NUU ska jag sova, efter en helvete..

NUU ska jag sova, efter en helvetesdag ;) Klippte halva tango och vad händer? Jo, det klassiska: maskinen går sönder. Jaja, bara att gilla läget och hoppas att det finns någon snel menniska som vill låna ut en till mig innan greva NÄSTA HELG :O Hästarna är iallfall påpälsade med dubbla vintertäcken allihop eftersom det kommer bli neråt -30 här uppe i dåålarna.. BURRRRRR!Najtynajt!

HEMMA ÄNTLIGEN

HEMMA ÄNTLIGEN! Efter att ha stått ute i -17 i typ en timme kom det ÄNTLIGEN en taxibussgrej som jag och Saman fick åka hem i.. Tur det, för jag kan lova att jag kände vaken mina ben eller fingrar!

Går ner till stallet vid 7 och klipper ponnisarna :D Båda täckena är förresten "köpta" från PONNYPRAKT (www.PonnyPrakt.se) och dom är supervarma och sköna båda två! Rekommenderas verkligen ;)
Nu ska jag prata med Kiwi och sen ska jag spela SIIMSSSSS innan jag gör ponnierna fina! :))PUSS

GREAAAT

Superbra, verkligen kanonbra start på dagen! Not. Missade bussen och tvingades väcka mamma som för en gångs skull har sovmorgon. USCH.

Idag blir pollarna klippta iaf! Väntar lite till med SO uppsatsen, vi har ändå inte satt något inlämningsdatum på den (än). Tango ch Dennie ser ut som två stycken lurvbollar! Haha, verkligen dags att klippa dom! :D Såhär ser förresten Tango ut när hon är i hagen :D Haha hon är ju sötast ju! :))) <3 Har aldrig avrit med om en sån fryslort till häst, hon är JÄMT kall under täcket, vad man än tar på henne!


och Pepso har ett sånthäär fast blått när det är riktigt kallt ute :)Nödvändig info, verkligen! :) Nej, nu ska jag typ.. Packa ner mössor åt Bea som inte har någon :O
hejdooo

GALEN HEZT

Inspiration

Kollade precis klart på 1.40 hoppningen på SVT Play. Galet vad inspirerad man blir! Nu ska jag fasen få Tango sådär välriden också! HON KAN OCH JAG KAN, innerst inne ;) INte för att hon är direkt dåligt riden, men hon är ju inte sådär världsklass. Så nu j*klar ska det trimmas hårt somsjutton nere på banan! MOAHAHA.:D PUESS

TEVLING?

Ska man ha en liten julklappstävling för er kanske? Ska jag höra med sponsorn vad hon säger? :)


Snöösnöö, underbara snöö :D

ÅÅH, jag bara ÄLSKAR snö! :D Och just nu bara vräker det ner - underbart! Ska egentligen ner till stallet och mocka, men jag fastnade här en liten pyttestund bara :) Skjutsade hem kevin alldeles nyss.. Hans väg var inte plgad, så det gick ju lite som det gick, man såg inte var vägen vare ller nånting! Menmen, som van,igt så är Brittabil bäst och tar sig igenom allt :D

GRATTIS UNDERBARA BROR som blir 14 idag! :D Haha, "bara" 14 och nästan två dec längre än mig.. Inte illa ;)

Inte är han ju ful iaf ;)


Nej, nu ska stallet mockas, rummet städas och ljusstakarna upp! :D JULSTÄMNING HERE WE COME!
Får se om det blir någon ridning idag, hinns det så hinns det, annars är det inte hela världen.

puess

FILMKVELL såklart!

Sitter och kollar på Fanatastic Four med älsklingskiwifruit ;) Idag har vi varit tsm i 1 år och 2 månader. YÄY :D
Brittas lampor är lagade nu cokså, så jag och Kevve brummade upp till ICA för skoj skull och handlade godiiis till ikväll! Nu är reklamen slut, så jag återgår till tittandet!


FREDAGAR SUGER

Fredagar är så himla sääämst! Har först specialidrott till 10.10 påmorgonen, sen har jag ett stort fett lång onödigt HÅL till 13.40, då är det franska och sen idrott.. BLÄÄH.

Jaja, nu ska jag vara social med.. någon som inte har lektion. Sen har jag två tegelstenar till böcker också, så jag ska nog bita tag i dom ;)Ha de gööött, puesshej.

Tjött efter den flummigaste kvällen på länge..

Hade ju öppet hus som jag pallrade mig iväg på. HAHA, galet kul! :D VI VANN FRÅGESPORTEN OM MEDELTIDEN! *stoltstoltstoltstolt*

Innan det åkte jag till Lennart och fick massaaaage. Det var välbehövligt kan jag säga! Det är så grymt skönt, men han har klämt så mkt på mig och knakat min rygg så extremt många gånger att det känns lite som att ha varit i en fight med Mike Tyson. Jaja, lite svinn får man räkna med! han har dessutom tejpat mitt onda knä, ås att blodgenomsträmningen ökar = min knäled är HET! ;)

Har lämnat in 2 stycken uppsatser också, bara samhällen kvar att skriva och den hade jag tänkt göra färdigt i helgen! :)

Söt fåågel jag fotade imorse:D


Nu ska det pluggas franska till imorn! :))

Nu ska de säljas!

Ska sälja mina vita Veredusskydd nu om det är någon som vill ha dem :)
700:- vill jag ha för alla fyra skydden :) Dom är lite repiga och det finns lite färg på några ställen som inte riktigt vill gå bort. Men de är bara ungefär ett år gamla och det är inga andra fel på dem! Stl S är de på dem. Har haft dem både på Dennie och Tango, och de sitter finfint på båda två! De kostar förresten ca 2000:- för ett nytt set.Ni kan antingen kommentera eller slänga iväg ett mail till Danaidooverholt@hotmail.com om ni är intresserade :)

Hemma igen, så nu blir det en lista!

Gosh, dumma sjukdom! Nu missar jag matteprovet också. Blääh. Tänkte iallafall sysselsätta mig med en lista som ni alla kommer att läsa, right? *host

Vad har du för utrustning?

