Morning routines

GOOOOOOOD FÖRMIDDAAAAAG PEEPS!

Nu Àr jag helt klar med stallet -  har slÀppt ut, mockat, ridit, skrubbat alla vattenhinkar ute i hagarna och duschat, sÄ nu Àr det bara lite kÀk kvar! :) Var ute och joggade bÄda pÄllar i kanske 15 minuter idag, Tango var ganska stel medan Pepsi var mer som vanligt. Iof Àr hon ganska sÄ stel nÀr hon Àr som vanligt, hehe ;) Red bÀgge med lite bredare hÀnder sÄ att det blev lite lÀttare för dem att söka sig nedÄt, och lÀt dem trava pÄ och strÀcka ut ordentligt. De gör ju inte saken lÀttare för mig nÀr de tycker att precis ALLT Àr lÀskigt heller, haha.. Men de var fina iallafall, som de altid Àr (mer eller mindre)! :)Senare i eftermiddag Ă„ker jag hem till Ulrik och sver dĂ€r, sedan Ă€r det bara hem och packa igen. PĂ„ tisdag Ă„ker Pepsi hem till Nathale Lindström eftersom jag drar till Karlstad pĂ„ onsdag och kommer inte hem förrĂ€n den 15-16e.. Sedan börjar skolan den 19e tror jag.. Haha, herregud, VAR TOG SOMMAREN VÄGEN? Tur att man pluggar pĂ„ distans sĂ„ att det inte blir sĂ„dan stor skillnad - det Ă€r antingen att vara hemma och plugga eller vara hemma och inte plugga, sĂ„ det spelar inte sĂ„ stor roll :D Nu ska jag iallafall kĂ€ka lite frulle! Sedan mĂ„ste jag ta och leta pĂ„ mina mattepapper...HÀr har ni filmen pÄ Pepsi frÄn i torsdags ocksÄ! BÀsta rundan pÄ hela helgen tror jag, visst Àr hon fin?! :D
[Innan jag drar mĂ„ste jag ocksĂ„ sĂ€ga att jag ÀÀÀlskar senaste avsnitte av True Blood (avsnitt 5 alltsĂ„) SĂ„g det medan vi var i BollnĂ€s och ja, för er som följer True Blood sĂ„ kan jag ju bara sĂ€ga ÄNTLIGEN om Eric och Sookie, eller vad tycker ni? :D Om Alan Ball (regissören) förstör det kommer jag bli helt sjövild, jag lovar!]Pusssssss pÄ bÀstaste lÀsarna :D
Svar: Jag tar oftast den jag red sist, eftersom jag startar sent i startfÀltet dÄ och inte hinner byta. Men om jag hinner och bÄda hÀstarna fortfarande Àr sadlade osv sÄ tar jag den som blev frÀmst placerad, eftersom den var mest awesome för dagen, nÀrÄ ;)


Svar: Har ett tredelat kimblewickbett pÄ henne, med kopparrulle i mitten :) Köpte det frÄn mamma, JW alltsÄ. Dock tror jag att de slutat sÀlja dem, hittar dem inte pÄ deras hemsida iallafall. MÀrket heter MetaLab iallafall!
Sentimental

Ibland blir jag sĂ„ sentimental. Speciellt nĂ€r jag tittar pĂ„ bilder pĂ„ mina fantastiska ponnyer. Egentligen Ă€r det helt otroligt hur mycket man kan Ă€lska dessa stora, buffliga djur. Det gĂ„r liksom inte att förklara varför. Jag Ă€lskar dem för att de kĂ€mpar hela vĂ€gen, Ă€ven om jag överger dem inne pĂ„ banan. Jag Ă€lskar dem för att de Ă€r sig sjĂ€lva i alla lĂ€gen, och för att de accepterar dig sĂ„ lĂ€nge du behandlar dem rĂ€ttvist och tycker om dem. Men det finns sĂ„ mycket mer Ă€n bara det hĂ€r. Det Ă€r hela alltihop. Åh, jag vet inte hur jag ska förklara det i ord. Det Ă€r en sĂ„ speciell kĂ€nsla.

Det Àr som att kÀnna sig trygg i sig sjÀlv nÀr man Àr med nÄgon, det Àr som att man kan bete sig hur galet som helst och de kommer ÀndÄ bara titta pÄ dig konstigt och tigga godis - för de Àr sÄdana.Ă…Ă„h, vilka betydelsefulla djur de Ă€r! MĂ„ste ner och pussa pĂ„ mina tvĂ„ underbara, tokiga djur som stĂ„r dĂ€r ute och tuggar hö nu. Tror inte att de blir arga om jag har lite kakor med mig, eller vad sĂ€ger ni?


Att kvala till medelsvÄr

Jag har tÀnkt lÀnge pÄ att skriva det hÀr, men nu sÄ har jag Àntligen tagit mig i kragen. Det hÀr med att kvala till en högre klass, hörrni. Det Àr inte "bara att kvala".

Jag sÄg en b-ponny ryttare förra Äret, som jag aldrig kommer glömma tror jag. Hon red felfritt i grunden i LA och ramlade sedan av i omhoppningen. BÄde hon och ponnyn var osÀkra pÄ höjden, vilket syntes. Vad sÀger dÄ pappan nÀr hon kommer ut frÄn banan? "Det gör inget, nu Àr du iallafall kvalad till medelsvÄr sÄ att vi kan kvala till SM, gumman!"
MEN HALLÅÅÅÅÅÅ?! Att kvala handlar inte bara om att fĂ„ sina felfria rundor och sedan gĂ„ upp en höjd. Det handlar om rutin, och nĂ€r det kĂ€nns okey att gĂ„ upp en höjd, inget annat. Sedan kĂ€nns det sĂ„ klart olika frĂ„n ryttare till ryttare och Ă€r olika beroende pĂ„ hĂ€st/ryttares rutin.Jag och Dennie red totalt ca 28 st LA innan vi gav oss upp i MsvB. FrÄn LA till MsvB Àr ett stort steg, frÄn MsvB till MsvA Àr det inte lika stort, om man Àr rutinerad i MsvB. Av dessa 28 LA red vi 24 st pÄ raken felfritt. Varför gick vi inte upp i klasserna tidigare? För det kÀndes inte som om vi var redo för det, varken honom eller jag. NÀr man gÄr upp en klass ska den klassen man gÄr upp ifrÄn kÀnnas som att man kommer runt den i sömnen, ungefÀr, haha :) Man ska inte pressa upp varken ryttare eller hÀst i klasserna, för det blir bara kaos.Skynda lÄngsamt, kÀra lÀsare. Det Àr det vÀrt i slutÀndan, vare sig ni har en orutinerad eller rutinerad hÀst. Vare sig ni sjÀlva Àr orutinerade eller har varit med en del sÄ tror jag verkligen pÄ att man ska lÄta det at lite tid, man ska nöta in höjderna tills de kÀnns som en söndagspromenad. DET tror jag ger mer, och dessutom ger det en unghÀst mycket mer trygghet i sig sjÀlv :) Ja, det var allt. Thank you for reading!