Hästhistorian!

Fick en förfrågan om att jag skulle skriva om min "hästhistoria" :) Det kommer bli ett ganska långt inlägg, så om ni inte tycker om att läsa äre lika bra att sluta här (;


Som de flesta antagligen vet så är jag halvgrek och jag föddes även i Grekland.
Det började självklart med att min mamma är hästintresserad, så när jag var 3 år fick jag en minishettishingst (!) som var lika gammal. JAg var vid den åldern inte speciellt intresserad, så han såldes ganska snart till ön "Mykonos" i Grekland där han fortfarande bor i ett hus vid havet.

Efter detta blev det inga hästar på nåt år för mig. Men sedan började jag rida på en ridskola litegrannn. Jag måste tillägga att hästsporten inte alls är lika rolig i Grekland som i Sverige. I Grekland finns till exempel inga ponnyklasser, utan all hoppning börjar vid 90cm så får man ha vilken storlek på häst som helst, och i dressyren får alla tävla mot varandra, även där.

Men iallafall så började jag rida på ridskola två gånger i veckan på en galen ponny som slängde av mig varenda gång. Inte speciellt "inspirerande" om man säger så ;)
När jag började tröttna på att bli avslängd och tappa luften 4 ggr/vecka kom (äntligen) beskedet.
Vi var hemma hos min mormor och morfar, som alltså oxå bodde i Grekland vid det tillfället.
Jag var 8 år, alltså var året 2003, och det var på våren någon gång. Februari, Mars kanske.
Den lvällen berättade iaf min mamma för mig och min bror att vi skulle flytta till en jättestor hästgård i Sverige! Och en ponny var redan inköpt och klar åt mig och stod hemma hos mina sysslingar som bor inte långt från där vår gård är.

Den 16 Juni 2003 flyttade vi in här, ponnyn och allt. Tommy, som ponnyn hette, blev min stora kärlek i livet och varenda ledig minut jag hade spenderades i stallet med att mocka, pyssla, göra mat, rida, gå ut och gå osv.

Men hoppa, det ville jag inte.

30 cm var det enda jag vågade hoppa på clear rounderna på Tompa, och då kändes det som att jag skulle dö mot varenda "oxer". Men tompa han hoppade och vi blev säkrare och säkrare tillsammans tills jag hösten 2003 vågade mig på ett KM på 60cm. Det skulle jag aldrig gjort. Vi kraschade i en av de pyttesmå oxrarna inne på banan och gick omkull. Avbrutna bommar flög överallt och mitt själförtroende hamnade låååångt på minus sidan.

Efter det började jag och tompa rida mer markarbete för samma tränare som jag rider mark för nu: Sussi Widner.
Hoppning skulle jag aldrig våga mig på igen, det var ett som var säkert.

Men när våren 2004 sen kom var jag ändå ute och hoppade min små clear rounder i början på året. Sedan vågade vi oss ut på några LD-LC, som kändes som att ha hoppat världscupen när vi gick nolla ;) Vi var med på Storbyns meeting första gången, och jag var nolla i alla mina starter förutom en då jag glömde banan och la en volt.

Vintern gick ännu en gång och året 2005 vågade jag mig till och med på regionala LB ganska tidigt på året, som gick som smort. Tompa började nu bli riktigt fin i markarbetet dessutom :)
Tävlingssäsongen gick riktigt bra för mig och Tommy, vinsterna i LB plockades enkelt hem, en efter en. Vi debuterade LA felfritt och hoppade DM, i andra starten i LA. det gick i Gagnef. Kan ni tänka er att vi faktiskt vann? Jag som varit så höjdrädd, och i omhoppningarna var det ju MsvB! Men jag och Tompa sopade banan den dagen, den 24:e September 2005. Kan ni tänka er att jag fortfarande kommer ihåg omhoppningsbanan från då? mkt betydde den dagen för mig.

2006 kom, och på våren bestämdes att jag även skulle ha en c-ponny ;) Sagt och gjort åkte vi ner till hästhandlaren där Tommy var köpt, i Ängelholm. Där provades 2 st c-ponnyer - Meybooms Tornado och Misty. Tornado var den segaste ponny jag någonsin ridit, och utan spö fick jag honom inte att röra på sig överhuvudtaget! Men nånting var det jag gillade med honom, och han köptes av oss och levererades några veckor därpå. 
Jag och Tompa sopade banan i LA gång på gång och det vart vinst på vinst. Tornado startades i LD-LC med några ströplaceringar och vinster här och var. Men han var ju så seg!