Vad har du för ridbyxor?
 Har en maaaassa olika, men rider numera uteslutande i min två par JW och Sarm Hippique :) Mina vita är från Danmark typ :)
Vad har du för stövlar? Ett par svarta Tretorn och ett par trasiga Sarm Hippique. Lutar mot att beställa ett par Parlant snart! :D
Vad har du för skor? ÖÖÖH. Typ mina älskade gummiskor om dom räknas ;) Från LaCrosse är dom :)

Vad har du för strumpor? Celeste Stein
Vad har du för säkerhetsväst? Riders Company
Vad har du för ridhjälm? "Vanliga" JW sammet hemma, sen JW1 med Svarowskioch JW vanliga modellen i sammet med Svarowski :)
Vad har du för sadel? En Prestige Arezzo och en Jeremy Rudge
Vad har du för benskydd? Massor från eskadron, och 5 bar veredus (a)
Vad har du för träns? Jag sätter ihop tränsen själv, så det är massa blandat! Ett brunt Glengordon iaf :)
Vad har du för grimma? 4 st JW är dom jag använder mest :)
Vad har du för spö? dunooVad har du för schabrak/vojlocks? Hv Polo, Bucas,Mia´s RS mf...
Vad har du för martingal? Glengordon, JW och Globus
Vad har du för bett? Tredelat tränsbett (olika varianter, tex parerstänger/fasta ringar osv)
Vilket märke är ridstövlarna?  Sarm Hippique och Treeetoooorn, I already told ya.
Vilket märke är tävlingskavajen? JW
Vilket märke är sadeln? Men va äre här för repetition? Prestige och Jeremy Rudge.
Vilket märke är tävlingsridbyxorna? Riders Company ;)
Vilket märke är sjkortan? JW, Kingsland
Vilket märke är pannbandet? Tre stycken Svarowskipannband, kommer inte ihåg märkena ;o 
Har du läderstövlar? MEN JA.
Har du helskodda ridbyxor? yes
Har du tävlingskläder? NO SHIT SHERLOCK?
Har du dyra ridkläder? Rätt så
Har du en dyr sadel ? mja, drygt 20 för prestigen och runt 30 för jeremy rudgen. Tur att stallet är larmat och sadelkammaren låst! ;)
Har du ett dyrt träns? Inte direkt, runt 600 för allas tror jag.
Hur mkt kostade dina ridstövlar? Tretorn: 3999:- och Sarm Hippique: 4699:-
Hur mkt kostade ditt fleecetäcke? Haha, har bara vinnartöcken i stallet. Gratis alltså ;)
Hur mkt kostade ditt dressyrspö? orka dressyrspö ;o
Hur mkt kostade din hjälm? Sammetarna: ca 2600:- resp. ca 4500:- och den i läder runt 5000:-
Hur mkt kostade ditt träns? typ 600 eller nåt.
Hur mkt kostade ditt nosludd? 250:- ;D
Hur mkt kostade dina stigbyglar? 1200:-


SÅ, nu ska jag berätta för er att Frizzelinen är SÅLD! Hur kul som helst, dom som provade henne var SÅ rätt! :) SÅ vi har fått handpennig och allting och hon ska besiktas på tisdag :) Hoppas nu bara aatt hon går igenom! Det var verkligen världens bästa människor för henne, nån som inte vill ha henne som tävlingsmaskin utan kan ta två år och bara sitta och markarbeta :)Nu sovaaa, puess


dumma immunförsvar.

Är sjuk, nu igen. Var ute igår rätt mkt fast de va sviinkallt, och det gav ju "resultat", som vanligt. GRR. Jaja, får kurera mig ordentligt och hålla mig inomhus (/i skinnet) så att jag blir frisk.
Har egentligen träning idag med, sista för åre, men med tanke på hur mycket in skalle snurrar är det nog inte världens bästa idé. Suck, alltid ska det vara någonting!Dagens låtberoende blir nog helt klart denna: (skit i att de är JB och LYSSNA först!)Justja, två stycken som undrade varför jag pluggar undan så mkt. Anledningen till detta är att jag delvis tycker att det är roligt, men framförallt så gör jag helt enkelt färdigt sakerna snabbare än vad som behövs, och då är det ju värdelöst att sitta och rulla tummarna på lektionerna! Bättre att plugga på i min takt isf och bli klar med kurserna så fort som möjligt! :)

Nu: Sova, hejdoo

Västerås nästa!

Hoppar över ridningen helt idag, pluggar lite och åker till västerås om ungefär sisådär en timme :) Jag har studiedag idag, så jag ska va med Kevin i skolan istället, ska blir kul o se hur det ser ut! :)

Har haft utvecklingssamtal idag med, har bestämt mig för att jobba lite före i historian och kanske samhällen, så jag kommer antagligen vara klar med A-kursen i dom två runt februari-Mars. Sen ska jag nog jobba på lite i matten också, vill bli klar så fort som möjligt med den, eftersom Matte B tydligen är bra mycket svårare och tidskrävande. Vafasen. går man ändå i skolan, är de ju lika bra att plugga på, eller hur? :D
Nu så ska jag ta och plugga på lite geografi, blir förhoppningsvis klar med uppsatsen idag, YÄÄY! Puessn på er!


Nu får ni svar på era frågor!

Vad hade du för mål 2010 med alla hästarna?
Målet med Tango var att hoppa felfria MsvB och kvala till Globenkvalen. Sen har jag slltid "Dröm mål" som är någonting att verkligen kämpa för, men som inte riktigt är till för att uppnås, utan mer för att jag ska kämpa för något (sikta mot stjärnorna för att nå trädtopparna, ni vet). Iår var det målet för Tango att kvala till Globen.

Med Dennie målet at rida säkra MsvA och, ha måånga vinster i MsvB och dröm målet att kvala till Globen.
Frizzan har ju inte varit hemma och sen pepsi har vi ju inte haft så länge, så dom fick inga mål iår! ;)

Blev de uppnådda?
Tango:
HELLYES! And then some! Att jag skulle komma så nära att kvala till Globen hade jag ingen aning om och det var verkligen mer än vad jag hade hoppats på. O sen att vi skulle debutera MsvA iår fans ju inte på världskartan när vi gjorde målen i vintras/våras. Men vi har vuxit med uppgiften och varför inte ta ett steg över sina mål när man ändå är så nära och känner att man kan?

