsvis kan hon snacka ihop sig med någon av dem, hehe... Jaja, vi får iallafall lov att spendera semesterna "på vanligt vis" - på hotell med sol och bad bara.. Jaja, vi tar båten nästa gång! :D


Ni får en fin bild från Syntagma, där lite missnöjda greker hade satt upp plakat ;)

Nu ni ska jag ta och sova en seeeeeen siesta innan vi ska ut och käka middag med mamis kompisar ;) Massa pussar på er som läser trots att jag inte skriver om mina underara ponnisar för tillfället ;) Uppdaterar kaaanske kanske senare ikväll också!


anna om I wish that I could fly, way up in the sky:
Vart är din pappa någonstans?

Svar
: En väldigt bra fråga. Någonstans här i Grekland antar jag, har ingen aning och bryr mig faktiskt inte ;)


Schleepy schleepy

God förmiddag!

Klockan är 12 här nere och NU är jag vaken och sitter och bloggar åt er, älskade reeeeeaders :D MEEEN jag har dåliga nyheter.. Mamma får inte tag på sin dumma kompis som är kapten på båten, så det verkar inte som om det lir någon båtresa för oss.. Menmen, mamita mia har iallafall lovat att säga upp sin 35åriga bekantskap med personen i fråga om han förstör vår semester för oss. Hehe... skadeglädje är den enda sanna glädjen.. :DJaja, vi ska nog ner på staden en stund nu, käka "lite" sen frulle och kanske shoppa lite i alla tusentals fina affärer här! :D Får som sagt se om det blir någon mysig båtresa för oss, annars har vi sagt att vi tar in på något litet, mysigt hotell ute på någon ö någonstans :) Men det är ju inte samma sak som att vara ute privat på en gammal fin träbåt som det var tänkt.. Hoppas nu att han hör av sig! ;)

Massa pussar från en lovande brunis  /Danaiiiii

RSS 2.0