Vi deltog i DM igen, i Falun den här gången. Vann gjorde vi även denna gång, och var dessutom enda ekipaget i alla kategorier att vara felfria i alla 3 omgångar (Grund, omh "utan" tid, omh "med" tid)!
Tommy fick en allvarlig gaffelbands skada på senhösten, så han skulle komma att stå i ett helt år.

Våren 2007 köptes  således en till B-ponny, som vi hittade i Norge, en liten bit utanför Oslo. Detta var alltså för att gå miste om så lite B-ponnytid som möjligt - den är bäst! Ett sött liten skimmelsto vid namn Silver som jag fastnade för på en gång. Världens snällaste häst, det finns ingen i stallet hos mig idag som är ens i närheten av hur snäll hon var. Vi tävlade upp till LA framgångsrikt med vinster och placeringar. 2007 var vi självklart med i DM, som gick i Gagnef. Vi kom 2:a, en  placering jag självklart var mkt glad över. Planen var att, eftersom 2008 var mitt sista B-ponnyår, starta SM coh Baltic Cup - 08.
Våren/sommaren 2007 hade jag dessutom en liten gul,  c-ponny på foder. Kungsbro Dental. Helt gale´n var han, och livrädd för sin egen svans och sin skugga. Hoppa kunde han verkligen inte, det hade han inte lärt sig. Han visste iprincip bara vad "Framåt" var.

Riktigt som vi tänkt oss med Silver blev det ju inte, då hon i November 2007 gick bort, som ni antagligen redan vet.

Ganska kort därpå började vi leta en till c-ponny till mig. Jag kommer ihåg såväl när vi var på väg till en träning med Tornado, så säger mamma helt plötsligt:
- Ska vi köpa Dennie?
Jag tror ni kan gissa vad jag svarade. Tre dagar senáre stod han på gårdplanen, som min ponny. Han hade varit ute på foder hos några andra där han tappat de få muskler han haft och såg ut som ett skelett med travarman typ. Men jag var lika glad för det ;)

Vintern -07 -08 började vi ge oss ut på Clear Rounder på 70 cm. Senare hoppade vi våran första tävling på en regional tävling i Högb. Nolla i LC och 4 fel i LB :) Även Tornado var med, men hans resultat kommer jag inte ihåg. (a' På vårkanten fick jag även förfrågan om att rida en av Miclastuteriets ponnyer, 5åriga Miclas Ally McBeal, vilket jag så gärna gjorde. En lite seg ponny som hoppade med så mkt rygg att man nästan trillade av var hon ;)

Tornado ställdes så småningom av, då jag inte orkade med att sitta och sparka 24/7 och rida i 1km/h. Dennie hoppade så småningom sina första LA med mig och kvalade till MsvB och ungponnychampionatet i sina 2 första starter. Därefter startade vi 16 felfria LA på raken. Även "Alice" kvalade till championatet lätt som en plätt, dock gick det bara i LB ;) Ännu fler ponnyer landade hemma hos oss, denna gång Kungsbro Emalj, Dennie's helbror som var ett år yngre, och Kungsbro Petic Free, en oinriden och iprincip helt otämjd häst som var livrädd för människor. Sommaern 2008 red och tävlade jag sammanliagt 6 ponnyer regelbundet, ganska masrtigt ;)

Sedan kom Ungponnychampionatet på hösten Det var helt klart bland det roligaste jag gjort! 60 mil hemifrån, med 2 ponnysar och en 13 år gammal ryttare ;) haha, nej men kul var det! Alice fick poängen 8.4 och 7.8.
Dennie däremot, fick hela 9.4/9.5! Heöt jäkla otroligt, kan jag tycka ;) Den tävlingen kommer finnas kvar hos mig ganska länge ;)