Dennie: Inte de med MsvA, o det är ingens "fel" Jag provade en i Mora, och det kändes verkligen inte bra, på grund av min och hans orutin men framförallt på grund av min längd. Så det målet strök vi ett streck över ganska tidigt och satsade istället på MsvB:n. Och se, vi har tagit hem 4-5 st globengehäng och vunnit RS cup! Han är ju ändå bara 8 år och det här är hans första år på de stora banorna! :D

Tävlingen/rundan som du kommer ihåg mest från tävlingsåret?
Med Tango är det helt klart MsvA:n, allting annat hamnar i skugga jämfört med den känslan. Det är inte den bästa resultatmässigt, men känslomässigt är den värd flera hundra miljoner ;) Haha, överdramatisk danai ;)

Med Dennie är det RS-cup finalen. Jäklarns vad fin han var där! Ingenting öveträffar honom när han är i den formen och hoppar SÅ bra! :D Men ändå hamnar även dne rundan lite i Tangos skugga, haha, min första msva är värd mycket den ;) men iaf, den rundan med dennie var med hans mått märr oöverträfflig! :D

Bästa/sämsta rundan?
Bästa
rundan resultatmässigt... Svårt, men den jag räknar som allra bäst då är nog RS.cupen, allt bara flöööt och stämde :)

Sämsta var helt klart Västervik i MsvB+% med Tango.. Hon sprang ut på B i kombinationen helt utan anledning och rev två. Har aldrig haft 12 fel med henne förut ;o

Hur många hästar rider du och tränar med nu?
4 stycken; Dennie, Tango, Frizzan och Pepsi :)

Har du någon drömhäst(som du inte äger)?
Ojj, gud vilken svår fråga! Jag har inte funderat på det faktiskt, men om jag någongång bara skulel få välja vilken häst som helst i världen så skulle jag nog väldigt enkelt välja Meredith Michael Beerbaums Checkmate - underbar polle som hoppar 1.60 som en riktigt gummiboll!Kommer du köpa stor häst sen?
Jaa, jag tror det. Eller vi har ju redan 3 stycken egna uppfödningar, så om jag köper storhäst elel rom jag rider dom får vi se, men storhäst blir det iaf!

Hur ofta rider du dressyr?
Varje dag! Jag rider nog lika mycket dressyr som en dressyr ryttare gör, bara det att jag kan göra det i hoppsadel! ;D

Har du tävlat dressyr någon gång?
Oja ;) Haha har varit med i Div II och ridit dressyr ;) Haha, dock tycker jag att bedömningssporter suger ;) Ja menar, om domaren inte tycker om mitt pannband, så kan hon trycka ner poängen rätt rejält ;)

Har du planer på att tävla dressyr i framtiden? Du är jätte duktig på att rida och jag älskar din blogg!
Möjligen.. Kanske att jag är med i Div II i höst igen.. Haha, nej vi får se, om det känns bra och så med pollarna så är jag rätt sugen på att starta en LA bara för att se vad domarna har att säga :) Vore lite skoj, men vi får se, time will tell!
Man tackar man tackar! :D Kul att höra ;)

Tycker du att det är kul att rida in / rida till hästar?
Det beror väldigt mycket på. Jag skulle aldrig i livet vilja jobba med hästar, verkligen inte ;) Och sen om jag tar emot någon för in-/tillridning så tycker jag att det är roligast om man komemr överens med och tycker om hästen, annars är det inget vidare. Men generellt sett så tycker jag att det är roligt att se deras utveckling - kolla Dennie! ;))

Vem är den dyraste häst du ridit?
Jonas Rinnés Bella (La Belle), som är värd nån miljon eller så ;)

Vem tycker du är Sveriges bästa ponnyryttare?
Kalle Horwitz, ingen tvekan om att det är han. Han är typ 10 och rider så JÄKLA stiligt! :DNär ska du gå över till stor häst?
Vi får se, jag verkar ju inte bli så mkt längre än alla min nuvarande 163 cm, så förhoppningsvis hela tiden ut. Men man känenr oftast när man börjar bli "klar" med ponnyerna och gå över till större ponnyer eller storhäst :) Så dte blir  helt enkelt när det känns rätt :)

Vem är den bästa Elin du känner???!?!?!???!?
ELIN BERGGREN SÅKLART.

Jag tänkte bara fråga hur du hinner med alla dina hästar?

Du har väl 3 om jag inte minns fel`?
Jag har två ponnyn o tre shettisar, dock ett föl.
men dom andra två, har tänkt köra in den ena för den andra är helt färdig.. (har en tjej som rider min ena ponny på heltid så den kan vi räkna bort)

Jag har sån prestationsångest, hinner jag inte med att motionera både en ponny o båda små på en och samma dag så mår jag så dåligt efter det för det känns som att jag favoriserar dom o alla har ju sin egen charm om du förstår vad jag menar :-)

Hur gör du för att hinna?`Rider du alla på en o samma dag och låter dom vila samma dagar?
Svår fråga! Men jag går oftast upp tidigt tidigt innan skolan eftersom jag är morgonpigg och rider antingen en eller två innan och sen en eller två efter skolan :) Då hinner man med allting bäst. Har provat en massa olika grjer, men för mig är det det som fungerar bäst :)

Jag vet precis hur det känns att man favoriserar fast man inte vill och hela tiden har en känsla av att man inte hinner, men ett tips är att om du inte vill gå uppt idigt så tar du och kör ett "ordentligt" pass med en, alltså till exempel den som du ska köra in. Sen kan du longera/tömköra de andra den dagen. Unghästar behöver tid att smälta saker, så nästa dag kan den gå ett lite lugnare pass, medan du kör lite hårdare med de andra två.

Det viktigaste är att du själv trivs med upplägget, och jag kan tycka att det är enklare om träningspassen "går i vågor" för då tar varje enskild häst inte så mkt tid men blir ändå motionerad. Det jag skrev var bara ett tips på upplägg, man måste hitta ett sätt själv som passar, men det kankse hjälper lite iaf!

Jag vet att många toppryttare har skydd på sina hästar i hagen. Har du det? Är du orolig för att hästarna ska skada sig när de är vinterskodda? Om man nu vill ha boots och senskydd på hästen, är det inte dåligt för blodcirkulationen och hur stor är risken för skav?
Tacksam för svar!

Att ha skydd på hästarna i hagen. Jaa, det kan man ju ha. Men fyfan vilket liv för pollarna alltså. Nej, usch på det, risken för skav är överhängande om skenbenen och karlederna ständigt utsätts för skydd, och dessutom så kan blodcirkulationen minka en hel del, vilket själklart inte är bra. Nej, mina hästar går aldrig någonsin med skydd på i hagen, och jag är aldrig det minsat orolig, varken på sommaren eller vintern. Dom måste lära sig att veta var dom har tassarna någonstans, och gör dom illa sig så är det väl så, hästar måste få vara hästar. Mina går i enorma hagar sommar som vinter, och tävlingsponnyerna går tillsammans med andra. 

Som sagt, risken för skav är stor eftersom hästar inte har väldans mycket päls på varken skenbenen eller karleden (karleden framförallt är väldigt utsatt). Om hästen nu ska ha skydden och bootsen på sig måste de vara väldigt välanpassade och så mjuka som möjligt, så risken för skav minskar. Vad gäller blodcirkulationen finns inte mycket att göra, om skydden ska sitta på hela dagen så lär man ju dra åt dem rätt ordentligt, och då spelar det ingen roll hur mjuka skydden är, blodet kommer iallafall inte fram lika bra. Alternativet är att lina med BackOnTrack, men även lindorna måste ju dras åt om de ska sitta kvar, så även om BackOnTracks material ökar cirkulationen så minskar den ändå bara av det hårda trycket från lindan/padden.

Överlag märker ni nog att jag är väldigt emot det här. Om hästarna går inpackade i en 3x3 hage (som förresten är olaglig nu) i 3 timmar om dagen så lär den sig inte av sig själv var den har fötteran. Mina springer runt som galningar blans stock och sten och hoppar diken ute i hagen, inga problem ;)

Vilka är dina bästa vänner?
Beata Karacsonyi, Maria ericsson och Casper Padazakos :)

När red du en häst för första gången?
När ja va typ 2½ :D

Hur många böcker på ett ungefär har du läst i hela ditt liv?
Ingen aning.. 300-400 kanske :)Vad gör du på din fritid, jag menar, förutom tar hand om dina hästar?
Jag har ingen fritid ;) Närå, skulle jag få lite tid över anväönds den till plugget, datorn och familj/vänner :)

Är du shopaholic? Ellr ja, gillar du att shoppa? :D
Jag kan handla hur mycket som helst, när somhelst, varsomhelst. Så ja, jag är shopaholic :D (Ska fota min sadelkammare så ska ni få se en som har MKT saker! ;))

Vad för egenskaper tycker du att en bra kompis ska ha?
Framförallt så ska en bra kompis (till mig iaf) ha en himla massa humor, gå att lita på och kunan se världen från den ljusa sidan :)

Vad för egenskaper tycker du att en bra kille ska ha?
Kille som i pojkvän? Jaadu, framförallt så ska han acceptera att ridningen har funnits där längre än honom, så han får ställa sig i underläge för den ;) Sen får han definivt inte bli avundsjuk om jag är med någon anna kille, alltså som KOMPIS ;) Haha, för ca 99% av mina puulers är killar, så aa ;) *Sen så ska han vara rik och ge mig en MASSA presenter hela tiden! :D*Vad blir du glad av?
Vad jag blir glad av. Det är så himla mkt. Jag är en allmänt glad människa, så jag blir väl glad av det mesta, men framförallt så blir jag nog glad när mina närmaste är glada. Sen blir jag glad när jag lyckas göra någon glad och skratta, när jag kan göra någon stolt över att vara min vän och när jag ser i hästarna att alla denna eviga träning faktiskt ger en himla massa resultat! :)

Vad önskar du dig i julklapp utav mig? (/Bea)
Justins nya skiva ;) Skoja, jag vill ha en stor fet kraaaam! :D

Tycker du skolan är lätt?
Yes, men tyvärr är den tidskrävande också ;)

Vilka saker får dig irriterad?
Korkade människor som inte evt bättre än att se ner på alla andra fast dom är så korta att de egentligen inte kan se ner ens på en fluga.

Vilka saker gör dig glad?
Saker? Alltså som ett substantiv som gör mig glad? BÖCKER!

Vad är din dröm i livet?
Jag har inte kommit så långt i utvecklingen att jag har en livsdröm än. Men en sak jag vill göra är att på något sätt ge tillbaka alla pengar min mamma har satsat på mig :') Tack mamma, du är bäst<3

Vad vill du ha gjort innan du är 20 år?
Vunnit SM på TÄÄNGO :)

Jag tycker du är väldigt klok, är det för att du läst mycket, eller var kommer all kunskap från? :)
Jag är väl inte klok på en fläck egentligen, men om du menar att jag kan mycket så är det nog bara för att jag har väldigt lätt för att lära mig :) Dunno why, though :)

Vad är din favoritdricka?
På sommaren: SPRIIITE
På vintern: Varm choklad med MAASSSSAAAAA grädde! :)))))
Vad är ditt favoritgodis?
KINDEREGG!