Så kom då 2009, och ännu en ponny lades till i samlingen, en som jag bara skulle tävla: Pepsi Light E. En brun, ganska oansenligt knabstruperkorsning som hoppade som en guuuuuuud ;) Tävlade alla dessa ett tag, innan Pepsi kom hem till oss på heltid lagom till sommarlovet. Jag tävlade alltså dessa tre under sommaren, med Pepsi vann jag bland annat 2 av 3 deltävlingar i Mountain Horse Pony Cup och Dennie fortsatte att skörda nollor och lite ströplaceringar i LA :)

Hösten 2009 vinner jag och Dennie DM! Nollade alla 3 omgångar ;) När vi sedan kommer hem provrids Alice av Felicia Larsson och åker på en gång :)  

Sedan fortsätter tävlingsäsongen ett tag till med första nollan i MsvB på Dennie på sista tävlingen för säsongen i Grevagården :)
Vi har nu dessutom hunnit köpa en D-ponny - Tango :D Kände på en gång att denna ponny var "min" när jag provred henne ;)

Sedan tog jag lite vila på 3 veckor runt jul innan det sattes igång igen :) Vinster och placeringar bara regnar ner över oss :')

Och det är jag så tacksam för! Jag är så otroligt tacksam till min mamma som ställer upp och skjutsar hej vilt över hela landet utan att klaga, och jag är tacksam till mina underbara ponnyer som alltid ställer upp för mig :) 

Hoppas ni orkade läsa allting, detta var min historia.. fram tills nu ;)


PuussN /Danai 


:D:D:D:D

MIN PONNY VANN MSVB ÖVERLÄGSET IDAG :D


Jag är glad :D

Så grymt fin han är, så otroligt jäkla underbart fantastiskt :')

KUNGSBRO DENTAL <3<3

Snajs.

Var ute och red och galoppade Tango. Sen mot en kurva så saktade jag ner till kort galopp, red genom kurvan och sen bara försvann hon från under mig! Asså hela hästen välte och bara gled! Jag flög ju all världens väg, och ändå så när jag vände mig mot henne så gled hon fortfarande. Men sen reste hon sig och jag gick och sprang med henne och hon var inte hatl. Så jag hoppade upp igen och kände ingen hälta, så jag red hem igen.

Sen när hon står på gången står hon och lyfter ett framben så jag spolar hela frambenet och kollar med Stellan vad han tror och han säger att han tror att det är en blödning i knät. Så nu blir de bara vila alldeles för länge och kyla och grejsa.

Härligt!


Vissa människor..

... Är lite bättre än andra. För vissa människor försöker faktiskt att hjälpa en, även när man är sur, ledsen, arg eller grinig. Har ni tänkt på det?  Det är sånna människor man vill ha med att göra, sånna människor som gör ens vardag till något lite bättre :)
Sen finns det motsatserna.

Men nu ville jag iaf typ "tacka", eller vad man ska säga, alla fina vänner som alltid finns där :) Ni är dom bästa man kan ha, och ni vet nog vilka ni är ;)
Puss

Måndag kväll

Jag är sur.  Och arg. Men innerst inne är jag nog bara förtvivlad.

Night

Hejhej igen ;)

Nu har jag ridit och allt :P Joggade båda ute i skogen :P Eller ja, Dennie fick skena lite x) han hade MYYYYYCKEEEEET överskottsenergi att bli av med, så han fick galoppera en hel del faktiskt,  vart väl närmare 6km kanske, så joggin var lite underdrift ;)

Tango fick däremot jogga en bit :9 red inte så länge eftersom det var träning igår, men hon va finiiis ;) Blir mjukare och finare för varje dag nu känns det som :P

Och ett stort + på att det är FREDAG imorn! :D /Danai

Godmorgon!

Nu ska jag strax till skolan, men tänkte berätta lite hur det gick på träningen igår :) Hade med mig båda ponnysarna ;)

Dennie var helt vild i början när vi hoppade småhinder... Sprang omkring i galen korsgalopp och vägrade byta och hoppa 3 meter över alla dom livsfarliga hinderna;) Men sen när vi höjde upp så studsade han över med såndär enkelhet som han har. :')

Men fyfaaan vad jag är besviken på mig själv säger jag bara. Rider som en kratta! När hinderna var på MsvB höjd slutade jag totalt att rida och Dennie fick sköta allting! Usch uschusch! Och jag vet inte varför jag inte bara kan lita på mig själv och honom, för jag tycker ju inte att det är högt? Jag vettefan.. Så jag var extremt besviken på migsjälv med supernöjd med Dennie's insats :)
Trodde att jag skulle få en rejäl utskällning av Stellan, men han sa att det var riktigt bra och att jag bara behövde bygga upp mitt självförtroende så skulle SM inte bli några problem alls ;o det var jag verkligen inte beredd på!