Tycker du om smycken och sånt?
Näe, inte direkt :) Jag har mina fem arband, min ring och mina halsband i ur och skur ;) Inte riktigt min stil med en massa guld och glitter ;D Jag tycker att det är fint på andra! :)

Vad är din favorit låt för tillfället?
För tillfället har jag fastnat på Justins "Stuck in The Moment" och "Bigger" :)


Justin Bieber eller Michael Jackson?
Båda två :D

Favorit accessoar till en vardaglig outfit?
Mössa! :D Och sen glasögon om jag känner för det :)

Hur många länder har du besökt i hela ditt liv?
10 stycken :)

Vem var din första bästa vän du haft?
Ronja Andersdotter :) Tyvärr pratar hon inte längre med mig, everything comes to an end you know ;))

Varför gillar du färgen rosa så mycket?
Jag vet inte riktigt, men den är stark och uttrycksfull :) Och dessutom är man tuff om man vågar ha rosa på sig ;)

Och en klassiker; Om du fick 3 önskningar för att önska dig vad som helst, vad skulle du önska? :D (du får inte önska dig fler önskningar... :D)

Jag skulle önska mig en massa pengar så jag kunde ordna ett stort flott bröllop och köpa en stor flott gård :)
Sen skulle jag önska mig att jag fick MVG i allt i skolan ;))
Och sist så skulle dte nog bli typ.. att jag fick alla körkorten utan att göra teorin eller uppkörningen :D

Rider du pelham med elr utan kindkedja?
Gillar inte pelham överhuvudtaget och rider helst inte alls på det, men om jag gör det så har jag kindkedja :9 Visste inte ens att man kunde rida utan, men gör man det så får ju bettet ingen skarp effekt i munnen, och då kan man lika gärna rida på tränsbett :D

Hur mkt kostade tango?
Ska man tror ryktena här i byn så var det väl uppemot 350 000, men jag går inte in på det egentliga priset. Vad spelar det för roll? För mig är hon iallafall ovärderlig ;D

Eur mkt tid lägger du ner på hästarna varje dag, ungefär?
En häst tar mig ca 40-50 minuter från hage tills att den är ute i hagen/inne i boxen efter ridpasset. Plus att jag drar av alla grejorna lite snabbt efter att ´jag ridet varje häst.. Så kanske.. 4-5 timmar om dagen? Ungefär iallfall :)

A-ponny elr storhäst?
STORHEST ;))

Sååå, det var alla det! Hoppas ni fick de svaren ni var ute efter, annars är det bara att fråga följfrågår ;) Jag är inte världens bästa på att förklara och eftersom jag inte orkar kontroll läsa hela alltihop så får ni stå ut med 2 miljarder stavfel :)

Nu ska jag och Britta brumma iväg till Kevin, puss!


Först lite om tävlingen igår ;)

Riktigt bra dag i Heby igår tycker jag! :) Dennie var helt otroligt fin i LA:n och pepsi var finis i båda rundorna, hade ett skitpet som verkligen var otur i båda, framförallt i LA.. Menmen, hon kändes kanon o de var en superbra avslutning på året känns det som! :)
Dennie var helt galen i LB:n ;) elr nej de var han väl inte, bara välääldigt överexalterad, men tog dte lugnt i båda rundorna för att få ett bra flyt, vilket lyckades kanonbra! :) Kom 6:a i LB och 5:a i LA med honom - SUPERNÖJD Danai ;)

LA med Peps (j**kla skitpet, eller hur? ;)):

LA med Dennie:

Nu ska jag sätta mig och svara på era frågor! PuessssssN


Taggad somtusan för tävling i Heby imorn!

NU är allting färdigt inför Heby imorn, både jag och hästarna är duschade, dom är knoppade, linimentade, lindade, täckade, grejjorna är putsate, jag har plockat fram extragrejjer eftersom det är Christmas show och långkalsongerna är framlagde tillsammans med resten av tävlingsoutfiten! :D

love<3


Trimmade både Dennie Och Pepsi idag (Tango fick en liten kortis på banan bara :)) och flyttade väldigt mkt så att dom är riktigt lösgjorda. Jag gör aldrig någonting hästarna tycker är svårt eller jättejobbigt dagarna innan tävling - syftet är ju att mjuka upp dom inför tävlingen, inte att dom ska ha träningsvärk!Förövrigt så är jag en väldigt glad människa som har en väldigt bra period i livet just nu. Vet inte riktigt varför, men allting känns bara som att det tuffar och går, betygen ordnar sig utan problem och jag har fina ponnyer som sköter sig alldeles utmärkt, allting känns väldigt bra helt enkelt!Sovmorgon till 7 imorn! :D Sen bär det iväg, hoppar ju LB LA med båda :) Innan någon kommenterar nåt dumt om att dennie går LB så ska jag bara poängtera: jag har inte hoppat eller ens klivit över en bom med honom sen senaste tävlingen, som var två månader sen. Den tävlingen gick dessutom asdåligt, så jag vill bara hitta flytet och få självförtroende inför Greva, för då j*klar blir det Msv! :)

Nej, nu ska jag sooova :D Höres kanske imorn, kommer hem o sen blir det BIOO med älskade Kevin :')
NATTINATT MAJSKOLVAR!

Polis polis potatisgriiiis

Träffade två poliser i skolan i dag. Jäklar, de var definitivt sista gången jag sa någonting dumt om poliser. Jag har aldrig varit med om människor som bara utstrålar en sån enorm respekt! Bea hejjade på dom och frågade vad dom gjorde i skolan, o så kom dom o satte sig och snackade. ASBALLA människor, jag vill också bli polis nu! Det stod typ "PASSA DIG" i pannan på dom ;) Haha.

Ska nog ner till stallet nu och motionera pollarna. Dennie sprängde ett staket (stolpe o allt) igår, o sen var han lite varm i vänster framkota efter att ha hörjat runt som en idiot, så ska nog ta en lugn turisch på honom o så åker vi till ridhuss och trimmar båda imorn :)) Pepsi blir nog longerad(tömkörd tror jag :D Då kan man ha mössa och feta vantar på sig, HEHEHEH. Ha det bääst, o fråga på! Svaren kommer i helgen nån gång :))

Hejdooo


Bedtime stories

Nuu ska jag och Bea typ soova tror jag. Vi har pluggat stenhårt och lyckats besvara 6 av 17 frågor på fem timmar. Känns BRA! Jag är hypertrött och Bea är typ bara hyper, hon har skött plugget och jag har skött youtube/moraliskt stöd idag - funkat asbra måste jag säga! ;)))o så en på.. aa.

NATTINATTI ALLA OSTBÅGAR


Frågestund ;))Jaa, ni vet ju hur det går till ;)

stallet nu o sen Bea, puss!


Förresten,

så måste jag bara berätta att idag har Tango varit min i exakt 11 månader! 335 dagar med världens bästa. 8040 timmar endast glädje. Fy sjutton så långt vi kommit på denna tid! 