Tango hoppar ju som en tiger ;) Helt otrolig är den där ponnyn! Gick superbra, kom inte fel en endaste gång tror jag :D Hon är så jäkla rolig att rida, för hon har en jättemjuk galopp, men när man kommer fram till hindret klipper hon i så man trillar av nästan! Underbara ponny :')
Fick jättemkt beröm av Stellan för henne. Hon "har någonting mellan öronen den där" sa han bland annat x)

Nej, nu ska jag springa till bussen ;)
Kommentera mer ffs^^

PusssN

Hej igen :D

Nu sitter jag här. Framför datorn. Igen.

Hade nationella prov i engelska idag ju ;) ASENKELT måste jag bara säga ;) Verkligen inget att oroa sig för ;)

Sen  kom jag hem och red 2 st underbara ponnysar :') Dom var suuuuperfiiiiiiina ;) dennie var lite halvgalen och ville inte riktigt gå "i handen med eftergift" eller vad man ska säga x) Men på slutet gav han väl med sig skapligt iaf :)
Tango skötte sig super :D Var jätte lösgjord och fin, trots att hon vilade igår ;)

Nu ska jag ta och skriva på den där jäkla hästberättelsesaken om mig själv... Den blir ju aldrig klar! Haha :)
Slänger in en bild på polle oxå :)PusssssssN


Svar på tal ;)

Sådär då, nu så kommer svaren ;) "Hästhistorian" tar tiiiiid ;) Men den kommer nån gång så fort jag kan den med ;)

Fråga: Varifrån köpte du Tango?
Svar: tango är köpt ifån en familj i Kil, Värmland :) De hade haft henne i fem år etfetr att de köpt henne från en ridskola där nere någonstans :)

Fråga: Går du i nian?
Svar: Yes, men jag har alltså gått upp en klass ;)

Fråga: Vad har hänt med Tornado, varföt är han triangelmärkt?
Svar: Vi åkte till klinik med Tornado i somras, efetr att han baar stått och gjort ingenting i ca ett år. Han var då halt på alla fyra. Så han behandlades hela föra sommaren med tuppkam och butta i främre knän och kotor och bakre haserna. Han vart bra, men så fort jag började rida igång honom blev han halt igen. Så vi bestämde att det var bäst att trinagelmärka honom :) Det är ju syn att ta bort en 14:årig ponny när man har möjlighet att ha den kvar :)

Fråga: Fick den som gav sig på din förra ponny något straff egentligen?
Svar: Jaa, dock endast 6 månaders fängelse och 80 000,- i skadestånd. Han överklagade domen i hovrätten till högsta domstolen men fick nej.

Fråga: Hur lång är du?
Svar: Etthundrasextiofyra centimeter över havet ;)

Fråga: Vilken är den ponny som lärt dig mest?
Svar: Svår fråga.. Tommy, min första B-ponny tror jag :) På honom lärde jag mig från knappt ridskole-nivå till LA - nivå i både hoppning och dressyr, samtidigt som även han lärde sig ;) Helt otrolig ponny!

Fråga: När tänker du gå över på storhäst?
Svar: När jag växer ur ponnysarna.. Jag vill rida ponny så länge det bara går, ponnytiden kommer inte tillbaks!

Fråga: Dina 3 bästa egenskaper?
Ehm... 1. "Kunskapshungrig" eller vad man säger? x) Men tar åt mig mkt av vad mina tränare säger och tycker att det är intressant att höra dem förklara hur de tänker :)
2.Vinnarskalle, alltså inte att bara att vinna tävlingar, utan att jag alltid försöker övervinna t.ex mentala hinder hos både mig och hästen.
3.Positiv.