Första tävlingen; vann LB :)) 


Senaste tävlingen; trea i debuten i MsvA!


Vi har iår lämnat endast TVÅ tävlingar utan vinst/placering. Hur bäst är inte det? Jag tänker/säger det varje dag: Vi kunde aldrig ha hitta en bättre ponny än Tango, för bättre går inte att hitta. Jag älskar dig din underbara hest!Nu ska jags sssova.
Nattinatti, puss

Besvikelsen som uppstår när man har krånglat på sig 10 miljarder reflexer och det inte kommer någon bil..

Haha, ja, de är faktiskt jobbigt! OCh det hände mig både idag och igår - inte okej!

För den anonyme som undrar så går jag samhäll, världens bästa linje! Och elin, ja det tillhör tydligen geografi ;s Mer än vad jag visste också, menmen!

Nu är iaf Dennie och pepsi ridna, dom var helt okej båda två :) red ut en sväng på Denniepluuutt och han blev väldigt stressad när det var så himla halt, men vi skrittade för de mesta och gjorde lite sidvärtes o så bara := Mjukis på slutet iaf!

Pepsodenten reds på banan och jobbades också mycket i skritten och traven (så gott de gick). Hon var som vanligt svår att få igenom utan att springa med bogen tre meter utanför i höger, men det löste sig tillslut! :)

Nu ska jag plugga SO, idrott och geografi. YIPPEE-KAY-AY vad man bara älskar plugget! Hade förresten VG+ på mitt mnuntliga historiaprov idag. Jag och mitt VG+, det ger aldrig med sig och blir ett MVG! Grrr, jag SKA lyckas. PUNKT.

 


Nästa: STALLET

Har inte bloggat, javeeet :( Men nu är jag här iaf! KOm hem typ fyra och har roat mig med ehm.. den lite pinsamma hobbyn youtube/justin bieber fram tills nu.. Fast jag borde plugga... MEN WTF, man lever bara en gång! Nu ska jag ner och rida bästa Dennie och Pepsi, Tango har chillvecka nu, så hon går bara varannan dag :) Förutom att hon lägger tungan över (den lilla detaljen, ja) så funkar förresten jaktkandaret kanon på henne!

Ni får en sööööt bild på Dennie med mössa på i Mora tidigare iår bara för att de e kallllllllt ute! 

Seeya lovers ;)


GEOGRAFIII

Kul. Inte.

Håller på och forkar om en massa sjukdomar fram tills halv 2, SEN SLUTAR JAG!¨
Rätt intressant dock, håller på med Ebola (förbannat läskig sjukdom) och hjärt- och kärlsjukdomar, om ni ville veta :)) Nu ska jag återgå till plugget, slutar snart! YÄY, hinner rida innan de är svart ute! :D PUSS

Shawty's like a melody in my head.

That I can't keep out, got me singin' like
Na, na, na, na everyday, i'ts like my iPod's stuck on replay.

Haha shit vad den låten har fastnat! Tur att de är bra iaf ;) Kan berätta att Kevin var måttligt nöjd med mina BieberFever köp igår! Men vem bryr sig om vad han tycker? Haha!

Har iaf släppt ut hästarna och putsat mina träns :) Dom var så grymt skitiga och stela och äckliga så jag ville nästan inte ens tränsa Dennie igår när jag red egentligen.. Nu lät jag som en riktig snobb, men jag hatar skitga grejer, speciellt träns, när remmarna blir sådär stela och torra.. Uuh, de gillar vi inte! Nu är dom iallfall skinande rena; jag tar alltid isär tränsen och putsar, jag har putsat ett träns utan att ta isär det en gång, när jag fick panik innan en träning. Heheheh.. Så här ser Pepsodentens nya pannband ut förresten! Vet att ni älskar högkvalitativa mobilbilder!Nus ka jag gå och väcka Kevve, den där latmasken..
Ha de gött!


Dagens shopping

Var först inne på Stadium och köpte lite saker till myself plus fördelsedagspresent till kära brooor!
Blev en burton mössa och en race marine tröja :P


Sen blev det Hööks, där köpte jag ett Svarowski pannband till pepsi, brunt med guldstenar - ursnyggt! Det är stora stenar också, så en sten på mitt pannband är som 4 st på ett "vanligt", tycker verkligen om det!
Trodde aldrig att jag skulle köpa Svarowskipannband från Hööks, men de här va superkvalité verkligen! O så köpte jag ett Kimblewick bett till TangoBango också. Vill prova rida henne på något som är mittemellan tränsbett och pelham, och mitt flippanbett trivs hon inte riktigt med, tvådelat som det är ;) Ett Kimblewick med tungfrihet alltså ;)


 
Haha, sen blev jag bara tvungen att gå in på Rocks och köpa Justins "My Worlds" som är en ihopslagning av båda "My World" skivorna och självklart en almanacka med bilder på honom medans jag ändå var i Bieberfever-tagen! :DTotalt blev det en skrämmande hög summa.. tretusensexhundrafyrtiotre svenska riksdaler fick jag hosta upp för kalaset, menmen så nöjd jag är! :D Nu behöver jag (nog, kanske, antagligen) inte handla nåt mer på ett tag! Yey, high-five på den! :D

Nu ska vi fiika, sen ska jag hem, rida, vara med kevin, duscha, sovaa :)
PUSSPÅER!

Shoppashoppashoppaaaaa

Sitter hos mormor och morfar i Gävle och ska nog strax ut och handla lite :9 Har 1100:- på Stadium och 400:- på Hööööööööks, så vi får väl se vad det blir förnågot. Kanske tar en svänf in på BikBok också, dom har J*ÄMT bra grejor! Framförallt ska jag ha en mössa. En neonrosa med  en stor tofs skulle sitta fint!

Inte direkt neonrosa, men man kan inte få allt här i världen. :P

Såg dessutom att jag hade fått en väldigt "trevlig" kommentar om att jag red Tango med lindor och bakskydd när vi skrittade ut!

Anna säger "OFTA du e så fånig att du lindar och tar på bakskydd bara för att skritta ut? Ta och byt sport till hockey eller rugby eller nåt va? Då har du ju åtminstone användning för alla jävla skydd."