Fråga: Dina 3 sämsta...?
Svar: 1.Rider ofta med för mkt hand.
2. dåligblick över hinder
3. Halvdan sits

Fråga: Vem är den bästa Bea  du känner?
Svar: BEATRICE NYBEEEEEERG :D

Fråga: Vad har du för sadel?
Svar: En Prestige Arezzo D (L) Ska förhoppningsvis inköpas en JW Young Rider (bild längre ner) så småningom :)
Sen har jag 2 st Globus "Esperanza" och en gammal Stübben x) som inte används :)

Fråga: Har du egen gård?
Jajjemensan, 60 hektar ;D

Fråga: Har du ridhus där du har hästarna?
Svar: Nope, men vi har stor bana ;) Fast nu på vinterna rider jag bara ut^^ Funkar bra det oxå, men lite drygt att inte kunna rida på böjda spår :/

Fråga: Planerar du att starta utomhus-SM på Dennie?
Svar: det är ett av mina mål iallafall :) Vi får se hur det känns att rida MsvA på honom och sådär, emn kan jag så gör jag det absolut :D

Fråga: Dina mål?
Svar: Med Tango är de stora målen:
Felfria, säkra MsvB i vår/sommar 
Kvala till Globen
Att hon ska vara utbildad LA-Msv dressyr
Lag-SM i fälttävlan
Vinna DM (Beroende på nivå vi tävlar på)

Med Dennie ser målen ut som följande:
Säkra MsvB
Felfria MsvA
SM (ute/inne)
Lag-SM fälttävlan
60% eller mer i LA dressyr

Mina egna mål:
Rida med mer ben
Bättre blick och avståndsbedömning
Orka springa 1 mil (:O)

Självklart har jag delmål som är uppsatta på vägen till de här stora målen, men de är så mkt så det tar jag inte ;) 

Sååå, hoppas ni blev nöjda med svaren då :9 Annars får ni fråga mer (a' Ha det mysigt :)

 

 Så ser sadeln ut ;) Erkänn att den är galet snygg? :D


/Danai


Hemma från tävling i Heby

Hejhej :) Var ju iväg med Dennie till Heby för att tävla eliten idag :) Åkte hemifrån 12 - sooooft ;)
Hoppade min fjuttelutt LA och hade ett ner >< han är ju SÅ okoncentrerad i LA! Han bryr sig inte ett skit om hinderna, bara springer och glor på allt runtimkring x) Gullepluttponny :* Laget kom iaf 5:a totalt... Inte superbra direkt, men aja^^ Det är ju fler omgångar kvar :) Madde Sjögren red helt klart bäst av oss iaf ;)

Träffade världens bästa människor oxå ;D Hade ingen lust alls att åka hem (a' kunde ha varit med Katta och Erik tills dom skulle hem, men aja... Plikten kallar, skulle ju hem och fixa melodifestivalgodis osv ;)

Svaren på frågorna dyker upp imorn nån gång tror jag :) (Om jag hinner)

Ha det superbäst och rösta på Erik i finalen ikväll, för det ska jag ;D

Puss

´
Sådär, nu har även jag frågestund (; Fråga hur mkt ni vill om allt ni vill :D Och får jag bara in typ 3 frågor så vet jag att jag är ointressant x)

Så, fråga på!
/Danai

Ja, jag är jordens sämsta bloggare

Tjaa :)

Sorry för aaaadålig uppdatering, men har varit ganska däckad p.g.a min jäkla halsfluss. Nu mår jag så bra att jag kan sitta vid datorn iaf. Yey ;D Håller på och skriver på min "hästhistoria" som jag fick förfrågan om, så den kommer om ett tag, den är rätt lååååång (y'

Här är iaf en lista på kommande tävlingar som är inplanerade för tillfället iaf, det kan dyka upp fler då allas proppar inte är ute än o.s.v :P

13/3 - Heby Ryttarförening
27/3 - Hamre Ridklubb
10/4 - Högbo Ridklubb
30/4-2/5 - Mora Ridklubb
8/5 - Avesta Ridklubb
22/5 - Säterbygdens Ridklubb
6/6 - Älvdalens Ridklubb


Det är dom som är planerade fram till Juli iaf :) Sen har vi vissa andra (så som SM i fälttävlan o.s.v som är "självklara" eller hur man ska säga senare på året). Kommer mera information (klasser, vilka hästar o sånt) sen om ni vill ;)