Smart brud, rugby spelas helt UTAN skydd, men de är inte lätt att vetta! *HOST*

Anyhow, nu ska jag äääta och sen ska jag spendera lite pengar, seeya!en helt vanlig dag i vinterland

Inte gjort mycket alls idag.. Var inte i skolan för vi var typ insnöade (yy) HAHA, kom inte ut med Britta eller nånting imorse och nästan alla bussar var inställda, så jag var kvar hemma :)

Red peps och dennie, och satan så fina dom var! Svårt att rida på banan nu när man inte ser var det är isigt o så, menmen, dom skötte sig iaf! Jobbade bara lösgörande i skritt och trav :) Alla hundratals timmar med Sussi har satt sin prägel, så det blev även mkt fram-/bakdelsvändningar som är superbra nu när underlaget är så dåligt! :)

piruett med dennie förra vintern!


sen åkte jag iväg till KEVIIIN i västerås, pga lite diverse anledningar.. Menmen, gjorde det som en överraskning och han blev skaaapligt förvånad när knackade på ;) Vi käkade på Donkeeen och spelade tevespel bara, sen åkte jag hem igen! Haha, nöödvändigt, jag vet :P

Nu sitter jag här och ska fixa med en idrottsuppsats :) Kuulikuul!
Nattinatt från moi!

@BEAS place!

Sitter framför beas dator nuu :) Ska sova här, då det är sån snöstorm ute att ingen av våra mammor vågade släppa iväg mig ut på vägarna ;)

Lotta: Nej, jag har helt glömt att skriva om hur det gick, förlåt!
Det var en s.k "winning round", vilket innebär att man hoppar en grundomgång och sedan går 25% av alla startande till omhoppning oavsett antal fel. Jag och Tango kom runt på endast 4 fel! Både jag och mamma var så lyckliga att vi iprincip grät båda två ;) Vidare till omhoppning alltså! Hade fyra fel även där så jag slutade på totalt 8 fel och kom TREA! Superbääst eller vadå? Kalasnöjd! Världens bästa Tango, nu vet vi att hon kan iaf! :D

gammal, välanvänd bild, men Bea har inte sådär jääättemånga kort på mina pollar! :))


Nu ska vi kolla fiiilm medan snön fortsätter att bara rasa ner utanför :)
Puss från oss!

CSI avklarat, sooft!

har precis kollat färdigt på CSI! Såg att jag skrivit fel, självklart var det klockan 9, inte 8^^ Menmen, w/e, ska försöka ladda upp filmerna imornbitti, från MsvA:n alltså, så får ni se :)

Ni får nöja er med en vacker bild på Justin från CSI-inspelningen sålänge!nattifnatti, puss!


Sjuk Danai fick stanna hemma idag,

MEN jag har kurerat mig om sjutton, så att jag får träffa BEAAAAA imorn! Var ute och skrittade TangoBango idag med :) Haha, rätt slapp outfit måste jag bara säga ;) Typ mjuuukisbyxor, fetaste tröjan och Södrajackan, för de e vaaarm :D

TangoBangoo fick ha sitt tjocka ylletäcke och ett fleece under det, o så var hon lindad fram och hade Veredus skydden bak :D Det var myyyyys att bara skritta ut i typ 40 minuter! :D Det var hon helt klart värd efter förra veckans slit :) Ett helt kakpaket fick hon också, Digestive och Mariekex är det enda godiset våra hästar får! :D:DNu sitter jag och spelar Sims 2 (y) Haha, har man inget bättre för sig så! :D
Ska absolut kolla CSI ikväll klockan 8, på femman ofc,  FÖR DÅ SKA JUSTINNNN VARA MED! ;D

Han fick förresten pris för bästa manliga nåntingnånting (Best Male Actor) igår på EMA i Madrid :D Det var han väl värd kan jag tycka?! :D YEAH GO JUSTIN! :D


haha fett söööt ;) Puss

Supertrevlig kväll igår med..

Supertrevlig kväll igår med mammas kusin Agneta, hennes man Rolle och deras fem (!) hundar. Dom håller på och ställer ut med sina Salukis och iår så blev Ajaban som han heter världsbäst! :D
så grymt vacker hund! Såhär ser han ut :)


Min klass börjar väl inte förrän på eftermiddagen någon gång, så jag tar det lite lugnt just nu :) Har iaf bestämt att jag ska rida TangoBango på bett idag! :) Eftersom hon bli lite stark då så är det lättare att rida i en rejäl galopp istället för att jag ska sitta och peta och ta tillbaka hela tiden ;)

Angående sofias fråga om jag rider så som Marie sa, alltså tänka "ett till, ett till" så är svaret ett stort rött NEJ . Fast Marie kanske tyckte de så är det verkligen inte så Tango ska hoppas. Har hört mig för lite med Ulle och Johanna och så, och allihop säger att hon ska ha den där braiga galoppen, inta tas tillbaka. Den ridningen funkar säkert på en annan polle, men Tango vill ha så pass mkt plats att ta för sig på, så istället så tänker jag snarare "ett mindre, ett mindre" ;) Det har ju fungerat hela säsongen så det ska nog funka nu med! :DNu ska jag nog ta och typ putsa mina saker. IGEN. :D Wish me luck! :))

duktig hesst! :D

Hade tre ner idag med, ett var mitt fel men dom andra två vet jag inte. Rev båda in i kombinationen och de fattar jag inte, jag kom helrätt in och hela köret, men ändå trillade bommarna. Kollade på filmen och det ser ut som om hon fokuserar så mycket på sista oxern att hon bara hoppar och liksom glömmer att lyfta ordentligt över dom två första. Menmen, kom ändå på 13:e plats, så jag tror nog att det blir MsvA imorn! :D  Vet inte, men isf rider jag endast för att gå felfritt. :))
Är iaf supernöjd med Tango, får träna lite på trekombinationer bara ;)


Finaste Tango <3

puss

Promenixen fixad!

Ute och gått ungefär 2 km med Tango :9 Känner mig riktigt hurtig faktiskt!! :D Får väl se hur det går idag, är riktigt taggad faktiskt! :) Idag är de ju lite höjd på hinderna för sjutton :)

Igår blev en vääldigt flummig kväll då vi anslöt oss till karlstadsgänget ;) Treliga människor det där! Visade sig dessutom att de kände till Tango innan vi köpte henne! Utöver det upptäckte vi att jag har provridit en av familjernas b-ponny när vi letade 2007! HAHAH, gissa om vi garvade?
Så här ser han ut, Grallagh Diamond, det var nära att vi köpte honom kan jag säga!Nu ska jag kila upp till ridhuset och kolla på Linnea och MR SWAMPYY :D

BLÄÄÄÄ!

jag rider så himla likt en kratta.. USCH! Jag bara backade, backade backade och backade lite till medans jag ändå höll på. Sicken tur att jag har min världens bästa Tango som alltid ställer upp :) Är enormt missnöjd med min insats, men nöjdare än nånsin med hur mycket Tango ställer upp för mitt klantiga arsle!
Hon är bäääst! :D :D

Tar iaf igen det imorn.. ;) Blir lite extrataggad nu när det gick så dåligt idag. HEJA TANGOOO :Dpuss

Morgonpromenix i spöregn... CHECK!

Bluöääää vad det regnade imorse när Tango och jag skulle ut och gå :s Gick typ barai 15 minuter, sen va jag blöööööt :( Tango var så nöjd så, under alla halstäcken och grejjor.. Grr, jag vill också ha varm päls! Tog nyss av henne beckontrack grejsimojserna iaf, så hon slipper stå med tre täcken på sig.. ;)

inpackad tangohest :)


Såklart så skiner det upp precis när jag stängt Tangos boxdörr och ska gå bort till släpet, så nu är det stråålande solsken här nere i götet. Elr ja, nästan i Göteborg iaf :) Visste ni att ungefär 85% av alla Göteborgs trådlösa näterk heter.... GLENN?! HAHAH, intressant fakta, jag veeet :D Men grymt kul ju! GLENNGLENNGLENNGLENNGLENNGLENNGLENNGLENN.

Nu så ska jag nog ta och gå en till promenad till med tääängobangoo medans mamma mücher åt henne ;)


Ha det bäääst, puess

FIILM

Mamma var snabbare än jag trott så här får ni dagens film! :)) Se, njut, och kommentera vad som tycks! :)
Ny familjemedlem!

Har ju glömt att berätta om våran nya cockerspanielvalp! Buzter af Klingoviztch! Just nu ligger han och sover på bordet.. SÖÖÖÖTAST är han!Nu ska Tango få ta en ordentlig promenix och sträcka på sig, sen blir det nog sängen tidigt ikväll!

Nattinattii

DUKTIGA TANGOOOO!

Red inte jättefort idag, men rätt så snäva svängar :) Vi startade som nummer 5 och ledde ända fram till näst sista, nr 41 (:o), o då blev vi slagna med 1 ynka tiondel! Hahah menmen, jag är kanon nöjd med våran insats, Tango var sitt vanliga hoppkanon-jag och var med på alla svängarna, så en andraplats satt fint den med! Bara att leda SÅ länge är ju bra! :D

Tog inga kort med rossefjetten på, för dom hade ingen prisutdelning, utan man fick bara gå och hämta sin rosett och plakett ;o Skuumt..

Ni får kolla filmen på fb, länkar den kanske imorgon ;) Nu ska jag och mamma äta kötrbullar med potatisgratäng och salllaaatttt.

TANGO ÄR BÄST OCH VI KUNDE INTE KÖPT EN BÄTTRE PONNY.PUSS

Ensam i ett ridhus med två dressyrmuppar och en finfin häst!

Red Tango i ett av dom TRE (!!) ridhusen imorse, runt halv 10 :) Hon var kanonfin! Som vanligt lite stelare i vänsyer i början, men sen så! Red henne ycket lång moch låg, framförallt i galoppen. Sträckte nog ut ryggen en hel del, med tanke på att hon nästan sprang med näsan i backe och öronen tre meter framför resten av kroppen ungefär ;) Fick till och med en komplimang för att hon var bså väriden från en av dom som red dressyr där inne ;) Inte illa!Sen så käkade jag frukost, bakad potatis me.. nej, smör med bakad potatis snarare! GOTT ju! Jag drämker iprincip mina bakáde potatisar i smör. mmmmmmmmums!

Sen så har jag putsat alla sakerna två gånger idag, hahaha. Rena och fina kan man ju lugnt säga tat dom är nu ;)

Har även nyss varit ute och gått med Tääängo runt en hel trav-/galoppbana. Hon tyckte att det var uppfriskande och kul - jag dog typ.. Bra kondis Danai, braaaaa!Nu ska jag äta mina nudlar som står här bredvid och kallnar. Satans blogg, sluta ta upp min tid! ;)

 tjalalalalalalaaa

Hej på dig, å du bortglömda blogg.

Som sagt så har jag haft bättre saker för mig än att blogg.. Elr ja, jag har typ bvart med Kevin sen i fredags :D MYS!

Nu är vi iaf på plats i Borås. J******KLAR vilket fint ställe! ENORMA ridhus verkar et vara o sådär jättefint med glas på gavlarna o så :) Det är bara hon och typ 4 pollar till här än så länge, så de är rätt tomt o sköönt. Var ute och gick med henne i typ en halvtimma eller måt sånt nyss. Går alltid med henne tills hon börjar frusta och slappna av, sen gåt jag lite till ;) Jag tycker att det är så mysigt att bara gå med dom ibland, haha :)

Tuffsiga TangoBangoIGÅR blev Pepsi äntligen våran också! Matilda kom över och så skrev i på papper och payade pollen :) YÄÄÄY, ÄNTLIGEN säger jag bara!Nu sitter jag och mamma och käkar gulaschsoppa - MUMS! Imorn börjar tävlingarna klockan 4, så vi behöver inte ens ställa klockan (Jag vaknar senast halv 9 vare sig jag vill eller inte)! SUPERSKÖNT!


Nä, nu ska jag sysselsätta mig med något, typ börja läsa ny bok!

Ha en bra Lill-Lörag folket, PUSS

RSS 2.0