Nu ska jag äte piller och gå och sova så jag och Dennie kan vara med i elitomgång 1 för Borlänge RS på lördag ;) kom på att jag kanske inte hade berättat de, att jag blev inlånad dit ;D Ska bli spännande :D

En fråga förresten, medan jag ändå sitter här (a'
Tror ni han går MsvA iår, Dennie? Svara ärligt nu ;)

Aja, vi synnnns väl, om ni vågar anmäla er till några tävlingar nu när ni vet vart jag ska^^ Haha (dålig humor, jotack jag vet)

Puss
/Danai :)


Hej igen

Typ ingen läser min blogg :'( Haha

Var iaf och tävlade i lördags med Tango och Dennie :) Hoppade LA och LA+5 på Tango och bara LA+5 på Dennie :)

I LA var Tango SUPER :D Det var ju bara 3e starten i LA men nollade och kom tvåa ;D Supernöjd (;

I LA+5 va de sjutton språng! :O Har aldrig varit med om de förut faktiskt ;o Men iaf så nollade Dennie :) Han var SÅ fin!! Helt lugn och sansad, kom rätt på varenda hinder och det kändes jättepluttigt trots att 75% av banan va maxad x) Kom 3a :P

Tango var oxå JÄTTEFIN, men två bommar rullade ;) Fast jag är super nöjd ändå :P Haha, de va ju 115, men det kändes som LD typ xD Hon är underbar, pollen min (;


Sen igår va jag och Kiwi och kollade på Alice i Underlandet :) RIKTIGT bra måste jag säga! Liknade originalet väldigt mkt på ett lite skrämmande sätt (; Figurerna är sjukt bra och Johnny Depp gör rollen som "Hattmakare" galet kul :D

Och nu sitter jag här med 39 graders feber och halsfluss^^ Kul!


/DanaiBra med uppdateringar, jag vet jag vet :D

Tjaa!
Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och ska faktiskt uppdatera! Har inte hunnit med riktigt ;) Men jag var iallfall i Västerås hos Kevin i Måndags och sov över hos honom där, sen åkte vi hem till avesta så sov vi där istället x) Jaa, vi är omständiga :P

Så då vart det ju ingen uppdatering..

Sen onsdag var jag hos Kiwi till  typ 2, då kom jag på att jag hade träning kl. 5 och att jag måste rida Dennie innan. Då vart det panik hem och rida igenom Dennie. Han var sjuuuukt pigg och larvig.. Fick typ bända loss sidorna på honom ju. Men på slutet vart han något så när lösgjord iaf. Vart klar mid 5 över 4 med honom och sen skulle vi åka kvart över med Tango till träningen. Kul! Not. Så jag kastade på pollen skydd och grejs så åkte vi iväg vid halv istället. Lyckat.
Som tur är så är John aldrig i tid, så vi hann med god marginal :D Tränade mkt gymnastik (studsar, bommar osv) och lydnad (doglegs med alldeles för korta avstånd, flytta för skänkel och sånt) Tango skötte sig finfint :D Hon blir alltid lite stark och lite hög i nacken när hon tycker att det är jobbigt, men det får man stå ut med :)

Sen när vi väl var hemma vis halv 9 så deckade jag typ på en gång. Haha, skööööönt somfan (y'

Imorse gick jag upp vid halv 7 och släppte ut hästarna och red och grejsade klart allting så hela stallet var avklarat vid halv 11 :D Soooooft :D
Dennie fick gå lång och låg bara och lära sig slappna av lite, jäkla galning :) Tango red jag ut på rakan och galoppade aslänge på, fifaaaan vad det är kul säger jag bara! :D Sen så har jag suttit och slappat framfär datorn precis hela dagen.

Eller nej jag skojja bara. Jag har kollat på film också! Och slitit som ett djur med engelska uppsatsen som inte får vara längre än 20 sidor. Jag får fan inte ner det till mindre än 23! Cepe -.- Mindre textsnitt, jatack! Men de måste tydligen vara "12" så det sket sig ju..

Vart ett ganska långt inlägg, men nu är den som orkade läsa uppdaterad och klar iaf (;
(SARA, jag ska kolla vilka tävlingar jag ska på så fort jag kan, så de kommer :P)
PussÄlskar bilden :D


RSS 2.0